FACEBOOK

Jadranska Liga - eredmények

Jadranska Liga - eredmények
hozzászólás, 2012.02.13.

Fontos győzelmet aratott Herceg Noviban a Primorje Rijeka és már második a Jadranska Ligában. A Recco a Jugot verte. Eredmények, nyilatkozatok.

Az Adria bajnokság alapszakaszának második része a mezőnyt kettéosztva zajlik. Ez egy hattagú és egy héttagú csoportot jelent, s a meccsek ugyanebben a körben az ősszel rendezett mérkőzések visszavágói.

A hétvégén a felsőházban nem született meglepetés, bár a Pro Recco nagyon megnehezítette saját dolgát, miután 6:2-es vezetésről épphogy nyerni tudott otthon a Jug ellen. Montenegróban, a Herceg Novi otthonában a Rijeka játszotta el ugyanezt: ötgólos előnyt adott le, s végül Varga Dénes góljával nyert.

Eredmények

Felsőház:

Mornar-Mladost Zágráb 7:14 (2:6, 1:2, 1:4, 3:2)

Jadran Herceg Novi-Primorje Rijeka 9:10 (0:2, 2:5, 4:0, 3:3)
Igalo, v.: Brguljan, Radicsevics
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Sekulics 1, Sarics, Tesanovics, Vuksanovics, Latinovics, Banicsevics, Gojkovis 2, Premus 2, Subotics, Beltrame, Tomasevics, Kandics, Krizman 4. Vezetőedző: Ivica Tucak
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Paskvalin 1, Krapics, Varga Dénes 1, Frankovics, Muslim 1, Jelaca, Varga Dániel 2, Baracs 1, Setka 1, Garcia, Radics, Buljubasics 3. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 2/11, ill. 2/10
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, elég magabiztosnak tűnő előnyt alakítottunk ki, ami azt jelenti, hogy félidőben 7:2-vel fordultunk. Sajnos túlzottan megelégedtünk ezzel az öt góllal, fel is zárkóztak, ami azt jelenti, hogy az utolsó negyedben 7:7, 8:8 és 9:9 is volt az állás, aztán egy perccel a vége előtt sikerült lőni a győztes gólt.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- A körülmények megnehezítették a meccset - itt elsősorban arra gondolok, hogy hét nap alatt a harmadik mérkőzésünket kellett játszanunk, ráadásul Herceg Noviban. Finoman fogalmazva nem egy szép uszoda, sajátos hazai közönsége van, és mégiscsak Dubrovnikból buszoztunk át oda. Mindennek ellenére nagyon jól játszottunk az első félidőben, 7:2 re is vezettünk, viszont a meccs második felében megfordult a játék képe, elkezdtünk kapkodni, rossz döntéseket hozni. Fel is jött az ellenfél döntetlenre, de hála istennek a lélekjelenlét a végén mellettünk döntött. Másodikak vagyunk, számunkra a kulcsmérkőzés két hét múlva lesz, a Jug ellen, mert annak győztese lesz a horvát bajnokság alapszakaszának első helyezettje, ami - kimondatlanul is mindenki tudja - bajnoki döntőt ér.

Pro Recco-Jug Dubrovnik 9:8 (5:2, 1:3, 2:2, 1:1)
Sori, Brala (horvát), Rozman (szlovén)
Pro Recco: Pastorino, Burics, Madaras, Prlainovics 1, Gitto, Felugo, Filipovics 2, Perrone 1, Pijetlovics 1, Sukno, Ivovics 2, Molina, Tempesti, Figari 2. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Jug Dubrovnik: Vican, Vranjes, Sutics, Janovics 4, Jokovics 2,Pavlovics, Markovics 1, Buslje 1, Karacs, Dobud, Macan, Obradovics, Percsinics, Goreta. Vezetőedző: Veselin Duho.
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 2/2

A Pro Recco megadta a módját, hiszen show-jelleget varázsolt körítésként a Jadranska Liga nagy rangadójához. A játékosokat egyenként szólították a sötét uszoda medencepartjára, füstben, reflektoroktól megvilágítva jöttek be, mint a nagy kosárlabdameccsek előtt a főszereplők. A találkozó előtt a klub vezetői plakettel köszöntötték a Pro Recco három újdonsült Európa-bajnokát, Filipovicsot, Prlainovicsot és Pijetlovicsot.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Jól kezdődött, mert elhúztunk, 5:2 volt az első negyed, utána 6:2 lett, de aztán ők feljöttek, a kapusuk Vican elkezdett nagyon jól védeni, fogott néhány fontosat, onnantól kezdve szoros volt. Végig mi vezettünk egy-két góllal, egyenlíteni egyszer sem tudtak, de a szoros végeredmény reális, mert a mérkőzés második felében már ők voltak jobbak. Jó kis meccs volt.

A felsőház állása:

1. Pro Recco 39,
2. Primorje Rijeka 36,
3. Jug Dubrovnik 34,
4. Mladost Zágráb 28,
5. Jadran Herceg Novi 23,
6. Mornar 21 pont

A Pro Recco-Mornar mérkőzés a hóhelyzet miatt elmaradt, később játsszák le.


Alsóház

POSK-Primorac Kotor 10:7 (3:2, 4:2, 2:1, 1:2)

Budva-Medvescsak 13:12  (4:2, 4:3, 4:4, 1:3)

Sibenik-Rokava Koper 8:5 (4:1, 1:2, 1:0, 2:2

(A Jadran Split szabadnapos volt)

Az alsóház állása:

1. Budva 21,
2. POSK 13,
3. Medvescak 12,
4. Rokava Koper 12,
5. Jadran Split 9,
6. Primorac Kotor 4,
7. Sibenik 3 pont

A Jadran Split eggyel kevesebb meccset játszott.

3 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs35116
2012.02.13. 22:14

Most az EB-n pl. pont Montenegró ellen fújtak ellene büntetőt, lőttek róla gólt nem is egyet, bekkelt Hosi és Szivós is mégis lőttek mind a ketten fontos gólokat is, tehát ez nem magyarázza azt hogy miért játszik gyengébben a válogatottban mint ahogy tud és mint a klubjában.

ikuvihar hozzászólása
2012.02.13. 18:28

Azért, mert a válogatottban bekkel. Egyszerűen elviszi az erejét.

balzs hozzászólása
balzs35114
2012.02.13. 17:24

Kicsit tovább feszegetve a montenegrói témát, akkor úgy tűnik a Herceg Novi most a legjobb csapatuk, felvetődött bennem a kérdés hogy ha Varga Dani így is tud játszani, most 2 gól ellenük, múltkor a BL-ben a Vouliagmeni ellen a második gólja se volt semmi, akkor miért alibizi végig a válogatott meccseket gyakorlatilag az olimpia óta?