FACEBOOK

Egygólos előnyt szerzett a Vasas

Egygólos előnyt szerzett a Vasas
hozzászólás, 2011.05.14.

A Vasas a bajnokság utolsóelőtti mérkőzésén vette el az Eger veretlenségét, ugyanakkor csupán egygólos előnyt szerzett a bajnoki döntő visszavágójára. Minden kedden este dől el, Egerben.

Vodafone OB-1, bajnoki döntő, első mérkőzés

Vasas-Eger 8:7 (2:3, 2:2, 2:1, 2:1)
Komjádi uszoda, v.: Székely, Németh
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 4, Katonás 1, Powers, Vörös 1, Kiss G. 1, Vámos 1, Kovács R., Steinmetz B., Takács. Vezetőedző: Földi László
Eger: Szécsi - Sántavy, Graham, Hosnyánszky 1, Kovács G. 1, Hegedüs, Varga II. Zs., Kotsidis, Binder, Kis G. 1, Bundschuh, Biros 4. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 3/8
Kipontozódott: Takács (29.p.)
Piros lap: Méhes Jenő (32.p.)

A visszavágó, a bajnoki cím sorsát eldöntő mérkőzés kedden 19.00 órakor lesz Egerben.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Kovács Anikó-képek



TT-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

0:1 - Kis Gábor gólja

1:1 - Boskovics első gólja

1:2 - Biros első gólja

1:3 - Biros második gólja

2:3 - Boskovics második gólja

3:3 - Kiss Gergely gólja

3:4 - Hosnyánszky gólja

4:4 - Boskovics harmadik gólja

4:5 - Biros harmadik gólja

5:5 - Vámos gólja

5:5 - Vámos Márton gólja - vlv


6:5 - Katonás gólja

6:5 - Katonás Gergely gólja- vlv


6:6 - Kovács Gábor gólja

6:6 - Kovács Gábor gólja- vlv

7:6 - Boskovics negyedik gólja

7:6 - Boskovics negyedik gólja- vlv


8:6 - Vörös Viktor gólja

8:6 - Vörös Viktor gólja- vlv

8:7 - Biros negyedik gólja


8:7 - Biros Péter negyedik gólja- vlv


Kis Gábor nyilatkozata

- Szia Kicsi, nagyon régen találkoztunk, és hát nem is vagy most a legboldogabb, gondolom, hiszen egy góllal kikaptatok a Vasastól. Hogy bírtad, hogy érzed magad, hogy vagy? Milyen volt ez a meccs?

- Hát, kemény kis mérkőzés volt, az tény. Én nem vagyok szomorú az eredményt illetően, idegen pályán játszottunk, magunkat kényeztettük el, hozzá vagyunk szokva a győzelmekhez a magyar bajnokságban, úgyhogy ugyanezt érezném, hogyha mi nyertünk volna eggyel, mert igazából ez se előny, se hátrány. Az 1:0 egy  figyelmetlenség, el lehet veszíteni és be is lehet hozni egy ilyen különbséget. Erre számítottam, ilyen kemény mérkőzésre. A Vasasnak ezt az arcát fogjuk látni és nagyon bízom benne, hogy nagyon jófajta hatása lesz ennek a két mérkőzésnek, a döntőnek, remélem, a javunkra fog eldőlni, mindent megteszünk ezért, nagyon várom már a döntő meccset.

- Az elején a régi Kis Gábort idéző centert láttunk a vízben, viszont a második félidőre elfáradtál. Jól láttam?

- Hát elfáradtam, az tény, igazság szerint a felkészülésem rövid volt, mert majdnem öt hetet ki kellett hagynom a sérülésem, a kezelés miatt, ami még mindig tart. Két és fél hetem volt durván arra, hogy összeszedjem magam, ráadásul olyan edzések voltak, hogy az egyik nap tudtam rendesen edzeni, a másik nap szinte alig, mert nagyon fájt a hátam. Azt mondom, ahhoz képest, hogy ezt a másfél, két és fél hetet tudhatom magam mögött, elég jól éreztem magam a vízben. Egyetlen egy mérkőzés van hátra, összeszorított foggal meg kell nyernünk, ki kell bírjam, ez a célom.

(Lejegyezte: feva)


Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Kicsi hátrány, de hátrány. Nehéz lesz így a visszavágónak nekimenni?

- Abszolút nem. Büszke vagyok a csapatra, hogy nem omlottunk össze. Megijedhettünk volna, feljöttünk 8:7-re, azt mondom, lett volna esélyünk a 8:8-ra is. Úgy gondolom, ez egy olyan eredmény, amit a Komjádiban bárki aláír, várjuk őket kedden. Nagy szeretettel.

- Én is ezt láttam, 6:6 volt három negyed után, hogy a negyedik negyedben teljesen a Vasasnak állt a zászló, és mégis sikerült visszajönnötök a mérkőzésbe. Mi volt a titka?

- Óriási csaták vannak, én úgy gondolom, hogy ők pihentebbek, mert a rájátszásban két meccsig koncentráltak, a többit kamuzták. Én bízom benne, hogy Egerben a szorgos hangya győzni fog a tücsök fölött.

Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Biros Péter nyilatkozata

-Hosszú idő után először nem tudok gratulálni. Elveszítettétek a veretlenségeteket, viszont csak egy góllal kaptatok ki.

- Úgy érzem, hogy jó meccset játszott a két csapat, annak ellenére hogy kikaptunk eggyel. Tényleg egy bajnoki döntőhöz méltó mérkőzést játszottunk, szép gólokkal, néha egy-két szarvashibával, de azt mondom, hogy maximálisan elégedett vagyok. Ha a jó oldalát nézem: kettővel kell nyernünk és mi leszünk a bajnokok.

-A végén egy kicsit elfáradtatok - legalábbis én így éreztem. Ez lehetett az oka, hogy a Vasas el tudott menni a negyedik negyed elején két góllal?

-
Minden relatív. Én nem éreztem magam fáradtnak. Inkább azt mondanám, hogy egy-két olyan hibát csináltunk, ami miatt góllal büntettek minket. Amikor 7:6-ra vezettünk, ott volt egy hullámvölgy, két gólt lőtt a Vasas és onnantól kezdve egy kicsit szaladtunk a meccs, az eredmény után. De nem vészes. Én úgy érzem, meg kell a jót találni a rosszban. Két góllal kell nyerni és mi leszünk a bajnokok!

- A hétből négy gólt te lőttél. Ez annak tudható be, hogy így jött ki a lépés vagy esetleg a többiek egy kicsit bátortalanok voltak és emiatt vállaltál többet?


- Így jött ki a lépés. Meg kell kérdezni Boskovicstól, ő is a csapata góljainak a felét lőtte. Abból lesz gól, ha vállalkozik az ember, persze nem felelőtlenül, de ki kell magunkból hozni a maximumot. Az elején úgyis kiderül, hogy valakinek jól megy, vagy nem megy jól, próbáljuk a másikat segíteni. Ma nekem, lehet, hogy legközelebb másoknak.

(Lejegyezte: P.K.T.)


Vörös Viktor nyilatkozata


- Vöri, én még nem láttalak annyira boldognak az egész idényben, mint amikor a 8:6-ot jelentő találatodat lőtted. Jól láttam?

- Hát, hogyha egy játékos a bajnoki döntőben, egy ilyen meccsen lő egy gólt úgy, hogy kettővel elmegy a csapata, akkor azt gondolom, hogy lehet örülni, és kell is örülni. Úgyhogy igazad van, jól láttad, nagyon boldog voltam, és még mindig az vagyok.

- Azért a vége nem lett annyira szép, mint amikor a gólt lőtted. Végül is „csak” eggyel nyertetek, de nyertetek. Ez erőt adhat gondolom a folytatásra.

- Ebből erőt kell merítenünk, mert az Egert megverni, én úgy gondolom, hogy nagyon nagy tett. Úgyhogy most ennek ma még lehet örülni, de holnap el kell kezdeni készülni az egri meccsre, ami aztán annyira nehéz lesz, hogy… Nem tudom, lehet hogy kevés lesz az egy gól, de én bízom benne, hogy ilyen remek játékkal akár ott is győzhetünk egy góllal, vagy ikszre hozhatjuk. Úgyhogy bizakodóan várom ezt az egri meccset nagyon.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Kiss Gergely nyilatkozata

- Félidőben vagyunk, a második félidő Egerben lesz. Amit most nagyon sajnálok momentán az, az, hogy a vállamról a Peti utolsó lövése bepattant. Én azt hittem, hogy kifelé ment és elkezdtem örülni. Nem is értem hogy ment be. Vállon lőtt és bement. Ezek szerint jobban meg kell erősödnöm, hogy kifelé pattanjon és akkor 8:6 lett volna a végén. De örülök és gratulálok! Fantasztikus volt a csapat.

- A végén, 6:6 után elmentetek 8:6-ra, és ott úgy tűnt, hogy egyre jobban pörög a csapat, akár még nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmetek.

- Tartalékok vannak még bennünk és ezeket mozgósítanunk kell. Úgy érzem, hogy fogjuk is tudni.

- Nem érezted azt, hogy az Eger elfáradt a végére?

- Azt éreztem, hogy mi nagyon megyünk. Nem foglalkoztam az ellenféllel, semmivel csak magunkkal.

- Te végig bent voltál a vízben, szerintem nem is voltál a kispadon, Mennyire fáradtál el?

 - Két percet voltam, és nagyon jól ment, idén ma bírtam a legjobban szerintem.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Nagy Viktor nyilatkozata

- Gratulálok Viktor! Nagyon nagy meccset játszottatok, döntőbe illő mérkőzés volt, hogy érezted magad ma a vízben?


- Az elején kevésbé jól, a végén pedig nagyon jól.

- Az elején nehezen vetted fel a ritmust, de a végén a védéseid gyakorlatilag megmentették a meccset, sőt nagyon kellettek ahhoz, hogy nyerjetek, és ezzel elvegyétek az Eger veretlenségét. Egygólos előnnyel mentek kedden Egerbe.

- Ez a lényeg, ezt terveztük, hogy próbáljunk egygólos vezetéssel elmenni az uszodából Ez sikerült, úgyhogy ezt ki lehet pipálni. Egerbe úgy fogunk menni, hogy 0:0 az állás. Nyerni kell és agyon fognak verni minket - erre fogunk felkészülni. Tudja mindenki, hogy az egriek nagyon régóta szeretnének bajnokok lenni. Mindent meg fognak tenni azért, hogy ez sikerüljön. Mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy ne sikerüljön. Szerintem ennek az lesz az eredménye, hogy egy ölős-gyilkos meccs lesz. Arra számítok, hogy lesz több vérző játékos is, mert az Egerben ez benne van. Szeretnek keményen játszani, mi pedig bírni fogjuk. Nagyon jó mérkőzés lesz.

(Lejegyezte: Tina)


Vízit Szabó Zolival a SportKlub online-on

(A SportKlub szakkommentátorának heti értékelése.)

 

Vasas-Eger

Az idei szezon legjobb meccse volt a döntő első felvonása, a várakozásoknak megfelelően alakult, azaz sok szurkoló volt, a tétnek megfelelően idegesen kezdtek a csapatok, amit viszont jó folytatás követett. Kiderült, hogy az együttesekből kik és miért válogatottak, olimpiai, illetve világbajnokok. Nem dőlt még el a bajnoki cím sorsa, továbbra is tartom azt a véleményem, hogy kedden hasonló mérkőzés várható, készülhetünk hosszabbításra is.

Honvéd-Szeged

Évadbeli legjobb teljesítményét nyújtotta a Szeged, tökéletes egység volt a parton és a medencében is. Látszott rajtuk, hogy harmadikok akarnak lenni, a Honvédon ezt nem érzékelhettük. Molnár Tamástól, Baksa Lacitól és Kiss Csabától parádés teljesítményt láthattunk.

A finálé második felvonását kedden 18.45-től élőben láthatják a SportKlubon!

Címkék:
Vasas-Eger

12 régi hozzászólás

Kara kán hozzászólása
2011.05.16. 17:42

Kedves Vasas Szurkolók ! Úgy látom emlékezetkiesésben szenvedtek,mert évekig lejtett mind a hazai, mind az idegenbeli pálya a Vasas felé. És most ennyire fel vagytok háborodva az utolsó ember előny miatt. Tudjátok Egerben hányszor kaptatok hasonlót kevéssel a vége előtt. Az előző 3 bajnoki címetekben elévülhetetlen érdemei vannak a sípmestereknek. Úgyhogy maradjatok szépen csendben és fogadjátok kulturáltan, ami jön.

qqcska hozzászólása
qqcska33089
2011.05.16. 09:42

gratulálok a Vasasnak a \"rendkívül jó\" szervezéshez! sikerült az uszodának kb. a 40%-át lezárni a mezei szurkolók elől... ugye az egyik bejáraton csak a \"press\" (nem a sajtó... :-) ) mehet be - na most ez a rész szinte tök üres volt (na jó, Szívos Marci is ott ült) mindaddig, amíg a másik oldali tömegnyomort megunva néhány \"partizán\" a televiziós kamerák mögött átszivárgott a tiltott zónába. nem is beszélve az avval szemközti VIP szektorról... csak egy kérdés: mi lett volna, ha idén is 3000 ember akarta volna megnézni a döntőt???

polo hozzászólása
polo33088
2011.05.16. 09:02

Meg kell nézni a mérközés utolsó 3 percét. Egy kiállítás, ami Zoltán Zoltán szerint sem volt kiállítást érő szabálytalanság, majd za előnyből Vörös gólja.Utána Hege meg nem adott gólja, és a Vasas máris nyerni tudott.

wp10wp hozzászólása
wp10wp33087
2011.05.15. 19:24

nem értem hogy lehet olimpiai bajnokokat szidni /kicsi, hosi/ csak azért mert egy magyar csapatból átigazolt egy másik csapatba, ahelyett hogy örülnénk hogy vannak olyan emberek akik dicsőséget hoznak Magyarországnak azzal hogy olimpiát nyernek.

balzs hozzászólása
balzs33086
2011.05.15. 15:53

Hege meg nem adott góljáról azért nincs videó, mert a felvételen is látszik hogy bent volt?

punki hozzászólása
punki33085
2011.05.15. 15:17

demának még: Én nem szidtam egyetlen egrit sem, még azt a majdnem kétméteres gyereket se, aki felállt boxállásba, mikor az egri haverjaimmal beszélgettem piros-kék pólóban. Én speciál szeretem Egert, mint várost, és a legtöbb egrivel sincs bajom, kivéve azt a durva transzparenskészítőt, amelyik nem a saját csapatával foglalkozott, hanem a VASAS-sal. Emlékeztetni szeretnélek Téged, hogy a Judás Kicsi transzparenst sem VASAS-szurkolók készítették, hanem egri szurkolók. De kik..vaanyázni a lelátóra nem sportemberi viselkedés. Szerintem...

punki hozzászólása
punki33084
2011.05.15. 15:07

Biros Peti nélkül pedig sehol se lennétek!

Rebo hozzászólása
Rebo33083
2011.05.15. 14:48

demagistris ! Ha már így a sziveden viseled a fair play-t, érdekelne a véleményed arról is, amikor Biros Peti ököllel állkapcson vágta Katonás Gergőt. Ez minimum cserés kiállítás és eltiltás. Milyen kár, hogy a bírók a Vasasnak csaltak és ezt nem vették észre. Gerendás folyamatos hisztijéről ne is beszéljünk. Ha neked ez a fair play akkor nagyon sajnállak.

B (régi) hozzászólása
2011.05.15. 14:07

Akárhány góllal is nyertek majd Egerben, akárhogy is röhögtök majd rajtunk, mi akkor is sajnálni fogunk benneteket.

Rolling hozzászólása
Rolling33080
2011.05.15. 10:09

Csak megjegyzem, hogy megint egy egri kezdte pocskondiázni az ellenfelet alpári stílusban.

punki hozzászólása
punki33078
2011.05.15. 00:06

Furcsa, hogy csak a VASAS ellen láttam az utolsó 30mp-ben hazai pályán kiállítást komoly tétmeccsen, csak a VASAS ellen történt kiállítás labda nélkül ezen a meccsen. Érdekes még, hogy a Kiss Gábor és a Gerendás szidhatja néhány VASAS -szurkoló anyját , majd mikor visszakapják ezt, akkor a bírókhoz fordulnak , és csinálják a botrányt! Egyáltalán hogy képzeli Gerendás, hogy kiszól a közönségnek ilyen minősíthetetlen stílusban, és egyes szurkolók anyját szidja!!???

Hewson hozzászólása
Hewson33077
2011.05.14. 23:25

Óriásit küzdött a Vasas, le a kalappal az egész csapat előtt. Azzal együtt, hogy a hazai pálya előnye gyakorlatilag nem létezett ezen a meccsen. A végén, az utolsó emberelőnyt az Eger megkapta ajándékba a bíróktól, két ember váltott be a centerre, miközben a bekk mindkét keze kint volt, tisztán láthatóan. Csak bízni tudok abban, hogy Egerben nem fog nagyon lejteni a pálya a hazai csapatnak...mert ne az döntsön egy döntőn, hogy melyik klub hányadik aranyát gyűjtené be. A játék döntsön. Reménykedem. Hajrá Vasas!