FACEBOOK

Vasas-Honvéd - telt háznak sincs akadálya!

Vasas-Honvéd - telt háznak sincs akadálya!
hozzászólás, 2012.04.11.

Mindenekelőtt egy jó hír a szurkolóknak: a szezon végéig moratóriumot kapott a Komjádi uszoda a létszámkorlátozást illetően, így 500 nézőnél több is mehet a bajnoki hajrá meccseire! A Vasas-Honvéd elődöntő ma kezdődik. A két csapatkapitánnyal interjúztunk.

A BAJNOKSÁG HÁTRALÉVŐ SZAKASZÁNAK MENETRENDJE

Vodafone OB1, elődöntő, első mérkőzés

19.30 Vasas-Honvéd (vlv, vodapolo)

Jegyár: 2000.- Ft. (diák, nyugdíjas, Vasas-függő: 1000.- Ft.)

A második mérkőzés pénteken 18.30-kor lesz és a SportKlub televízió közvetíti.


vlv: - Hogy töltötte a csapatotok a negyeddöntő befejezése óta eltelt időt?

STEINMETZ ÁDÁM: - Csináltunk egy mini-alapozást. Régóta vagyunk olyan szériában, hogy egyik meccs jött a másik után, fizikális felkészítésre nem tudtunk hangsúlyt helyezni, csak most, az elmúlt héten. Remélhetőleg fizikális gondjaink nem lesznek.

GERGELY ISTVÁN: - Próbáltuk megtalálni a helyes arányt az edzések és a pihenés között. Nem mondhatom, hogy mi is úgy edzettünk, mint a Szeged és az Eger, szerintem a negyeddöntőben eleve nekünk volt a legnehezebb dolgunk. Vasárnap kétszer edzettünk, de gyakoroltunk még Húsvét hétfőn is, maximálisan próbálunk készülni a Vasas elleni elődöntő mérkőzésekre.

vlv: - Jártatok-e esetleg valahol edzőtáborban?

S.Á.: - A junior válogatottal volt két kétkapu, amin már a taktikát is gyakorolhattuk.

G.I.:
- Nem voltunk sehol, nem volt rá se idő, se keret. A negyeddöntőben a Szolnokkal két nagyon kemény mérkőzésünk volt, az is felért egy jó pár napos edzéssel...

vlv: - Az ellenfél játéka nyilván nem szorul részletes elemzésre, mégis, áttekintettétek-e, hogy mi az, ami a legfőbb jellemzőjük, más megfogalmazásban: mire kell legjobban figyelnetek?

S.Á.: - Néztünk videófelvételeket, de elég sokat játszottunk is ellenük, sajnos több negatív élményben volt részünk, mint pozitívban. A megszokottól eltérő felfogásban játsszák a vízilabdát, és ezzel meg tudtak lepni minket többször is, reméljük, hogy most nem így lesz. Szerintem most elég jól sikerült a felkészülésünk, de hogy ez igazából mit ér, az majd a mérkőzésen derül ki.

G.I.: - A Vasasban megvannak a sztárjátékosok, akikre oda kell figyelni, hogy ne okozzanak számunkra nagyobb fejtörést a védekezésben. Megpróbáljuk azt a taktikát követni, amit eddig is bevetettünk a piros-kékek ellen. Egy nagyon-nagyon jó csapat az ellenfelünk, úgy tűnik, hogy ismét jól időzítettek, mint már évek óta, tehát a szezon elején nem játszanak annyira jól, de a végére mindig összekapják magukat és nagyon jó formát mutatnak. Ők a legerősebb ellenfél, akit kaphattunk a döntőbe jutásért, de sokat játszottunk már velük, magabiztosan indulunk most is ellenük. Az idei év azt bizonyítja, hogy mi többször jöttünk ki mosolyogva a medencéből az egymás elleni meccsek végén, mint ők. Természetesen nem abból kell kiindulnunk, hogy eddig mit játszottunk a Vasassal, mert hiába jó a mérlegünk, ez most pontosan nullát ér. Bizakodva nézünk az elődöntő elé.
 
vlv: Milyen fizikai és lelki állapotban vagytok? Mindenki egészséges-e?

S.Á.: - Hál' Istennek mindenki egészséges, remélhetőleg Drasko Brguljan is megérkezik a fél nyolcas kezdésig. Ő az olimpiai kvalifikációs torna miatt nem tudott velünk készülni. Fizikális problémák, úgy látom, hogy nincsenek, egészségileg is mindenki rendben, Földi vezetőedző úr rendelkezésére áll.

G.I.: - Voltak kisebb-nagyobb egészségügyi problémáink, a nátha végigment a csapaton én is pont most gyógyultam ki egy magas lázzal járó betegségből, emiatt ki is hagytam jó pár napot az edzésekből. Voltunk már jobb fizikai állapotban, de azt gondolom, hogy az influenza vagy bármi is legyen a betegség, nem olyan erős, mint a szívünk, az akaratunk és ez visz minket tovább.

vlv - Van-e elképzelt "ideális forgatókönyvetek" az elődöntő két vagy három meccsére?

S.Á.: - Nekünk a cél a bajnokság megnyerése. Itt már nincs könnyű csapat, a versenyben lévő másik három csapat közül a Honvéd a legnehezebb, számunkra legalábbis. Sűrűn lesznek a mérkőzések, én azt várom, hogy fizikálisan mi jobban bírjuk. A továbbjutás kulcsa az, hogy taktikailag melyik csapat fog tudni többet nyújtani, mert ha taktikailag fel tudjuk venni velük a versenyt, akkor szerintem a fizikális különbségek legkésőbb a harmadik meccsen eldönthetik a küzdelmet a javunkra.

G.I.: Szeretnénk bejutni a döntőbe. Hogy ez két meccsen sikerül vagy három kell hozzá - mindegy. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. A Komjádiban nehéz játszani, de a Kőér utcában sem egyszerű a Vasas ellen. Sok fog múlni az első mérkőzésen, ebben biztos vagyok. Ha nyerni tudunk most a Vasas ellen, akkor nagy esélyünk lesz, hogy hazai pályán befejezzük a párharcot, de nem tartom lehetetlennek azt sem, hogy három mérkőzés lesz. Nem szégyellnénk magunkat semmilyen eredmény miatt ez után az év után, de a szívünk, a lelkünk azt akarja, hogy bejussunk a döntőbe. Nem kesergünk, hogy a Vasas került az utunkba, ha így alakult, akkor ellenük kell bejutnunk a döntőbe.

vlv: - Mit üzentek saját szurkolóitoknak?

S.Á.: -
Moratóriumot kaptunk a szezon végéig a Komjádi uszoda létszámkorlátozását illetően, tehát az 500 fős limit megszűnt, így jöhetnek a nézők, szeretettel várjuk őket! (Ezt többek között a Közép-dunavölgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség közbenjárására sikerült megoldani.)

G.I. -
Nagyon szépen köszönöm az eddigi szurkolást. Én azt gondolom, hogy az elmúlt évekhez képest sokkal többen voltak a meccseinken, sokkal barátságosabb, sokkal emberközelibb lett az egész. Mindenképpen szeretném nekik megköszönni! És hát, tartsanak ki ők is, mi is kitartunk erre a hátralévő néhány mérkőzésre. Alkossunk újra pár mérkőzésen keresztül egy nagyon erős csapatot!

1 régi hozzászólás

baluka hozzászólása
baluka35400
2012.04.11. 08:29

A tavasz alapján ez az előrehozott döntő. Neki kell menni a Vasasnak lesz ami lesz, veszteni való nincs. Hajrá Honvéd!