FACEBOOK

Fáradnak a fiúk - edzésriport Ceglédről

Fáradnak a fiúk - edzésriport Ceglédről
hozzászólás, 2011.05.31.

Túljutott a hetedik edzésén a sanghaji világbajnokságra készülő magyar válogatott.. A kedd délelőtti nyilvános edzés után azt az ostobaságot követtük el, hogy megkérdeztük a játékosokat. mit csinálnak szabadidejükben...

Tűző napsütés, bikinis nézőközönség, lihegő, a fáradtságtól szédelgő játékosok - ez jellemezte a válogatott kedd délelőtti ceglédi "médianyilvános" edzését. Amikor labda került a vízbe, szinte érezni lehetett, ahogy a feszültségtől mindenki megszabadul, jókedvűen lövöldöztek kapura a játékosok.

A vízből kikászálódva a tűző napon állták a médiastábok rohamát - Kemény Dénes legalább ötször mondta el, mennyire elégedett azzal, hogy a fiúk a kemény fizikai igénybe vétel ellenére is kimondottan jókedvűek az edzéseken.

A ceglédi edzéseken ők vesznek részt:

Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán (kapusok)

Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

Kásás Tamás és Madaras Norbert, valamint Benedek Tibor másodedző később csartlakozik a csapathoz.

FOTÓK:


vlv-képek 1.



vlv-képek 2.



vlv-képek 3.


VLV-VIDEÓK:

 


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Szervusz Miklós, azt mondták, hogy a lövéseknél van nálad a holtpont...

- Igen, Viktor vicceskedett. Én nála a védéseknél látom a holtpontot, szóval az egész edzés egy óriási nagy holtpont :-). De a viccet félretéve, nem volt könnyű a mai edzés, mert előtte volt egy kemény úszás, ilyenkor azért savasodik a test és fárad a lélek. De minél kintebb toljuk a határainkat, annál többet tudunk majd a legközelebbi edzésen nyújtani.

- Milyen a társaság, milyen a hangulat, amikor a szállodában vagytok, mit csináltok egyáltalán?

- Nagyon szívesen mondanám, hogy nagyon jó a hangulat és nagyon jó a társaság, de nem tudom, mert nem találkozunk egymással. Mindenki egyből megy az ágyba ahogy visszaérünk. Úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy amikor a vacsoránál találkozunk, nagyon jó a hangulat, jó a társaság. A szállodában pedig jókat alszunk.

- Jövő héten Írország, hogy várod ezt az utat?

- Nagyon várom, még nem voltam Írországban. Igazából ez egy kicsit fekete folt a vízilabda világában, hiszen nem arról híresek, hogy nagyon jók lennének. Úgyhogy örülök, hogy ilyen szép helyekre is eljuthatunk.

- Köszönöm szépen! Jó munkát és jó utat.

(Lejegyezte: Tina)




Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Szia Hosi, köszöntelek ebben a szép ceglédi uszodában.

- Helló.

- Hogy vagy? Hogy ízlenek az edzések?

- Köszönöm, jól vagyok, egyre jobban vagyok. Ez a hét már fizikálisan elég megterhelő, de hát csak így tudunk visszatérni az eredeti formába.

- A múlt hét ezek szerint könnyű volt?

- Nem mondom azt, hogy könnyű volt, de ott napi egy edzés volt, tehát azért délután volt idő regenerálódni. Ez a hét, ez ilyen kis masszívra sikerült, de például ma már sokkal jobban voltam, mint tegnap délután, tehát ha ez így megy tovább, akkor szuper.

- Most már csatlakozott Dani és Dumi is a kerethez. Milyen volt velük találkozni, milyen így együtt a csapat?

- Hát mindig jó. Mindig jó mindenkivel együtt edzeni, a régi csapattársakkal. Még várjuk Kását meg Madit, akkor lesz igazán jó.

- Gondolom, hogy figurák gyakorlására még nincsen nagyon lehetőségetek, még csak az alapozás van, kőkemény úszás, lövés gyakorlás.

- Ezen a héten még alapozás van, néha egy picit védekezési feladatokat csinálunk, de semmi taktika még. Hát még ez inkább a munkáról szól most.

- Néhány hét múlva meglátjuk, hogy hova jutottatok. Köszi Hosi!

- Így van. Köszi!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szécsi Zoltán nyilatkozata

- Szervusz Zoli, köszöntelek Cegléden. Hogy ízlik a munka, mesélj egy kicsit, hogy éltek itt?

- Üdvözlök mindenkit! A munka az finom, lehet kérdezni bárkit. Tudjuk, mire készülünk, igazából ez az egy ilyen úgynevezett steril hetünk van, hogy csak magunkban vagyunk, s a a fizikális felkészítésre tudjuk fektetni a hangsúlyt. Ez meg is látszik rajtunk szerintem már így a harmadik edzés után, előttünk van még 5 vagy 6, úgyhogy örülünk is, hogy egy ilyen kellemes, nyugodt környezetben, abszolút jó körülmények között tudunk készülni.

- Valóban keményebb ez a hét, mint a múlt heti program volt?

- Hát a múlt heti, az ilyen igazi nulladik hét volt, ilyen rávezető jellegű volt. Korábban is volt már ilyen a Dénesnél, csak azt általában kiadta ilyen fakultatív, nem fakultatívra, hanem egyénileg, hogy mindenki ahol éppen van, és ezek szerint azt volt a tapasztalata, hogy nem egyforma állapotba került vissza mindenki, úgyhogy ezt a nulladik hetet most központilag intézte. Nagyon jó volt az is, hogy ilyen  tényleg rávezető jelleggel, egyrészt nem estünk vissza, másrészt egy magasabb erőállapotból tudtunk kezdeni.

- Mit csináltok szabadidőben? Azért a két edzés között is van idő, meg edzések után.

- Eljárunk golfozni, repülőt vezetni, ilyeneket… :) Ebéd után mindenki beesik az ágyba, és alszik ébresztőig. Ébresztő után meg jövünk edzeni. Tehát olyan túl sok dolgot nem tudunk csinálni.

- Meccsre ki vagytok már éhezve, vagy egyelőre ez még alapozás?

- Én úgy gondolom, mindig az aktuális feladatra koncentrálunk. Tehát ennek a hétnek ez a feladata, jövő héten játszunk az angol válogatottal kettőt, utána a montenegróiakkal, úgyhogy lesz mindenből elég.

Köszönöm szépen, jó munkát!

Köszönjük!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szivós Márton nyilatkozata

- Szervusz, Marci! Hogy érzed magad Cegléden?

- Szervusz! Üdvözlöm a VLV-nézőket! Nagyon jól érzem magam, csak borzalmasan fáradt vagyok!

- Mitől? :-)

- Hát, az elmúlt egy hét, meg az elmúlt két nap. Ez megviselt egy kicsit! Az inkvizíció mesterei rajtunk gyakorolnak, és ez elfárasztott minket!

- Mesélj el egy edzést! Mivel kezdődik, mennyit úsztok?

- Hát, én számon tartom, az elmúlt egy héten - múlt hét kedden kezdtük, ugye az négy edzés (számol) ….ez a hetedik edzésünk-  ez alatt úsztunk 22 kilométert, plusz nagyon sokat voltunk vízben ezen kívül is, és konditeremben is. Elég sok súlyt mozgatunk meg. Ilyen 3-4 órás foglalkozások vannak egy alkalommal, és ezt kétszer egy nap kell elképzelni. Ez fárasztó, de hát valamit valamiért.

- Van olyan, hogy edzés közben azt érzed, hogy na, még egy pici, és nem bírom tovább?

- Előfordul, előfordul az ilyesmi, de….. egymásban tartjuk a lelket! :-)

- Amikor a labda előkerül, megkönnyebbültök?

- Persze-persze! Azért ez, amit az előbb kérdeztél, ez inkább az úszás részénél, meg a lábtempózásnál szokott lenni, hogy még egy pici, és vége. Utána, mikor már meglátjuk a labdát, akkor megkönnyebbülünk.

- És ki tudjátok magatokat pihenni éjszaka? Tehát, van annyi idő regenerálódni, hogy a másnapi edzésekre frissek legyetek?

- Van. Most megyünk vissza ebédelni, utána délután szerintem…, csodálkoznék, ha nem használná ki mindenki a kétórás alvási lehetőséget! Utána jövünk vissza, megcsináljuk az esti edzést, vacsora, és ismét megyünk az ágyba aludni.

- Köszönöm szépen, Marci! Jó munkát kívánok a hátralévő időre!

- Köszönjük! Meglesz!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Süt a nap, kék az ég, strandon vagyunk. Jól érzed magad? Nem vagy fáradt?

- Abszolút jól vagyok és a víz is nagyon jó. Fáradt vagyok, igaz még csak a kedd délelőttön vagyunk túl, de jó munka volt, elfáradtam.

- Milyenek ezek az edzések az év közben megszokotthoz képest? 

- Sokkal keményebb, azért év közben ritkán van az, hogy a napi két edzésből mind a kettő nagyon kemény és ez 5 napon keresztül így megy. Azért a klubnál ez nem fér bele, hiszen ott meccsek vannak közben - most lehet edzeni.

- Edzés közben vannak-e holtpontok? Erőnlétit, úszást is beleértve.

- Én az úszásról nem beszélek, mert mi inkább lábtempózunk medicinlabdával és gumikötelezünk. Én nem érzem magamon

- Ha Csaba ezt megtudja, azt fogja mondani, hogy nem vagy eléggé megterhelve.

- Nem, akkor azt mondja, hogy ez a normális.

- Ki vagy éhezve már meccsre vagy még nem?

- Annyira nem, most felkészülés van, szóval egy ilyen kis minialapozásról beszélhetünk. Ez a hét erről szól igazából, amikor már meccsek jönnek, akkor fogom várni nagyon. Most jó ez, kell – úgy érzem, hogy kell a kemény edzés, és majd a hétvégén fogom várni a meccseket.

- Köszönöm szépen! Jó munkát!

(Lejegyezte: Tina)



Kemény Dénes nyilatkozata

- Dénes, most megfordítottam a sorrendet, és előbb a játékosokat kérdeztem,. Megmondom őszintén, körberöhögtek, amikor azt kérdeztem, hogy mit csinálnak szabadidőben, örülnek, hogy beesnek az ágyba. Nagyon fáradtak. Ez volt a cél?

- Hát az lenne a baj, ha nem így lenne. Nyilvánvaló, hogy most büntetlenül lehetnek fáradtak, de lesz olyan időszak a következő hetekben, amikor már az lesz az elvárás, hogy frissek legyenek, és azon gondolkozzanak esetleg, hogy az esti edzés után hol isszák meg azt az egy sört, hogy jobban aludjanak. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy ez nem baj, ők is tudják. Aminek kifejezetten örülök, hogy noha nagyon fáradtak - nagyon jókedvűek. Tehát ezt nem úgy viselik, hogy vonszolják magukat, hanem... hát aki itt volt az edzésen, láthatta, hogy tényleg jókedvűek. Negyed 8-kor volt ébresztő, 8-kor indultunk a tornaterembe, ott nagyon erős súlyzózás volt, utána 2 óra kemény vízi edzés, és a legvégén is jókedvűen, vihogva cukkolták egymást. Minden gyakorlatot maximális odafigyeléssel megcsináltak.

- Hallgattam, hogy miket kérdeznek a kollégák, és hát azt láttam, hogy ők már türelmetlenek, már elsősorban a VB-ről beszélnének legszívesebben,ebben nyilván az is közrejátszik, hogy Martin doktor elmondta, hogy mi az elvárás. Te hogy látod most? Ugyanúgy, mint mindig, a cél az arany, gondolom.

- Én nem tudom, hogy Martin doktor mit mondott, nem szoktunk ilyesmiben egyeztetni.

- Dobogót vár.

- Azt mond, amit gondol, amit helyesnek tart. Én aranyéremért küldöm a fiúkat a vízbe. Még nem küldtem soha úgy a fiúkat a vízbe, hogy tisztes vereséget akarunk szenvedni. Tavaly egy viszonylag megújított csapattal, sok fiatallal, első világversenyén szereplő játékossal megvertük az aktuális világbajnokot. Hogyha akkor mi a hatba kerülésért mentünk volna az Európa Bajnokságra, akkor nem játszunk elődöntőt szerintem. Meccsről meccsre győzni akarunk, nem lehet más célj, mint az arany.

-Nem biztos, hogy fogunk tudni beszélni kamera előtt a következő utatok előtt. Ez ugye Írország, Dublin. Ettől a turnétól mit vársz?

- Igazából ennek egy része jótékonyság, egy része nekünk egy kis környezetváltozás, valamint azért mégiscsak játékvezetővel, semleges játékvezetővel, hivatalos körülmények között játszunk két mérkőzést Nagy-Britannia ellen. Én úgy gondolom, hogy ez egy színfolt a felkészülésben, megtöri a nagy munka, meg az az idegfeszültség időszakát, hiszen utána például Montenegróval fogunk edzőmeccseket játszani. Azt mindenki gondolhatja, hogy a montenegrói edzőmeccseken nyújtott egyéni teljesítmények már sokat fognak nyomni a latban, hogy eldönthessem, hogy ki lesz a 13, aki megy a VB-re. Tehát énszerintem ez a dublini kirándulás nagyon jót fog tenni az ír vízilabdázásnak, ami látszólag számunkra semleges probléma, szerintem meg nem, mert minden, amit egy háromszoros olimpiai bajnok a világ vízilabdázásáért tehet, azt meg is kell, hogy tegye. Ez, ha kárunkra lenne, nem mennénk, de úgy érzem, hogy a hasznunkra tudjuk fordítani ezt a meghívást.

Köszönöm szépen, jó munkát, és jó utazást!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs33181
2011.06.01. 17:26

A holnapi BVSC All Stars - Magyar Válogatott mérkőzésről lehet valamit tudni? Kik játszanak, lesz-e TV-közvetítés ilyesmi?