FACEBOOK

Szerbia is legyőzhető

Szerbia is legyőzhető
hozzászólás, 2011.07.27.

Az elődöntőkhöz érkeztünk. Magyarország csütörtökön, hazai idő szerint 10.50-kor meccsel az oly sokszor mumusnak kikiáltott szerbekkel. A csapatnál a légkör nyugodt, a játékosok jókedvűek és nagyon várják már a mérkőzést.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

A liftajtó kinyílt s előttünk állt Vanja Udovocsics, a szerbek csapatkapitánya, aki éppen távozott a Jing, an Natatorium hatodik emeletéről, miután csapata befejezte a szerda délelőtti edzést. Leszegett fejjel várt, míg a magyarok kiszálltak a liftből, egy fejbiccentés nem sok, annyit sem "engedett meg magának" a csütörtöki ellenféllel szemben. Ez nyilván már a saját magában zajló lelki folyamatok, a "belső  hadviselés" része. Sebaj!

A mieink ezen csak kacagnak, mint ahogy általános jellemzője az együttlétüknek a jókedv - és ez nagyon jó! A liftben Hárai Balázs hangosan énekelt (na jó, inkább dudorászott...), amit Biros Péter csapatkapitány először flegmán tűrt, majd arcizmai elkezdtek mozogni, ami grimaszokban öltött testet. Szerencse, hogy csak hat emeletet mentünk - aztán jött ugye Udovicsics.

Az edzésről nincs sok írnivaló. Némi úszás, sok "szabadfoglalkozás" és a végén egy kis kemény előny-hátrány gyakorlás. De ez már óvatosan, mert nem csak a velünk együtt edző németek figyelhettek, hanem az időközben megérkezett, minket váltó horvátok is.

A liftben lefelé az volt a téma, hogy a horvát kapitány, Ratko Rudics komoly műtéten esett át, fogyott vagy 30 kilót és ez valóban látszik rajta.

A csapat eddigi négy meccséről és további "lehetőségeiről" Benedek Tibor másodedzőt kérdeztük, s ezúttal Szivós Márton szól a szurkolókhoz a vlv-n keresztül.


vlv-képek az edzésről


VLV-VIDEÓK:

SZIVÓS MÁRTON A SZURKOLÓKHOZ:



- Üdvözlök mindenkit! Holnap egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, Szerbia ellen. Szurkoljatok nekünk nagyon, mert szükségünk lesz rá! Ígérem, hogy mi is odapakoljuk magunkat még jobban, mint ahogy eddig tettük, és biztos vagyok benne, hogy így ki fogjuk vívni a győzelmet. Nagyon fognak küzdeni, harcolni, de mi is, és ha ti szurkoltok nekünk, akkor együtt ki fogjuk vívni a győzelmet, jó? Szóval HAJRÁ MAGYAROK!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Benedek Tibor nyilatkozata


- Négy meccsen túl van a magyar válogatott a sanghaji világbajnokságon. Szeretnék kérni tőled egy kis összegzést, hogy látod a csapat eddigi útját, és mik az esélyek a következő két-három-négy napra?

- Eddig le a kalappal a fiúk előtt, látja mindenki, hogy nehéz meccseken vagyunk túl, Montenegró, Spanyolország illetve az USA, amely nagyon sokat javult a csoportmérkőzésekhez képest, tehát abszolút nem lehet azt mondani, hogy egy gyenge amerikai válogatottat vertünk meg. De az, hogy mi volt, igazából már tényleg csak a múlt, elemeztük már Montenegrót, utána Spanyolországot, most már azt mondom, hogy az USA-t is ez is a múlt, most már előre kell néznünk. Igazából most kezdődik az a rész, amiért itt vagyunk. Ez volt a kötelező, kijutottunk az olimpiára, ami egy fantasztikus dolog, de hát nem csak ezért jöttünk. Úgyhogy erre az elődöntőre kell most száz százalékosan koncentrálni, mert még a döntő is nagyon messze van. Azt gondolom, hogy a fiúk ahhoz képest, hogy itt vagyunk három hete, nagyon-nagyon jól bírják fejben, és erre az utolsó részre mindenki még tartalékol is a nyugalomból, a kiegyensúlyozottságból, és tényleg semmi nyoma nincs annak, hogy a háromhetes együttlét bárkinek is – a játékosokra gondolok, nem magamra :-) – nehézséget jelentene. Mindenki úgy várja az elődöntőt, hogy ezt a szerb csapatot meg fogjuk tudni verni.

- Szakmailag hogy értékeled az eddig nyújtott teljesítményt? Volt elég sok ingadozás, min múlik az, hogy stabilizálni lehet-e a védelmet, meg a támadást, az emberelőny-kihasználást?

- Két dolgon múlik. Van egy alapjátéka a csapatnak elöl és hátul, ez mehet éppen jobban, vagy rosszabbul, általában nem szokott együtt menni jól elöl és hátul, mindig jellemző volt, hogy vagy elöl ment jobban, vagy hátul. Illetve van az egyéni taktika, ami a következő napi ellenfél ellen még belép pluszban. Ez akár a mi döntésünk, hogy mi mit játszunk még, amit eddig nem csináltunk, akár alkalmazkodni kell az ellenfél erős pontjaihoz, legjobb játékosaihoz, ami posztokon is mindig más. Tehát míg például az amerikai válogatott ellen a jobbszélén Azevedóra kellett jobban figyelni, addig itt jobban megoszlik, mert van egy nagyon erős balkezesük, van egy nagyon jó bekk, Udovicsics, illetve van Prlainovics a rosszkézen, tehát ők sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek ebből a szempontból, teljesen más taktikát kell emiatt játszani ellenük, mint mondjuk az amerikai válogatott ellen.

- Az eddig nyújtott teljesítmény alapján mennyire látsz esélyt arra, hogy túljussunk a szerbeken?

- A szerbeket a németek ellen láttam játszani, nagyon nagyképűeknek tűntek. Hogy ez most az előnyükre válik majd holnap, vagy a hátrányukra, ez majd kiderül. Nem voltak szimpatikusak, azt gondolom, az előző mérkőzésen, legalábbis az első két negyedben, amit kint néztünk élőben. Aztán lehet, hogy teljesen másképpen fognak ellenünk játszani, teljesen más idegállapotban, az lehet az előnyük is, meg lehet a hátrányuk is majd.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:
 

VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKEL

TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

EGY LÉPÉS KELL A CSOPORTELSŐSÉGHEZ

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

NEGYEDDÖNTŐBEN A CSAPAT

A FOLYTATÁS MENETRENDJE

MADARAS-APUKA ÜZENETE ZÉTINEK

AZ USA-VAL VÍVJUK A NEGYEDDÖNTŐT

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-SZERBIA AZ ELŐDÖNTŐBEN


6 régi hozzászólás

APREAND hozzászólása
APREAND33515
2011.07.28. 11:07

Nézzétek,megalázás szerbiának.Polo suli

Sydney2 hozzászólása
Sydney233504
2011.07.28. 07:18

Hajrá fiúk! Nagyon drukkolunk! Mindent bele! Hajrá MAGYAROK!!!!

DS hozzászólása
DS33503
2011.07.28. 07:10

Hajra fiúk, ha mindenki rendben van, koncentráltan, tudásának megfelelően játszik nem lehet gond. Direkt szabira jöttem, hogy élőben drukkolhassak a csapatnak, már csak 2x kellene nyernetek ezen a VB-n!

Sisinho hozzászólása
Sisinho33501
2011.07.27. 23:45

Ha ez a csapat ilyen \"ellenszélben\" így játszik Montenegró ellen akkor nagyon is képes a szerbeket is legyőzni! Addig pedig nincs gond, amíg mi sétálhatunk el mellettük emelt fővel és ők bámulják a földet, ehhez ragaszkodjunk a jövőben is!:) Hajrá magyarok, nagyon drukkolunk!

Tike hozzászólása
Tike33500
2011.07.27. 22:36

Hajrá magyarok! Hajrá fiúk! Kezem-lábam keresztbe lesz, és itthon a gép előtt ülve fogom skandálni- a szomszédok nagy örömére:)- a Ria-Ria-Hungária-t. Tudom, hogy menni fog.;)

balzs hozzászólása
balzs33499
2011.07.27. 15:43

Benedek Tibor nyilatkozata alapján akkor lehet hogy a németek elleni meccs első félidejében azért játszottak gyengébben a szerbek, mert a magyarok is ott voltak és nem akarták megmutatni mit tudnak? ;) Mindenesetre ha a szerbek mumusok, akkor nekik is mumus a Magyar Válogatott, gondolom erre utal a cikkben említett Udovicsics megnyilvánulás is. Ha mindenki úgy gondolkozik és játszik mint ahogy a címben van és ahogy Szivós Márton is mondta, akkor szerintem is verhetőek! Hajrá magyarok!!!