FACEBOOK

A vízilabdáról minden, az okostelefonodra!

A vízilabdáról minden, az okostelefonodra!
hozzászólás, 2011.02.20.

Elérkezett a régen várt pillanat. Mostantól minden lényeges vízilabda-hír gyakorlatilag megszületésének pillanatában látható azok számára, akik android vagy iPhone típusú telefonkészüléket használnak. A Vodafone alkalmazása ingyenes, s a fejlesztés tovább folytatódik. Ismertetjük a technikai és tartalmi részleteket, s megmutatjuk, hogyan játszott "Lóbapróbát" androiddal Kásás Tamás.

Immár az androidot és iPhone-t használó telefontulajdonosok számára is elérhető a Vodafone és a vlv közös szolgáltatása, a "vodapolo". A feljesztést a Vodafone megbízásából a HelloAndroid.com csapata (Atrecto Kft.) végezte, a tartalmat pedig a vlv szerkesztősége szolgáltatja - a nap 24 órájában.

A telefonos hírszolgáltatás főszereplői a legutóbbi három olimpián aranyérmes magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai, a mindenkori "aktuális" csapat. Jelenleg a tavalyi zágrábi EB-n részt vett 13 játékos és Kemény Dénes szövetségi kapitány van a fókuszban, az ő személyes adataik mellett mindegyikükről fotógaléria, s jó néhány videó is megtekinthető az ingyenes alkalmazás segítségével.

A vodapolo a leggyorsabb hírforrás a vízilabdasport témakörében, s a hírek, fotók, videók mellett programelőrejelzés, statisztikák, a fontosabb meccsek írásos élő közvetítései teszik majd "telefonfüggővé" mindazokat a vízilabdarajongókat, akik rákapnak az alkalmazás használatára. (A magyar válogatott jövő heti mindhárom vidéki hivatalos mérkőzése nyomon követhető lesz a frissítés gomb folyamatos használatával.)

Különleges játékban is részt vehet, aki letölti a vodapolo programáját. (Androidon már működik, iPhonon a hét végén lehet majd először játszani.) Az okostelefonok mozgásérzékelő tulajdonságára alapozva "Lóbapróba" verseny zajlik folyamatosan a vízilabdakedvelők között. Kásás Tamást kértük meg, hogy egy androiddal a kezében produkáljon néhány, tőle megszokott, lövés előtti lóbát. Az értékeket mentettük, s az egyszerű telefonhasználónak nincs más dolga, mint a lehető legjobban megközelíteni a Kásás-féle lóbálások paramétereit.

Hogy senki ne vonja kétségbe az eredeti lóba-adatok hitelességét, készítettünk néhány "werkfilmet", amikor Tomival rögzítettük a Lóbapróba ideálisnak "beégetett" adatait. Íme, így lóbálta Kásás Tamás a telefonját (ezúton hívjuk fel itt is a tisztelt nagyközönség figyelmét, hogy a telefon tényleges eldobása miatt bekövetkező esetleges kárért nem vállaljuk a felelősséget...): 

Különleges játékban is részt vehet, aki letölti a vodapolo programáját. Az okostelefonok mozgásérzékelő tulajdonságára alapozva "Lóbapróba" verseny zajlik folyamatosan a vízilabdakedvelők között. Kásás Tamást kértük meg, hogy egy androiddal a kezében produkáljon néhány, tőle megszokott, lövés előtti lóbát. Az értékeket mentettük, s az egyszerű telefonhasználónak nincs más dolga, mint a lehető legjobban megközelíteni a Kásás-féle lóbálások paramétereit.

Hogy senki ne vonja kétségbe az eredeti lóba-adatok hitelességét, készítettünk néhány "werkfilmet", amikor Tomival rögzítettük a Lóbapróba ideálisnak "beégetett" adatait.

Íme, így lóbálta Kásás Tamás a telefonját (ezúton hívjuk fel itt is a tisztelt nagyközönség figyelmét, hogy a telefon tényleges eldobása miatt bekövetkező esetleges kárért nem vállaljuk a felelősséget...):

 

VLV-VIDEÓK:


Kis Gábor olimpiai bajnok az elsők között töltötte le telefonjára a vodapolo-alkalmazást, amelynek hírét így fogadta a blogján.



Kásás Tamás - lóbapróba I.


Kásás Tamás - lóbapróba II.


TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

A tartalomszolgáltatás folyamatos igénybe vételéhez szükséges szoftver ingyenesen letölthető, s a használat lehetősége független attól, hogy az okostelefon tulajdonosa melyik telefontársaság előfizetője.

Android

Az alkalmazás mérete 3,32 megabyte.

A letöltés helye.

Akinek a telefonjában van vonalkód-olvasó program, az alábbi ábra használatával közvetlenül eljuthat a szoftver letöltési helyéhez:


iPhone

Az alkalmazás mérete 4,3 megabyte.

A letöltés helye.

Akinek a telefonjában van vonalkód-olvasó program, az alábbi ábra használatával közvetlenül eljuthat a szoftver letöltési helyéhez:



Az alkalmazás fejlesztése folytatódik, később a szurkolók kommentálhatják majd az egyes híreket, videókat.

Természetesen már most kíváncsian várjuk olvasóink észrevételeit, értékelését, ötleteit a szolgáltatás továbbfejlesztési lehetőségével kapcsolatban!

2 régi hozzászólás

miklosoft hozzászólása
2011.07.22. 14:03

Symbian? :O

cowk hozzászólása
cowk32782
2011.02.23. 13:56

helloandroid :D :D :D ROTFL.