FACEBOOK

Cosenza: magyar-olasz elődöntő

Cosenza: magyar-olasz elődöntő
hozzászólás, 2012.06.30.

Kanada sima legyőzésével csoportelső a magyar válogatott a nyolc nemzet részvételével zajló cosenzai felkészülési tornán. Az elődöntőben a "Märcz Tamással megerősített" Olaszország következik. Helyszíni riportunk sok fotóval, videóval a pénteki napról.

Nyolc nemzet tornája, Cosenza, Olaszország, harmadik nap.

MAGYARORSZÁG-KANADA 13:7 (3:1, 2:1, 5:2, 3:3)
Cosenza, v.: Caputi (olasz), Flahive (ausztrál)
Magyarország:
Szécsi, Katonás, Madaras, Varga Dénes 1, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Kiss G., Szivós 1, Varga Dániel 3, Varga Tamás 3, Steinmetz Á. 2, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Kanada: Randall, Kubada 1, Vikalo 1, Constantine-Bicari, Boyd 2, Robinson, Conway, Graham 2, Radojcsics, Dakics 1, Gasics, McElroy, Alekszics. Szövetségi kapitány: A. Beslin
Gól - emberelőnyből: 5/6, ill. 2/3
Gól - ötméteresből:
1/1, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

(Figyelem! A meccsjelenetek kommentálása nem közvetítési célt szolgál, hanem a magyar válogatott felkészülését! Az anyagot a stábtól kaptuk.)


Varga Tamás első gólja


S
teinmetz Ádám első gólja

Varga Dániel első gólja


Boyd gólja


H
árai gólja

Varga Dénes gólja


Szivós gólja


Varga Tamás második gólja


Kudaba gólja


Hosnyánszky ötméteresgólja


Steinmetz Ádám második gólja


Varga Dániel második gólja


Vámos gólja


Varga Dániel harmadik gólja


Varga Tamás harmadik gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dénes az újabb győzelemhez. Egy kis értékelést kérnék.

- Úgy gondolom, ahhoz képest, hogy ugye a hazai mérkőzéseik alapján már jól fölmértük az ellenfelet, meg ők is azért minket, egy hasznos meccs volt a mai is. Várható volt, hogy győzünk, meg az is várható volt, hogy ilyen különbséggel. Dolgozunk tovább. Holnap, holnapután újból erősebb ellenfelek lesznek. Meglátjuk. Ez az öt mérkőzés mindenképpen nagyon lényeges ahhoz, hogy formába lendüljön a csapat.

- A tegnapi mérkőzésnek volt valami visszhangja, beszéltetek róla?

- Felkészülési torna, azon belül is egy csoportmeccs, nagy hiba lenne hogyha nem mindig a következő feladatra gondolnánk, hanem az előzőre. Ami tegnap nem ment, akár egyénileg, akár csapat szinten, arról beszéltünk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, gratulálok a győzelemhez. Arra kérlek, hogy csapatkapitányként értékeld a mai teljesítményt.

- Igen, ma nélkülöztük az időseket, köztük a csapatkapitányt, Biros Pétert és Kásás Tomit, úgyhogy nekünk fiataloknak kellett megoldani ezt a meccset. :)

- Jogos.

- A viccet félretéve, örülök neki, hogy koncentráltan kezdtük a mérkőzést, és végül is természetesen magabiztos győzelmet arattunk. Kevesebb gólt kellett volna kapnunk egy-kettővel, de összességében azt a játékot hoztuk, ami elvárható egy ilyen felkészülési torna során talán a mezőny most jelenleg leggyengébb csapata ellen. Lehetett volna nagyobb gólkülönbségű, de magabiztos győzelem volt. Úgyhogy készülünk a holnapi nehéz mérkőzésre vagy Montenegró, vagy Olaszország ellen.

- Hogy érzitek magatokat? Hogy telnek a napok? Nem unalmas kicsit?

- Egy picit unalmas abból a szempontból ugye, hogy reggel mindig van egy kétórás edzésünk, este meccsünk van, de ez még az érdekesebb része, csak akkora hőség van, hogy nem nagyon tudunk kimozdulni a szállodából itt Dél-Olaszországban, úgyhogy szobafogságon vagyunk az időjárás miatt.

- De ahogy én látom, a hangulat, az a szokott.

- Igen, a szokott vidám.

- Jól van, Gergő, gratulálok még egyszer a csapatkapitánysághoz is, és holnap találkozunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Tamás nyilatkozata


- Csuvi, gratulálok! Úgy néz ki, most már minden meccs utána a kamera elé kell téged hívni. Ha három gólt dobsz, akkor ígérem, mindig kamera elé hívlak. Mesélj milyen volt ez!


- Jó volt. Tulajdonképpen Kanadára mindig oda kell figyelni még akkor is, ha simán nyertünk a végére, mert egy olyan csapat, mint ahogy Dénes mondta a megbeszélésen, amely megverte egy góllal az egyik tornán az olasz csapatot is és mi is játszottunk velük elég szoros meccseket odakint, aztán a végére mindig szétnyílt. Most is ez történt, hogy szétnyílt a mérkőzés, még hamarabb, de komolyan kell venni őket. Itt ma már mindenkit komolyan kell venni. Nagyon elszántan és nagyon harcosan küzdött és nyerni akart mindenki. Minden egyes támadásnál mindenki gólt akart lőni, ez volt a jó fórban is, ezért voltunk veszélyesek. Védekezésben pedig tényleg nagyon jól zártak a blokkok megint, jól zónáztunk, jól védtünk. Gratulálok az egész csapatnak.

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, gratulálok a mai meccshez, egy újabb győzelem. Mennyire volt ez nehéz?

- Borzasztó nehéznek tűnt, nekem nem annyira, mert ugye én tegnap nem játszottam, de azért vagyok annyira összhangban a játékosokkal, hogy láttam rajtuk, hogy küzdenek, mennek, de valahogy kicsit ilyen dízelkamion sebességével. Ehhez képest magabiztos győzelem volt, tényleg nagyon jól védekeztünk megint. Úgyhogy elöl nyilván azért nem mentek be, mert tényleg egy ilyen kis ólmos fáradtság volt a csapaton. Törvényszerű volt, nekünk tegnap volt egy nagy győzelmünk, Kanada kapott egy pofont Kazahsztántól, tehát amennyiben mi ma egy kicsit pontatlanabbak voltunk, annyival voltak ők lelkesebbek.

- Kicsit nem sok a hét gól, amit kaptatok? Már az előző két naphoz képest.

- Félidőig kettőig jutottak, utána már egy kicsit tényleg a túlélést éreztem a csapattársaimon. Tehát én akkor már ugye a kispadon voltam, láttam azt, hogy tényleg becsülettel teszik a dolgukat, de valahogy már mindenki a végét várta ennek a meccsnek.

- Egy pillanatra zökkenjünk ki a mai napból. Te hogy láttad a tegnapi, szerbek elleni meccset kintről?

- Rettentő boldogan, nagyon tetszett, és úgy gondolom, ez mindenképpen kellő önbizalmat ad. Ez most már a sokadik olyan meccs volt, amikor legyőztük őket, vagy így, vagy úgy, csoportmeccsen, vagy vezettünk aztán utána mi elbohóckodtuk, úgyhogy mostanra úgy érzem, hogy több mint egyenrangú ellenfeleik vagyunk.

- Köszönöm szépen, Zoli.

- Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, gratulálok! Újabb meccs, újabb győzelem, légy szíves foglald össze egy kicsit, hogy volt a mai!


- Jól játszottunk, sok gólt lőttünk, nyertünk.

- Nem volt veszélye ennek a meccsnek a tegnapi nagy győzelem után, hogy egy kicsit alszotok?


- Egy kicsit érezhető volt azért a játékunkon, hogy nem tudunk úgy pörögni. Tegnap nagyon jól sikerült a pörgés, most nem, ezt lehetett azért érezni, de azon kívül jól játszottunk szerintem.

- A tegnapi szerb meccs beszédtéma volt köztetek?


- Vacsora után még egy kicsit, örült mindenki, hogy így sikerült nyerni, jó játékkal, de utána lezártuk igazából és készültünk a mai meccsre.

- Hogy érzed itt magad, nem unalmas-e már?


- Nem, nagyon jól érzem magam, jó a hangulat, nagyon jó az idő, úgyhogy minden rendben van.

- Holnap?


- Várjuk az ellenfelet, most egy fél óra múlva biztos kiderül, hogy kit kapunk és eszerint fogunk készülni. Gyorsan, holnap délelőtt készülünk majd az esti ellenfélre.

- Köszönöm szépen Viktor, jó pihenést.


- Köszönjük.

(Lejegyezte: Tina)


A pénteki nap további eredményei:

Kazahsztán-Szerbia 7:12 (0:3, 3:4, 3:2, 1:3)
G.: Usakov 3, Gubarev 2, Ziljajev, Rudaj, ill.  Nikics 3, Filipovics, Prlainovics 2-2, Saponjics, Gocics, Cuk, Mandics, Alekszics

Montenegró-Ausztrália 14:9 (3:2, 4:2, 4:3, 3:2)
G.: Radovics 4, Paskovics 3, Vukcsevics, Ivovics 2-2, Brguljan, N. Janovics, Gojkovics, ill. Cleland, Miller 2-2, Roach, McGregor, Whalan, Woods, Howden

Olaszország-Görögország 7:7 (3:3, 2:1, 0:2, 2:1)
G.: Felugo 2, Figlioli, Giorgetti, Presciutti, Premus, Märcz, ill. Fontulisz 3, Miralisz 2, Milonakisz, Gounasz

A telt ház előtt megrendezett meccsen a döntetlent jelentő gólt Alex Giorgetti lőtte két másodperccel a befejezés előtt, félpályáról.

Az A csoport végeredménye:

1. Magyarország 9,
2. Szerbia 6,
3. Kazahsztán 3,
4. Kanada 0 pont

A B csoport végeredménye:

1. Montenegró 7,
2. Olaszország 5,
3. Görögország 2,
4. Ausztrália 1 pont

A folytatás programja (szombat):

16.30 Kazahsztán- Ausztrália

18.00 Kanada-Görögország

Elődöntők:

19.30 Montenegró-Szerbia

21.00 Magyarország-Olaszország

2 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs36096
2012.06.30. 13:00

Ezt találtam: http://www.ustream.tv/channel/cosenza-nuoto \"Csak\" annyi probléma van vele hogy nagyon gyenge (kb. webkamera) minőségű, nem tudom hogy ebben a medencében játsszák-e a meccseket, és hogy egyáltalán megy-e a közvetítés a meccsek alatt, úgyhogy azt se lehet rá mondani hogy jobb mint a semmi, mert nem biztos, de hátha... Hajrá magyarok!

Gábor hozzászólása
Gábor36095
2012.06.30. 11:43

Sziasztok kedves szurkolótársak! A magyar-olaszt de még a a szerb-montenegrot is nagyon szívesen megnézném... Tudtok valami módszert, \"elérhetőséget\" ? Előre is köszönöm szépen a választ. Üdv.. Gábor