FACEBOOK

Álmos győzelem a britek ellen

Álmos győzelem a britek ellen
hozzászólás, 2012.07.06.

A Dublin Kupa második napját a magyar és a brit válogatott egymás elleni meccse nyitotta - reggel 10 órakor. Csapatunk álmosan, sok hibával játszott, de természetesen biztosan nyert. Nagy meglepetés, hogy a románok gyorsan kiheverték a tőlünk kapott nagy zakót és ötméteresekkel legyőzték Montenegrót!

Dublin Cup nemzetközi felkészülési torna, második nap

MAGYARORSZÁG-NAGY-BRITANNIA
13:8 (4:4, 4:1, 2:1, 3:2)
Magyarország: Szécsi, Varga T. 1, Madaras 2, Varga Dénes, Kásás 1, Hosnyánszky 2, Kiss G., Szivós 1, Varga Dániel 1, Biros 1, Steinmetz Á., Hárai 3, Vámos 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Nagy-Britannia: Scott, James 1, Robinson, King, Figes 2, Waller 3, Parsonage, Vincent, Parker, Scholefield 2, Ryder, O,Regan, Middleton, Bourne, Holland (kapus). Szövetségi kapitány: Cristian Iordache, a segítője: Kásás Zoltán

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Varga Tamás gólja


Hárai első gólja


Madaras első gólja


Szivós gólja


Hosnyánszky első gólja


Hárai második gólja


Biros gólja


Kásás gólja


Hosnyánszky második gólja


Varga Dániel gólja


Madaras második gólja


Vámos gólja


Hárai harmadik gólja



Hárai Balázs nyilatkozata


- Gratulálok a győzelemhez, a három gólhoz is, de azért ez a meccs egy kicsit furcsa volt, nem?

- Köszönjük szépen! Igen, azért volt furcsa, mert elég nehéz korán játszani, és sajnos az angolok ebben jobbak, hogy úsznak faltól falig. Nekünk nagyon nem szokott feküdni ez a „koránkelős játék”. Nyilván tudunk még sokkal jobban is játszani ennél, hozzá kell szokni ahhoz is, hogy korán kelünk, és meccseket kell játszani – az olimpián is lesz ilyen mérkőzésünk. Így sikerült ma.

- Neked nagyon jól ment a játék, nem csak a három gól, hanem nagyon sok kiállítást hoztál. Élvezted a játékot?

- A tegnapi után egy kicsit próbáltam jobban felpörögni, mert úgy éreztem, hogy nagyon sok helyzetem volt, ami vagy jogos vagy nem jogos kiállítás kellett volna, hogy legyen, és nem kaptam meg. Szerettem volna egy kicsit magamnak jobb érzést csinálni azzal, hogy jobban játszom, mint tegnap.

- Ezt tudod befolyásolni, hogy megkapd a kiállítást?

- Nem néztél ma meccset? :-)

- De, láttam :-) Azt mondod, neked köszönhető?

- Nem, a többieknek is, jó passzokkal…

- Na, jó, csak azért, hogy tegnap meg nem fújták be őket.

- Igen. Ma is volt sok olyan helyzet centerben, amikor nem adtak kiállítást. Nyilván gyengébb csapatok ellen szoktak mérlegelni a bírók, és nem mindig azt fújják, amit látnak.

- Az angolok fejlődtek ahhoz képest, ahogy tavaly játszottak?

- Nem emlékszem, hogy tavaly hogy játszottak...

- Túl sok gólt dobtatok nekik. Mind a két meccsen, azt hiszem, tizenhárommal nyertetek.

- Igen, de ha jól emlékszem, akkor mind a kettőt este vagy délután játszottuk. Nekünk jobban fekszik az, hogy ha nem reggel kell játszani.

- Köszönöm szépen!

- Én köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Gratulálok neked is a győzelemhez! Végül is sima volt, veszély nem fenyegette a három pont megszerzését, de kicsit azért csalódottak azok, akik a magyar csapattól talán többet vártak.


- Így van, egyetlen veszélye volt ennek a meccsnek ma, hogy ezt a koordinálatlan játékot hogy viseljük. És nem viseltük jól, sajnos. Belesétáltunk abba az egyetlen csapdába, amit felállítottak nekünk, hogy egy-két füles után elment a kedvünk, esetleg megsértődtünk. Nem szabad szerintem ilyet csinálni, menni kell tovább. Ilyenek, kicsit koordinálatlanok, de hogyha kapunk egy picit, vissza kell adni, aztán kész, megy tovább minden.

- Voltak keménykedések, komolyan, meccs közben?

- Nem mondanám, hogy ezek keménykedések, hanem egyszerűen ilyen a mozgáskultúrájuk ezeknek a játékosoknak. Nem nagyon érzik, hogy most mikor ütnek. Szándékosan valószínűleg soha nem ütnének meg ők.

- A csapat helyzetét hogy látod két meccs után?

- A csapat helyzete jó. A tegnapi meccsen szerintem nagyon-nagyon jól játszottunk. A mai meg reggel 10-kor volt, meg egy ilyen csapat ellen, úgyhogy sok következtetést nem kell levonni belőle. Majd holnap.

- Mit szólsz a horvátok sima győzelméhez Montenegró ellen?

- Igazából semmit, mert ez lehetett volna fordítva is, szerintem – valószínűleg a horvátok jobban akartak. Szerintem hasonló szintű két csapat, a pillanatnyi forma dönt náluk is.

- Köszönöm szépen, Hosi! Jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Csak két negyedet védtél, de kicsit mintha sok gólt kapott volna ma a csapat és biztos, hogy a védekezés sem volt teljesen rendben, de a kapusok is kapják a gólokat nem csak a védők. Hogyan értékeled a mai meccset?

- Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert korán játszottunk. Ahogy az előttem szólók már elmondták, nehéz játszani ilyen korán reggel, főleg egy ilyen csapat ellen, amikor nehéz megtalálni a motivációt és azért azt hozzá teszem, hogy tavalyhoz képest szerintem sokat fejlődtek - Zoli bácsi keze alatt. Szóval nem volt egyszerű meccs, ők jól játszottak, mi kicsit dekoncentráltak voltunk és ennek az lett a következménye, hogy egész szoros meccset tudtak játszani. Nem forgott veszélyben a győzelem de azért láttam mindenkin, hogy a végén már kicsit idegesek, azért hogy ennyi gólt kaptunk és nem is tudtunk úgy játszani, ahogy mi szerettük volna. De ebből lehet tanulni, Londonban is játszunk reggel, azt hiszem ott is 10 órakor - nem ilyen ellenféllel, úgyhogy ebből le kell szűrni a tanulságokat.

- Pedig megvolt reggel a bioritmus szerinti ébresztés és minden...


- Azért valószínűleg nem mindegy, hogy milyen csapatunk kapunk, tehát egy Montenegró ellen nehezen tudom elhinni, hogy ugyanúgy mennénk a vízbe.

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)



Varga Tamás nyilatkozata


- Csuvi, győztetek, gratulálok! Te is értékeld, kérlek a mai meccset! Kicsit olyan visszafogott, álmos, nyűgös meccs volt - én így láttam.


- Igen, sajnos, ahogy már az elején kezdődött. Az az ötméteres..., ott nem igazán értettük egymást, nem tudtam átvenni a centert és így szegény Dumi került rá. Meg úgy az egész, a támadások, hátul picit álmosak voltunk, szerencsétlen gól, ugye megütöttük a kezét és behullott a hosszúba a labda, akciógól. Tehát ezek ilyen-olyan gólok, amiket erősebb csapatok nem lőnek ellenünk, nekik most pont sikerült. Tegnap tényleg nagyon jól játszottunk, lehet picit kiadtunk magunkból vagy talán ez a ma reggeli álmosság is benne volt. Egy másodpercig sem volt kétséges, hogy nyerünk. Valahogy ilyenkor van az, amikor lecsúszik a kezedről a labda, odaérnek, megütik, nem úgy jön a passz egy picit. Ez a mai helyzetkihasználás nem volt a legfényesebb, de azt gondolom, hogy „szódával elment”.

- Köszönöm szépen Csuvi.


(Lejegyezte: Tina)


A nap második mérkőzésén:

Románia-Montenegró 14:11 (2:3, 5:2, 2:3, 1:2, - 4-1) - ötméteresekkel
G.: Matei 4, C. Radu 2, Ghiban, Diaconu, Busila, Kádár K., ill. N. Janovics 3, M. Janovics, Vukcsevics 2-2, Radovics, Petrovic, Ivovics. Az ötmétereseknél az első párban Radu bedobta, Nikola Janovics hibázott, majd Diocanu és Radovics is betalált. Ezután Kádár Kálmán gólt lőtt, Jokics elrontotta, s mivel Busila is eredményes volt, több lövésre már nem is volt szükség.

A délutáni programban:

Montenegró-Nagy-Britannia 16:7 (4:2, 4:2, 4:1, 4:2)
G.:  Radovics 5, Drasko Brguljan, Ticsics, Ivovics, Paskovics 2-2, Vukcsevics, Klikovac, Nikola Janovics, ill. Figes 2, Scholefield, Parsonage, James, King, Parker

Románia-Horvátország 7:12
(2:4, 1:3, 2:2, 2:3)
G.: Negrean, Diaconu 2-2, Kádár K., Chioveanu, Matei, ill. Dobud 3, Hinics, Obradovics 2-2, S. Sukno, Burics, Setka, Jokovic,  Buslje

A magyar csapat legközelebb szombaton, (magyar idő szerint) 21.30-kor száll vízbe, az ellenfél Montenegró.

4 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs36228
2012.07.07. 16:56

Ha jól rémlik Scholefield és O\'reagen is a magyar bajnokságban edződtek, Pécsen.

szamárhegy hozzászólása
2012.07.07. 09:31

14 játékost lehetett nevezni

dani007 hozzászólása
dani00736226
2012.07.07. 07:12

Mert nincs benne az olimpiai keretben

ak47 hozzászólása
ak4736225
2012.07.06. 22:02

Kis Gabi miért nincs Dublinban?