FACEBOOK

Záróakkord az Euroligában

Záróakkord az Euroligában
hozzászólás, 2011.05.04.

Utolsó fordulójához érkezett az Euroliga negyeddöntőjének csoportköre. A Vasas a Final Fourba törő Rijekával szemben szerezheti meg első pontját. Varga Dániel és Varga Dénes egykori csapata ellen. Kedden este a piros-kékek és Primorje edzésén jártunk a Komjádiban.

Igazi jutalomjátékra készül a Vasas, amely szerdán este búcsúzik az Euroliga idei küzdelmeitől. Tét nincs - ez már a kedd esti edzésen látszott. Rég láttuk a Vasas-játékosokat ilyen jókedvűen gyakorolni. (Jól jellemzi a hangulatot, hogy az edzés utolsó fázisa előtt, amikor Földi László még újabb feladatot osztott ki, valaki hangosan megjegyezte: De hiszen már melegít a Barcelona...)

A focimeccset remélhetőleg mindenki elérte, nem úgy a vendégek, akik a Vasast váltották a vízben. Gyorsan kameránk elé kértük a Varga-testvéreket, akik számára a legrosszabb hír volt, hogy egykori társaik vidám, felszabadult edzéséről számoltunk be. A Primorje számára ugyanis létkérdés a három pont megszerzése. Ha ugyanis a Pro Recco otthon legyőzi a Zágrábot, ők pedig nyernek a Vasas ellen, akkor a Rijeka Final Fourban szerepelhet.


FOTÓK:


vlv-képek az edzésről


VLV-VIDEÓK:



Varga Dániel nyilatkozata

- Köszöntelek itthon, Dani, milyen utatok volt?


- Szia. Nagyon jó utunk volt, ami annak volt köszönhető, hogy tegnap este edzés után Dumival autóba ültünk és hazajöttünk. Biztonságos utunk volt. A többiek kicsit fátradtabb szemmel érkeztek meg ma délután, mert ők 8-8 és fél órát ültek a buszon - így alakult.

- A Vasas most fejezi be az edzést, ők nagyon nyugodtan, higgadtan szépen, jól szórakozva edzettek, nektek lehet, hogy a gyomrotok kicsit görcsben van, nem?

- Ennél veszélyesebbet nem is mondhattál volna... Van egy kicsi görcs talán, igen. Mert azért egyértelmű, hogy nekünk sokkal nagyobb a tét, mint a Vasasnak, nekünk a Final Fourba jutás múlik ezen a meccsen. Azért ez egy kicsit benne van mindenkiben - még akkor is, ha nem várta ezt el tőlünk senki a szezon elején. Most más a helyzet, mert a kinti hétgólos győzelem után elvárják tőlünk, hogy nyerjünk, ez pedig a Filan Fourba jutást jelenti.

- Beszéltetek Dumival út közben arról, hogy mit jelent nektek itt játszani a Komjádiban?

- Nem, de szerintem Dumi ugyanúgy gondolja, ahogy én. Ez egy hosszú történet, de most egyelőre elég annyi, hogy elég céltudatos vagyok ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjam azokat az érzelmeimet, amelyek  a teljesítményemet esetleg olyan irányban befolyásolnák, hogy a Vasasnak kedvezzen és a Rijekának ne kedvezzen.

- A holnap meccsen mi fog dönteni szakmai szempontból.

- Vegyük például az előző meccset, amit Rijekában játszottunk egymás ellen. Szerintem alapvetően az döntött, hogy jobb volt a fórunk és a hátrányunk, ők a felállt támadásból nem voltak valami hatékonyak, ráadásul volt egy csomó lefordulásunk is. Tulajdonképpen azon a mecscen minden ponton jobbak voltunk. Hogy most ez kijön-e? Olyan szinten nem hiszem, hogy most is hét góllal nyerjünk, de szerintem annyira ki fog jönnni, hogy nyerni tujdunk.

- Attól nem félsz, hogy Reccóban meglepetés lesz?

- Nem. Persze azt mindig hozzá kell tenni, hogy a Zágrábnak ki kell kapnia Reccóban, hogy mi győzelem esetén továbbjussunk. Nem feltételezem,, hogy másként történik - persze a meglepetés lényege az, hogy olyan dolog történik, amire nem számítunk.



Varga Dénes nyilatkozata

- Milyen érzésekkel vetkőztél a vendégöltözőben?


- Hát ez egy érdekes vendégöltöző itt! (Hátra mutat, a lelátóra, ahol vetkóznek a társai, a szerk.) Még semmi különös nem mozdult meg bennem. Jó egyébként a Komiba visszajönni, mert ugye, az utolsó Vasas-idényt már borzalmas körülmények között kellett végigcsinálni. Gondolok itt a Szőnyi útra és a Szigetre járásra, ami télen legalább annyira rossz, mint amennyire jó nyáron. Tehát nem volt otthonunk, és ez rossz szájízt adott az egész idénynek. Most ezért különösképp jó visszajönni ide!

- A meccstől mit vársz? Mennyire vagy ideges?

- Nem vagyok ideges különösebben, mert az első negyedben egyből ki fog derülni, hogy mire számíthatunk egymástól. Én úgy érzem, mi elég jó formában vagyunk, és a Vasasra ha "rátesszük" ezt a jó formánkat, akkor egy-két negyed után, de legkésőbb a harmadik negyedben feladják, mert nincs miért küzdeniük. Tehát evvel számolok én!

- Gondolsz arra, vagy fel lehet arra készülni, hogy mi van, ha baj van? Ha mondjuk a harmadik negyed végén vezet a Vasas hárommal?

- Hát, ha az volna, akkor…. remélem jön a Xavi (Xavier Garcia Gadea), megrázza magát…, vagy Baracs (Samir Baracs) vagy Frankovics (Nikola Frankovic) vagy valaki…., és megoldja a mérkőzést. Nem kívánnék ilyen szerepben tetszelegni holnap! :-)

- Mit tippelsz holnap estére?

- Nem tippelek, mondom, azt várom, hogy az első egy-két negyedben kiderül hogy hányas a kabát...

(Lejegyezte Varga Bogi)


Kiss Gergely nyilatkozata

- Gergő, erre az edzésre mondja a sportújságírói szakzsargon, hogy "jó hangulatú gyakorlás volt". Nagyon felszabadultak vagyok. Kijöhet ebből holnap egy győzelem?


- Kétélű fegyver a jókedv. Ha azt nézzük, hogy kezdünk nagyon jól összerázódni, bár lehet, hogy ennek hamarabb kellett volna megtörténnie, de mindenesetre a bajnokság végére alakul az, amit mi szeretnénk (az a kép, amit magunkról elképzelünk), akkor azt mondom, hogy ez a jókedv jó lehet. Ha ehhez megvan a mentális erő és az egymásért való küzdés, akkor segíthet. Nyilván ez egy olyan időszak, amikor mindenki készül a bajnokságra, nekünk meg itt vannak még az Euroliga-meccsek is. Tehát amíg más hétfőtől-szombatig tud készülni a bajnokságra, nekünk szerdán mindig van egy ilyen meccsünk. Kedden is egy mérkőzés előtti felkészülés. Szeretnénk holnap nyerni, annak ellenére, hogy nincs már esélyünk, meg ez Daniéknak rossz lenne - ezt sajnálom. Nyerniük kellett volna a Recco ellen vagy Zágrábban… Szeretnénk nyerni - aztán, hogy mi lesz ebből, holnap kiderül. Hogy túlságosan fölszabadultunk-e, hogy két fordulóval a vége előtt bejutottunk a döntőbe vagy pedig ez csak egy edzés volt, ami néha kell. Nem lehet mindig katonák módjára edzeni fapofával. Ma egy kicsit vidámabb volt, de azért megcsináltuk a munkát, amikor jöttetek úsztunk 25 percet lendületesen - úgyhogy azért ez is volt. Meglátjuk mi lesz.

Köszönöm szépen, holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Tina)


Vámos Márton nyilatkozata

- Hogy sikerült a matematika-érettségi?

- Ez egy jó kérdés. Majd május 31-én megtudom, hány pontom lett.

- De mégis hogy érzed?

- Hát egy négyesnek örülnék már, de a hármas szerintem biztos, hogy meglesz.

- Mennyire nehéz így részt venni az edzéseken, hogy délelőtt érettségi, este edzés? Azért ez egy komoly megterhelés, délelőtt fejben, este pedig fizikailag.

- Mivel már 11-kor vége volt, tudtam pihenni, bár nem sokat, mert kellett a holnapi történelem érettségire is készülni. Szóval nehéz összeegyeztetni. Meg kell oldani.

- Ilyenkor fejben itt tudsz maximálisan lenni a társakkal, amikor gyakoroljátok a figurákat? Mert azért még is csak érettségiről van szó.

- Erre a másfél-két órára félreteszem a "tudományokat", és csak erre koncentrálok. A holnapi meccsre, hogy minél jobban szerepeljünk, mert szeretnénk megverni őket.

- Legutóbb februárban játszottatok a Rijekával. Akkor egy tízes skálán mondjuk 3 ponttal lejjabb voltatot mint most. Hazai pályán játszotok, és hogy kerek legyen a történet: ott 7 góllal kikaptatok. Most jók lehettek egy győzelemre?

- Hát igen, a Vasas mindig jobb hazai pályán. Úgy gondolom, hogy jó szériában vagyunk most. Megpróbálunk mindent megtenni, a Rijeka ellen és meglátjuk, mennyire lesz elég.

- Meglátjuk holnap. Köszönöm és egy kalappal holnapra!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Hamarosan fotók.

Euroliga-negyeddöntők, 6. forduló

A csoport

19.00 Partizan Belgrád-Herceg Novi

19.00 Budva-Jug Dubrovnik (Ha a Budva nyer, bejut a Final Fourba.)

A csoport állása az utolsó forduló előtt:


1. Partizan Belgrád 15,
2. Jug Dubrovnik 7,
3. Budva 6,
4. Herceg Novi 1 pont


B csoport

20.00 Vasas-Primorje Rijeka (Sport 1 televízió, vlv, vodapolo)

20.00 Pro Recco-Mladost Zágráb

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Ha már eddig mindig nyertünk, akkor nyilván ezt is jó lenne behúzni, már csak azért is, hogy ne ezen múljon, ki jut tovább másodikként... Másfelől pedig azért is komolyan kell vennünk a meccset, mert mi nem játszunk a bajnokságban, így a következő mérkőzésünk éppen egy hónap múlva lesz, már a Final Fourban...

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Pro Recco 12,

2. Mladost Zágráb 9,
3. Primorje Rijeka 6,
4. Vasas 0 pont

7 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret33012
2011.05.04. 22:12

cowk, dobd be kérlek annak a fórumnak, vagy cikknek a linkjét, amelyik mellett \"soha többet nem commentelek\" olvasható, és én írtam. Ha tartalmilag megegyező mondatot találsz, az is jó lesz! Amíg ezt nem teszed meg, addig csak vádaskodás. Egyébként aranyos a próbálkozásod! :)

cowk hozzászólása
cowk33011
2011.05.04. 21:29

na igen, ennyit a klisekrol: nem csak spicli, de meg hazudik is. ;-) mondjuk ismerem a fajtadat, nem leptel meg.

Daret hozzászólása
Daret33010
2011.05.04. 20:20

cowk, mutasd meg kérlek, hol és mikor mondtam én ilyet! Idézőjelben van, valahonnan csak idézted, könnyű lesz visszakeresned. De szerintem te összekeversz valakivel (van is tippem, hogy kivel). Ezért kérlek, más gondolatait, szavait ne add a számba! Ha mégis találsz az én tollamból ilyen tartalmú írást, akkor megkövetlek! A cikkhez, illetve a képekhez visszatérve pedig: szponzorlogó nélküli úszókat (KovácsR, MBoskovics...) és sapkákat (HőnaD, VörösV...) hivatalos vízilabdaoldalon mutogatni nem túl szerencsés dolog. A Teva-Vasas-Uniqa hozzájárult ezen fotók közzétételéhez? Nem hinném...

cowk hozzászólása
cowk33009
2011.05.04. 18:57

no, Daret, de jo latni, hogy Nalad a \"soha tobbet nem commentelek\" egy evig tart :)

Tomute hozzászólása
Tomute33007
2011.05.04. 14:53

Tudom, hogy velem, örök elégedetlen magyar vízilabda rajongóval van a gond, de?\"jutalomjáték\", \"vidám, felszabadult edzés\", \"jókedvű gyakorlás\" egy mérkőzés előtt, ahol a Vasas beleszaladhat a csoportkörének 6. vereségébe (ne tegye! Ne legyen!!!), ami a magyar csapatok szereplését illetően a szezon 17. (!!!!) zakója lenne... Értem én, hogy nem ennek a találkozónak szól a derű, de temetés előtt sem virgonckodik az ember, még ha utána lagzira hivatalos, akkor sem. MK: nulla, nemzetközi szereplés siralmas és gyászos, bajnoki szereplés nyögvenyelős-kínlódós, ... úgy látszik kevés is elég a boldogsághoz.

B (régi) hozzászólása
2011.05.04. 09:14

Nem néztem meg a Len honlapját, de én úgy számolom, hogy a Recco is 15 ponton áll most, ahogy a Partizan.

Daret hozzászólása
Daret33004
2011.05.04. 05:42

Szerk, a szponzor mit szól ezekhez a képekhez?