FACEBOOK

Ráúszás - Bátori Bence

Ráúszás - Bátori Bence
hozzászólás, 2011.03.11.

Nemrég indult új rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Ha egy szóval, mondattal kellene jellemezned Bátori Bencét, mit mondanál?


- A folytonosság jut róla eszembe. Édesapja, Bátori György is vízilabdázó volt, a múlt kötelez, ettől nem lehet elvonatkoztatni.

- Mi a véleményed a Honvéd 19 éves átlövőjének eddigi pályafutásáról?

- Bence minden évben egy picit jobb, érettebb, mint az azt megelőzőben. Már az utánpótlásmezőnyben is kiemelkedő játékos volt, tudni lehetett, hogy feljebb is az lesz. Amikor átkerült a felnőttekhez, megint lépett előre egyet. Nem látványosan, de folyamatosan bizonyítja, hogy lehet rá számítani. A klubjában már bátran lehet rá építeni, ez volt az első fontosabb lépcsőfok profi karrierjében. Ahogy korábban Hárai Balázsról is elmondhattuk, rá is vonatkozik: nagyon jó helyen van a Honvédnál. Már válogatott kerettag is, ez lehet a következő állomás karrierjében, ahol meg kell felelnie. Bence nem egy harsány típus, soha nem fogunk a kilengéseiről hallani. Inkább az eredményeivel fog kitűnni.

- Miben fejlődhet, hogy idővel a válogatottban is megszilárdíthassa helyét?

- Ami még hiányzik tőle, az a folyamatosan jó, kiegyensúlyozott teljesítmény, előfordul nála, hogy egy-egy jó meccset kevésbé jó követ. Kapásoldali játékos, nem kifejezetten egy nagydarab ember, így a technikás balkezes játékosokkal szembeni védekezésével tűnhet ki, hiszen abban mindig lehet fejlődni. Fontos még, hogy ne csak taktikai utasításokat végrehajtó csapattag legyen, kreativitásra kell törekednie. Ebben fejlődhet.

Névjegy

Név:
Bátori Bence
Születési idő: 1991. december 28.
Magasság: 191 cm
Súly: 89 kg
Poszt:
átlövő
Családi sporthagyományok: Édesapja Bátori György vízilabdázó, édesanyja Magyar Ildikó búvárúszásban olimpiai bajnok
Eddigi egyesületei: KSI, UTE, Honvéd
Hazai eredményei: Kétszeres gyermek országos bajnok (2005, 2006), serdülő országos bajnok (2007), Magyar Kupa-győztes (2010)
Nemzetközi sikerei: Ifjúsági Európa Bajnokságon aranyérmes (2008) és 2. helyezett (2007), Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 2. helyezett (2007), ugyanitt a Legjobb Játékos és Gólkirály cím birtokosa



BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Teljesen egyetértek Szabó Zoli véleményével. Szerintem is fontos hogy kiegyensúlyozott legyen a teljesítményem, még első éves ifijátékosként kerültem a Honvédhoz, ahol szokatlanul nagy mennyiségű és fontosságú mérkőzést kellett lejátszani, ami egyre inkább a hasznomra válik, mert egyre rutinosabb leszek. Annyi viszont már változott, hogy a Honvédban egyre többször játszom rosszkéz oldalon, és bemozgó centert.

Én is úgy látom hogy védekezésben mindig van hova fejlődni, de úgy érzem, egyre jobban megy ez a része a játéknak mind a két oldalon. Kreativitásban szeretném azokat a dolgokat egyre inkább megvalósítani, amik utánpótlásszinten úgy érzem bejöttek, ez Szivos Marci mellett nagyon könnyen elsajátítható.

Címkék:
Bátori Bence

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs32834
2011.03.11. 09:12

\"Vízitelt\" is Szabó Zoli: http://www.sportklub.tv/article/sportmix/1103/hu_52449