FACEBOOK

Győztes búcsú Kanadától

Győztes búcsú Kanadától
hozzászólás, 2012.06.07.

Csütörtök hajnalban lejátszotta észak-amerikai túrájának utolsó mérkőzését az olimpiára készülő magyar válogatott.

KANADA-MAGYARORSZÁG 7:13 (3:3, 0:4, 2:2, 2:4)
Victoria (Brit Kolumbia, Kanada)
Kanada: Randall, Kudaba 3, Vikalo, Constantin-Bicari 1, Boyd, Robinson, Conway, Graham 3, Radojcsics, Dokics, Gasics, Mcelroy, Alekszics, Lapins, Tascereau. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Magyarország: Szécsi, Katonás, Madaras, Varga Dénes 1, Varga T. 2, Hosnyánszky 1, Kiss G. 2, Szivós, Varga Dániel 2, Biros 1, Hárai 2, Vámos 2, Gór-Nagy, Nagy V. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

A kapuban Szécsi kezdett (aki ma is kivédett egy ötméterest), őt Nagy Viktor váltotta. Nem szerepelt a kerettagok közül a gyomorbántalmakkal küszklödő Kásás, valamint Steinmetz Ádám.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A magyar csapat végig vezetett és a második negyedtől folyamatosan elhúzva, magabiztosan győzött.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Elkezdtünk átesni a nagy munka okozta fáradtság holtpontján, és bár ma is sok döntési hibát követtünk el hátul és elöl is, már szép akciókra is futotta. A játékosok és a stáb tagjai is úgy érzik, hogy a tengerentúli edzőtábor jót tett, sokat tudtunk dolgozni, tanulságos mérkőzéseket játszottunk, és a környezetváltozás mindenkire jó hatással volt.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Egy hosszú túra ér véget nemsoká. Mind a túrának, mind a végének örülünk, szép helyeken jártunk, keményen edzettünk, de már vágyunk az otthonainkban lenni. Jó volt, hogy ebben a vendég szerepkörben, amiben a vendéglátóinknak eleget kell tenni kétkapuk formájában, meg tudtuk tartani az edzések intenzitását. Összességében hasznosnak vélem.

- A mai meccsről?

- Semmi érdemlegeset nem tudok mondani, nyertünk egy hivatalos meccset, amit az edzéseink részének kell tekinteni.

VLV-VIDEÓK:


Varga Tamás nyilatkozata
 

- Szervusz Csuvi! Gratulálok, befejeztétek a túrát, megnyertétek az utolsó meccset. Erről a mairól légy szíves egy kerek kis összefoglalót mondjál nekünk.


- Ez tényleg egy jó zárása volt a túrának. Picit már elfáradtunk mindannyian. Igazából az volt a fontos, hogy ez egy jó edzőmérkőzés legyen és úgy zárjuk a túrát, hogy ne „nyögvenyelős” egy-kétgólos mérkőzés legyen. Délelőtt azért volt erős konditerem, erős úszás is, tehát továbbra sem a mérkőzésekre készültünk. Az biztos, hogy nagyon hasznos volt, tényleg sokat játszottunk. A hivatalos mérkőzéseken kívül voltak edzőmeccsek, kétkapuzások is. Úgyhogy én abszolút úgy érzem, hogy az egész túra hasznos volt. Csapatkohéziós erő szempontjából is, sokat voltunk együtt, picit formálódott a csapat. Jó volt kicsit kiszakadtunk a Margitszigetről. Szerintem nagyon hasznos volt mindannyiunk számára ez a két hét. Nem beszélve arról, hogy nagyon szép helyen voltunk, nagyon kedvesek voltak velünk a vendéglátók, mind az amerikaiak, mind itt Kanadában. Gyönyörű szállodákban voltunk és nagyon jó ellátásban volt részünk, edzőfelületünk is volt mindig, jó volt a tornaterem. Tehát minden biztosítva volt ahhoz, hogy edzzünk. Természetesen le kellett küzdeni az időeltolódást, ami azért nem volt könnyű. Elég fáradt is a csapat, de az a fontos, hogy ma úgy zártuk, hogy ha fáradtan is, meg hogyha voltak is hibák, de azok tényleg mind a fáradtság rovására tudhatók be szerintem.

- Köszönöm az összefoglalót. Hogy ment neked személy szerint Csuvi, mennyit játszottál? Ma nagyon nagy gólt lőttél, azt láttam videó streamen. Hogy vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?


- Ma úgy volt, hogy én nem játszom, pihenőt kapok, de Tomi rosszul lett (Kása), és így az utolsó pillanatban be kellett, hogy ugorjak helyette. Nagyon jól sült el tulajdonképpen. Elég erősen megfogtam a délelőtti edzéseket, mind a lábtempórészét, mind az úszást, mind a kondit, mivel úgy volt, hogy nem játszom, ezért attól féltem, hogy majd fáradt leszek. Érdekes módon nagyon jól bírtam a vízben kondícióval is. Sikerült két gólt szereznem, örülök, hogy így ment a játék, de természetesen most még azért én sem vagyok csúcsformában. Még nem úgy mozgok, ahogy még a többiek sem mozognak olyan robbanékonyan, ahogyan kéne, mivel még munkában vagyunk. Azért örülök neki, hogy ennek ellenére ma nekem egy picit jobban ment.

- Köszönöm. Kásáról mondj valamit, aggódjunk, milyen természetű a rosszulléte és hogy van?


- Nem tudom, teljesen véletlenül a megbeszélés után ott maradtam, hogy megkérdezzem Dénestől, hogy mit kell ússzak, és akkor mondta Dénes, hogy változás van, mert Tomi nincs jól. Nem tudom, nem kérdeztem, mert annyira nem volt jól, hogy már be sem jött az uszodába.

- Jobbulást kívánunk neki, hogy ha találkozol vele és holnap jó utat hazafelé - ez sem lesz könnyű.


- Igen, ez így van. Köszönöm szépen.

- Köszönöm Csuvi, itthon találkozunk.


(Lejegyezte: Tina)


A magyar himnusz Victoriában



Biros gólja, ötméteres


Hárai első gólja


Varga Dániel első gólja, ötméteres


Hárai második gólja


Kiss Gergely első gólja


Vámos első gólja


Varga Tamás első gólja


Szécsi ötméterest véd


Varga Dénes ötméteresgólja


Hosnyánszky gólja


Varga Tamás második gólja


Kiss Gergely második gólja


Varga Dániel második gólja


Vámos második gólja




1 régi hozzászólás

Rókafugtacsuka hozzászólása
2012.06.07. 09:13

:) Most mondja azt, hogy semmi értelme nemvolt? Senki nemfogja a saját döntését rossznak tituláni utólag! Szeretlek Magyarország!!!