FACEBOOK

Megnyertük a Vodafone Kupát

Megnyertük a Vodafone Kupát
hozzászólás, 2012.07.17.

Ausztrália legyőzésével (és az olaszok spanyolok elleni vereségével) mégiscsak megnyerte a harmadik Vodafone Kupát (is) a magyar válogatott. Legközelebbi hivatalos meccsünk Londonban, a szerbek ellen... Helyszíni jelentésünk az ünnepi hangulatú Margitszigetről sok videóval, fotóval.

Vodafone Kupa, harmadik nap

Olaszország-Spanyolország 6:7 (1:1, 2:0, 0:4, 3:2)
Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda, v.: Flahive (ausztrál), Brguljan (montenegrói)
Olaszország: Tempesti, Perez, Gitto 1, Figlioli 4, Giorgetti, Felugo, Giacoppo, Deserti, Presciutti, Fiorentini, Aicardi, Premus 1. Szövetségi kapitány: Sandro Calcaterra
Spanyolország: Aguilar, M. Garcia, Martin, Szirányi, Molina 2, Minguell 1, Mallarach 2, Espanol, X. Valles 1, Perrone, Perez 1, X. Garcia. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar

Az izgalmas meccsen a spanyolok jó játékkal tették lehetővé a magyar csapat számára, hogy megnyerje a Vodafone Kupát.


vlv-képek


VLV-VIDEÓ:


Szirányi Balázs nyilatkozata


- Balázs, sok szeretettel köszöntelek a Margitszigeten! Először is gratulálok ahhoz, hogy olimpiai játékos lettél, olimpiai szereplő. Először erről kérdeznélek, hogy fogadtad a hírt, számítottál-e rá, mennyire voltál biztos benne?


- Köszönöm. Biztos nem voltam benne, de nagyjából azért körvonalazódott a dolog mire ez hivatalos lett. Nyílván jó volt megtudni, hogy ez már biztos, vagyis egy fokkal biztosabb, mert ilyenkor is lehetnek sérülések, de jó érzés volt nagyon.

- Mennyire volt álmod az, hogy egy olimpián szerepelj, mennyire volt ez neked fontos?


- Nagyon-nagyon. Nyílván amikor az ember elkezd egy sportot, főleg olyat, mint a vízilabda, ami hagyományosan olimpiai sportág, kisgyerekként azt képzeli el, hogy olimpián vesz részt. Nyilván, amikor én erről álmodoztam, még a magyar válogatottról volt szó, de így is nagyon örülök neki.

- Mesélj egy kicsit a csapatodról! Egy kicsit háttérben voltatok, legalábbis a magyar csapat elkerült titeket az utóbbi időben. Milyen erősek vagytok, mi a fő fegyveretek?


- Igen, ez így volt. A fő fegyverünk... Nehéz egy dolgot kiemelni, talán az lehet a fegyverünk vagy, ami feldobhatja a teljesítményünket, hogy idén talán jobban tudjuk kombinálni az erőt, a centerjátékot, a bekkelést, ugyanazzal a hagyományos spanyol lefordulós stílussal, amit már korábban is képviseltünk.

- Magyar csapat eredményeit mennyire figyeled, a játékát?


- Az interneten néztem, nyílván a játékát nem tudom megítélni, mert ez az objektív adatokból nem derül ki. Igyekszem nézni a dolgokat, amennyire tudom.

- Nálatok Spanyolországban, mi az elvárás az olimpián a csapatot illetően?


- Szerintem a legtöbben többé-kevésbé tudják, hogy nagyon hullámzó a teljesítménye a csapatnak, tehát nem is formáztak meg konkrét elvárást. Nem tudom, szerintem az ötbe kerülés lehetne, de tényleg nem tudom, őszintén szólva nagyjából azt mondanám, hogy az öt közé kerülés, de nem mondtak semmi konkrétumot.

- Mivel lennél elégedett a londoni olimpia végén?


- Mindenképp éremmel szeretnék Londonból visszatérni - haza Magyarországra.

- Mi lesz, ha ehhez a magyarokat kell legyőzni, ha találkozunk valahol az elődöntő környékén?

- Ez nehéz lesz nagyon, de sportemberek vagyunk.

- Köszönöm szépen Balázs, sok sikert kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)


MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA 8:4 (1:0, 2:1, 3:2, 2:1)
Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda, v.: Stampalija (horvát), Naumov (orosz)
Magyarország: Szécsi, Varga T. 1, Madaras 1, Varga Dénes 1, Kásás 2, Hosnyánszky 3, Kiss G., Szivós, Varga DÁniel, Katonás, Steinmetz Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Ausztrália: Dennerley, Campbell, Cleland, Cotterill, Younger 1, Beadsworth 1, Roach 1, McGregor 1, Whalan, Woods, Howden, Miller. Szövetségi kapitány: John Fox.
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 1/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Varga T., ill. Cleland

Már a bemutatás ünnepi hangulatot teremtett, a szövetség vezetői több játékost köszöntöttek jubileumi szereplése alkalmából. A bemutatásra "400" feliratú mezben érkeztek a magyar játékosok, s ez akkor nyert értelmet, amikor az e mérkőzésre a csapatkapitányi feladatokat ellátó Kiss Gergely mikrofonnal a kezében köszöntötte Kemény Dénest abból az alkalomból, hogy elérkezett a 400. olyan mérkőzés, amelyen a szövetségi kapitány irányítja a csapatot. (Úgy láttuk, hogy Kemény Dénes rendesen elérzékenyült.)

Az Index cikke a 400-as jubileum alkalmából

Biros Péter már hétfőn gyengélkedett, a keddi meccset ki is hagyta, a bal válla sérült meg, de nem komoly a dolog.

A találkozón gyorsan elhúztunk, és bár az auszik szívósan jöttek utánunk, a győzelem megszerzése egy pillanatig sem forgott veszélyben.

A Hajós Alfréd Sportuszoda közönsége nagy szeretettel, reménységgel köszönt el a Kemény-legényektől, akik legközelebb Londonban játszanak hivatalos mérkőzést, Szerbia ellen...

A Vodafone Kupa végeredménye:

1. Magyarország 6,
2. Ausztrália 4,
3. Spanyolország 4,
4. Olaszország 3 pont

A torna legjobb játékosa Kiss Gergely lett.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Hosnyánszky első gólja


2:0 - Kásás első gólja


3:0 - Hosnyánszky második gólja


3:1 - Roach gólja


4:1 - Hosnyánszky harmadik gólja


4:2 - Younger gólja


5:2 - Kásás második gólja


5:3 - Beadsworth gólja


6:3 - Madaras gólja


6:4 - McGregor gólja


7:4 - Varga Dénes gólja


8:4 - Varga Tamás gólja


A jubilálók köszöntése


Kemény Dénes köszöntése


Az aranyérmek átadása


Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes, gratulálok a tornagyőzelemhez. Először a 400-as számról kérdeznélek, úgy tűnt mintha meglepődtél volna...

- Hát azért tűnhetett úgy, mert meglepődtem. A játékosaim, mint sokszor máskor, megint jól átvágtak, így volt a születésnapi tortánál is - semmiről nem tudtam. Hát, megmondom őszintén, hogy elszorult a torkom és nem csak azért, mert a 400 nagy szám, hanem itt ennyi ember előtt ezt a szeretetet, amit a srácoktól meg a közönségtől kaptam, ezt annak ellenére, hogy bennem volt a meccs előtti feszültség..., hát ezt azért nehéz leírni. És hát ez külön értéknövelő, hogy ők ünnepeltek meg, mert azért sokszor eszembe jutott a 16 év alatt, hogy miközben a játékosok kapják a vízilabda szövetségtől a plaketteket, nekem is vannak jubileumaim, de aki ezzel foglalkozik a szövetségben, vagy aki valakit ezzel megbízott, az ezzel nem nagyon törődött. Úgyhogy így aztán ennek még sokkal nagyobb az értéke, még egyszer köszönöm a fiúknak.

- Akkor értékeljük a tornát néhány mondatban. Megnyertétek, de gondolom, hogy nem ez a legfontosabb.

- Nem olyan nagy baj azért, hogy megnyertük, mert ennyi embernek az ember igyekszik örömet okozni. A legfontosabb az, hogy láttuk, nagyon sok volt ez a 19 meccs. Láttuk azt, hogy nagyon jól ki kell használjuk a maradék időt arra, hogy ez ne üssön vissza Londonban, nem csak az első meccseken, hanem később sem, hogy ne maradjanak ezektől a mérkőzésektől nyomok a csapatban, már negatív nyomok. Az látszik, hogy miben kell javulnunk, meg fogjuk csinálni, föl kell a csapatot pörgetni. Mindenkinek följebb kell jöjjön blokkolásnál, lövésnél, abban a pillanatban jobbak lesznek a döntések, jobbak lesznek a kivitelezések.

- Mi a menetrend az elutazásig?

- Holnap pihenőnap van. Csütörtökön-pénteken az ausztrálokkal edzünk, hétfőtől az amerikaiakkal, utána a legvégén meg magunkban és 27-én ülünk föl a repülőre, ki reggel, ki délután.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)


Steinmetz Ádám nyilatkozata

- Kedves Ádám! Egy gyönyörű szép aranyérem lóg a nyakadban, a Vodafone kupán vagyunk túl, amelyet megnyertetek. Mit szóltál a tornához, milyen célt szolgált ez a felkészülésben, az olimpiai felkészülés utolsó állomásaként? Milyenek voltak az ellenfelek? Légy szíves összegezd a tapasztalataidat!


- Először is gratulálnék Kemény Dénes szövetségi kapitánynak a 400. mérkőzéséhez a magyar válogatott kispadján!

- Én pedig gratulálok Steinmetz Ádámnak, akit a 150. válogatottsága alkalmával köszöntöttek!

- Igen, és köszönöm szépen. Nagyon jól esett itt a publikumtól, illetve a vízilabda szövetségtől ez a figyelmesség. Kellett rendeznünk egy tornát ahoz, hogy megnyerjük :-) A viccet félretéve, célunk volt, hogy megnyerjük ezt a tornát, ahogyan az is, hogy mindhárom, egyébként nívós ellenfelünket legyőzzük, ez nem sikerült maradéktalanul. De mégis, összeségében úgy gondolom, hogy előreléptünk az elmúlt hetekhez képest, elsősorban védekezésben. Bár a fáradtság eléggé látszott a csapaton, a kimerültség ellenére úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Ezt a hátralévő tíz napot, ami még hátra van az indulásig, reméljük minél alaposabban fogjuk majd eltölteni és hasonló örömökben részesítjük majd a szurkolóinkat.

- Ádám, így legyen, sok sikert, mennetek kell,  megbeszélés van, majd még találkozunk. Köszönöm és gratulálok.

(Lejegyezte: Tina)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, izgalmas tornát csináltatok nekünk, szurkolóknak, de megnyertétek végül. Hogy látod, hogy összegeznéd: milyen állapotban vagytok, mire lehet számítani, mennyi van még hátra a teljesítménynövelés lehetőségeiből?

- Játszottam itt a Margitszigeten legalább tíz Unicum Kupát és ha jól számolom három Vodafone Kupát, és jobban örülök, amikor sima és egyértelmű, hogy a magyar csapat ezeket megnyeri, de most azért egy kemény tornát szerveztünk, az olasz, a spanyol és az ausztrál csapat mindegyike elég jó formában van. És talán annyit elég elmondani az egészről nagyon röviden, hogy az első és az utolsó meccsen, a spanyolok és az ausztrálok ellen 4-4 gólt kaptunk, az olaszok ellen 10-et és ez óriási különbség.

- Hogy látod a hátralévő 10-12 napot, ami még a rajtig van. Mire lesz elég, mit kell még elvégeznetek?

- Már kaptuk a vereségek alkalmával a figyelmeztetéseket, hogy hol kell javulnunk, ezekből okultunk részben, azért is kaptunk ilyen kevés gólt azon a két mérkőzésen, amikor jól ment a védekezés. Másrészt pedig Dénes is figyelmeztetett már minket, hogy milyen tennivalók várnak ránk ebben a tíz napban. Tehát majdnem annyit kell tennünk, mint előtte sok hétig, amikor fizikailag kellett összeszednünk magunkat és a csapatot kereste a szövetségi kapitány. Most ehhez képest a csúcsra járatás jön és ez nagyon sok apró részlettel fog együtt járni fizikailag is, gyorsításban is és taktikailag is.

- Van már benned olimpiai láz?

- Már nagyon régóta van.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, ez a nap is elérkezett. A következő meccsetek, ha jól tudom, a szerbek ellen van, Londonban.

- Még addig lesz két edzőmeccsünk. Először is gratulálok Dénesnek a 400. meccséhez, nagyon nagy ez a szám. Örülünk, hogy sikerült ilyen jó játékkal megünnepelnünk.

- Milyen állapotban vagytok? Mennyire van kész a csapat?

- Most úgy érzem, kész van, "teljesen kész van". :) Tehát gondolom, rajtam is látszik. Most lesz egy kicsit ilyen lazább, frissítőbb időszak, és aztán már London.

- A negyedik olimpiád. Mennyire vagy ideges az előzőekhez képest?

- Most még semennyire. Ugye volt egy kis íve, csapathirdetés, aztán most jött a Vodafone Kupa, most vége van egy győztes mérkőzésnek, most abszolút nyugodt vagyok, úgyhogy…, hát majd 28-án, hogyha megkérdezed ugyanezt a kérdést, akkor valószínűleg mást fogok mondani.

- Ok, találkozunk, köszi. Szia.

- Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi, minden jó, ha a vége jó… A vége jó lett, megnyertétek a tornát. Értékeld egy kicsit! Fejlődtetek ez alatt a három meccs alatt valamennyit?


- Meglátjuk, a vége tényleg jó lett, a mai meccs egész jól sikerült, a tegnapit sajnálom, szerintem az volt a legfontosabb és a legnehezebb.

- Maradt bennetek valami ezekből a meccsekből?


- Milyen szempontból?

- Lelkileg, idegekben…?


- Szerintem nem, annyi meccset játszottunk nyáron, hogy maximum a fáradtság, de azt meg kipihenjük azért az olimpia első meccséig. A mai talán azért volt furcsa, mert ez volt az utolsó hivatalos, mégiscsak menjünk úgy az olimpiára, hogy ez legalább megvan.

- Hogy látod a helyzeteteket most?


- Nagyon nehéz. Az elmúlt évekhez, az elmúlt világversenyekhez képest minden csapat feljött, minden csapat jó, még az is, amelyik nem tud vízilabdázni, az is fegyelmezett, az sem nagyon hibázik. Fizikailag mindenki a topon van, tehát nehéz mindenki ellen játszani. Meglátjuk, egy nehéz olimpia lesz, egy nagyon nehéz, az első pillanattól az utolsóig.

- Izgulsz már?


- Nem, most még nem, most ezek a meccsek voltak fontosak. Majd ha leszáll a repülő és megérkezünk a faluba, onnantól kezdve már izgalmas!

- Köszönöm szépen!


- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, azt a frappáns kérdést találtam ki, hogy: életed első olimpiájára készülsz, mennyire vagy ideges, milyen állapotban vagy, mit remélsz?


- Először is, nagyon örülök. Nem vagyok ideges. Nagyon várom a játékokat, és nagyon-nagyon izgalmas lesz szerintem az elkövetkező időszak.

- Az olimpiából nem fogsz sokat látni, mert tudom, hogy mi van ilyenkor. Gyakorlatilag az edzéstől a szobáig terjed…


- Így van. Igazság szerint, szerintem, akik itthon vannak, azok sokkal jobban fogják látni – és talán élvezni – az olimpiának a felhajtását. Mi nem azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat, hanem, hogy megnyerjük. Ez a célunk, ezért küzdünk.

- Milyen állapotban vagytok? Vége van gyakorlatilag a felkészülésnek, most már csak a ráhangolódás következik. Hogy látod a helyzetet, miben reménykedhetünk?


- Szerintem jó állapotban vagyunk. Sok mérkőzés volt most az elmúlt időszakban, fel fog minket frissíteni Dénes. Ez szükséges ahhoz, hogy jól teljesítsünk kint.

- Van-e valami fogadalmad?


- Természetesen van. Természetesen nem mondom el :-)

- A döntő után elmondod?


- Ha úgy alakul az eredmény, akkor természetesen elmondom.

- Drukkolni fogok, hogy úgy alakuljon! Köszönöm szépen, jó utat!


- Rendben! Köszi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


4 régi hozzászólás

aurel hozzászólása
aurel36353
2012.07.19. 23:05

Egy megemlékezés Pekingről - remélem segíteni fog! :-))) Hajrá, fiúk! http://www.youtube.com/watch?v=lMfy6ODrE_g

balzs hozzászólása
balzs36345
2012.07.18. 19:13

Az Unicum csak a pozitív gondolatok miatt kell... :)

ladorjan hozzászólása
2012.07.18. 17:55

Most már tudom, hogy Szecska mitől nyugodt, a csapathirdetés után jött az Unicum..., de Szandra már korrigált.

ak47 hozzászólása
ak4736343
2012.07.18. 11:32

Az a lényeg, hogy a SZERB, MONTENEGRÓ, HORVÁT, OLASZ, AMERIKAI csapat ellen úgy menjen a védekezés mint az AUSZTRÁL és SPANYOL csapat ELLEN! és akkor gond egy szál sem, és megint aranyat nyerünk... :) HAJRÁ MAGYARORSZÁG