FACEBOOK

Szolnok-Szeged 8:8

Szolnok-Szeged 8:8
hozzászólás, 2011.10.04.

Az új bajnoki szezon első rangadóján, izgalmas mérkőzésen, az utolsó másodpercekben született Nyéki-góllal döntetlen született a Tisza partján, a Szolnok-Szeged meccsen.

Vodafone OB-1, alapszakasz, második forduló

Szolnok-Szeged 8:8 (0:2, 2:3, 3:2, 3:1)
G.: Marnitz 2, Hangay Z, Regős, Süveges, Nyéki, Kis G., Pásztor, ill. Bálint G., Somogyi, Török 2-2, Kayes, Kiss Cs.

A meccs a vendégeknek állt, hiszen végig ők vezettek, nem is akárhogy, 4:0-ra, majd 6:2-re. Nyéki Balázs 8 másodperccel a befejezés előtt, emberelőnyből dobta a pontmentő gólt. Ezután Molnár Tamás még kapura lőtt egy szabaddobást, de ez nem ment be.

Az este során Kis Gábor és Kiss Csaba nyilatkozata.

SZABÓ ZOLTÁN értékelése a meccsről a SportKlub online-on:

- Ahogy várható volt, óriási fizikai küzdelem zajlott a medencében. 7-3-ig a Szeged a kezében tartotta a meccset, majd megcsinálták azt, amit ilyen szinten nem szabad. A 90%-os teljesítményükből visszavettek 20-at, a 70 pedig nem volt elég a továbbiakban. Védekezésbeli hibákat is elkövettek, nem figyeltek a ki- és lepattanókra. Ahogy azt már Debrecenben is említettem, a gyilkos ösztön még nincs meg a Szegedben. Még 8-6-nál sem volt benne a meccsben, hogy bajuk lehet. 7-3-ig Baksa Laci parádésan védett, a folytatásban sem volt rossz, de a szolnokiak észrevették, hogy már nincs lehúzva a roló. A végén pedig szarvashibát követtek el a vendégek. Úgy 30 másodperccel a vége előtt emberelőnybe kerültek, de ahelyett, hogy végig megtartották volna a labdát, Turzai óriási fegyelmezetlenséget elkövetve másodpercekkel a fór lejárta előtt kapura lőtt, de egy méterrel mellé ment a labda. Ezután jött egy kiállítás, Nyéki pedig bevarrta a fórt, így lett 8-8.

Óriási lehet a jelentősége a továbbiakban a Szolnok plusz egy, illetve a Szeged mínusz két pontjának. Szolnokon ezt a mostani csapatot nagyon nehéz lesz legyőznie bárkinek is. A Szeged számára pedig ezután a 8-8 után hosszú lesz az út hazáig. Azt még feltétlenül hozzá kell tenni, hogy október 4-én, délután 4 órakor is nyári időben, nyitott medencében, telt ház előtt rendezték a mérkőzést. Ezzel 768-adik alkalommal mondtuk el a nyári vízilabda előnyeit. Az is megadta a meccs rangját, hogy olyan személyiségek voltak ott a parton, mint Wiesner Tamás, Kovács István, Ambrus Tamás vagy éppen Kósz Zoltán.



TT-képek




VLV-VIDEÓK:


Kiss Csaba nyilatkozata


- Úgy gondolom, hogy egy teljesen megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből! Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam volna a mérkőzésen egy pillanatig sem, hogy döntetlen lesz a vége, mert jó volt a védekezés, kontrolláltuk az ellenfél játékát, de aztán a vége felé előjöttek olyan hibák, amiket már nem tudtunk kiküszöbölni. Nem volt rá idő, és energia, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Nagyon-nagyon fájó egyelőre ez a döntetlen, mert jól játszottunk az elején, minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, és a végén borzasztó buta hibák miatt feljött a Szolnok, vérszemet kaptak, és ahogy lenni szokott ilyenkor, a végén büntetett a labda. Saját emberelőnyünkből kaptunk gólt. Úgy gondolom, hogy a butaságnak ez volt a csúcspontja, és ezzel ugye el is vesztettük a pontokat, és döntetlen lett. De hát, remélem, hogy ezért nem fizetünk majd nagy árat a bajnokságban további mérkőzéseinek folyamán, és nem leszünk többet ilyen helyzetben, hogy elengedjünk egy ilyen értékes győzelmet, mint ez volt.

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Kis Gábor nyilatkozata


- Hát elég nehéz az értékelés... Én úgy gondolom, hogy nagyon örülünk az X-nek, ez az első, amit tudok mondani erről a mérkőzésről. Az elején nem úgy tűnt, hogy úgy tudjuk alakítani a mérkőzést, ahogy szerettük volna, de a második negyedtől, vagy a harmadik negyed második felétől kicsit ki is engedett a Szeged, kicsit megnyugodhatott, hogy öt-egyre vagy öt-kettőre vezettek ellenünk. Sikerült ezt a lélektani kis összerogyást kihasználnunk, de ettől függetlenül sajnos el kell ismernem, hogy a Szeged hibájából tudtunk fordítani a mérkőzésen. Az a mi érdemünk, hogy tudtunk fordítani és gyakorlatilag egy elvesztett mérkőzést tudtunk a végére döntetlenre hozni. Nagyon örülök neki. Hasonló érzések vannak bennem, mint a Magyar Kupában a Vasas-mérkőzéssel kapcsolatban. Ott mondjuk nem hibázott a Vasas a végén, hanem fel tudtunk jönni, de hát ez egy nagyon jó lecke volt. A Szeged nagyon fegyelmezett zónát játszott ellenünk, úgy, hogy a centerjátékot nagyjából ki is tudták kapcsolni és hát az ilyesmi ellen még jobban fel kell tudnunk készülni. Tudjuk már jól, hogy a csapatok sokat fognak ellenünk zónázni, ez most az első komoly mérkőzésünk volt, amikor ugye ezt kezelni is tudni kellett volna. Bízom abban, hogy nagyon sokat fogunk ez ügyben fejlődni a jövőben és jobban ki tudjuk majd használni az ellenfél zónáját. Ettől függetlenül nem kell azért semmi rosszra gondolni, Laci is nagyon jól védett a Szegedben, úgy, hogy jókat lőttünk. Ez egy ilyen nap volt. Még egyszer mondom, örülök a döntetlennek és hogy még mindig veretlenek vagyunk.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


A forduló további programja:

FTC-Eger
11:13 (1:3, 5:4, 2:4, 3:2) - múlt pénteken játszották

Vasas-Honvéd - bizonytalan időre elhalasztva

október 8., szombat

16.00 Szentesi VK-Kaposvári VK
18.00 Debrecen-BVSC-Zugló
18.00 PVSK-OSC

Címkék:
Szolnok-Szeged

3 régi hozzászólás

mikasa1 hozzászólása
mikasa134310
2011.10.06. 21:38

Tisztelt Szerkesztő Úr! Köszönöm válaszát,igérem tényszerű leszek, legközelebb.

szerk hozzászólása
szerk34306
2011.10.06. 00:03

Tisztelt Mikasa1 A törölt hozzászólásban foglaltaknál kulturáltabb hangnemet alkalmazva. Olyat, amely megfelel a Moderálási alapelvekben (lásd alul) foglaltaknak. Köszönjük a megértést!

mikasa1 hozzászólása
mikasa134305
2011.10.05. 22:08

Tisztelt Szerkesztő Úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy ha egy adott mérkőzés, játékvezetőinek teljesitményével az oldal látogatóinak észrevétele van, azt milyen módon tehetik meg a hozzászólások rovatban? Tisztelettel várom válaszát.