FACEBOOK

Eindhovenben a válogatott

Eindhovenben a válogatott
hozzászólás, 2012.01.14.

Szombaton késő este megérkezett a hétfőn kezdődő Európa-bajnokság helyszínére a magyar válogatott. Utazási riportunk.

A csapat délelőtt még edzett egy kiadósat a Komjádiban, majd egy kis pihenő után Ferihegyen találkozott a társaság. A megszokottnál talán kisebb sajtóérdeklődés kísérte az indulást (MTVA, DigiSport, Blikk), de ez egyáltalán nem baj. Aki tehette gyorsan beslisszolt a váróba, azért persze a média képviselői sem távoztak "üres kézzel".

Amszterdamig sima volt az út, onnan kissé körülményesebb. A macedón válogatottal utazott egy buszban a csapat, s bár nem akarjuk megbántani Misicséket, olyan ricsajt csaptak a "társas gépjármű" hátsó traktusában, hogy nem volt öröm hallgatni...

Ráadásul a fixen egyórásnak ígért út másfél órán át tartott, így jócskán elmúlt este 10 óra, mire a szállodába cipelték holmijukat a fiúk. (Az első jó hír az EB-ről egyébként az, hogy mindenkinek megérkezett a csomagja, a legtöbbet Benedek Tibinek kellett várnia, már úgy tűnt, hogy az övé elkallódott, de végül az is előkerült.)

A magyar csapatvezetés elegáns bosszút állt a macedónokon: szépen beelőzték utastársaikat, így a magyar játékosok jó félórával előbb kapták meg szobájukat, s mehettek vacsorázni.

Edzés értelemszerűen már nem nyújtotta tovább a napot, viszont vasárnap kétszer is vízbe szállnak a fúk a verseny helyszínén: délben a horvátokkal, késő délután pedig a románokkal töltenek közösen egy-egy órát a medencében.


vlv-képek

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG PROGRAMJA


VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes, ez a pillanat is elérkezett. Útnak indultok. Az első kérdés, hogy mi a helyzet a sérültekkel?

- Én úgy gondolom, a ma délelőtti edzésen az derült ki, hogy mindenki tud játszani. Az is biztos, hogy hétfőn nem lesz még mindenki száz százalékos, tehát bizonyos fájdalmaik még lesznek a sérülteknek, de tele vannak tűzzel. Nyilvánvaló, a sérülés miatt mindenki hagyott ki meccset vagy meccseket, de hát ez még akár előnyükre is lehet, mert nagyobb lesz a becsvágyuk, a bizonyítási vágyuk. Eddig sem beszéltem erről, minden mérkőzést úgy értékeltünk, mint hogyha a csapat teljes létszámban játszott volna, illetőleg, mindenki rendelkezésre állt volna. Ez nem így volt. Olyan nincs, hogy a magyar válogatott tartalékos. Ettől függetlenül, azok a játékosok, akik nem játszottak, most valamit hozzá fognak tenni, és bízom benne, hogy két-három mérkőzés elteltével ez már egyáltalán nem lesz téma, annyira meggyógyulnak. Amikor kiderült Horvátországban, hogy három játékos nem szerepelhet, aszerint játszottunk, hogy ez minket ne hátráltasson. Ami hátráltatott, az nem az volt, hogy három játékos nem játszott, hanem az, hogy bizonyos, egyébként megoldható dolgokat részben vagy egyáltalán nem tudtunk megoldani, ezért kaptunk ki. Azt kell mondjam, jókor, mert túl sok időnk nincsen ezeken dolgozni vagy gyakorolni, de legalább tudják a játékosok, hogy hol tudunk elcsúszni.

- Mik a várakozásaid most, egy másfél-két nappal a torna indulása előtt?

- Csak az olasz meccs érdekel. Alaposan megnéztük ma délelőtt őket, készülünk belőlük. Ez normális, ők is belőlünk. Ma ők a világbajnokok, ahol mi negyedikek lettünk, ettől függetlenül ez a mérkőzés abszolút háromesélyes, rajtunk fog múlni. Ha igazán jól játszunk, akkor biztos, hogy győzünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Szervusz Gergő, hogy fogadtad a csapathirdetést?

- Természetesen nagyon örültem neki, hát ki ne örült volna az én helyemben? Boldog vagyok, hogy itt lehetek és tagja lehetek a magyar válogatottnak.

- Gondolom, mérlegelted magadban, hogy mik az esélyeid. Számítottál rá, hogy benne leszel a tizenháromban?

- Bíztam benne, végül is a felkészülésen egész végig jól ment a játék, úgyhogy bíztam benne, igen, számítottam is egy kicsit rá.

- Segített neked egy picit az, hogy a centerekkel voltak problémák egészségileg mostanában?

- Biztosan ez is benne van, hogy ha úgy adódik, akkor bármikor helyettesíthetem őket. Lehet, hogy szükség lesz rá. Bízunk benne, hogy nem.

- Négy meccsen játszottál a felkészülés végén. Hogy látod, milyen a csapatunk? Mire számíthatunk?

- Azt gondolom, hogy nagyon jó csapatunk van, nagyon erős a magyar válogatott, és minden esélye megvan, hogy nagyon szép eredményt érjen el az Európa Bajnokságon.

- Hétfőn az olaszokkal kezdünk. Erről milyen várakozásaid vannak ez ügyben?

- Az első meccs mindig nagyon fontos, ugye a csoportrangadó, és valószínűleg a csoportelsőségről is dönt ez a meccs. Én győzelmet várok.

- És utána, hogyha megvan az a győzelem, akkor vár-e ránk még nehézség a csoportban szerinted?

- Egy Európa-bajnokságon azért gyenge csapatok már nincsenek, tehát minden meccsre oda kell figyelni. Hogyha tudásunknak megfelelően tudunk teljesíteni, akkor nem hiszem, hogy gond lehet az olasz meccs után már.

- Mi a végső tipped helyezésre?

- Nem szeretnék tippelgetni, bízom benne, hogy minél jobb eredményt érünk el, sőt, inkább úgy mondom, hogy biztos vagyok benne, hogy jó eredményt fogunk elérni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Baksa László nyilatkozata


- Szervusz Lacika! Ferihegyen vagyunk, a tranzitban, hamarosan indul a csapat Eindhovenbe, az Eb-re. Milyen érzéseid vannak, mit vársz, mit szeretnél elérni?

- Hát, nagyon boldog vagyok, hogy bekerülhettem a csapatba. Ez az első világversenyem! Az, hogy mit szeretnék elérni…. mindenki ugyanazt szeretné! Az EB-aranyat hazahozni! Viszonylag jó csoportba kerültünk, abban a kicsit szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy egyből a legerősebb ellenféllel játszunk, az olaszokkal, de én úgy gondolom, hogy a csapat összeállt, és remélem, hogy ez ki is fog majd jönni a hétfői mérkőzésen.

- A hétfői meccsen hol dőlhetnek el a dogok, mire számítasz, mi az ami a legnagyobb veszély?


- Hát, videóztunk róluk egész sokat, úgy gondolom, hogy azért jócskán vannak sebezhető pontjaik, majd Dénes, és Tibi azokat még egyszer elmondja, de én azt mondom, hogy azért Tempesti kiesésével hátul egy kicsit talán meginoghatnak, és ahogy láttuk a székesfehérvári Volvo Kupán, azért - hogy is mondjam -  erősebb volt a magyar csapat, mint az olasz.

- Korai még erről beszélni, de ha esetleg megvan a győzelem hétfőn, akkor nem fenyeget az a veszély, hogy elalusztok utána a csoportban?

- Igen, ahogy mondod, korai erről még beszélni! :-) Nem hiszem, hogy ez a veszély fönnállna, másnap ugye azért van egy holland mérkőzés, amit meg kell nyerni. Én úgy gondolom, hogy a holland csapatnál jóval erősebb a magyar. Hazai pályán játszanak, gondolom lelkesek lesznek, de én azt mondom, hogy ami nehéz mérkőzés lehet még, az a görög. Sötét ló lehet, és az eredményeket nézve – volt ugye az athéni torna - elég jó eredményeket értek el a délszláv csapatokkal szemben. A macedón válogatott ellen – ha jól emlékszem - a zágrábi EB-n egy ilyen-hogy is mondjam - nehézkes mérkőzést sikerült megnyernünk. Ezek olyan mérkőzések, melyek bizonyos mértékben szintentartóak, de azt mondom, hogy ne rohanjunk annyira előre. Először az olasz mérkőzésen nyerjünk!

- Mi az a minimális végeredmény, amivel elégedett lennél, hogyha majd utazunk haza?

- Minél fényesebb érmet szeretnék hazahozni Eidhovenből, lehetőleg a legfényesebbet!

- Köszönöm szépen! Sok sikert!


(Lejegyezte: Varga Bogi)

4 régi hozzászólás

vgisti hozzászólása
vgisti34783
2012.01.15. 14:41

Én csak azt mondom, hogy nem kell finomkodni, meg álszerénykedni, hogy minél jobb helyezést szeretnénk elérni, meg, hogy minél fényesebb éremmel hazajönni. Nem szégyen az, ha meg akarjuk nyerni az EB-t. Nyugodtan meg lehet mondani, hogy nyerni megyünk Eindhovenbe. Szerintem a szurkolók és a csapat is azt várja, hogy nyerjünk, és esetleges sikertelenség esetén is ugyan annyira leszünk csalódottak, ha azt mondjuk, hogy nyerni megyünk, meg akkor is, ha azt mondjuk, hogy jó eredményt szeretnénk elérni. Szerintem... Úgyhogy csak Keményen, Uraim! Cél a győzelem! Hajrá, Magyarok!

balzs hozzászólása
balzs34782
2012.01.15. 10:56

http://www.digisport.hu/video/7275

balzs hozzászólása
balzs34781
2012.01.15. 10:56

Az nso egy hulladék... Egyébként Csapó is azt nyilatkozta hogy kabalából jobban örülne a 3. helynek: http://www.digisport.hu/video/7279 és itt van Kemény Dénes válasza a végén feltett kérdésre a keretszűkítésről. Hajrá magyarok!

MG hozzászólása
MG34780
2012.01.15. 09:39

Az nso tippje 3-4. hely: \"Véleményünk szerint az olasz csapat elsősorban a torna második felére időzíti csúcsformáját, így a mieink legyőzik őket a nyitányon. Bár a sportágban egyre inkább a fizikum dominál, a magyar csapat fineszes játéka sikerre vezet az olaszok elleni csoportmeccsen. Amikor még nem olyan nagy a tét, nem olyan kiélezett a küzdelem, akkor a technikai tudás, a látványos póló szinte mindig sikerre vezet. E tekintetben pedig még mindig nincs jobb nálunk a világon... Gyakorlatilag vörös szőnyegen sétálhatunk be az elődöntőbe, ott azonban egy új torna kezdődik. Az elődöntőben kikapunk a szerbektől (a vb-n háromnegyednyi űrpóló sem volt elég ellenük...) vagy a horvátoktól, de majd az olimpián visszavágunk. A bronzmeccsre a csalódott magyar csapat nem tud felpörögni, a motiváltabban játszó Horvátország vagy Montenegró legyőz minket. Ellenben, ha az olaszokkal vagy esetleg Montenegróval meccselnénk a harmadik helyért, van esélyünk az éremre...\" eddig se bírtam őket a sok hiba, meg a pontatlanságaik miatt, de ez már tényleg szánalmas. még ha be is válna a jóslat (kívánom, hogy ne így legyen!), de akkor is, hogy írhatnak le ilyet...???