FACEBOOK

Steinmetz Ádám újra itthon - jó hírek az orvostól

Steinmetz Ádám újra itthon - jó hírek az orvostól
hozzászólás, 2011.01.31.

Steinmetz Ádám neve az utóbbi időben hiányzott a Primorac Kotor összeállításából. A magyar olimpiai bajnok legutóbb a Vasas elleni Euroliga-csoportmeccsen szerepelt, mint most kiderült, már sérülten. A center jelenleg itthon van, s a hétfői orvosi vizsgálatok után nagyon örömteli hírről tájékoztatta a vlv szerkesztőségét.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Megvan a vizsgálat eredménye: szerencsére nem újabb porckorongsérv, nem is a régi újult ki, azzal rendben a helyzet. A fájdalmamat az okozza, hogy a csigolyák közötti területen egy ütés hatására duzzanat, gyulladás keletkezett, ami nyomja az ideget. Úgy kell ezt elképzelni, mint amikor az ember beveri a térdét és az ütés hatására az a terület megdagad. Ez a rész tehát gyulladásban van, nyomja az ideget és olyan tüneteket produkál, mint amelyek korábban voltak nekem a porckorongsérv miatt. Eléggé fáj, de elkezdtük a terápiát, jelenleg infúziót kapok. Ha elmúlik a gyulladás és rendbejövök, akkor a diagnózis szerint tudok tovább játszani. Elvileg legalább három hétről van szó, úgyhogy addig nem fogok játszani a Kotor bajnoki meccsein, itthon leszek, kúrálom magam.

- Mikor történt ez az ütés?

- Még január 13-án. A kupadöntő előtt gyakoroltunk és az edzésen saját csapattársam a labda helyett a "babát" találta el, elég rossz helyen, elég vehemens mozdulattal. Gyakorlatilag másnap már elkezdett fájni. Még edzettem vele, nyilván ez sem tett jót, de ugye jött a kupadöntő, meg a Vasas-meccs, amin már beinjekciózva játszottam. Az volt a baj, hogy a karom is gyengült, bizonytalanná vált, úgyhogy ezért sem voltam olyan "fényes" ezeken a meccseken.

- Megkönnyebbültél a mostani diagnózis után?

- Nagyon.

- Gyors gyógyulást kívánunk!