FACEBOOK

Jadranska Liga - alakul a Final Four mezőnye

Jadranska Liga - alakul a Final Four mezőnye
hozzászólás, 2011.03.14.

A Primorje Rijeka, a Jug Dubrovnik és a Mladost Zágráb már biztosította helyét a Jadranska Liga négyes döntőjében és esélye van erre a Primorac Kotornak is, de a negyeddöntőben még "túlóráznia" kell a Herceg Novival szemben. Eredmények, nyilatkozatok, két magyar gól.

Jadranska Liga, negyeddöntők, második forduló

Rokava Koper-Primorje Rijeka 8:14 (1:4, 2:3, 3:3, 2:4)
Koper, v.: Matijevics, Gavrilovics
Rokava Koper: Grzentics, Nastran, Verac, Racsunica, Burburan, Anzeljc 1, Barbarics 2, Galics, Vukicsevics 3, Csupics 1, Cserneka 1, Prelc, Krivicsics. Vezetőedző: Marino Cetin
Primorje Rijeka: Car, Glavan 1, Paskvalin 1, Krapics 4, Varga Dénes 1, Franković, Tiskivski, Jelaca 1, Varga Dániel, Baracs 1, Beltrame 1, Garcia 4, Brala, Krizman. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 2/4, ill. 3/6
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1

A Primorje Rijeka két győzelemmel bejutott a torna négyes döntőjébe, amelynek így házigazdája lehet április 1-2-án.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Lezárult egy időszak a bajnokságban, ezennel kijelenthetem immár hivatalos, hogy Jadranska Liga Final Fourt játszunk! Nagyon jó volt ez a hat hónap, nagyon sok élményem volt, sok jó meccs van a hátunk mögött. Jobbak vagyunk, mint amire szeptemberben számítottam, hogy leszünk, de a lényeg igazából most jön, hiszen a következő néhány hét fogja meghatározni az egész szezonunkat. Ez alatt értem a négy Euroliga-meccsünket, a két Jadranska Liga-meccsünket , a bajnoki elődöntőt és remélhetőleg a döntőt.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Szóra sem érdemes meccs lett volna, ha nem nagy játékvezetői nyomás alatt kell játszanunk. Most lesz egy kis pihenő, a válogatott edzései után megyünk vissza, de a Final Fourig már nem játszunk tétmeccset.Varga Dániel a vlv-n keresztül kíván segítséget nyújtani azoknak, akik tervezik, hogy egyéni úton Rijekába utaznak a Jadranska Liga április 1-2-i négyes döntőjére. Annak érdekében, hogy Dani a jegyvásárlásban és a szálláskeresésben segíthessen, kérjük, hogy az érintettek szerda éjfélig jelezzék utazási szándékukat a vlv-nek: info_kukac_vlv_pont_huVLV-VIDEÓK (RTCG Televízió:)

Kállay Márk gólja


Steinmetz Ádám gólja

Jadran Herceg Novi-Primorac Kotor 10:7 (3:2, 2:3, 2:0, 3:2)
Herceg Novi, v.: Franulovics, Radicsevics
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Szekulics 1, Crepulja, Janovics 2, Dj.. Filipovics 1, Latinovics, Kalinics, Gojkovics 2, Premus 2, Subotics 1, P. Filipovics, Kovacsics 1, Tesanovics, Vidovics. Vezetőedző: Ivica Tucak
Primorac Kotor: Radics, Brguljan 1, Csucskovics, Markovics, Krivokapics, Kállay 1, Draskovics 2, Azevedo, Pavlovics, Milosevics, Steinmetz Á. 1, Setka 2, Milics, Gopcsevics. Vezetőedző: Ranko Perovics
Gól - emberelőnyből: 5/8, ill. 3/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -

Mivel az első mérkőzésen a Primorac nyert, szombaton mindent eldöntő mérkőzés lesz Kotorban.

KÁLLAY MÁRK a vlv-nek:

- Most a Novinak jött ki a lépés a meccs első perceiben, sikerült ellépniük pár góllal, de tartottuk magunkat és felzárkóztunk. Az utolsó negyedben igen kellemetlen bírói nyomás alá kerültünk, amit már nem bírt el a csapat. Horvát centerünk kipontozódott, így nehezebb volt érvényesülnünk támadásban. A hangulat rangadóhoz méltó volt. Ha szombaton otthon nyerünk, nem csak a rijekai Final Fourban vehetünk részt, hanem pontelőnnyel várhatjuk a montenegrói bajnokság végkimenetelét is.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Örültünk volna, hogyha egy győzelemmel eldöntjük a továbbjutás kérdését, de ez nem sikerült. Rosszul kezdtünk, hagytuk elmenni az ellenfelet 3:0-ra, onnan ugyan visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe, de végig elég sok hibával játszottunk. Azt gondolom, hogy jobb volt a Herceg Novi és persze a döntő pillanatokban a hazai pálya is érezhető volt. Egyébként sokan közülünk elsősorban erre fogják a vereségünket, én azt gondolom, hogy az a teljesítmény, amit nyújtottunk, kevés volt most.

(Steinmetz Ádám sajnos már nem vehet részt a mindent eldöntő szombati Primorac-Herceg Novi mérkőzésen. Hogy miért, azt az oldalunkra hamarosan kikerülő külön anyagban fejti ki részletesen az olimpiai bajnok.)

Budva-Jug Dubrovnik 12:14 (3:3, 4:4, 2:3, 3:4)

A Jug két győzelemmel jutott a Final Fourba.

Mornar-Mladost Zágráb 5:9 (1:2, 2:3, 1:1, 1:3)

A Mladost két győzelemmel jutott a Final Fourba.

Az alsó régióban:

Jadran Split-Cattaro 13:10

Medvescsak Zágráb- Sibenik 9:8