FACEBOOK

Horvátország-Magyarország 12:10

Horvátország-Magyarország 12:10
hozzászólás, 2012.01.11.

A három sérült miatt tartalékos magyar válogatott jól helytállt, de kikapott Varasdon Horvátország nemzeti csapatától. Helyszíni tudósítás gólokkal, nyilatkozatokkal, fotókkal.

Horvátország-Magyarország 12:10 (4:1, 2:4, 3:3, 3:2)
Varasd, barátságos mérkőzés, v.: Perisz (horvát), Vogel (magyar)
Horvátország: Pavics - Burics, Boskovics 2, Dobud, Jokovics, Muslim 1, Karacs 4, Buslje, Sandro Sukno 3, Baracs 2, Paskvalin, Obradovics, Buljubasics. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Magyarország: Szécsi - Gór-Nagy, Madaras 1, Katonás 3, Kásás 1, Hosnyánszky 1, Kiss G. 2, Szivós, Varga Dániel, Varga Dénes 1, Török 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 8/9, ill. 6/13

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A mérkőzésen nem szerepelt Biros Péter (kézsérülés), Hárai Balázs (könyöksérülés) és Steinmetz Ádám (kisebb rándulás történt a nyakánál). Így a magyar csapat teljesen szokatlan szereposztásban küzdötte végig a meccset, Katonás Gergő és Szivós Márton töltött rövidebb-hosszabb időt a center helyén. Előbbi három szép gólt is lőtt, de azért a kényszerűségből parton ülő játékostársak nagyon hiányoztak.

Az adott körülmények között a csapat jól helyt állt, vezetni egyszer sem sikerült, de végig a horvátok nyakán voltunk és egy kis szerencsével még így is jó eredményt érhettünk volna el.

Kemény Dénes mérkőzés utáni nyilatkozatában főként azt fájlalta, hogy a megbeszélt és már bevált megoldásokat többen nem tudták végrehajtani. A kapitány a vlv kérdésére, hogy mikor hirdet csapatot, azt válaszolta: "A héten!". És ebben egész biztosak lehetünk, ugyanis az Európa-bajnokság név szerinti nevezési határideje vasárnap 16.00 óra.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (vlv és HRT2):

Himnuszok


1:0 - Boskovics első gólja


1:1 - Kásás gólja


Szécsi védi Boskovics ötméteresét


2:1 - Sukno első gólja


3:1 - Muslim gólja, ötméteres


4:1 - Karacs első gólja


4:2 - Hosnyánszky gólja


4:3 - Katonás első gólja


5:3 - Sukno második gólja


5:4 - Török gólja


6:4 - Karacs második gólja


6:5 - Varga Dénes gólja


7:5 - Baracs első gólja


7:6 - Katonás második gólja


8:6 - Baracs második gólja


8:7 - Kiss Gergely első gólja


9:7 - Boskovics második gólja


9:8 - Kiss Gergely második gólja


10:8 - Sukno harmadik gólja


10:9 - Katonás harmadik gólja


11:9 - Karacs harmadik gólja


11:10 - Madaras gólja


12:10 - Karacs harmadik gólja



Kemény Dénes nyilatkozata


- Kapitány Úr! Megszakadt az idei veretlenség, ennek ellenére gratulálok, mert az adott körülményekhez képest szerintem jól helytállt a csapat. Először is azt kérdezném meg, hogy mi a helyzet a sérültekkel?

- A következő napokban tisztábban lehet látni, egyik sem volt rendben, különben játszottak volna.

- A meccset hogy értékeled?

- Sajnos, olyan játékfázisban sem remekeltünk, ami független volt a hiányzóktól, és ezért úgy gondolom, megint azt kell mondjam, mint a Volvo Kupán is, hogy tanulságos volt. A Volvo Kupa után ugye egy hét volt az első EB-meccsig, most már csak négy-öt nap van, tehát mindenképpen többet kell nyújtani, ami abszolút független a hiányzóktól.

- Mi az, ami biztató?

- Azért mégis csak lőttünk 10 gólt a horvát válogatottnak, itt Varasdon, és sok szép gólt lőttünk. Előbb-utóbb talán minden játékos fejében leesik az, hogy ha valamiről megállapítjuk közösen, hogy jó, akkor ez a mérkőzéseknek ne csak bizonyos pillanataiban működjön így, hanem minden egyes alkalommal azt csináljuk, ami jó. Ez nem azt jelenti, hogy valaki nem lőhet kapufát, vagy nem véd a kapus, vagy nem jók a blokkok, de vannak olyan dolgok, amire mindenki rábólint, megbeszéljük, hogy lenne helyes, és aztán előfordul meccs közben, hogy valami átvillan egyik-másik játékos agyán, és nem azt csinálja, amire a meccs előtt, úgymond kezet fogott. Ráadásul ugye egymást követő meccseken is van ilyen, és két meccs között tisztázzuk a tennivalókat, majd újra becsúszik ilyen „sötét lyuk” valakinél, valakiknél. Amíg ezt nem tudjuk fegyelmezetten az agyunkba berakni, addig mindig fogunk ajándékozni gólokat, amelyeket kapunk, meg gólokat, amiket nem lövünk. Most ez, például egy magyar-horváton, hiányzókkal, két gólos vereséget jelentett.

- Mikor hirdetsz csapatot?

- A héten!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz Norbi, nem sikerült ma nyerni, milyen érzéseid vannak?

- A meccs képe alapján sajnos ez benne volt, nem működött egy-két dolog, főleg a hátrányoknak a vége. Sokszor úgy tűnt, hogy kivédekezzük az emberhátrányt, és aztán a végén, amikor már majdnem megvoltunk, akkor lőttek gólt. Mondanám, hogy könnyebb lesz az EB-n, felépül a két center, de még nem tudjuk, hogy így lesz-e.

- Center nélkül szerintem nem is játszottatok sokat még…

- Azért nem center nélkül, volt két ember, aki bement, nyilván nekik más a posztjuk, de azt gondolom, hogy le a kalappal előttük, mert a lehetőségekhez képest nagyon jól megoldották, hiszen itt azért nem akármilyen bekkek vannak.

- Mi volt az, amit bíztatónak nevezhetünk a mai meccsből?

- Az, hogy nem omlottunk össze. Nem volt centerünk, a centerjáték helyett egy egészen más valamit kellett kitalálnunk, s ahhoz képest viszonylag jól megcsináltuk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Török Béla nyilatkozata


- Nem is tudom Béla, hogy játszottál-e már egy meccsen ilyen sokat, mint ma.

- Nem vagyok benne biztos, hogy hivatalos meccsen történt már ilyen. Nagyon jó érzés volt, úgy érzem, hogy kicsit hozzá is tudtam tenni, bárcsak mondhatnám, hogy a győzelemhez, de sajnos nem így alakult. Voltak nehézségeink, például a centerhiány, nem klasszikus centerekkel centereztünk, de ez nem is igazán érződött, mert 10 gólt lőttünk, ami nem kevés, inkább hátul fáradtunk el. Felkészülési meccsnek kiváló volt,  nagyon hasznos volt szerintem a tegnap este és a mai nap is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Gergő, gratulálok a három gólodhoz, nagyon jól játszottál! Mennyire volt szokatlan az a szerep, amit ma kaptál Dénestől?

- Köszönöm a gratulációt! Szokatlannak kicsit szokatlan, ugye centerezni ritkán szoktam, de hogyha ez a feladat, akkor ezt kell megoldani. Úgyhogy a képességeimhez mérten igyekeztem a lehető legjobban megoldani.

- Nehéz volt? Kemények voltak a védők?

- Igen, jó nagy darab fiúk, nem könnyű velük birkózni, meg hamar visszaúszni, de ha ez a feladat, akkor ezt kell csinálni.

- Melyik gólod tetszett a legjobban?

- Nekem melyik tetszett? Nem választanék.

- Hogy látod: a csapat ezzel a mai teljesítménnyel mennyire tud előrelépni? Másra kellett most koncentrálni nem a játéképítésre? Hiányoztak azért fontos emberek…

- Igen, ugye a centerek hiányoztak, ez nem könnyítette meg a játékunkat. Védekezésben, azt gondolom, kicsit többet kell nyújtani majd az Európa-bajnokságon, mert 12 kapott góllal nehéz lesz meccset nyerni.

- Mire számítasz a hétvégén? Hamarosan lesz egy csapathirdetés.

- Arra számítok, hogy Dénes kijelöli az utazó tizenhármat.

- Ez biztos…

- Ez az ő hatásköre, úgyhogy én nem szeretnék tippelgetni.

- Köszönöm szépen, remélem, hogy találkozunk!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Miklós, azt mondtam másnak is, hogy a körülményekhez képest jól teljesített a csapat, de hát azért mégiscsak egy vereség.

- Valóban, igen, de azért nem kell falnak menni ettől a vereségtől, mert tényleg itt a meccs előtti pillanatban derültek ki olyan dolgok, hogy Ádám nem játszhat, Petinek nem jó az ujja, illetve Pufi is még kicsit vergődik. De ettől függetlenül tényleg úgy érzem, hogy nagyon jól helytálltunk, jó küzdelmes mérkőzés volt. Úgy gondolom, hogy az EB-re mind a két csapat azért egy lépésre van még a lehető legjobb formától. Kicsit még úgy érzem, hogy ilyen, amikor a versenyautók állnak a rajtnál. De ettől függetlenül abszolút pozitív a mérleg, szerintem.

- Fel tudtátok mérni, hogy a horvátok mennyire erősek, hogy mit tudnak?

- A horvátoktól igazából mindig azt várjuk, hogy kőkemény játékkal darálnak. Nagyon magasak, erősek, simán játsszák a játékukat. Semmi különöset nem szoktak igazából nyújtani, nem olyan improvizatív a játékuk, mint a miénk. Ezt kaptuk, igazából nem villogtak, semmi különös. A fórokat belőtték, nagyokat lőttek, a centerek megragadták a pozíciókat, szorosat játszottak – igazából azért, mert centereink ugye nem nagyon voltak. Illetve egyébként, meg kell, hogy mondjam, egész jól helyt álltunk center pozícióban is. Úgyhogy jók a horvátok, de másik ágon vannak.

- A legközelebbi meccs már Eindhovenben lesz…

- Bizony.

- Mit vársz?

- Gyógyulást! :-)

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel nyilatkozata

- Dani, gratulálok a teljesítményetekhez, mert szerintem érdemes gratulálni, annak ellenére, hogy kikaptatok. Másnak is mondtam, hogy nem tudom mennyire mérvadó egy ilyen meccs, amikor ennyi ember hiányzik, mást kell játszani, futni kell az eredmény után, de ezt inkább te mond el!

- Nagyjából összefoglaltad. Rendhagyó volt a csapat összetételéből adódóan, sok játékos tud ilyenkor improvizálva betörni, egyéni megoldásokkal segíteni azon, hogy nincsen centerünk, klasszikus centerünk, mert Szivós Marci és Katonás Gergő nagyon jól ellátta ezt a feladatot egyébként. Emellett, azért nagyon sok más olyan bemozgásra, megoldásra volt szükség, amit tradicionálisan nem láttunk. Hogy ebből mit lehet leszűrni? Én azt tudom leszűrni, hogy játszottunk egy kemény csapat ellen, attól még, hogy a felállt védelem elleni támadásunk kicsit rendhagyó volt, a védekezésünk ugyanolyan, az emberhátrányok és emberelőnyök, ugyanúgy emberhátrányok és emberelőnyök voltak. Ezeknek úgy ahogy megfeleltünk, kicsit sok gólt kaptunk, de szerintem ez egy jó edzőmeccs, edzés volt az EB előtt, az olasz meccs előtt, de most már arra kell készülni.

- A horvátok kiadták magukból, amit tudnak, vagy szerinted van még bennük tartalék?

- Hát a fene tudja… Annyira nem foglalkoztam vele, ami a meglepő inkább az, hogy néhány játékos többet adott ki magából, mint amit tud, például Karacs, aki három gólt lőtt, másfél éve, amióta látom őt játszani soha nem lőtt még 2 gólt sem, szerintem. A csapattársam Baracs, aki szintén hármat lőtt, ő sem szokott egynél többet lőni. Lehet, hogy ők is kihozták a maximumot, de biztos, hogy nem teljesen elégedettek, mert lehet, hogy jobban akartak volna nyerni.

(Lejegyezte: Tina)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, te védted végig a meccset, de igazából az a kérdés, hogy ilyen körülmények között, ennyi sérülttel egyáltalán mennyire volt mérvadó ez a mai játék?

- Én úgy gondolom, az önbecsülésünk szempontjából mérvadó volt, szerintem jól játszottunk ahhoz képest, hogy ilyen extrém körülményekkel kellett megbirkóznunk. Biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki a vízben volt, nagyon-nagyon elfáradt. Ez nyilván rányomta mindenre a bélyegét, ugye támadás-védekezésben egy kicsit őrült meccs volt. Én azt mondom, hogy még egyszer nem lesz ilyen szerencséjük, mint ma volt!

- Egyszer sem vezettünk, viszont gyakorlatilag folyton feljöttetek egyenlőre vagy egy gól hátrányra, és voltak pillanatok, amikor úgy nézett ki, hogy ők nem is bírják, de aztán mégis ez lett a vége.

- Nyilván mi is elfogytunk, ugye jelen pillanatban három sérültünk van, tehát nehéz volt ezt a meccset így lejátszani, tényleg mindenkinek, aki a vízben volt, csak gratulálni tudok. Azt mondom, mindenki a szívét-lelkét odatette erre a mérkőzésre. A horvátok örülhetnek, hogy győztek és büszkék lehetnek rá, mi is azok vagyunk erre a meccsre. Ez így most, ekkor belefért. Rólam befelé pattantak a labdák, jó sok, úgyhogy egyszer volt Varasdon kutyavásár!

- Azt kívánom, hogy ne legyen több, és azt kívánom, hogy nagyon soká legyen a következő vereség!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Tomi, higgadt voltál, nyugodt voltál, jól játszottál, de a csapat kikapott, és olyan furcsa volt az egész. Tehát nyilván a hiányzó embereket kellett pótolni, nem azt játszották, a standardjátékukat a többiek, amit szoktak. Mennyire volt nehéz ez?

- Hát, nagyon nehéz volt. Szerintem az látszik a csapattársaimnak az arcán is, hogy mindenki nagyon elfáradt, mindenkinek duplaannyit kellett mozognia a vízben, ugye centerek nélkül játszottunk, klasszikus centerek nélkül, de ehhez képest jól oldottuk meg a feladatot. Remélem, hogy az EB-n azért már nem ilyen felállásban fogunk játszani, azért ez mindenkiből sokkal több energiát kivesz, de gyakorlásnak jó volt.

- A horvátok milyenek voltak?

- A horvátok jók voltak. Semmi meglepetést nem okoztak. Azt hozták, amit vártunk, tehát keményen játszottak, kevés hiba nélkül, próbáltak sematikus vízilabdát játszani, mi meg pont az ellenkezőjét. Éppan ma a centerek nélkül.

- Ha esetleg összekerülünk velük mondjuk az elődöntőben, akkor szívesen látnád őket?

- Hát persze. Teljesen mindegy, az elődöntőben biztos, hogy nagyon kemény ellenfelünk lesz. Én abban reménykedem, hogy addig a három nagyon fontos emberünk fel fog épülni, ami nagyon fontos lenne.

- Egy kérdés a hétfői meccs kapcsán. Ugye nincs benne az olasz keretben Tempesti, ezzel biztossá vált, hogy ő nem fog védeni ellenünk. Mennyit számít ez?

- Sokat számít, főleg tavaly a VB-n nekik nagyon sokat számított, ugyanakkor úgy gondolom, hogy az olaszok emiatt még jobban fel fognak pörögni, és a tét miatt a kapusuk is jobban fel fogja spannolni magát. Remélem, hogy az elején sikerül majd őt elbizonytalanítani.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

7 régi hozzászólás

ak47 hozzászólása
ak4734753
2012.01.13. 14:27

Az öreg CSUVI nagyon hiányzik! Nem értem miért erőltetjük Gór-Nagy Mikit? ekkora csókosa Dénesnek????

B (régi) hozzászólása
2012.01.13. 12:39

Csapatot hirdetni nem kéne már?

vgisti hozzászólása
vgisti34751
2012.01.12. 23:52

Az intejúk esetében inkább a riporter részéről éreztem némi örömöt, szóval nem a játékosoknak szóltam be.

vgisti hozzászólása
vgisti34750
2012.01.12. 23:49

Én inkább azt nem értem, hogy miért kellett két sérültet vinni, akikről (Pufi és Biros) tudni lehetett, hogy úgysem játszanak. Ha ez nem az EB keret volt, akkor ki lehetett volna próbálni más játékosoka is. És bár nem gondolom, hogy nagyon le kéne törni ettől a vereségtől, de azért annyira örülni sem kéne neki, mint amennyire egy két interjúból kiérződik. Azért mégiscsak kikaptunk...

buvar-kn hozzászólása
2012.01.12. 20:23

egyetéertek Kriszel viszont ami a legrosszab a goolok száma!!12gol az nagyon sok!és ha vissza nezitek 40szazaléka vedhető volt!! fejfölé , 7méteröl ilyeneket illik kivédeni ezen a szinten pláne!!

mendemonda hozzászólása
2012.01.12. 09:48

Azért a 8/9 emberelőny kihasználás nem gyenge....

Krisz hozzászólása
Krisz34746
2012.01.11. 22:11

Nem értettem a kapitányt,mikor kijelölte a bő keretet. A 18 játékos közt, csak kettő igazi center van, szerintem rizikós dolog ez,mert mint tudjuk Hárai is elég sérülékeny és Ádámnak a nyaka sem biztos hogy kibír ilyen terhelést, mint például amit kapott a Volvo kupán , egyedüli centerként....Varga 2 Zsoltot én mindenképp vártam a bő keretbe,egyrészt a versenyhelyzet, másrészt az ilyen esetek miatt is, de kívánom a válogatottnak,hogy a sérültek épüljenek fel minél előbb és legyen teljes a csapat.Amúgy még mindig sok gólt kapunk, jó lenne ha a védekezésünk(védésünk) is összeállna, legalább az Eb második szakaszára.