FACEBOOK

Győzelem Kanada ellen

Győzelem Kanada ellen
hozzászólás, 2012.06.05.

Meccs közben is sokat javuló játékkal, kétgólos hátrányból fordítva biztos győzelmet aratott válogatottunk Vancouverben a kanadai csapat ellen.

KANADA-MAGYARORSZÁG 9:13 (2:0, 1:2, 3:7, 3:4)
Vancouver, v.: Deslieres, Morisseau (mindkettő kanadai)
Kanada: Randall, Kudaba, Vikalo, Constantin-Bicari 2, Boyd 2, Robinson, Conway, Graham 3, Radojcsics, Dokics, Gasics, Mcelroy 2, Alekszics, Lapins, Tascereau. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Magyarország: Baksa, Varga T., Madaras, Varga Dénes 1, Kásás, Hosnyánszky 2, Kiss G. 4, Szivós 1, Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á. 1, Hárai 1, Vámos 1, Gór-Nagy, Szécsi. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 5/14, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Tamás a 20. percben, Varga Dániel a 30. percben 

Ezúttal Nagy Viktor, Katonás és Kis Gábor nézte a partról a társakat. A kapuban Baksa kezdett, majd őt Szécsi váltotta.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Jeff Brace képei


Hajrá magyarok! - Vancouverben



VLV-VIDEÓK:

Steinmetz Ádám gólja


Hosnyánszky első gólja, ötméteres


Kiss Gergely első gólja


Biros első gólja


Biros második gólja


Kiss Gergely második gólja


Hárai gólja


Vámos gólja


Varga Dénes gólja


Kiss Gergely harmadik gólja


Szécsi ötméterest véd


Hosnyánszky második gólja


Kiss Gergely negyedik gólja


Szivós gólja

A magyar csapat rosszul kezdett sok hibával játszottunk. Amikor sikerült felkapaszkodni, akkor a két kanadai bíró szórt meg minket, 6:1 is volt a fórarány ebben a szakaszban... 5:5 után vezettünk először és ettől kezdve kézben volt a meccs. Gyors támadásokkal, szép megoldásokkal elhúztunk és a vége magabiztos győzelem lett.

A lelátón mintegy ezer-ezerötszáz néző foglalt helyet, a nézőknek mintegy fele magyar volt. Gyakran zúgott fel a Ria, ria, Hungária! buzdítás, a végén pedig a szép volt fiúk, s a videostream-közvetítés utolsó másodperceiben azt hallhattuk, hogy "Gyertek ide! gyertek ide!"

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Döcögve indult a meccs, a további sok munka látszott a csapaton, mert itt még jobbak az edzésfeltételek, mint Amerikában voltak, úgyhogy ezt kihasználjuk. A mérkőzésen elkövetett hibákat megpróbáljuk kiküszöbölni, nyilvánvaló nehézség volt, hogy nagyon sokat védekeztük emberhátrányban és túl sokszor akadtak meg a támadásaink támadófault miatt, ezen is dolgoznunk kell majd.

A következő meccs - egyben az észak-amerikai túra utolsó mérkőzése - csütörtökre virradóra, magyar idő szerint hajnali öt órakor lesz Brit Kolumbia megyeszékhelyén, Victoria városában, az ellenfél ismét Kanada.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon szépen javult a sérülésem, jól vagyok, gyakorlatilag már mindent tudok csinálni és az erő is kezd visszatérni a lábamba. Ma délelőtt még edzettünk egy hosszút, este volt a meccs, amin elöl egy kicsit dekoncentráltan játszottunk. A védekezésünk rendben volt, elöl hibáztunk sokat, de szerintem ez ilyenkor még természetes. A legfontosabb az, hogy a hátsó alakzat álljon össze minél hamarabb, egy magyar pólósnak mindig az a nehezebb.

Ami a körülményeket illeti, fantasztikus érzés, és most már többszöri tapasztalatunk, hogy amikor külföldön játszunk, gyakorlatilag olyan, mintha Magyarországon játszanánk, annyi magyar jön ki a mérkőzéseinkre. Ez nagyon nagy dolog és fantasztikus érzés, köszönjük nekik ezúton is, hogy kijöttek és buzdítottak minket.

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Döcögősre sikerült az eleje de nem ezekre a meccsekre készültünk. Délelőtt még volt konditermi edzésünk is, szóval nem a szokásos meccs előtti edzést csináltuk de ezt tudtuk. A meccsről túl sokat nem akarok mondani, annyi hogy sikerült szerencsére fordítanunk és behúznunk. A meccs után pedig néhány stábtaggal beültünk egy kellemes vendéglátóipari egységbe:)

- Mi a keddi programotok?

- A délelőttünk szabad, délután 3-kor indulunk komppal Victóriába, a csütörtöki meccs helyszínére és ha jól tudom, este kétkapu lesz Kanadával.

- További jó munkát, várjuk a csütörtöki meccset!

9 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk36020
2012.06.08. 20:53

Van. Beütötte a lábát, több mint egy héttel a szegedi szerződés-aláírás előtt. Ő maga mondja el, videón van, de le is írtuk, hogy ne kelljen fáradnotok: http://www.vlv.hu/news/7261/megkezdodott-a-felkeszules-londonra

Daret hozzászólása
Daret36019
2012.06.08. 15:43

Szerk! Van valami infó Marci térdsérülésének körülményeiről? Úgy tűnik, közfelkiáltással érdekelne most már sokakat az eset. Ha más nem, hát tanulságul, hogy hova ne lépjünk, milyen mozdulattól tartózkodjunk, ha nem akarunk egy \"jó kis\" térdsérülést. mint amilyen Marcinak lett.

Fannimanni hozzászólása
2012.06.07. 17:31

Daret erre én is kíváncsi lennék...

buvar-kn hozzászólása
2012.06.06. 21:22

Ja es ha mar a 3ev azzal telt hogy \"fiatalitas \"tuti helye lenne a csapatban Vamosnak! Mivel minden sikerünknel 3 balkezesünk volt ami egy csapatnak sem adatott meg. így minden tamadást ket jol lövö balkezessel vihetünk véghez es ezaltal több ter nyilik meg a jo kezen jatszok elött is!! így többfelé kell figyelnie a vedekezö csapatnak!és hat Vamosnak idén nagyon jol mentek a távoli lövesek ami szerintem nyerö lehet !!

buvar-kn hozzászólása
2012.06.06. 20:42

Kedves qqcska.Szerintem kevés az egész évi nemzetközi tornakon valo részvétel gondolok itt a világligára ahol mindenki részt vesz csak mi nem....Ott lehetöseg nyilik olyan csapatok ellen jatszani akik sorra kilönek minket fontosabb tornakon gondolok it Eb,Vb.A mostani kiruccanas nem keves penzbe kerülhetett es eközben egy jonak mondhato USA val meccselnek a fiuk ,miközben a penz töredekeböl meglehetett volna uszni egy par kilometerre a Magyar hatartöl delre megtalalhato majdnem minden csapat aki ellen jol jott volna egy ket edzö meccs hisz mindig naluk akadunk meg es ennek a csapatnak szerintem csak meg több edzö meccsre van szüksege az összeszokottsag erdekeben, mert vilagklaszzisokkal megvagyunk szorva mint Nyikolaj tetüvel minden letezö poszton. Kiveve talan a kapuba masnak kene ott allnia a ket fiatal helyett !!

toldo hozzászólása
toldo36014
2012.06.06. 20:05

A nagyember (szerkesztő) tudja!Az én kérésemre nem árulta el,remélem Veled nem lesz oly titokzatos!:-) Üdv.

Daret hozzászólása
Daret36013
2012.06.06. 08:57

Korábban írta valaki, hogy törölték a hozzászólását, amelyben leírta, hogyan sérült meg Szivós Marci. Magát a hozzászólást nem láttam, a ködösítésből pedig nem értek. Engem viszont tényszerűen érdekelne, hogyan sérült meg, ha már zörgeti a szél a harasztot. Nem pletykákra vagyok kíváncsi, az maradjon meg a kisembereknek.

qqcska hozzászólása
qqcska36012
2012.06.05. 21:09

buvar-kn! most őszintén (és hogy segítsük a csapatot, Kemény Dénest): hogyan kellene játszani a csapatnak? hol és hogyan kellene edzeniük az olimpiai arany érdekben? kit kellene betenni a csapatba? egyszerű kérdések...

buvar-kn hozzászólása
2012.06.05. 19:32

Szeretem ezt a meccs közben javulo jatek idézetet!Miért kellett egy Kanada ellen egyáltalán vesztésre allni?nem volt kapusunk ujfent?9gool ére utal!!Lassan már Kenyai válogatott is megszor minket 9-10 goollal.