FACEBOOK

A bronzért, a horvátok ellen

A bronzért, a horvátok ellen
hozzászólás, 2011.07.29.

A magyar csapat a "körülményekhez képest" jó hangulatban, bizakodva várja szombati utolsó mérkőzését (magyar idő szerint reggel 10) a sanghaji világbajnokságon. Az ellenfél az Európa-bajnok Horvátország. Sanghajból jelentjük.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

A fiúk nem hogy nem szívesen, hanem egyáltalán nem beszélnek a szerbek ellen, hosszabbításban elvesztett elődöntőről. Nem azért, mintha szégyellnék az eredményt, főleg nem a vízben nyújtott teljesítményt. Egyszerűen lezárták ezt a történetet és minden erejükkel az utolsó sanghaji fellépésre koncentrálnak. Fontosnak tartják a következő mérkőzést, nem csak azért, hogy ne keserű szájízzel induljanak vasárnap a hosszú hazaútnak, hanem azért is, mert ez a meccs lényegében az olimpiai felkészülés első állomásának tekinthető.

Pénteken igazi edzés csak délelőtt volt, ezt követően Beck György csapatvezetőtől megtudtuk, hogy a szerbek elleni vereség után mindenki el volt keseredve (mondjuk ezt láttuk is a meccs végén). Jól játszottak, mégis kicsúszott a győzelem a kezükből.

- A vereség megviselte a csapatot, de keményen állják a sarat és reméljük, hogy holnapra újra összeszedik magukat. Ha simán kikaptunk volna, mert jobbak a szerbek, más lenne a helyzet, de az első három negyedben fantasztikusat produkáltunk, ezért nehéz feldolgozni a végeredményt. Tudjuk persze, hogy milyen apróságok okozták a vesztünket, a bírói teljesítmény mellett az is, hogy három-négygólos vezetésnél jobban kellett volna figyelni, akkor a szerbek nem tudtak volna felkelni a padlóról. Mindenesetre már most elmondható: tavalyhoz képest nagyon sokat fejlődött a csapat, immár egyike a londoni olimpiára esélyesként utazó három-négy válogatottnak - mondta Beck György.

Az esti órákban több játékossal beszéltünk, s azt konstatálhattuk, hogy az idő máris megtette jótékony hatását: egyéni mentalitástól függően, de nagyjából mindenki túltette magát a csütörtökön történteken.

A horvátok egyébként általános megítélés szerint nem gyengébbek a szerbeknél. Talán a lelki tényezők terén van különbség: ha Boskovicsék ellen néggyel vezetnénk, vagy hárommal az utolsó negyed elején, ők nem biztos, hogy fel tudnának állni - mondta a vlv-nek válogatottunk egyik tapasztalt játékosa "magánbeszélgetésben".

Természetesen a bronzmeccs pikantériája, hogy az év közben Rijekában játszó Varga-testvérek csapattársaik ellen szerepelnek. Danit és Dumit a találkozó előestéjén kértük egy kis kamera előtti beszélgetésre. (Dani később külön jelezte, hogy a vlv-n keresztül gratulál Gyurta Dániel vb-aranyérméhez.)

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:


Varga Dániel nyilatkozata a magyar-horvát bronzmeccs előtt


- Szervusz, Dani. Egy nappal a bronzmeccs előtt beszélgetünk. Azt hiszem, hogy kellene azért néhány szót szólni a szerbek elleni mérkőzésről. Egy nap után, lehiggadva hogy értékeled, mi történt azon a meccsen?


- Szia. Ne haragudj, de nem fogok beszélni a tegnapi meccsről. Ennek elsősorban az az oka, hogy lezártam. Talán mondhatom a többiek nevében is, hogy lezártuk. Nem úgy tekintek most erre a beszélgetésre, mint a tegnapi utánira, hanem mint a holnapi előttire.

- Jó, akkor a horvátokról...

- Na, hát a helyzet az, hogy beszélgettünk elég sokat egymás között, és úgy látom, nincsolyan baj, ami miatt ne nyerhetnénk meg ezt a nagyon fontos meccset. Fel lehet fogni sokféleképpen, talán úgy is, hogy a londoni olimpiai felkészülés első állomása ez, hiszen nagyon nem mindegy, hogy bronzéremmel zárjuk ezt a vb-t, vagy esetleg két vereséggel. Aztán fel lehet úgy fogni, hogy győzelemmel mindig jobb hazamenni és ezért nyerjük meg. Vagy csak presztízsből, hogy a horvátokat győzzük le. Én a magam részéről nagyon motivált vagyok, megtaláltam azokat a dolgokat, amik holnap száz százalékos erőbedobásra késztetnek és mindebből az következik, hogy holnap nyerni akarok. Nyerni akarunk, mindenki így van ezzel.

- A társaságban mekkora a lehangoltság? Milyen a hangulat?

- Nem mondom, hogy mindenki nagyon jól érzi magát, de az átlag az "átlag felett van", ha lehet ezt így mondani. Összeségében jó a hangulat. Ez egyébként eléggé személyfüggő, néhányan most még kicsit "lejjebb vannak", de a többiek igyekeznek őket felfelé húzni. Segítjük egymást, mint ez szokás ebben a csapatban és nagyon várjuk a holnapot.

- A magyar válogatott számára előnyt vagy hátrányt jelent, hogy csapattársaid ellen játszol?

- Nincs ilyen hozadéka szerintem. Majd lehet, hogy Baracsra esetleg mosolygok, amikor kezet fogunk, de onnantól kezdve vége van ennek a dolognak. Nincs jelentősége, legfeljebb annyi, hogy adtam némi tanácsot a többieknek Paskvalinra, Muslimra, Baracsra nézve, ennyi. Ennyi előnye van, hátránya viszont nincsen.

- Köszönöm szépen, Dani, holnap találkozunk.


VARGA DÉNES a vlv-nek:


Varga Dénes nyilatkozata a magyar-horvát bronzmeccs előtt

- Dumi, ebben a "stúdióban" már beszélgettünk, és akkor most eláruljuk a nézőknek, hogy ez lényegében egy banki ATM előtere, de itt van viszonylag jó fény. A kulisszatitok után mondj néhány szót a szerbek elleni meccsről, mert Daninak nem volt kedve erről beszélni, nem akart ezzel fglalkozni.

- Nekem nem kedvem nincs, hanem abszolút nem aktuális már. Megyünk tovább az úton, a lényeg ugyanaz, hogy érmet szerezzünk, jelen esetben bronzérmet. Óriási motiváció van a csapatban és bennem is.

- Ti tudjátok a legjobban, hogy mire lehet számítani a horvátoktól. Mi az erősségük, mire kell a legjobban vigyázni?

- Nagy fizikumú, erős csapat, tehát bizonyára fárasztó meccs lesz, de ahogy az olasz meccsen láthattuk, elég sebezhetőek ők is természetesen. Gyakorlatilag simán meverték őket az olaszok, de azt a meccset sem venném olyan formán alapul, hogy bármennyire is párhuzamos lenne azzal, amit mi játszunk holnap. Nekünk megvan a saját játékunk, egyszerűen játsszuk azt, amiben jók vagyunk, hiszen azért azt megmutattuk jó párszor, hogy tudunk mi nagyon jók lenni és ez ellen a horvát csapat ellen az elég.

- Fizikailag tudtatok regenerálódni? Mert a lelki helyzetől beszélhetünk hosszú ideig, de itt azért egy komoly, fizikailag is nagyon megerőltető hosszabbításos meccsen vagytok túl.

- Itt már sokkal többet számít a mentális frissesség, a fizikai fájdalmak ilyenkor mind háttérbe szorulnak. Nem számít a fáradtság, maximum annyiban, hogy valaki hamarabb kér cserét. Én személy szerint jól érzem magam, de az mindig a meccsen dől el, hogy mennyire kapkodok levegő után.

- Jelent valami különlegességet meccs közben, hogy az ellenfélnél csapattársaid játszanak?

- Semmit. Igazából annyit, hogy biztosan nem számíthatok brutalitásra, keménykedni fogunk, de ennél semmi több.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.



 

SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:
 

 VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKEL

TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

EGY LÉPÉS KELL A CSOPORTELSŐSÉGHEZ

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

NEGYEDDÖNTŐBEN A CSAPAT

A FOLYTATÁS MENETRENDJE

MADARAS-APUKA ÜZENETE ZÉTINEK

AZ USA-VAL VÍVJUK A NEGYEDDÖNTŐT

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-SZERBIA AZ ELŐDÖNTŐBEN

SZERBIA IS LEGYŐZHETŐ

MAGYARORSZÁG-SZERBIA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MÁR A KEZÜNKBEN VOLT...

2 régi hozzászólás

szamárhegy hozzászólása
2011.07.30. 00:51

Srácok, gondoljatok arra, hogy profi \'harcosok\' vagytok, nem azért vagytok kint, hogy rágódjatok bármin, hanem azért, hogy ésszel, de szenvedéllyel (ahogy eddig is) harcoljatok közösen, egymásért a végsőkig, ezért vagytok most ott a világ másik végén! Szurkolunk nektek, hogy holt fáradtan, \'mindent megtettem, ennyire futotta\' érzéssel gyertek ki a medencéből, bármi lesz a vége. Egy amatőr megjegyzés, ne hagyjátok, hogy egy valaki vigye a hátán a Csapatot bravúrgólok sorozatával, mindenkinek el kell vállalni a lövést, támadásban mindenki mozogjon életveszélyesen, hiába fáradtság, rossz nap, muszáj!

balzs hozzászólása
balzs33672
2011.07.29. 23:16

Akkor az idei vb-n utoljára: Hajrá magyarok! Meglesz a bronz!