FACEBOOK

Kásás Tamás: ,,Készen állok,,

Kásás Tamás: ,,Készen állok,,
hozzászólás, 2011.12.08.

Felidézzük a visszavonuláskor tett nyilatkozat legerősebb mondatát, megkérdezzük, hogy hangzott szó szerint a mostani „játékra jelentkezés”. A döntéshez vezető útról, a válogatott jövő évi esélyeiről nyilatkozik Kásás Tamás a vlv-nek.

- Először is gratulálok, szerintem jó döntést hoztál, amennyire meg tudom ítélni, meg itt néhány millióan...

- :-)

- Gondolom, ez ugyanolyan nehéz döntés volt, mint a nyári...

- Nem volt annyira nehéz, sokkal könnyebb volt, mint a nyári.

- Idézem a június 9-i közleményedet a vlv-ről: "Úgy gondolom, csak az legyen magyar válogatott, aki képes teljes önmagát adni, mind fejben, mind testben. Én ebben a pillanatban ehhez nem érzem magamban az erőt."

- Valóban, ez akkor úgy volt, ahogy idézted, tényleg úgy éreztem, hogy nincs bennem szufla és nem akartam így nekiállni a válogatott felkészülésnek. Plusz volt az az ujjsérülésem, az sem jött akkor még teljesen rendbe, ezt is valamiféle jelnek tekintettem és valóban ezt nyilatkoztam akkor, ez volt az, amit éreztem. Aztán egyébként ez nem tartott sokáig, mert pár hét pihenést követően, amikor néztem a fiúkat a vb-n, hiányzott, hogy ott legyek, rossz volt nézni az egészet tévén keresztül. A vb-t nézve jelentkezett bennem először az érzés: talán átgondolhatnám ezt még egyszer. Pár hete szóltam Dénesnek, hogy szeretnék beszélni vele. Tulajdonképpen játékra jelentkeztem, és ő beleegyezett.

- Hogy volt ez konkrétan. Hogy hangzott az ominózus mondat, amivel jelezted a visszatérési szándékodat?

- Itthon voltam és egy szálloda halljában találkoztunk. Vagy öt percig beszélgettünk semleges kérdésekről, főleg a vízilabdával kapcsolatos dolgokról, aztán megkérdezte, hogy hát mi újság van velem. Erre visszakérdeztem, hogy szeretné-e, ha ezekről a dolgokról a jövőben megint úgy beszélgessünk, mint játékos és az edzője. A válasz egy mosoly volt és ezzel nagyjából túl is voltunk a dolgon.

- Térjünk vissza a nyári döntésed okaihoz. Nézni a többieket rossz érzéssel, ez egy dolog, de a fizikai és lelki terhelés, amit most ismét vállaltál - az meg egy másik dolog... Nyilván ha valaki, te aztán igazán tudod, hogy az utóbbi mit jelent, hiszen éppen ezt nem akartad vállalni nyáron. El kellett jutni a döntésig és aztán megtenni a kezdeményező lépést.

- Az állapotom javulása mellett volt még valami, ami különleges motivációt adott. Mégpedig a válogatottságtól való visszavonulásom visszhangja. Nagyon sok pozitív élmény ért, mind a szurkolók, mind a játékostársak részéről, mindenki sajnálta a döntésemet és megköszönte azt a jó pár évet, amit a válogatottnál töltöttem. Ez a visszhang nekem borzasztóan jól esett, olyan plusz erőt adott, ami nélkül lehet, hogy most nem lennék ismét a keretben. Nagyon sokat számított nekem, hogy az emberek még mindig bíznak bennem, annak ellenére, hogy már nem vagyok fiatal játékos és úgy gondolom, hogy ennek is óriási szerepe volt a mostani döntésemben.


- Hogy látod a mai magyar válogatott helyzetét, a te részvételeddel mire viheti ez a csapat Eindhovenben, az EB-n és Londonban, az olimpián?

- Ugye láttuk a vb-n, hogy az elődöntőben három negyeden keresztül milyen vízilabdát játszottak a fiúk. Engem is elkápráztatott a tévé előtt, fantasztikusan gyönyörű játék volt. Sajnos ott a végén elfogytunk, elfáradtunk, de itt is látszott, hogy milyen kicsi a különbség az élvonalhoz tartozó két-három csapat között. Nyilvánvaló, hogy bármi benne van a pakliban. Győzelemre is esélyes a csapat, de jó példa a tavalyi vb, ahol láttuk, hogy nüanszokon is el lehet bukni. Részemről azt tudom garantálni, hogy megpróbálom a magamét hozzátenni, nyilvánvalóan már nem fogok meccseket az elejétől a végéig végigjátszani, mint húsztól harminc éves koromig, biztos, hogy nem fogok-4-5 gólokat lőni, a rutinomat szeretném hozzátenni. Három éve nem szerepeltem világversenyen a válogatottban, ez is plusz motiváció, és az is, hogy Reccóhoz képest új környezetbe kerülök. Meggyőződésem, hogy maximálisan felkészültek leszünk az esetleges győzelemre.



- Van-e információd arról, hogy a játékostársak hogy fogadják a visszatérésedet?

- Pár emberrel beszéltem korábban és más forrásból is az jutott el hozzám, hogy sajnálták a visszavonulásomat és örülnének, ha visszatérnék. Többek között ezek voltak azok a dolgok, amelyek erőt adtak ahhoz, hogy visszajöjjek. A bejelentés óta még nem beszéltem senkivel, a következő napokban lesz erre mód, főleg az edzőtáborban. Remélem, hogy senki nem fogja rossz néven venni a döntésemet, mindenképpen szeretnék a lehetőségekhez képest legtöbbet segíteni.

- Felkészültél arra, hogy mostantól, 19-étől először az EB végéig, majd az olimpia előtti időszakban nagyon kemény munka lesz? Bírod-e fizikailag, jól vagy-e egészségileg?

- Jól, teljesen jól vagyok. Az EB-felkészülés nem hosszú és lesznek benne megszakítások, aztán jön a Karácsony, az Újév, úgyhogy azért ez nem lesz olyan vészes. Maga az EB hosszú lesz, de szerencsés a csoportbeosztásunk ha az olaszok elleni első meccset megnyerjük, akkor lesz egy hetünk, hogy alaposan felkészüljünk az elődöntőre. Az EB tehát ilyen szempontból kicsit lazább, az olimpiai felkészülés természetesen más, de arról még korai beszélni. Az EB után egyből visszajövök Reccóba, itt is lesz egy kemény hajrá, remélhetőleg egy BL-négyes döntő, egy Jadranska-négyes döntő, majd következik az olimpiai felkészülés. Ez egy ilyen év, de mondom, jól érzem magam, bírom a  tempót, összességében: készen állok.

- Köszönöm a beszélgetést, várunk haza, Tamás!


KÁSÁS TAMÁS A VLV-N

Címkék:
Kásás Tamás

7 régi hozzászólás

APREAND hozzászólása
APREAND34586
2011.12.09. 11:21

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Köszi Kása,igazi sport ember vagy. Mindanyian tudjuk,hogy mint nyilatkoztad is nem a meccsenkénti 4-5 gólt várja Tőled senki.Hanem a rutinod,a nyugodságod,kalsszisod de elsősorban a puszta jelenléted.Ez kell a csapatnak,és főleg a fiatal játékosoknak.Egy biztató kacsintás,egy biztos labdaszerzés ...és sorolhatnám,amiket Te magass szinten tudsz,és monthatom hogy olyan \"kásásosan\" a világon csak Te tudsz. Köszönjünk Tomi!! Hajrá MAGYAROK.

pif hozzászólása
pif34582
2011.12.08. 23:00

Köszönjük a titkon várt hírt! Kicsit megijesztett az nso-nak nemrég nyilatkozó kapitány, hogy \"nem lesz reaktiválás\". Ez a cikk is megérdemel egy angol fordítást. Az utolsó angol nyelvű vlv cikk épp Kása visszavonulásáról szól:) Pár nemzetközi oldal már lehozta a nagy hírt. Rettegjetek riválisok! HAJRÁ FIÚK!

Norbi hozzászólása
Norbi34578
2011.12.08. 21:36

Na véééééégre:) Mindent bele Tomi!

DS hozzászólása
DS34577
2011.12.08. 20:34

VÉGRE!!!! Bearanyoztad a hetemet!!! Nagyon-nagy öröm, hogy ismét a válogatottban leszel.

Hakapeszi hozzászólása
2011.12.08. 18:11

A világ legjobb játékosa ismét a válogatottban!

vgisti hozzászólása
vgisti34571
2011.12.08. 17:46

Nagy lelkesedéssel ültem ide üzenetet írni, de hirtelen semmi nem jut az eszembe. Talán csak egy \'97-es belgrádi meccs.... Persze nem várom Kásától, hogy az összes gólt ő löje a szerbek elleni győztes döntőben, de remélem így lesz:)

gyurex72 hozzászólása
2011.12.08. 17:13

\"...és mégis mozog a Föld.\" Reméltem, hogy így lesz. Ma holnap 40 éves leszek talán ezért is különös jelentőséggel bír, ha valaki, mellesleg a világ legjobbja nem adja fel. És itt megemlíteném Benedek Tibit, Bíros Petit, Szécsi Zolit is. Lehet, hogy rohan az idő és az is lehet, hogy nem áll meg, de soha nem adjuk fel...mindig győzni akarunk. Jó szelet, sok szerencsét Kemény-legények!