FACEBOOK

FINA: Bocsi...

FINA: Bocsi...
hozzászólás, 2011.08.05.

A FINA reagált a magyar szövetség elnökének tiltakozására, elnézést kért és napokon belül küldi az új okleveleket a magyar vízilabda-válogatott tagjainak.

Nagy port kavart fotóval dokumentált csütörtöki hírünk, amelyből ország-világ megtudhatta, hogy a világ legjobbjai közé tartozó magyar vízilabdázókat hondurasi sportólónak tüntették fel a  vb-teljesítményük elismeréseként számukra átadott, személyre szóló díszokleveleken.

Martin György, a szövetség elnöke még csütörtökön emailben tiltakozott a nemzetközi szövetség vezetőinél (levelét közöltük), s már a válasz is megérkezett.

A FINA nevében elnézést kért a választ küldő tisztségviselő, s a hibát a helyi szervező bizottság "nyakába varrta". (Egyetértünk az RTL Klub Híradójának nyilatkozó Martin Györggyel: mivel a rossz okleveleket a FINA elnöke és főtitkára is aláírta, ez a mentegetőzés nehezen elfogadható...)

Az RTL Klub telefonon megszólaltatta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnokot is, aki csütörtökön, az [origo]-nak azt nyilatkozta, amikor meglátta Honduras nevét az oklevelén, azonnal széttépte a fenébe...

Gergő szerint diplomáciai baki történt, s szerinte a FINA vezetőit nem fogja különösebben érdekelni, hogy mi mit gondolunk a dologról. Ő mindenesetre nem tart haragot, mint mondta, majd megnézi az új oklevelet, s elteszi a többi emléke közé...



3 régi hozzászólás

Háté hozzászólása
Háté33816
2011.08.06. 10:53

Teljesen jogos a tiltakozás és új oklevelek kérése, de talán nem kellene azt sugallani, hogy itt mi összeesküvés áldozatai vagyunk. Gondolom a FINA vezetői előre aláírták a biankó okleveleket, a legördülő menüből megy eggyel arrébb kattintottak. Ennyi. Mintha már kicsit frusztráltnak éreznénk magunkat a korábbiaktól elmaradó eredmények miatt, fenn szeretnénk tartani a szponzor által is elvárt \"mi vagyunk a legjobbak\" képet, s ez csak úgy megy, hogy túlságosan is a külső körülményeket hibáztatjuk a kiemelkedő eredmények elmaradása miatt.

Nekomajin hozzászólása
2011.08.05. 22:54

Azért legalább Kiss Gergely nevét ki kéne javítani a cikkben.

felho2 hozzászólása
felho233814
2011.08.05. 20:50

Szégyenletes. Hogy végzik a FINA-ban a munkájukat?