FACEBOOK

Bronzérem az Európa-bajnokságon

Bronzérem az Európa-bajnokságon
hozzászólás, 2012.01.29.

Magyarország drámai meccsen, háromgólos hátrányból fordítva másodszor is legyőzte a világbajnok olaszokat Eindhovenben és ezzel EB-bronzérmet szerzett. Nyilatkozatok kora este, hiszen az eredményhirdetés csak a döntő után lesz.

Európa-bajnokság, Eindhoven, döntő

Szerbia-Montenegró 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

Európa-bajnokság, Eindhoven, bronzmérkőzés

OLASZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 9:12 (1:1, 3:4, 4:1, 1:6)
Európa-bajnokság, Eindhoven, v.: Peris (horvát), Buch (spanyol)
Olaszország: Volarevics - Perez 1, Gitto, Figlioli, Giorgetti 2, Felugo 1, Figari, Gallo 2, Presciutti 2, Fiorentini, Aicardi, Lapenna 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Magyarország: Szécsi - Katonás, Madaras, Varga Dénes 2, Kásás, Hosnyánszky 1, Kiss G. 2, Szivós 1, Varga Dániel, Biros 6, Steinmetz Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

A hivatalos jegyzőkönyv

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

Az olaszok lőtték az első gólt, de parádés játékkal 4:1-re fordítottunk. Ekkor azonban nagyon hosszú rövidzárlat következett, sorra hagytuk ki az emberelőnyöket és az olaszok 8:5-ig meg sem álltak. Szívósan kapaszkodtunk vissza a meccsbe, de a dolog mégis reménytelennek tűnt. Kétgólos hátrányból kezdtük az utolsó negyedet, s hiába lőttünk egyet, az olaszok válaszolni tudtak. Ekkor azonban megrázta magát a magyar csapat és parádés játékkal elkezdte szórni a gólokat. A vége kaotikus lett, de egyben magabiztos győzelem! Biros szenzációs volt, hat gólt dobott, Szécsi jól védett, de mindenkit dicséret illet.

Az olimpiai bajnok magyar válogatott a pekingi döntő óta először áll dobogón világversenyen. A legközelebbi világverseny idén nyáron lesz Londonban... EB pedig 2014-ben, Budapesten...

Az eindhoveni Európa-bajnokság végeredménye:
1. Szerbia
2. Montenegró
3. Magyarország



vlv-képek a bronzmeccsről



vlv-képek az eredményhirdetésről

VLV-VIDEÓK

1:0 - Gallo első gólja


1:1 - Biros első gólja


1:2 - Varga Dénes első gólja


1:3 - Hosnyánszky gólja, ötméteres


1:4 - Biros második gólja


2:4 - Presciutti első gólja


3:4 - Presciutti második gólja


4:4 - Gallo második gólja, ötméteres


4:5 - Biros harmadik gólja


5:5 - Giorgetti első gólja


6:5 - Perez gólja


7:5 - Giorgetti második gólja, ötméteres


8:5 - Lapenna gólja


8:6 - Biros negyedik gólja


8:7 - Biros ötödik gólja


9:7 - Felugo ejtésgólja


9:8 - Kiss Gergely első gólja


9:9 - Varga Dénes második gólja


9:10 - Szivós gólja


9:11 - Biros hatodik gólja


9:12 - Figlioli-kiállítés, Kiss Gergely-ötméteres


A meccs vége


Kemény Dénes nyilatkozata

- Dénes, szívből gratulálok a bronzéremhez, kérlek, foglald össze, mennyire volt ez nehéz!

- A mai meccs azért volt nehéz, mert két csalódott csapat eléggé hullámzó lelkiállapotban játszott. Elhúztunk nem túlzottan meggyőző játékkal 4:1-re, majd jött egy 1:7-es periódusunk, amikor lett belőle 5:8, elöl tompák voltunk, hátul szerencsére relatíve azért még tartottuk magunkat. Azzal, hogy az utolsó negyedben, illetve a harmadik negyed végén a csapat megrázta magát, és mindenkiben amennyi energia volt  - lelki, fizikai - , azt még belerakta, ezzel egy szépségtapaszt helyeztünk el a tegnapelőtti meccsre. De nekem már sokadik világversenyem, tudom, a bronz aznapra ad örömet, másnaptól az ember hajlamos az elvesztett elődöntővel foglalkozni.

Hogyha ez így lesz, az sem tragédia, mert azért azokból az elvesztett elődöntőkből a következő világversenyekre megnyert elődöntők lettek, ilyen volt a kranji magyar-horvátot követő barcelonai VB, vagy hát ne menjünk olyan messzire vissza, ilyen volt a szerbek ellen hosszabbításban elvesztett malagai elődöntőt követő montenegróiak elleni elődöntő Pekingben. Tehát én úgy gondolom, ha levonjuk a következtetéseket, és ilyen fontos meccseken nem adunk játékfázisokban hosszan ajándékokat az ellenfélnek, akkor nem kell egy-egy olyan momentumról beszélni a meccs végén, ami ha másképp alakul, akkor más a végeredmény.

Az elődöntő utolsó két percében a rendes játékidőben két-három dolog is alakulhatott volna másképp, de nem szabadott volna erre bízni, úgy kellett volna játszani elejétől a végéig, hogy ez ne legyen addigra kérdés. Nyilván kicsit sok úgymond a „tapasztalatszerzés” három év alatt, azért jobb eredményt vártam, de az is igaz, hogy azért ez jó darabig egy megújuló csapat volt, aztán most egy-két visszatérő régebbi játékossal stabilizálódtunk, tehát azért nem ez a csapat játszotta végig az előző három évet.

Én jeleztem a négy év kezdetekor, hogy ez az olimpiai ciklus sokkal nehezebb lesz, mint az előző három volt, egyelőre az eredmények ezt mutatják is, holott én nem akartam jó jósnak bizonyulni, nem is jósoltam, hanem inkább az analízisnek lett ez a várható eredménye. Megyünk tovább, dolgozunk, azért az mindenképpen lelkierőt ad, hogy a csapat ma ilyen közönség előtt egy olyan 6:1-es utolsó negyedet tudott produkálni, ami szerintem erőt kell adjon mindenkinek, akár a nehéz munkára gondolunk, akár a kritikus pillanatokra a következő időszakban. Úgy gondolom, az elmúlt időszak általános magyar pólóteljesítményéhez képest a csapat megint megemberelte magát!

- Köszönöm a gyors értékelést!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Hosi, gratulálok. Mégse mentek érem nélkül haza! Mesélj, milyen érzéseid vannak, hogy volt ez a meccs?

- Most jó érzéseim vannak. Nyilván mondjuk, hogyha egy öt óra múlva már lehet, hogy azt fogom mondani, hogy jobb lett volna döntőt játszani, de hát így alakult. Úgy gondolom, hogy látszott azért ezen a meccsen, hogy két csalódott csapat játszik, viszont nekünk helyén volt a szívünk, és ebből lehet erőt meríteni a jövőre nézve szerintem.

- Nagyon nehéz volt? Az olaszok elmentek, három góllal is vezettek, ott mit éreztél?

- Amikor hárommal vezettek, azt éreztem, hogy nem lehet megállni, át kell menni a falon bármi áron, tök mindegy, éremmel kell hazamenni, mert a negyedik hely a legrosszabb. Úgy gondolom, hogy lehet erőt meríteni azért ebből a mérkőzésből.

- Köszönöm szépen, Hosi.

- Köszönöm.

 (Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, az eredményhez is gratulálok, a védéseidhez is. Kérlek, foglald össze, milyen volt ez a meccs? Mennyire örülsz ennek a bronzéremnek? Van már sok érmed...

- A bronzok közül ennek örülök a legjobban, biztos belejátszik az is, hogy ebben a ciklusban ez az első érmünk, és nagyon profi módon sikerült a padlóról felállnunk, ugye az elvesztett elődöntő egy kicsit leküldött minket a padlóra. Nagyon jól kezdtünk, aztán ezen a meccsen is volt a harmadik negyedben egy borzasztó mélypontunk, ott is lekerültünk, megint felálltunk, úgyhogy nagyon optimista vagyok, mert ez a csapat erejét mutatja, azt, hogy tényleg van ebben a csapatban komoly lehetőség itt Londonra.

- Nagyon zűrzavaros volt a vége, igazából, amikor elkezdtetek feljönni, és sorban lőttétek a gólokat, akkor érezted már, hogy meglesz?

- Igen, úgy gondolom, hogy tényleg csak annyin múlott, hogy mikor kezdünk el gólokat lőni.

- A védéseidet hogy értékeled?

- Mindegyiknek örültem, ami meg bement, annak nem.

- Ezt gondolom. Hogyan tovább? Mit tudsz, mi lesz a programotok?

- Másfél hét múlva már jön hozzánk a Szeged Euroliga-meccset játszani, úgyhogy olyan túl sok pihenésünk nem lesz, nem is kell. Azt hiszem, talán hat és fél hónap múlva már olimpia van, úgyhogy minden annak a jegyében telik, de most visszamegyünk a klubhoz, ott szeretnénk bejutni az Euroligában a legjobb nyolc, aztán a legjobb négy közé, és megnyerni a bajnokságot megint.

- Köszönöm szépen, Zoli, gratulálok.

- Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Címkék:
EB Eindhoven

19 régi hozzászólás

esikeso hozzászólása
esikeso35037
2012.01.30. 19:41

Gratulálok a fiúknak és a stábnak az Eb-hez! A hozzászólásokkal kapcsolatban egy mondat jutott eszembe: \"Szeretni tudni egy csapatot, függetlenül az eredményeitől is!\" Nem könnyű, de érdemes megpróbálni! Hajrá magyarok!

KerbiT hozzászólása
KerbiT35036
2012.01.30. 19:34

Szécsi kalandozott egyet, és labdát szerzett, amikor kontrát fújtak ellene, túl sok volt körülötte az olasz, így, hogy ne tudják gyorsan elvégezni a szabaddobást, sokáig tartotta lent a labdát a víz alatt. Ezért állították ki, jogosan. Ezt ő is elismerte.

Doc hozzászólása
Doc35035
2012.01.30. 18:45

Csak egy egyszerű kérdésem volna:lemaradtam a közvetítésben arról a jelenetről ,ami után Szecskát kiküldték. Ugyan mit művelt szegény? Amúgy gratula a fiúknak,az ilyen negyedik negyedekért érdemes nézni a meccseket. Köszönjük Fiúk. /Illetve megvilágosíthatna valaki engem is a\"Biros-Kásás szituval\" kapcsolatban \"/

Le Goff hozzászólása
Le Goff35034
2012.01.30. 13:24

Csak én láttam úgy, hogy a montenegrói játékosok általában szálkásak voltak, néhány magyaron viszont volt egy kis úszógumi? Talán nem véletlen, hogy nem mi bírtuk jobban a végét. Jászberényi azt nyilatkozta itt a vlv-n, hogy 10 kilót fogyott, mióta Franciaországban van. Azért szerintem ez elég durva egy magyar élvonalbeli (volt válogatott) játékostól. Talán nem ártana egy dietetikus a válogatott mellé.

polofan hozzászólása
polofan35033
2012.01.30. 13:03

Az NSO-n olvastam az egyik hozzászólásban, hogy \"mi lesz a Biros-Kásás szituval\". Miről van szó? Segítetek?

ebreszto hozzászólása
2012.01.30. 12:30

Gratulalok a Jatekosoknak! Viszont 2 dolog miatt lettunk en szerintem harmadikok: KD a legenda vegye mar eszre, hogy nem lehet a top 6 csapat ellen egy rutintalan kapust jatszatni. Miert kellett Lacikanak vedenie az elodonton? Miert van az, hogy mas csapatok mindig 1 kapussal mennek vegig fontos meccseken es/vagy tonakon? Miert kell a Gergelynek az M1-ben kommentalnia 2 olimpia arannyal a nyakaban? A masik dolog: Tisztelt KD legenda ur, Tudom, hogy mi magyarok nem igy jatszunk meg stb..., DE igenis mi is taktikazzuk el a meccseket ha kell es igy biztosabb a gyengebb ellenfel, gondolok itt a szerb-montenegro csoportmeccsre. Vagy ami meginkabb latszott az elodonton: almosak voltak a sracok a 4 napos kihagyas miatt. A masodik helyen mentunk volna tovabb, akkor maradt volna a nagy lendulet es nem hiszem, hogy kellett volna barkit is porgetnie. Hozzateszem meg: imadom ezt a csapatot es K****A remelem, hogy meglesz az a londoni arany!

B (régi) hozzászólása
2012.01.30. 09:54

Kerbikém, szimpatikus a romantikus lelkesedésed, de azt gondolom, hogy aki megelégszik azzal, hogy az olimpián jól teljesít a csapat, az nézzen inkább műkorcsolyát, és azt is csak négyévente.

anya hozzászólása
anya35030
2012.01.30. 01:42

Gratula a bronzhoz, ez erot kell, hogy adjon a folytatashoz mert azt mar most latni lehet, hogy Temestivel es ezzel a verekedos poloval az olasz is arany eselyes Londonban a Szerb, a most alul teljesito horvat, a Montenegro es termeszetesen a magyar csapat mellett

Szecska89 hozzászólása
2012.01.29. 23:40

\"Alex Giorgettit szeretjük, és köszönjük szépen azt a mosolyát, amit eleresztett két-háromgólos olasz előnynél. Ezt nem lehet ellenünk megtenni, így nem nevethetnek ki minket. Ennek megfelelően bevasaltuk őket a negyedik negyedben, nem is a víz alá, hanem a fúgába. Lelkes szakemberek kerestetnek Eindhovenben, akik kiássák őket onnan...\". Ezt annyira jól esett olvasni, mikor visszagondolok arra a vigyorra = )

KerbiT hozzászólása
KerbiT35028
2012.01.29. 23:36

Kedves toldo! Nem kötözködni akarok, de úgy gondolom, hogy optimisták lehetünk. Hiszen nyitottunk egy római 5. hellyel, aztán Zágrábban megvertük egyszer a szerbeket hosszú évek után, és a 4-ben is benne voltunk, aztán Sanghajban, igaz, hogy \"csak\" 4.ek lettünk, de gondolom nem kell magyarázni az utolsó két meccsen történteket. Itt pedig egy lélektanilag fontos ki-ki meccset nyerünk meg, már-már vert helyzetből. Ez, azt hiszem optimizmusra elég ok. Elégedettek természetesen nem lehetünk, hiszen, ha elégedettek lennénk/lennének a fiúk, akkor komoly veszélyek leselkednének ránk Londonban, hiszen, hiányozna az a tűz, ami hatalmas szerepet játszik egy-egy csapat sikerében...

toldo hozzászólása
toldo35027
2012.01.29. 23:23

Azt kivánom,legyen igazad! Annyit azért engedj meg,a jelek most nem igazán azt mutatják,hogy teljes mértékben optimisták,és elégedettek lehetünk.

KerbiT hozzászólása
KerbiT35026
2012.01.29. 22:56

Gratulálok a CSAPATNAK! Ha visszaemlékeztek, 4 éve is, az EB-n, hosszabbítás után buktuk el az elődöntőt. Ott is SRB-MNE döntő volt, és a bronzérmet, ott is a szívünknek köszönhettük. Voltak akkor is \"vészmadarak\", aztán eljött az Olimpia, és magyar szem nem maradt szárazon.... Lehet azon vitatkozni, hogy a szerbek, meg a montenegróiak mennyivel jobbak fizikálisan stb..., de nagyobb összegben mernék fogadni, hogy azt az innovatív vízilabdát, mint amit mi tudunk, soha nem fogják megtanulni... a lábtempót meg lehet fejleszteni, de ezt nálunk sokkal jobban tudják Dénesék. Az, hogy Baksa L. kipróbálása az elődöntőben csak kamu lenne, azért, hogy elkerüljük a szerbeket... hát erre csak annyit, hogy akkor miért cserélt kapust a Boss?? Adódott egy lehetőség, ki kellett próbálni, mert ki tudja, Viktor milyen formába lesz júliusban? Természetesen drukkolok neki, de nincs rá semmi garancia, hogy régi önmaga lesz.... Szerény véleményem szerint tehát, nincs semmilyen jogunk, hogy kritizáljuk Dénest és a stábot, hiszen náluk jobban, senki nem akarja a sikert. Egyetértek azzal, hogy szomorú, hogy a mostani Eb-t leszámítva nem sikerült érmet szereznünk Peking óta. Viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy Udovicic-ék, hány érmüket adnák oda, egy olimpiai aranyért?! Megkockáztatom, hogy az összeset... HAJRÁ FIÚK!!! Egy egész nemzet áll mögöttetek.

toldo hozzászólása
toldo35025
2012.01.29. 22:31

Érdemes megnézni a döntőt,és akkor tudni fogjuk,hogy ezt a harmadik helyet nagyon meg kell becsülni. Londonban csak akkor van esély,még a négybe kerülésre is,ha vissza jön, egy épkézlább kapus,Gergely v Nagy V-or,Szécsi mellé,Kis G,egyértelmű,Varga T (nem szeretem a stilusát,de nincs jobb), és még Benedek is jöhetne. Egyébként még az is eszembe jutott,hogy elakarta kerülni a Kapitány,hogy most játszunk a szerbekkel,és azért védett Baksa.Bár ez már elég utópisztikusnak hangzik,de van olyan jó mint az Ő magyarázata,hogy mikor próbálja ki,ha nem most!:-)

dossantos hozzászólása
2012.01.29. 22:28

a lányok bronzmeccse itt megtalálható: http://www.len.eu/cms?events+championships+eindhoven2012+mm=ei2012/videos/Day13/HUN_RUS (kommentár nélkül), ill. a mtv honlapra is mindig felkerülnek a meccsek, a videótárban biztos ott van vhol :)

Tyúk hozzászólása
Tyúk35023
2012.01.29. 22:00

Gratulálok a csapatnak! Nem tudja esetleg valaki, hol nézhetném meg a lányok bronzmeccsét, mert sajnos lemaradtam rola. Elore is koszonom.

polo hozzászólása
polo35022
2012.01.29. 21:20

Még egyszer gratulálok az egész stábnak. A legjobban nekem az hiányzott hogy voltak játékosaink, akik jóval a tudásuk alatt teljesítettek végig és bele szürkültek a mezőnybe.Neveket nem írnék mert Ők nagyon jól tudják kikre gondolok. Azon az egy mérkőzésen pont az a kis plussz hiányzott. HAJRÁ MAGYAROK!!!

polo hozzászólása
polo35021
2012.01.29. 21:05

Gratulálok a csapatnak szép munka volt, bár kissé idegölő. Köszönöm szépen a Magyar Televíziónak a szurkolók nevében, hogy miután végig izgulhattuk tegnap a lányok meccse után a lány döntőt, majd a díjátadót is a férfi döntőt és díjátadót már NEM nézhettük meg. Helyette ugyanazt a korcsolya gálát élvezhettük mind a két MTV csatornán. Philipe köszönjük!!!

MS hozzászólása
MS35020
2012.01.29. 20:52

Gratulálok a győzelemhez, ami elsősrban az akarat és az egyéni képességek diadala volt! Az emberfórok megjátszásában óriási hiányosságok (tartalékok)vannak. Nem hogy figuráink nincsenek, de állítgatunk, lóbálgatunk, lejtünk, rosszul adjuk, nem talájuk a kaput. Holott csupa nagy lövő, ahova nézek. Nem kéne semmi különös csak gyors, pontos passzok, oldalváltások. A lábtempóban is közelíteni kell a szerb-montenegrói nívót. Állati magasan maradnak ők hosszű másdpercekig, ott kell lennünk nekünk is, különben mutogathatunk egymásra, hogyan jutott /miért nem jutott a hálóba a labda. Hajrá London! Ferguson haverját ne bántsátok, mindenkinél jobban akarja ő az aranyat és van is róla fogalama, hogy mi kell még!

balzs hozzászólása
balzs35019
2012.01.29. 20:00

Ha valaki esetleg lemaradt róla az éremátadás 3:35-től: http://len.eu/cms?events+championships+eindhoven2012+mm=ei2012/videos/Day14/VIC_CER és angol nyelvű nyilatkozatok a Len-nek: http://len.eu/cms?events+championships+eindhoven2012+mm=ei2012/interviews/20120129