FACEBOOK

Dublin Kupa - tíz góllal vertük Romániát

Dublin Kupa - tíz góllal vertük Romániát
hozzászólás, 2012.07.05.

A vártnál is magabiztosan győzte le Romániát a magyar válogatott a dublini nemzetközi torna nyitómérkőzésén. Helyszíni jelentés sok videóval, fotóval.

Dublin Cup nemzetközi felkészülési torna

MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 16:6 (5:0, 4:3, 2:1, 5:2)
Dublin, v.: Brguljan (monbtenegrói), Stampalija (horvát)
Magyarország: Szécsi, Varga T., Madaras 4, Varga Dénes 3, Kásás 1,  Hosnyánszky 2, Kiss Gergely 3, Szivós 2, Varga Dániel 1, Biros, Steinmetz Á., Hárai, Vámos. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Románia: Stoenescu, C. Radu, Negrean 1, Diaconu 1, Iosep 1, Busila 1, Matei 1, Chioveanu, Goanta, Georgescu, Ghiban 1, Kádár K., Dragusin, G. Szövetségi kapitány: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 6/7, ill. 3/15

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek



Vogel Gábor fotói
(Köszönjük a játékvezetőnek!)

VLV-VIDEÓK:


Himnusz


Varga Dénes első gólja


Hosnyánszky első gólja


Madaras első gólja


Madaras második gólja


Szivós első gólja


Kiss Gergely első gólja


Varga Dénes második gólja


Varga Dániel gólja


Madaras harmadik gólja


Kiss Gergely második gólja


Kiss Gergely harmadik gólja


Hosnyánszky csavarja


Kásás gólja


Madaras negyedik gólja


Szivós második gólja



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok! Azt hiszem, hogy ennél szebb bemutatkozás nem is kell, és nem akarok ünneprontó lenni, de mi történt a románokkal? Vagy csak ennyire hagytátok őket játszani?


- Én úgy gondolom, hogy nagyon jó volt a védekezés az elejétől fogva. Komolyan vettük a meccset, és odafigyeltünk hátul, ami meghozta ezt a nagyarányú győzelmet.

- Elment a kedvük mindjárt az elején?


- Szerintem igen. Igazság szerint minden mérkőzés hátul dől el, ha hátul stabilak tudunk lenni, akkor elöl úgyis találunk gólokat. Ez ma ékes bizonyítéka volt, ez a meccs.

- Hogy érzitek magatokat Dublinban?

 

- Nagyon jól! Én amúgy is nagyon-nagyon szeretem Írországot. Többször voltam már, és nekem ez egy nagy élmény, hogy itt lehetek.

- Kicsit hűvös van itt!


- Hála istennek! :-) Jobban tudunk pihenni.

- Köszönöm, Marci! Holnap találkozunk! Szia!


(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi gratulálok! Négy gólt dobni a válogatottban egy meccsen azért nem kis teljesítmény. Nagyon simán nyertetek és kicsit azt kérdezném, félve, hogy most ti voltatok ennyire jók, vagy a románok voltak gyengébbek?

- Én azt gondolom, hogy mi határozottabban mentünk be a vízbe, ez első pillanattól meg is adta az alapot, ugye 4:0 volt és onnan már nem az hogy ne volt kedvük kapaszkodni, valahogy nehezen találták magukat, de azt gondolom, hogy mi jól játszottunk. Nyilván mindenki úgy játszik ahogy hagyják, ma nem találkoztunk olyan nagy ellenállással, de ettől függetlenül jók voltunk.

- Hogy telnek a dublini napok?

- Az az egy, ami volt eddig... Jól. Nincsen meleg, az nem is baj, tehát ez a 18 fok most pont ideális. Mindenkinek tetszik. Ezen kívül semmi. Holnap délelőtt 10-től játszunk az angolokkal, Nagy-Britanniával, aztán este meg edzünk. Tehát dolgosan, munkával. Aztán szombat, vasárnap még egy-egy meccs.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, gratulálok a győzelemhez! Nem volt nagyon izgalmas meccs.


- Igen, azt kell, hogy mondjam megint nagyon jól működött a védekezés és a támadás is. Indokolatlan hátrányokat kaptunk, ez annak volt köszönhető, hogy tényleg jól játszottunk. Gratulálok mindenkinek, ez tényleg egy szép mérkőzés volt. Nem szabad, hogy elaltasson minket, egyrészt azért, mert van még ezen a hétvégén két komoly meccsünk is, másrészt biztos vagyok benne, hogy Londonban nem így fognak játszani ellenünk. Tényleg dicséret illeti a fiúkat, egálban és hátrányban is abszolút jól működtek a védekezések, helyén voltak a kezek, a lefordulások szépek voltak, látványosak. Ha Hosi csavarja is bement volna, akkor azt mondom, hogy tökéletes!

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, szép volt ez a mai, nagyon simán nyertetek, ,,mócsinggal”, három gólt dobtál, teljesen elégedett vagy, gondolom.


- Nem, teljesen elégedett soha nem vagyok., három-négy hibát követtünk el védekezésben körülbelül, amiből nekem is volt részem egyben, amit el kell kerülnünk, és ki kell küszöbölnünk fontos meccseken. Annak nyílván örülök, és boldog vagyok, hogy simán nyertünk és jól kezdtük a mérkőzést. Nem aludtunk bele az elejébe, komolyan vettük a románokat akkor is, ha tudjuk, hogy jobbak vagyunk náluk. Talán a 10 gól mondható soknak, de Szolnokon is 13 góllal nyertünk ellenük, tehát lehet, mégis van ennyi különbég a két csapat között. Azonkívül pedig gratulálok mindenkinek, mert nagyon jól küzdöttünk, komolyan vettük és koncentráltunk.

- A románok kisebb ellenállást tanúsítottak, mint legutóbb, vagy mint amit vártatok?


- Én érzek bennük egyfajta, úgymond lelki falat velünk szemben, „a magyarokat úgyse tudjuk megszorítani” hozzáállást, és ez lehet, belejátszik a teljesítményükbe, de az első negyed végén nagyon kiabált velük Kovács Pista, a román szövetségi kapitány, úgyhogy nyílván nem volt elégedett. Azonkívül, mint mondtam, van egy jelentős különbség a két csapat között.

- Köszönöm szépen Gergő, gratulálok.


- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes nyilatkozata


- Dumi, gratulálok, nagyon jó kis meccs volt, élveztük a lelátón! Nektek milyen volt? Volt bármilyen gondotok az ellenféllel vagy magatokkal?

- Nem különösebben, nagyon gördülékenyen mentek a támadásaink, illetve könnyedén tudtuk hatástalanítani az övéiket.

- Gyakoroltatok valamit ezen a meccsen?


- Ilyenkor általában a lefordulásos játékunkat próbáljuk csiszolgatni, az abból való helyezkedést, a centertől való eljövetelt, azt hiszem most ez sikerrel ment.

- Nagyon sok lefordulás volt a meccsen, és jó arányban be is lőttétek őket! A románok nem leptek meg? Kicsit mintha kisebb ellenállást tanúsítottak volna, mint amit várni lehetett.


- Ezt már múltkor a szolnoki és békéscsabai két találkozó után is beszélgettük egymás között, hogy ennél többre számítottunk a román csapattól.

- Dumi, azt hiszem, be kell fejeznünk a beszélgetést egyes külső körülmények miatt… :)

- Ha téged zavar, akkor…. :)

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)




A torna másik csütörtöki mérkőzésén:

Horvátország-Montenegró 12:7 (4:3, 2:1, 3:2, 3:1)
G.: Muslim, Burics 2-2, Buljubasics, Setka, Hinics, Dobud, S. Sukno, Krapics, Boskovics, Jokovic, ill. M. Janovics, Radovics, Gojkovic 2-2, N. Janovics.

A magyar válogatott pénteken, magyar idő szerint 11 órakor Nagy-Britanniával szemben száll vízbe.

9 régi hozzászólás

ladorjan hozzászólása
2012.07.06. 17:06

Először azt hittem, hogy az angolok elleni meccs videóját nézem, úgy otthagyták Dumit egyedül! Szép gólok, önbizalomtól duzzadó játékkal nyertünk. Elhallgatnám a himnuszt majd augusztus 12-én is! Viszont: nem vagyok híve a szívre tett kézzel, amerikai módra hallgatott himnusznak, de azért valaki szóljon a csapatnak (a fiúknak, akiket illet), hogy a vigyázzállás elvárt, és a hátratett kézzel ácsorgás az nem az. Nekem az is tetszett, amikor most az EB-n az olasz foci-válogatott hangosan, büszkén énekelte is saját himnuszát, mi se szégyelljük!

Vitya hozzászólása
Vitya36220
2012.07.06. 14:18

ja, oké, bocs, lenni hülye, érteni magyar nem ;-)

szerk hozzászólása
szerk36217
2012.07.06. 13:59

Nem írtuk, hogy bement, kapufa volt.

Vitya hozzászólása
Vitya36215
2012.07.06. 13:11

Kis Gergő jól odaragasztotta a labdát... :D Hosi csavarja tényleg bement? nekem piszkosul kapufának tűnt, sajna a minőség nem a legjobb :-( de örüljünk annak ami van!!

pif hozzászólása
pif36208
2012.07.06. 11:10

Köszönjük a videókat! Szivós góljainak linkjei, videói nem stimmelnek.

ladorjan hozzászólása
2012.07.06. 10:15

Igen, a horvátok letették a névjegyüket, kíváncsi leszek a velük való találkozóra (és a negrókat is el kéne csípni)!

szerk hozzászólása
szerk36206
2012.07.06. 10:00

Köszi a jelzést, javítva. És Kása lada-szerzését is javítottam, nem is értettem, miről szól az a komment, de úton az usziba most a fiúk megmagyarázták...

pif hozzászólása
pif36205
2012.07.06. 09:31

Köszönjük a videókat! Szivós góljainak linkjei, videói nem stimmelnek.

B (régi) hozzászólása
2012.07.06. 08:38

A másik meccs eredménye egy kicsit meglep és igazán nem örülök neki, ezzel ugyanis a horvátok is \"megérkeztek a meccsbe\", vagyis bejelentkeztek az olimpiai aranyért...