FACEBOOK

Négy magyar a Jadranska Liga döntőjében

Négy magyar a Jadranska Liga döntőjében
hozzászólás, 2012.03.18.

A Primorje legyűrte a Vasas szerdai legyőzésétől megfáradt Jug Dubrovnikot, a Pro Recco papírforma-győzelmet aratott a Mladost Zágráb ellen a Jadranska Liga Final Four elődöntőjében. Négy magyar videónyilatkozat Rijekából.

Jadranska Liga, elődöntők, Rijeka

Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka 9:13 (2:2, 1:2, 3:5, 3:4)
Rijeka, v.: Prcanj (montenegrói), Adzics (montenegrói)
Jug Dubrovnik: Vican, Vranjes, Sutics 1, Janovics 1, Jokovics 2, Pavlovics 1, Markovics 2, Buslje 1, Karacs, Macan, Obradovics 1, Percsinics, Goreta. Vezetőedző: Veszelin Gyuho
Primorje Rijeka: Car, Glavan 1, Paskvalin 2, Krapics 1, Varga Dénes 2, Frankovics 2, Muslim 1, Jelaca, Varga Dániel 1, Baracs 1, Setka, X. Garcia 3, Radics, Buljubasics. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

A Dobud nélkül játszó Dubrovnik fáradt csapat benyomását keltette, csak az elején tartották a lépést a házigazdával, aztán képtelenek voltak felzárkózni. A meccs gólját Varga Dénes lőtte: egy megúszás után visszafordult, s az őt beérő két védő között csavart váratlanul a kapuba.

(A magyar gólok hétfőn, a horvát televízió közvetítéséből.)


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Varga Dénes nyilatkozata


- Dumi, szívből gratulálok, ezt amúgy ti se gondoltátok, hogy így alakul, mesélj!


- Rendkívül fegyelmezetten sikerült játszanunk, nagyon boldoggá tesz minket. Azt gondolom, hogy itt ennek az egész atmoszférának az álma az volt, hogy holnap egy Recco-Primorje döntő legyen, így hát mindenki boldog, nem csak a csapat, hanem gondolom a vezetők is, meg mindenki, akit most érdekel itt helyileg ez az egész. Nagyon-nagyon boldoggá tett most ez a mai meccs.

- Mi történt a meccs közben, nehezen indult és amikor először elmentetek 2-vel, akkor minthogyha vége lett volna az egésznek?

- Igen. Nem emlékszem 8-6-ra gondolhatsz talán, ott volt egy előnyünk, amikor úgy védekeztünk, ahogy tudtuk, hogy az a védekezés megzavarható. Magyarul megcsináltuk azt, amit ez ellen kitaláltunk, a kapus a helyén volt leborította és onnantól kezdve vége volt a meccsnek. Ez nagyon kulcs fontosságú momentum volt azt hiszem.

- Dobtál egy olyan gólt, hogy parádés volt az a csavar a két védő között, azt meséld el légyszíves!

- Megúsztam és jöttek fel rám, mert gyorsabbak voltak, mikor én hátra fordultam akkor éreztem, hogy beérnek. Megálltam, de igazából mivel előrébb volt a labda tudtam, hogy nem tudnak  velem kezdeni valamit, áttettem egy másik irányba és onnan megcsavartam, ennyi történt.

- Jól van Dumi, nagyon-nagyon örülök, hogy holnap találkozunk. Jó pihenést!

- Köszi.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata

- Szia Dani! Megmondom őszintén, a tegnap esti beszélgetés után úgy gondoltam, hogy ti magatok se gondoljátok komolyan, hogy itt be lehet jutni a döntőbe. Mi történt tegnap estéről mára virradóra?

- Tegnap este blöfföltem valószínűleg, még ha tudat alatt is. Ami történt, alapvetően ott kezdődik, még a meccs előtt, hogy a centerük nem játszott, Dobud, az elsőszámú centerük, ez sokat számított. Ezt megelőzően történt egy szerdai meccs, ahol a Vasas borzasztóan elfárasztotta őket. Valószínűleg ezért is bírtuk jobban ezt a mai meccset. Mindazonáltal ez mondjuk egy kis része a győzelem okának, a győzelem oka az, hogy nagyon jól és nagyon okosan játszottunk, és nagyon komoly hangulat van.

- Amikor a meccs eldőlt, akkor végleg eldőlt, tehát nem tudtak visszajönni. Elmentetek kettővel, hárommal és ott vége is volt. Utána okosan lassítottátok. Mikor érezted, hogy ez biztosan megvan?

- Hát... hát igen, az elején a biztosat nem, de azt hogy végre eljött az idő hogy nyerjünk és láttam az arcokon hogy mindenki, mindenki magabiztos, amellett hogy pörög, nagyon nyugodt is. Szóval én végig magabiztos voltam. Amikor eldőlt, az igazán akkor volt, amikor Janovicsot is cserével kiállították, páros cserés kiállítás volt, akkor vezettünk talán 10-7-re, kettővel, vagy hárommal, ott azért eldőlt, mert már nagyon kevesen lettek.

- Most még nem tudjuk, hogy ki a holnapi ellenfél…

- Nem...

- … de felszabadultan játszhattok...

- De sejtjük...

- ...felszabadultak játszhattok és ki tudja?!

- Hát igen. Holnap - megintcsak igazából amit tegnap mondtam, - örömvízilabdának kell lennie, és remélem kitart az öröm a negyedik negyed végéig. Nem tudom, hogy holnap ilyen sokan lesznek-e, mert furcsa időpontban van a meccs, de remélem... meg is akartalak kérdezni, hogy hogy érezted magad itt? Hogy éreztétek magatokat, mert itt a Dávid melletted?

- Jól, de nem ez a lényeg.

- Hát csak számít. Kalamárit ettetek-e? Nagyon jó. Akkor most már kikapcsolhatod.

- Akkor elbúcsúzunk a vlv olvasóitól...


(Lejegyezte: Danna)


Pro Recco-Mlsadost Zágráb 12:5 (2:1, 5:1, 2:1, 3:2)
Rijeka, v.: Stampalija (horvát), Brala (horvát)
Pro Recco: Tempesti, Burics, Madaras, Gitto, Kásás, Felugo 1, Filipovics 2, Perrone 1, Pijetlovics 2, Zlokovics 1, Ivovics 1, Molina 1, Prlainovics 1, Sukno 2. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Mladost Zágráb: Pavics, Radu, Milakovics, Letica 1, Pavicsics,1 Zsivkovics, Udovicsics, Gagulics, Bebics, Perics, Hinics, Mallarach 2, Vukicsevics Bukics 1. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescsak
Gól - emberelőnyből: 7/10, ill. 1/9
Gól - ötméteresből: 0/1, ill 2/2

A Pro Recco gyorsan elhúzott, a zágrábiak hitehagyottá váltak, így a sztárok még erőt is tartalékolhattak a vasárnapi döntőre.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Madaras Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Norbi! Remélem nem haragszol meg, ha azt mondom, hogy ez egy kicsit unalmas meccs volt.


- Lehet, hogy nézni unalmas volt. Nem mondom, hogy nagyon nehéz volt, azzal, hogy elléptünk az elején 4-1-re, az azért sokat számított, onnantól meg mindig kijön az, hogy mi többen vagyunk, hosszabb a kispad...stb.

- Én úgy láttam, hogy meccs előtt, bemelegítés körül, meg amikor ott pacsiztatok nagyon ideges volt a légkör.


- Pont tegnap beszéltük, hogy ezek ilyen ki-ki meccsek, ahol az egész évet felteszed tulajdonképpen négy negyedre. Ezen a bő 60 percen múlik minden, mondjuk az alapszakaszt megcsináltuk pontveszteség nélkül, de ha ma kikapunk vagy nem játszunk jól, akkor oda az egész, tehát nyílván ez mindig benne van. Szó volt tegnap arról is, hogy már van olyan tapasztalatunk sajnos, hogy ilyen ki-ki meccsek nem úgy alakultak, ahogy kellett volna - ma minden jó volt. De a mai nem ér semmit a holnapi nélkül.

- Te érezted az ellenfélen, hogy élet-halál harc nekik? Mert én kicsit úgy láttam, hogy nem reménykedtek ők abban, hogy nyernek.


- Egész évben úgy volt, különösen idén, de azt mondom, hogy tavaly is, hogy az ellenfeleink elkezdik a meccset és akkor 6-8 perc után kiderül, hogy van-e keresnivalójuk vagy nincsen. Mikor ők úgy gondolják, hogy nincs, sok esetben visszavesznek, talán ma is ez volt, sőt nem talán, hanem azt mondom, hogy ma is ez volt.

- Mit szólsz a holnapi ellenfélhez?

- Csak annyit tudok, hogy viszonylag sima meccs volt, de jó lesz. Nem olyan régen velük is játszottunk, pont itt. Nem lesz könnyű mérkőzés, ők vannak hazai pályán, meglátjuk, jó kis meccs lesz.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer.


(Lejegyezte: Tina)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Tomi, először is játszottál, és nem is keveset. Jól esett?

- Igen? Én úgy éreztem, hogy nem játszottam olyan túl sokat. Pont elég volt.

- Ahhoz képest, hogy azt mondtad, hogy valószínűleg nem fogsz játszani, csak a döntőben, ahhoz képest…

- Nem lehet tudni az edzőnknél, sok mindent nem lehet tudni, hogy lesz-e edzésen, nem lesz-e edzésen, ki fog játszani, ki nem fog játszani. Végül játszottam, de hát elég sima meccs lett.

- Azt mondtam Norbinak, hogy ne haragudjon meg, de kicsit unalmas volt…

- Igen, hát biztos, hogy kívülről nem volt nagyon izgalmas, és ugye a második negyedtől nekünk sem a vízben, de ettől függetlenül mentünk előre, és akartunk még több gólt lőni. Tehát az volt a jó az egészben, hogy végig tudtunk koncentrálni.

- Őszintén, ti körülbelül hány százalékot adtatok ki magatokból ezen a meccsen?

- Én úgy gondolom, ahhoz képest, hogy milyen volt a meccs, százat. Tehát ahhoz, hogy mondjuk így megverjük a Mladostot, azért ahhoz száz százalékra van szükség. Én ma nem láttam senkit, hogy lazsált volna, vagy ha lett volna lehetősége, nem úszott volna le. Úgy gondolom, hogy mindenki kihozta magából a legtöbbet, persze egy nehezebb meccsen könnyebb az embernek felpörögni, és még jobbat alkotni.

- Mit szólsz a döntőbeli ellenfél kilétéhez?

- Tudom, hogy a Rijekával játszunk a Varga-testvérek ellen… :) Nem láttam a meccset, úgyhogy nem tudom, hogy hogy alakult. Biztos, hogy megnézzük videón, örülök, hogy velük játszunk.

- Mire számítasz?

- Győzelemre természetesen.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A Jadranska Liga vasárnapi döntőjében:

15.45 Pro Recco-Primorje Rijeka