FACEBOOK

Legyőztük a világbajnokot

Legyőztük a világbajnokot
hozzászólás, 2012.01.08.

A Volvo Kupa második napján, zsúfolt ház előtt a magyar válogatott három góllal legyőzte a világbajnok olaszokat és vasárnap délelőtt döntőt játszik a németekkel. Kilenc videónyilatkozat, a meccs góljai és sok fotó.

Volvo Kupa, Székesfehérvár, második nap

Németország-Kanada 12:8 (3:2, 3:4, 2:1, 4:1)
Volvo Kupa, Székesfehérvár. v.: Schwartz (izraeli), Radicsevics (horvát)
Németország: Kong - Wollthan, Schroedter, Real, Stamm, Politze 2, Bukowski 1, Schüler, Kreuzmann 2, Oeler 3, Schlotterbeck 2, Eidner 2. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Kanada: Randall - Kudaba 1, Vikalo, Constantin-Bicari 1, Boyd 1, Robinson, Graham 1, Feltham 1, Dakics 1, Diggle 2, McElroy, Aleksic. Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovics
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 3/11
Kipontozódott: Robinson (25.p.)


vlv-képek


Magyarország-Olaszország 11:8 (2:1, 4:3, 3:4, 2:0)
Volvo Kupa, Székesfehérvár. v.: Sztavropulosz (görög), Margeta (szlovén)
Magyarország: Baksa - Gór-Nagy, Madaras 1, Katonás, Kásás, Hosnyánszky 2, Kiss G. 2, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Steinmetz Á. 2, Vámos, Szécsi (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Olaszország: Pastorino - Perez, Gitto 2, Figlioli 1, Giorgetti 1, Felugo, Figari 2, Gallo 1, Presciutti 1, Fiorentini, Aicardi, Lapenna. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 5/12
Kipontozódott: Gitto (31.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek

VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Steinmetz Ádám első gólja


2:0 - Varga Dénes első gólja


2:1 - Figari első gólja


3:1 - Madaras gólja


4:1 - Kiss Gergely első gólja


4:2 - Figlioli gólja


4:3 - Gitto első gólja


5:3 - Hosnyánszky első gólja


6:3 - Steinmetz Ádám második gólja


6:4 - Figari második gólja


7:4 - Varga Dénes második gólja, ötméteres


7:5 - Giorgetti gólja


7:6 - Gitto második gólja


7:7 - Presciutti gólja


8:7 - Varga Dénes harmadik gólja


8:8 - Gallo gólja


9:8 - Varga Dániel gólja


Kiss Gergely kimaradt büntetője


10:8 - Hosnyánszky második gólja


11:8 - Kiss Gergely második gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Gratulálok a győzelemhez! Azt hiszem, hogy ez egy nagyon tanulságos meccs volt. Hogy értékeled, nem sokkal lefújás után?

- Úgy gondolom, hogy mind a két csapat motivált volt. Egyrészt az elmúlt időszak eredményei miatt, másrészt meg ugye a siracusai meccs, a zágrábi meccs, az elkövetkezendő eindhoveni meccs miatt. Úgyhogy nem lehet mondani, hogy az aktuális állapotban, az aktuális összeállításban, a tréningek fáradsága mellett a meccs alatt ne adta volna mindenki a maximumát. Ez volt ma a maximumunk, szerintem ez bőven javítható. Elöl-hátul megint csináltunk olyan hibákat, amiket szerintem ki tudunk javítani. Emberelőnyök, rossz passzok ilyesmi, de ahogy mondani szokták, az lenne a baj, ha most játszanánk nagyon jól. Elsősorban január második felében kell nagyon jól játszani, másodsorban meg nyáron. Szerintem ahhoz ez a mai mérkőzés, ez előtt a közönség előtt szenzációs volt és bízom benne, hogy az ilyen meccsek a magyar póló jövőjét is megalapozzák. Mert ezt lehet tapasztalni itt-ott amott, ahogy a Volvo-sajtótájékoztatón is már elhangzott. Nagyon jól jönnek télvíz idején ezek a Volvo Kupák, mert ugye kimozdul a csapat az addigi szentélyéből, azt gondolom, hogy ez így helyes.

- Az olaszoktól azt kaptad, amit vártál?

- Borzasztóan küzdöttek, vagányul játszottak. Biztos fognak sokkal jobban játszani. Remélem, hogy nem január 16-án.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Szervusz Norbi! Gratulálok a győzelemhez és a csapatkapitányi munkádhoz!

- Köszönöm!

- Ez utóbbi hogy történt?

- Engem is meglepett. Tavaly egy alkalommal voltam kapotány, Kanada ellen talán szintén a Volvo Kupán, de akkor nem voltak az idősebbek, nem játszott közülük senki. Úgyhogy itt tudtam meg, mielőtt bemutatásra gyülekeztünk. Mondom, meglepődtem. Dénes így döntött. Egy kicsit féltem, hogy balszerencsét hoz a dolog, de hát hál istennek nem ígyy történt.

- Hát szerintem jól dolgoztál kapitányként és a mezőnyben is nagyon kemény voltál.

- Köszönöm.

- Az olaszok azt nyújtották, amit vártál tőlük?

- Nagyjából, de azt gondolom, hogy ennél ők még jobbak lesznek. Tudom, hogy most még sokat edzenek, nem játsszák teljesen azt, amit tudnak, vagy amit szoktak, de szerintem mi is lehetünk még jobbak. Akár ez alatt az egy hét alatt is.

- Nekem egy kicsit furcsa volt, hogy védekezésben nemhogy erősek voltak, hanem egyre erősebbek. Tehát ahogy mentetek előre a meccsben egyre keményebbeké váltak.

- Jellemző rájuk, hogy függetlenül attól, hogy van néhány jobb játékos, nagyjából ugyanannyit játszik mindenki. Tehát a papíron esetleg gyengébbeket is játszatják. Így a végére megmaradnak a legjobbak frissen. Tehát esetleg bejön a negyedik negyedben úgy, hogy előtte játszott mondjuk másfél negyedet, miközben lehet, hogy ő az egyik legjobb játékos. Ők ebben hisznek és eddig be is jött nekik.

- Meccs közben volt egymással valami párbeszéd olasz nyelven?

- Egy-egy szó volt. De hát ez…

- Csúnya szó?

- Nem. Nem csak, vagy nem feltétlenül. De hát én nyilván köztük vagyok minden nap egész évben, naponta kétszer együtt edzünk, úgy hogy jól ismerem őket.

- Mi lesz 16-án?

- Azon vagyunk, hogy ugyanez, vagy valami hasonló. Jól tudjuk és ők is tudják, hogy fontos lesz az első meccs. Meglátjuk, hogy felépül-e a kapusuk - szerintem egyébként nem -, azért vele sokkal jobbak jobbak.

- Köszönöm szépen! Gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Alex Giorgetti nyilatkozata


- Alex, tegnap, mikor a meccsetek után beszéltünk pár szót, azt mondtad, hogy ti a magyarok ellen készültök. Elég kemény meccs volt, hogy értékeled a történteket?

- Három gól különbség nincsen. Szoros meccs volt végig. Talán még sokat hibáztunk a védekezésben, mert ha tétmeccs kéne, hogy legyen egy ilyen meccs, akkor szerintem egy gól különbség lenne. Túl sok gól kaptunk, de amúgy agresszívek voltunk, és karakterileg szerintem jól is játszottunk. Szerintem jó meccs volt, de mivel most ez egy ilyen edzőmeccs volt, felkészülés. Az edzőnk ideges volt, mi is idegesek voltunk, de csináltunk néhány jó dolgot szerintem.

- Mondjuk 7:4-ről feljöttetek 7:7-re...

- Feljöttünk, nem hagytuk fel magunkat. Ha őszintén kell beszélni, senki sem örül ennek a teljesítménynek, akkor sem, ha az edző mondta, hogy agresszívek voltunk, mert mindenki nyerni akar, érted. De ez nem baj. Mi most még olyan 60-70 százalékon állunk, oda akarunk érni az EB-re 80 százalékosan, az olimpiára pedig 100 százalékos formába, érted.

- Tizenhatodikán újra találkoztok a magyarokkal.

- Igen.

- Milyen meccsre számítasz ott Eindhovenben?

- Szerintem más meccs lesz. Azért, mert itt a magyarok hazai pályán játszottak, minden náluk volt, a közönség, a játék is. Szerintem majd sokkal másabb lesz, más fejjel fogunk odaérni, és szerintem jobb meccs lesz.

- Kásáékkal volt meccs közben valami kommunikáció? Norbival?

- Nyugodtan játszottunk, mint a profi játékosok. Fogtuk egymást.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szivós Márton nyilatkozata


- Gratulálok, Marci! Három góllal nyertetek, ami magabiztos, de hát azért ott voltak kritikus pillanatok a mérkőzésen. Milyen volt, nehéz mérkőzés volt?

- Üdvözlöm a kedves vlv-nézőket! Igen, nem volt egyszerű, de úgy gondolom, hogy kézben tartottuk végig a mérkőzést, megérdemelten nyertünk hárommal. Lehetett volna akár több is, de nem lehetünk elégedetlenek.

- Az minek tudható be, hogy 7:4-nél feljöttek 7:7-re? Holtpont, amit még ki lehet javítani, vagy dekoncentráltság volt, vagy véletlen jött ki így a lépés, mit történt?

- Véletlen, vagy dekoncentráltság, mindennek az együtthatója, hogy feljöttek. Én azt gondolom, hogy ha a csapat elmegy hárommal, és utána az ellenfél ismét feljön ikszre, attól még nem történik semmi probléma, mert óriási energiákat kell mozgósítani a három gól hátrányban lévő csapatnak ahhoz, hogy feljöjjön. Ezt tartottuk, és ez a vége végül is: három a különbség. Tehát mondom, semmi probléma. Vannak hibák, de azokat majd mi kijavítjuk.

- Még egy utolsó kérdés:  nagyon sokat voltál vízben, mennyire fáradtál el? Láttam, nagyon keményen bekkeltek az olaszok, szóval azért gondolom, hogy jól fogsz tudni aludni.

- Hát, elfáradtam. Nem vagyok egy center alkatú játékos, jelen pillanatban ezt kell csinálnom. Remélem hamarosan felépül Pufi, és akkor játszom majd máshol is. Amit kérnek, azt csinálom.

- Köszönöm szépen, Marci! Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz Dumi! Egy nagyon izgalmas meccset csináltatok és még aggódtunk is 7:7-nél egy picit. Jól tettük?

- Ahogy érzed…

- Végül nem. Nem tettük jól, de nehéz volt ez, nem?

- Nehéz. Tudjuk, hogy nehéz ellenfél. Nem véletlen játszottak három döntőt az elmúlt három világversenyen. Igazából azt akartuk éreztetni velük, hogy kilenc nap múlva is hasonló eredményre kívánunk törni.

- Te mennyire érezted rajtuk, hogy nagyon nagy presztízsű meccsnek tartják ezt, hogy nagyon fontos nekik?

- Azt gondolom, hogy van még nekik is hová fejlődni, meg nekünk is, és a tűz sem volt száz százalékos, de ez pusztán azért volt, mert ez még nem az EB-meccs, hanem a Volvo Kupa meccse volt.

- Voltak azért fordulatok a meccsen. Gondolom, nem tagadod. Aggódtál közben?

- Nem. Most úgy volt, hogy nem. De nem is nagyon gondolkodtam az eredményen, nem is nagyon néztem, hogy mennyi az állás. Talán kétszer egyenlítettek ki úgy, hogy már két góllal is vezettünk. De hát nem számít, mert éreztem, hogy bennünk van az, hogy folyamatosan tudunk gólt lőni.

- Mi lesz 16-án?

- Ennél még színvonalasabb, még összeszedettebb meccsen nyerünk az olaszok ellen, én azt gondolom.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Szia Gergő! Gratulálok a győzelemhez! Megmaradt bennem egy momentum a mérkőzésről: amikor az olasz kapusnak ejtettél egy gólt. Ráadásul az egy igen fontos gól volt, hiszen feljöttek hét négyről hét hétre. Talán Hosi gólja még a Tiéd előtt volt, de gyakorlatilag azzal megnyertük a meccset. Te ezt hogy élted meg? Ezt azért kérdezem, mert az olasz kapus úgy élte meg, hogy hosszasan csóválta a fejét, visszanézte a kijelzőn, ott is gól volt. Hát, nagyon nem örült neki.

- Nagyon-nagyon nem örült neki, akárcsak én a kihagyott büntetőmnek előtte, amikor túljárt az eszemen. A sport lényege, hogy megpróbálunk jobbak lenni a másiknál és most három góllal jobbak voltunk az olaszoknál. A kapusnak nyilván demoralizáló az, hogy egy jó passzt kapok, és teljesen üres az egyik sarok, ő arra készült, hogy oda lövöm és mozdul arra és mégis vissza a hosszú sarokba egy pörgetett ejtés. Ezt nehéz védeni, ráadásul a pörgetettben van egy ilyen lelki tényező is, hogy azért ritkább, nem szokott nagy számban bemenni nekem ez. Gyerekkorom óta gyakorolgatom. Biros Peti kézilabdázott régen és abban a hitben van, hogy ezt ő találta ki. Ez egy állandó zrika közöttünk és csak viccelődök nyilván, s ezek fontos momentumok, de nem ezeken múlt, hanem nagyon jól játszott a csapat. Itt most nem egy gólról vagy egy momentumról kell beszélni, hanem a négy negyedről. Hibáztunk, felengedtük 7:4 után az olaszokat. Volt megint minden, mint tegnap este, őrült kiállítások, kontrák labda nélkül mind a két oldalon.

- Lehet-e ebből tapasztalatokat meríteni a bő egy hét múlva kezdődő Európa-bajnoki nyitányra?

- Abszolút mértékben lehet, mert én például nagyon régen játszottam olasz válogatott ellen. Ugye amikor az EB-n Zágrábban játszottunk, nem voltam ott. Fontos volt, hogy testközelből lássuk az ő stílusukat. Sajnálom hogy Biros Peti és Hárai Balázs nem játszott, nyilván úgy lett volna komplett a csapatunk, ha klasszikus centerünk van és Petya is velünk van, ennek ellenére örülök a győzelemnek. Biztos, hogy az EB-n nagyon fontos lesz, hogy ezekből a tapasztalatokból még pozitívabban jöjjünk ki és mindenkép meg kell nyernünk azt a mérkőzést, ami akár a négybe jutáshoz segíthet minket.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Gratulálok, Hosi! Három góllal nyertetek, ami úgy tűnik, hogy magabiztos győzelem, de azért ott voltak érdekes pillanatok a mérkőzésen. Hogy ízlett a világbajnok elleni mérkőzés?

- Ez egy tök jó meccs volt, tehát egy közönségszórakoztató, izgalmas, nehéz meccs volt, ahol akartunk nyerni. Hibáztunk, mindenki hibázott, de jobban akartuk ezt a győzelmet, és jobb játékosok voltak nálunk, mint náluk, én úgy gondolom.

- Volt olyan pillanat a mérkőzésen, amikor izgulni kellett? Kintről, meg ott a körülöttem lévő laikus nézők szájából azt hallottam, hogy azért ott meleg a pite.

- Persze, egy ilyen meccsen, világbajnok ellen játszottunk, persze izgultunk. Meccs előtt is izgultunk, és meccs közben is izgultunk, de hát ilyenek ezek a rangadók.  Nyertünk, ez a lényeg.

- Hogy áll a csapat? Most már azért szépen halad, sőt egy hét múlva kezdődik az Európa-bajnokság, pontosabban hétfőn lesz majd az olaszok elleni meccs, de hát közel van nagyon, szóval most már azért valamit erről is mondani kell!

- Ahogy ez a mai meccs is mutatta, nem állunk rosszul. Azért mondjuk van idő az EB első meccséig, kevésnek tűnik, de ez még sok idő. Addig még nagyon sokat lehet tenni, de úgy gondolom, hogy már most is jó úton vagyunk.

- Köszönöm, Hosi! Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, gratulálok a mai győzelemhez! Részt vettél benne te is alaposan. Milyen meccs volt? Nagyon nehéz? Nagyon kemények az olaszok?

- Köszönöm szépen a gratulációt. Úgy gondolom, hogy nem annyira kemények az olaszok, inkább azt mondanám, hogy idegesítőek. Összevissza ugrándozva dobálják magukat. Szerencsére nem verekednek, nem durvult el a mérkőzés, de azért az, hogy tízből tíz színészkedésüket megegyék ilyen szintű játékvezetők, azért ez, úgy gondolom, hogy egy kicsit túlzás.

- 7:4-ig úgy tűnt, hogy teljesen sima, és ott volt egy hosszabb rövidzárlat. Te hogy láttad? Akkor talán még nem voltál bent a vízben.

- Én a rövidzárlatot nem feltétlenül magunkra mondanám, hanem az előbb említett "sporteszközökre", úgyhogy én úgy gondolom, hogy ezt jól elviseltük, fegyelmezetten, magabiztosan, minél több hátrányt kivédekezve, és aztán a végén élni tudtunk azokkal a lehetőségekkel, amiket kaptunk.

- Mennyire volt fontos itt most nyerni?

- Magyarországon mindig nagyon fontos nyerni. A magyar válogatottnak minden meccsét fontos megnyerni. Pont. Nyilván minél előrébb megyünk, annál nagyobb a tét. Nekünk nincs olyan meccs, amire azt mondanánk, hogy ó, ezt nem kell megnyerni.

- Jó, hát azért itt most különleges a helyzet, mert másfél hét múlva velük játszunk, és nagyon nagy tét lesz.

- Ilyenkor nem lehet okoskodni, tehát most eljátszani azt, hogy kikapunk, hogy majd akkor ott nyerünk. Úgy gondolom, hogy mind a két csapat másképp és máshogy fog játszani. Azért az olaszok szerettek volna minket ma itt megverni ilyen másfél teltházas meccsen.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kásás Tamás nyilatkozata

- Tomi, gratulálok a győzelemhez! Gondolom, neked is ugyanolyan fontos volt, presztízsszerű győzelem, mint ahogy az olaszoknak lett volna, ha nyernek, de hát szerencsére nem nyertek. Úgy láttam, jól érezted magad a vízben.

- Igen? Úgy láttad? :)

- Igen.

- Hát most a végén már jobban érzem magam, az biztos. Azért bent elég kemény volt, nagyon elfáradtam, de nagyon fontos, hogy nyertünk, és hogy több góllal nyertünk. A csapat tartását jelzi az, hogy amikor többgólos vezetésünkből feljöttek és egyenlítettek, utána ismét képesek voltunk elmenni, és a végén három góllal nyerni. Ez nagyon fontos. Nyilván semelyik csapat sincs még csúcsformában, tudom az olaszokról, hogy még ők is keményen edzenek, tehát nem erre a tornára élesítették a formájukat. Mi is leszünk még jobbak, de azért most bevéstük az agyukba, hogy mi az EB-n ott leszünk.

- Az olaszok lehetnek még ennél sokkal jobbak szerinted?

- Játékban nem tudom, biztos, hogy frissebbek lesznek, jobban fognak pörögni. Mondom, beszéltem velük, tornatermeznek, úsznak. Az az első EB-meccs, azt hiszem, hogy még ennél is parázsabb meccs lesz.

- Mit jósolsz?

- Nem jósolok. Ugyanúgy kell bemenni, mint most, tehát mi ezt a mai meccset úgy vettük, mint egy EB-nyitómeccset, ugyanúgy kell, elszántan, határozottan, keményen játszani, és akkor tudunk nyerni.

- A közönség adott valami pluszt neked most?

- Hát, mindig adnak. :) Itt is fantasztikus volt, nagyon sokan vannak, bár azért meccs közben az ember inkább koncentrál a saját dolgára, de azért hallja, hogy Magyarországon játszik.

- Az olasz csapattársakkal volt valami kommunikáció, akár meccs közben, akár most utána? Beszéltetek?

- Nem-nem. Talán a végén, amikor már biztos volt, hogy nyerünk, akkor ott hülyéskedtünk egy picit, de nem, abszolút nem.

- Köszönöm szépen, Tomi, jó pihenést! Holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A Volvo Kupa állása két nap után

1. Magyarország 6 (22:14),
2. Németország 6 (21:16),
3. Olaszország 0 (16:20),
4. Kanada 0 (14:23) pont

Az utolsó nap programja:

9.00 Kanada-Olaszország

11.00 Magyarország-Németország SportKlub, vlv, vodapolo ÉLŐ

1 régi hozzászólás

almos hozzászólása
almos34701
2012.01.09. 07:33

Nem akarok unnepronto lenni. Szep-szep ez a gyozelem az olszok felett, de azert talan megse kene felettebb annyira orulni ennek a gyozelemnek, hanem talan egyszer mar az olimpian kivul is nyerni kene valamit, hisz az elmult kozel masfel evtizedben - a \'03-s Aquatic VB elso helyet leszamitva - a tobbi osszes mas vilagversenyen mint pl: FINA Vizilabda Vilagkupa, WAC, Vizilabda EB nem sikerult a dobogo legfelso fokara feljutni. Nagy dolog az olimpian nyerni, de az minden negy evben van es esetleg azert a kozbeeso negy evben is melto lenne azert egyszer-egyszer legalabb a jugoszlavokat, az olaszokat, a horvatokat, vagy spanyolokat nemelyik dontoben is megverni, s akkor lehetne nyerni is.. Tovabbi sok sikert kivanok!