FACEBOOK

Megnyertük a Vodafone Kupát!

Megnyertük a Vodafone Kupát!
hozzászólás, 2011.07.02.

Harcos meccsen, sok és lelkes néző előtt ötgólos győzelmet aratott a magyar válogatott szombat este, a Vodafone Kupa második napján és ezzel a győzelemmel már megnyerte a tornát. Sok videó és fotó.

Vodafone Kupa, második nap

Oroszország-Görögország 6:7 (2:1, 2:3, 0:1, 2:2)
Margitsziget, v.: Buch (spanyol), Tulga (török)
Oroszország: Rastorguev - Cheshev, Odintsov, Ryzhov-Alenichev 3, Ashaev, Antipov, Khalturin, Fatakhutdinov, Novoksenov 1, Vishnyakov, Lisunov, Lazarev 2. Szövetségi kapitány: Vladimir Karabutov
Görögország: Karampetsos - Milonakisz, Elmisian, Miralisz 1, Delakasz, Theodoropoulosz, Christos Afroudakisz 3, Ntoskasz 3, Mourikisz, Fountoulisz, Alichandisz, Kolomvosz, Gounasz. Szövetségi kapitány: Dragan Andrics
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 0/6
Kipontozódott: Khalturin (31.p.), Delakasz (31.p.)


Orosz-görög - vlv-képek



Magyarország-Németország 11:6 (3:1, 2:1, 3:3, 3:1)
Margitsziget, v.: Radicsevics (horvát), Simion (román)
Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras, Vámos, Szivós 1, Hosnyánszky, Kiss G. 4, Varga II. Zs., Varga Dániel 1, Biros 1, Steinmetz Á. 2, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Németország: Kong - Naroska, Schroedter, Real, Stamm, Politze 2, Bukowski, Rohe, Kreuzmann 1, Oeler 3, Schlotterbeck, Eidner. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 1/10
Kiállítás - cserével végleg: Hosnyánszky (19.p.)
Kipontozódott: Bukowski (31.p.)

A Vodafone Kupa állása két nap után:

1. Magyarország 6,
2. Németország 3 (-4)
3. Görögország 3 (-5)
4. Oroszország 0 pont

A magyar csapat két nap után megnyerte a tornát

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSÉRŐL

A zárónap programja:

2011. július 3., vasárnap


9:30   Görögország-Németország

11.00  Magyarország-Oroszország


vlv-képek



André László-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Hárai első gólja


2:0 - Kiss Gergely első gólja


2:1 - Oeler első gólja


3:1 - Steinmetz Ádám első gólja


4:1 - Kiss Gergely második gólja


4:2 - Oeler második gólja


5:2 - Kiss Gergely harmadik gólja


5:3 - Oeler harmadik gólja, ötméteres

Oeler harmadik gólja, ötméteres - vlv


5:4 - Politze első gólja

Politze első gólja - vlv

5:5 - Kreuzmann gólja

Kreuzmann gólja - vlv

6:5 - Szivós gólja

Szivós gólja - vlv

7:5 - Biros gólja


Biros gólja - vlv


8:5 - Steinmetz Ádám második gólja


Steinmetz Ádám gólja - vlv

Nagy Viktor véd - vlv


9:5 - Kiss Gergely negyedik gólja

Kiss Gergely negyedik gólja - vlv

9:6 - Politze második gólja


Politze második gólja - vlv


10:6 - Varga Dániel gólja, ötméteres


Varga Dániel gólja, ötméteres - vlv


11:6 - Hárai második gólja

Hárai második gólja - vlv



Kemény Dénes nyilatkozata


- Szervusz Dénes! Gratulálok a győzelemhez elég magabiztos lett a végére, de most, amikor olyan sokan beszélnek szabálymódosításról neked szerintem van akkora tekintélyed, hogy elintézd hogy a harmadik negyedet szüntessék meg vagy annak az első felét nevezzék máshogy.

- Ha valakinek létkérdés a szabálymódosítás annak javaslom, hogy jöjjön le a Margitszigetre és nézze meg ezeket a meccseket, ezekkel a szabályokkal, viszonylag kulturált bíráskodással. Én úgy gondolom, hogy az a jó néhány ezer ember, aki ma itt volt, nagyon jól szórakozott. Én biztos...

- Jó, hát arra gondoltam, hogy a harmadik negyed tegnap se sikerült olyan jól, meg most is az elején három gólba beleszaladtunk. De kezd-e összeállni a csapat? Látod rajtuk az éles szituációban való fejlődést?

- Az most mindenképpen éles szituáció volt, hogy 5:2-ről följön az ellenfél 5:5-re és ettől nem sopánkodtunk, hanem megráztuk magunkat és férfiasan reagáltunk. Magyarul úgy mondják, hogy tökösen, valószínűleg a kettő összefügg és újból elindulva, ugyanolyan magabiztos eredményt alakítottunk ki, mint azt megelőzően, hogy beleszaladtunk pár  ellentámadásba. Az egy dolog, hogy elveszítjük a labdát, de néhányan ezen meglepődtek és túl nagy előnnyel tudtak elspriccelni a németek és ez lett az ára. De azt nem mondom..., a csapat jól reagált. Van még sok tartalék a csapatban, néhány játékos ma sem azt játszotta, amit tud de ez nem rossz.

- Holnap mire számítasz?

- Hasonló közönségre és olyan elszántságra mint ma volt. Az, hogy vannak hibák, jobb hogy most derül ki, mint később, remélem ezeket rendbe tesszük, s megszűnik az a fajta hullámlás is a játékosokban, ami érzékelhető. Ez nyilván a forma kérdése is, de majd dolgozunk rajta.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm én is.

(Lejegyezte: Klucsó Bence)



Biros Péter nyilatkozata


- Gratulálok Péter a mai győzelemhez és a tegnapihoz is. Tegnap nem beszéltünk. Hogy értékeled két meccs után? Tudom, hogy te erős ellenfeleket vársz mindig. Mennyire tud fejlődni a csapat ezen a tornán, hogy álltok?

- Hát megnyertük, ehhez gratulálunk a csapatnak. A célt úgy teljesítettük nagyjából, amit elvártak tőlünk, hogy megnyerjük ezt a tornát. Többé-kevésbé úgy, ahogy szeretnénk, magabiztosan, vannak persze hullámvölgyek, de alapjában véve jó teljesítménnyel. A végcél ugye nem ez nekünk, és hát tényleg jó lenne egy olyan csapat ellen játszani, aki mérvadó. Persze ez is mérvadó, mert ha nem figyelünk oda, akkor itt is lehetnek kellemetlenségeink, de hogyha tényleg jól játszunk, odafigyelünk, koncentrálunk, akkor ezek a csapatok már nem okoznak problémát nekünk.

- A németek tavaly kicsit megnehezítették, megkeserítették az életünket. Gondolom, hogy Szingapúrban fogtok találkozni komoly csapattal is.

- Hát valószínű. Jó lesz, úgy érzem a világbajnokság előtt megnézni, ha egyáltalán tényleg játszunk a szerbbel, vagy a horváttal, hogy hol járnak, és mi hol járunk. Én úgy érzem, hogy most már ugyanott vagyunk, ahol nem is a más csapatok, hanem ahol szerintem mi szeretnénk lenni. Úgyhogy partiképesek vagyunk bárkivel. Várom már a világbajnokságot, hogy elkezdődjön, mert az számít igazán.

- Milyen a csapat szellemisége? Érezni-e, hogy megnyugodott a légkör a csapat kihirdetése után?

- Én nem azt mondom, hogy megnyugodott, hanem inkább mindenkinek kikristályosodott, hogy mi lesz a feladata. Mindenki tudja, hogy mire számíthat a mérkőzéseken, mit kell csinálnia, úgyhogy ezt, lehet nyugodtságnak nevezni, de én inkább úgy mondom, hogy kitisztult a kép mindenki előtt, hogy mostantól neki már csak egy feladata van, hogy a világbajnokságon minél jobban szerepeljen, és minél jobban segítse ezt a csapatot.

- Köszönöm szépen, holnap még egy meccsen találkozunk!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, egyre jobban megy a védés. Először is végigjátszottad a második meccset is, ebből én valamilyen következtetést levonok.

- Mit?

- Mintha te lennél az elsőszámú kapus...

- Igen, Dénes megtisztelt ezzel a poszttal, úgy hogy így van.

- Ez most már egy kimondott dolog akkor?

- Igen.

- Jó, és hát igazoltad is a várakozást. Nagyon jól védtél minden szituációban, úgyhogy ehhez is gratulálok, és várok egy kis értékelést.

- Köszi szépen! Biztos voltam benne, hogy a tegnapi gyengébb védekezésünk fel fog javulni, mert a felkészülés során nagyon jól védekeztünk, úgyhogy várható volt, hogy ez a tegnapi valamikor előjön. Örülök, hogy a görög meccsen jött elő és igazából a győzelmünket nem veszélyeztette. Szóval biztos voltam abban, hogy ma sokkal koncentráltabban fogunk védekezni, és örülök, hogy ez így is történt. Boldog vagyok, hogy ilyen jó hangulatban játszottunk egy nagyon jó meccset. Nagyon-nagyon sokan jöttek ki, az eső nem esett, az időjárás kedvezett nekünk. Úgyhogy boldog vagyok. Örülök, hogy ilyen jó meccset játszottunk ma. Remélem, hogy holnap is hasonló szintű, színvonalú, koncentrált meccset fogunk játszani az oroszok ellen, megnyerjük a Vodafone kupát, és pozitív dolgokkal tudunk kimenni Sanghajba.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Szivós Márton nyilatkozata

- Szép volt Marci, gratulálok. Mesélj!

- Köszönjük szépen. Úgy gondolom, hogy ma már a védekezésünk jobb volt, mint tegnap. Jobban odapakoltuk magunkat. Kellemetlenek voltak azért a németek, de úgy gondolom, hogy ez az eredmény az erőviszonyok alapján még hízelgő is rájuk nézve.

- Mi történt a harmadik negyed első felében?

- Mi történt?

- Hát ott kaptatok három gólt hirtelen és 5:5 lett.

- Ja. Igen. Egy kisebb rövidzárlat.

- Mintha elaludtatok volna.

- Most, hogy így mondod, tényleg a harmadik negyedben volt. És azt hiszem, hogy tegnap is a harmadik negyedben volt egy kisebb rövidzárlat. Remélem, hogy ez nem lezs tendencia, ebből tanulnunk kell. A harmadik negyedet kivéve szerintem jól játszottunk.

- Alakul a csapat? Hogy érzed, ezek a meccsek mennyire segítenek?

- Alakul, és segítenek ezek a mérkőzések. Tétmeccsek, odatesszük magunkat, már csak azért is, mert itt vagyunk a Margitszigeten, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy félvállról vegyünk bármilyen meccset is.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk! Szia, Marci!

(Legyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel nyilatkozata

- Dani, ma is nagyon nagy kedvvel játszottál, gratulálok. Az eredmény is megvan. A kupát is megnyertétek, ha jól tudom. Hát mesélj!

- Köszönjük a gratulációt. A nagy kedv talán annak köszönhető, hogy szeptembertől májusig tartó időszak, ami Rijekában telt, bár csodás volt, de nagyon jó itthon lenni, nagyon jó itthon játszani, nagyon jó a magyar válogatott tagjaként játszani és valószínűleg ezt láthattad rajtam. A játékomban is talán ez köszönt vissza, bár magamon kritikát gyakorolva talán lehettem volna egy kicsit aktívabb, gólérzékenyebb, hát pont.

- A németek mennyire voltak kemények ma?

- Azt hiszem, hogy kemények voltak és ők mindig kemények, nem tudom, hogy ez hogy működik, valószínűleg a néplélek, vagy a fene tudja, akármennyi az eredmény, 13 góllal is vezethetünk, ugyanúgy hajtanak és mennek tovább. Persze ez a normális sporthozzáállás, de ezt most be is bizonyították mikor 5:2-ről, 5:5re feljöttek. Örülök, hogy így játszanak, így játszottunk mert ez nekünk jó gyakorlás. Hiszen megint más úgy felkészülni, úgy játszani meccset , hogy végig vezetünk 3-4-5 góllal, minthogy így, hogy vannak krízishelyzetek, amikor elő kell lépni egy-egy olyan megoldással, amivel megint mi vezetünk.

- A mennyiség, a sok meccs - mert most már azért elég sok tétmeccset játszottatok, hivatalos meccset, - érződik a minőségen? Érik össze a csapat?

- Egyértelműen igen a válasz. Tegnap azt mondtam, hogy a védekezésben sokkal többet kell hozzáadni. Ma jóval kevesebb gólt kaptunk. A védekezés jobb volt, bár hozzáteszem, hogy Nagy Viktor bravúrjai kellettek sok esetben. Viktor fantasztikus kapus, de nem szabad őt olyan helyzetbe hoznunk, hogy 6-8 ziccert kelljen védenie egy meccsen, hanem védjen csak egynéhányat mert azt hozni fogja, ő azokat ki tudja védeni, de sokkal jobban vissza kell zárnunk és sokkal kevesebb lehetőséget szabad engednünk az ellenfélnek, hogy ilyen ziccerhelyzetekbe kerüljön.

- Köszönöm szépen, Dani. Jó pihenést és holnap nyerjétek meg az utolsó meccset!

- Jó, oké. Köszönömöm. Szia.

(Lejegyezte. P. K. T.)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Gratulálok, Pufi! Simán vertétek meg a németeket, de azért ezt is szerette volna az itt lévő több ezer ember, hogy ez így történjen. Hogy értékelnéd a mai mérkőzést?

- Úgy látom, hogy egyre jobban kezd összeállni a csapat, és annak ellenére, hogy tegnap is volt a harmadik negyedben, ma is volt egy kisebb hullámvölgy, nagyon-nagyon jó úton járunk a felkészülésben, és egyre jobban kezdi érezni magát a csapat is, egymást a játékosok is, és tényleg egyszerűen már úgy érzem, hogy már majdnem tökéletesek vagyunk.

- Látványosan feljavult a játék a tegnapi mérkőzéshez képest, legalábbis én így érzem, és még sokanezt mondták a lelátón. Te is így gondolod?

- Nem gondolom, hogy annyira nagyot változott volna a tegnapihoz képest. Szerintem hasonló volt a tegnapi meg a mai mérkőzés, talán itt még egy fokkal keményebben álltunk hozzá, mint a tegnapihoz, mert a németek mindig elhiszik, hogy meg tudnak minket verni.

- Neked meccsről meccsre jól megy a játék, hogy érzed magad a center pozícióban? Nem fáradsz el nagyon?

- Nem tudom, hogy van-e olyan center, aki nem fárad el nagyon egy mérkőzés után, de jól érzem magam, minden jó.

- Még egy utolsó kérdés. Holnap azért az orosz medvékkel délelőtt reggel 11-kor küzdeni milyen lesz?

- A reggeli mérkőzéseket sose szeretem, de hát ugyanúgy nekiállunk, mint a mai mérkőzésnek, és ugyanúgy meg fogjuk őket verni.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte:Di Giovanni Szandra)