FACEBOOK

Románia-Magyarország 15:17

Románia-Magyarország 15:17
hozzászólás, 2012.08.02.

Foggal-körömmel küzdve, még mindig sok hibával, de csapatunk megszerezte első győzelmét az olimpiai tornán. Helyszíni jelentésünk hat nyilatkozattal és sok fotóval.

ROMÁNIA-MAGYARORSZÁG 15:17 (4:5, 5:4, 2:5, 4:3)
London, Waterpolo Arena, v.: Balfanbajev (kazah), Borrell (spanyol)
Románia: Stoenescu, Radu 1, Negrean 2, Diaconu 2, Iosep, Busila 3, Matei 2, Chioveanu, Goanta, Georgescu, Ghiban 3, Kádár 2, Dragusin. Szövetségi kapitány: Kovács István
Magyarország: Szécsi - Varga T. 1, Madaras 5, Varga Dénes, Kásás 1, Hosnyánszky 3, Kiss G. 2, Szivós 2, Varga Dániel, Biros 3, Steinmetz Á., Hárai, Nagy V. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 6/9, ill. 7/12
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 2/2
Kipontozódott: Varga Dániel (22.p.), Busila (23.p.), Ghiban (26.p.), Varga Tamás (28.p.), Szivós (30.p.), Goanta (30.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Csurka Gergely blogbejegyzése a meccsről

Szabó Zoltán értékelése


vlv-képek


KEMÉNY DÉNES
a magyar sajtó jelenlévő képviselőinek nyilatkozott.

- Sokkal nehezebb volt, mint mások gondolták, annyira volt nehéz, amennyire mi gondoltuk.

- Ki miatt volt nehéz? Miattuk, vagy miattunk?

- Szerintem az első félidőben a védekezésünk azért lett kaotikus, mert a legjobb szándék ellenére a góloknak legalább a fele védőkön megpattant, a csapat biztonságárzetét elvevő "idétlen" gól volt. Volt persze benne egy-két figyelmetlenség is. A lényeg az, hogy én azt éreztem, hogy egy idő után jött a csapatban a kapott gól terrorja és az egyébként más mérkőzéseken normálisan működő védekezést túlvariáltuk, túl akartuk biztosítani, ezzel további lehetőséget adtunk nekik. De meg kell, hogy mondjam neked, az egész mérkőzés tele volt gusztustalan dolgokkal, amire most nem akarok kitérni, ez sem adott a csapatnak nyugalmat, ami egy ilyen fontos mérkőzésen 2-3 gólos vezetésnél szükséges lett volna.

- Most praktikusan szinte három szünnap következik, ezt a három napot ugyanúgy töltitek edzésben, mentális felkészülésben, mintha három győzelemmel állnánk, vagy máshogy?

- Hát ezt most nem tudom. Először is ugye haza kell menni és megnézzük a mérkőzést, megnézzük azt amit csináltunk, kielemezzük és eszerint csinálom a következő másfél nap tervét, mert azért ugye az angol mérkőzés eredménye az nincs felírva az eredményjelző táblára.

- Hogy értékeled az egyéni teljesítményeket, van javulás?

- Hát, támadójátékban nem igazán tudok senkit sem megfeddni. Azért, hogy az általában 4-5 gólt lövő Radu csak egyszer volt eredményes, mindenképpen dicséret jár a fiúknak. Az, hogy emiatt aztán feleslegesen sok gólt kaptunk, arról meg már az előbb beszéltem, én szerintem ez egy idő után inkább pszichés probléma volt, amitől borult a védekezésünk. Először normálisan csináltunk mindent, csak bepattangattak a lövéseik, nem tudtunk elhúzni.

- Annak, hogy Varga Tamással lövetted az ötöst, pedagógiai, pszichológiai okai is voltak?

- Meg se kérdeztek. Én meg nem fogom egy kétszeres olimpiai bajnok kezéből kikérni a labdát, hogy lője a Biros. Ő odaállt, a többi örült neki, azt hiszem, hogy ő is.

(Lejegyezte: Danna)


KOVÁCS ISTVÁN a vlv-nek:

- Megmondom őszintén, hogy nagyon jól küzdöttünk az első perctől az utolsóig. Minden elismerésem a saját csapatomnak. Lőttünk 15 gólt, ez nekünk nagyon-nagyon nagy dolog, de az a baj, hogy nagyon sokat is kaptunk. Az emberhátrányokban nem ment úgy a védekezés, de jó meccset játszottunk és én örülök. Még megpróbáljuk Montenegró ellen, a szerbek azért már keményebb dió, de nincs veszítenivalónk ezen az olimpián. Abban bízom, hogy mindenki ellen így fogunk játszani.

- Megfordult a fejedben, például 9:9-nél, hogy esetleg lehet valami?


- Nagyon sok idő volt még, az ember persze győzni akar, de ha akkor teszed fel ezt a kérdést, amikor még 6, 3 vagy 2 perc van hátra, akkor persze nyilván megfordul, de ez a magyar csapat nagyon jó hozzánk képest. Annak örülök, hogy végig lépésben tudtunk maradni. Azt kértem, nehogy az legyen, hogy az elején elmennek, ahogyan a felkészülési mérkőzések alatt. Igazából innentől kezdve próbáltuk velük tartani a lépést, megint a 3. negyed volt kritikus nekünk, mint tegnapelőtt az amerikaiak ellen.

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)


BIROS PÉTER a vlv-nek:


- Péter, gratulálok az első győzelemhez! Nehéz volt ez...

- Hát, nehéz volt... Eddig is. Tizenhét gólt lőttünk és 15-öt kaptunk, az egy kicsit, hát nem tudom..., sok. Mindenki megint hozzátette azt, amivel gólokat kaptunk. De annak örüljünk, hogy nyertünk! Tanulságos volt a védekezés, nem is tudom, kicsit ilyen... vicces. Lövünk 17 gólt, kapunk 15-öt, kicsit sanghaji fílingem van, hogy rengeteg gólt tudunk lőni és rengeteget kapunk. Tíz fölött kell lőni ahhoz, hogy talán meccset nyerjünk. Nem tudom, remélem megfordul ez a tendencia, és elérjük hogy kevesebbet kell lőni a győzelemhez. Nem tudom mi ennek az oka, próbálgatjuk kideríteni, de eddig nem jöttünk rá ennek a nagy rejtélynek a titkára.

- Több játékos javuló formát mutat. Gondolom ez biztató azért.

- Igen, én úgy érzem, hogy az első meccsen még valahol Budapest és London között voltunk, a másodikon már itt. Úgy látom, de szerintem mindenki, hogy úgy kellett volna játszani az első meccsen is. Itt is... de úgy érzem, hogy most kicsit meg átlendültünk a túloldalra, mindenáron rengeteg gólt akartunk lőni, ami sikerült is, de hát nem ment annyira a védekezés. Mindegy, ahhoz gratulálok saját magunknak, hogy megvan az első győzelmünk. Ma még örüljünk, aztán holnaptól lehet készülni az angol meccsre.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Marci, először is gratulálok az első olimpiai gólodhoz! Úgy örültél, mintha valami kiszabadult volna belőled…


- Először is rettentően boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk a román csapat ellen! Örülök természetesen a gólomnak, azért ez  megkönnyebbülés, hogy sikerült betalálnom. Ennyi.

- Nagyon nehéz meccs volt, és úgy tűnt, hogy elmentek, elmentek, de aztán mindig visszajöttek a románok veszélyes közelségbe.


- Így van. A román csapat egy jó csapat, kihasznál egy pillanat alatt minden hibát, hogyha egy ellenfél felkínál neki lehetőségeket. Nagyon örülök, hogy a végére azért mégiscsak kijött – ha nem is a két csapat közötti teljes különbség, de az, hogy tudtunk nyerni.

- Nem láttam még a statisztikát, de így ránézésre sokkal többet játszottál, mint az eddigi két meccsen. Ezt minek tulajdonítod, illetve volt-e erről szó meccs előtt az értekezleten?


- Én nem úgy készülök semmilyen mérkőzésre, hogy mennyit fogok játszani. Amennyi megadatik nekem, amennyit tudok segíteni, annyit próbálok. Ma így jött ki, nem tudom, hogy hogy lesz a következő. Amikor bent vagyok, akkor mindent megteszek a csapat sikeréért, ahogy a többiek is.

- Felszabadultság van bennetek most azért egy kicsi, megkönnyebbültetek?


- Igen. Én úgy gondolom, hogy ez volt eddig a legfontosabb mérkőzésünk az olimpián, hiszen…, nem is mondom, hogy mi történik, ha itt ma esetleg kikaptunk volna. Mégiscsak ez a győzelem, ez nagyon kell ahhoz – nem lebecsülve Nagy-Britannia csapatát –, hogy a csoport első négy csapata között végezzünk.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést!
 

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:


- Gratulálok a győzelemhez, Zoli. Egy rövid értékelést kérnék.


- Köszönjük szépen. Nagyszerűen titkoltuk a védekezésünket az ellenfelek elől! Úgy gondolom, hogy most már mindent el kell felejteni, amit eddig a védekezésről tanultunk, vagy kitaláltuk, hogy szeretnénk csinálni. Teljesen tiszta lapokkal vissza kell nyúlni, hát nem is tudom, meddig… talán 10-20 évet... ifi szintig. :) És aztán minden egyes jó védekezésnél elhinni, hogy ez nem véletlenül volt jó, hanem azért, mert mi jók vagyunk.

- Felszabadultatok egy kicsit?


- Egy kicsit…

- Köszönöm szépen.
 

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Norbi, gratulálok a győzelemhez is és az öt gólodhoz is. Azt hiszem, hogy ez nagyon kellett neked is, a csapatnak is, mindenkinek. Foglald össze, légy szíves. Úgy láttam, hogy te is felszabadultál egy kicsit, a harmadik gól után már nem is örültél annyira. :)


- Inkább dühös voltam, hogy nem tudtunk ellépni, hogy hátul mindig gólokat kaptunk. Ezt rendbe kell tennünk, ha egyáltalán bármit nyerni akarunk az olimpián. Elöl nem fogunk tudni ennyi gólt lőni, hiába mindenki jó lövő, meg jól támad, a legjobb csapatok ellen ez nem fog menni. Hogy is mondjam, mi ennél jobbak vagyunk, hátul is.

- Mi lehet a gond hátul? Ez volt a legjobb, a védekezés ment a legjobban a felkészülés során.


- Igen ezért is lepődtünk meg. Az elmúlt években ezzel voltak gondjaink, most úgy nézett ki, hogy alakul, hogy jó lesz. Aztán megjöttünk ide, és nem megy, nem úgy megy, ahogy kellene. Sokszor nincsenek blokkok, nem az lövi el, akit megbeszéltünk. Van még idő hál’ istennek. Nem sok idő van, de hál’ istennek egy angol meccs jön. Rendbe kell rakni ezt, az USA-meccsig mindenképp.

- Azért, gondolom, lelkileg egy kicsit felszabadultatok most. Nagy volt a nyomás, nem?


- Hát igen. Nem szoktunk hozzá, hogy nemhogy egy olimpiát két vereséggel kezdjünk, de egyáltalán, egy világversenyt. Akárhol voltunk, azért még a római vb-n is, meg Sanghaj-ban, a csoportunkat megnyertük. Azt hiszem, hogy egy döntetlen volt csak a csoportban, nem vereség. Nem jó vereséggel kezdeni, nyilván lelkileg is nyomasztó, hogy fel kell állni.

- És most hogy látod a helyzetet?


- Most eggyel jobb. Most jön ez az angol meccs, aztán várjuk, hogy hogyan tovább. Bár a mostani jelek szerint most a harmadik-negyedik helyre számíthatunk a csoportban.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A magyar csapat legközelebb szombaton, magyar idő szerint 19.20-kor lép színre, az ellenfél Nagy-Britannia.

További csütörtöki eredmények

A csoport

Spanyolország-Ausztrália 13:9 (2:1, 3:3, 4:1, 4:4)

Kazahsztán-Görögország 4:11 (1:2, 0:4, 1:3, 2:2)

Olaszország-Horvátország 6:11 (3:4, 1:1, 1:3, 1:3)

A csoport állása három forduló után:

1. Horvátország 6, 2. Spanyolország 4, 3. Görögország 3, 4. Olaszország 3, 5. Ausztrália 2, 6. Kazahsztán 0 pont

B csoport

Montenegró-Szerbia 11:11 (1:3, 2:1, 5:4, 3:3)


Nagy-Britannia-USA 7:13 (0:5, 3:3, 3:2, 1:3)

A csoport állása három forduló után:

1. USA 6, 2. Szerbia 5, 3. Montenegró 3, 4. Románia 2, 5. Magyarország 2, 6. Nagy-Britannia 0 pont

OLIMPIAI ALOLDALUNK



vlv-képek a Montenegró-Szerbia meccsről

49 régi hozzászólás

sirkaan hozzászólása
sirkaan36661
2012.08.04. 17:00

lézer Nagyon szívesen! Már megérte legalább is nekem! Időm mint a tenger, ha szeretnéd akkor tanulj, figyelj és reagálj ahogyan csak akarsz! További szépet és jót!

lézer hozzászólása
lézer36658
2012.08.04. 11:35

Kedves sirkaan! Köszönöm,hogy megtiszteltél,észrevételeddel,nagyon tanúlságos,eddig csak úgy éltem a nagyvilágban,de most ,hogy olvaslak ,megmutattad a helyes utat,most már tudom,hogy eddig csak bolyongtam a nagyvilág,a sport és a vizilabda kiismerhetetlen berkeiben.Ha időd és türelmed engedi,kérlek tanits tovább,és tovább,mert nélküled elvesznék. Hálás köszönet érte!:-)

Mirr Murr hozzászólása
2012.08.03. 21:41

Televan meglepetésekkel ez az Olimpia. Talán a \"DOBOZ\" teszi amit nem a cimzett nyitott ki elsőnek. De az is lehet, hogy nem jól láttam. Fogjuk a \"kiváncsi gyerekekre\" akik még nem nőttek fel. Hajrá Magyarok! Meneküljön a menthető érem.

sirkaan hozzászólása
sirkaan36653
2012.08.03. 15:07

lézer ismét nagy bölcsesség egyéni sportot csapat sporttal összehasonlítani!

Gorcsev hozzászólása
Gorcsev36652
2012.08.03. 12:36

Sajnos a tele van negatív hozzászólással a fórum. Igazából nem lepődök meg ezen. \"lézer\" és csapata, tragikus brigád egytől egyig Okoskodva beidézni 83 oldalt, gratulálok... Igazából azt nem értem, az ilyenek miért járnak ide? Oktatni? Azt nem hiszem. Ahhoz több intelligencia kellene Süt a rosszindulat minden beírásából. HAJRÁ FIÚK! Zárjanak a blokkok, érjetek oda, csússzatok, másszatok, de érjetek oda! HAJRÁ FIÚK!

toldo hozzászólása
toldo36651
2012.08.03. 12:26

Teljesen igazad van lézer,ne hagyd ,hogy eltántoritsonak. Az álmainkat veszik el, éppen most Londonban.

zsolt68 hozzászólása
zsolt6836649
2012.08.03. 11:42

SZIASZTOK KEDVES MINDANNYIAN ! ENGEDJÉTEK MEG , HOGY ELŐSZÖR A DANINAK GRATULÁLJAK NAGY-NAGY SZERETETTEL !!! FENOMENÁLIS,AMIT CSINÁLT. CSAK SZUPERLATIVUSZOKBAN LEHET RÓLA BESZÉLNI. REMÉLEM ,HOGY A KAJAK-KENU VERSENYEKEN ÉN IS MEGSZORÍTHATOM A KEZÉT. A ROMÁN MECCSRŐL : NEM LEHETTEK BÜSZKÉK MAGATOKRA. REMÉLEM MINDENKI OLVASTA SZABÓ ZOLTÁN VÉLEMÉNYÉT A MECCSRŐL.ELSŐSORBAN A NEVETGÉLÉSRE GONDOLOK. EDDIG MÉG NEM MONDTAM,DE MOST MONDOM. MEGKÉRLEK SZÉPEN BENNETEKET , HOGY TISZTELJÉTEK A SZURKOLÓITOKAT ANNYIRA ,HOGY SOKKAL FELELŐSSÉGTELJESEBBEN JÁTSZOTTOK. NAGYON KEMÉNY DOLOG OTT LENNI A LELÁTÓN, ÉS NEM KEVÉS ÁLDOZAT... ŐK SOKKAL TÖBBET ÉRDEMELNEK. DE HOZOK POZITÍV PÉLDÁT TŐLETEK. AZ IGAZSÁGOT MADARAS NORBI MONDTA KÖZÜLETEK. HALLGASSÁTOK ŐT ,ÉS KÖVESSÉTEK ŐT. NAGYON REALISTA VOLT A NYILATKOZATÁBAN, ÉS ÉRZI A VESZÉLYT. A JÁTÉKRÓL ANNYIT,HOGY SZERINTEM A VÉDEKEZÉSBEN - FŐLEG EMBERHÁTRÁNYBAN - SOKKAL TÖBBET KELL MOZOGNI. NEM ELÉG A KÉZERDŐ,A BLOKK , MERT AZT KÖNNYEDÉN ÁTLÖVIK.SAJNOS.... FORRNIA KELL A VÍZNEK. REMÉLEM MÉG EMLÉKEZTEK AZ ATHÉNI DÖNTŐ UTOLSÓ NEGYEDÉRE. AZ IGEN ,A SZERBEKET NULLÁRA HOZNI EGY NEGYEDBEN, AZ KEMÉNY. OTT VOLT MOZGÁS , OTT VOLT SZÍV ÉS LÉLEK, OTT IGAZÁN AKARTATOK. ÉS NEM TUDOK MÁST MONDANI,DE AMIKOR CSAK LEHET ÉN SZOROS VÉDEKEZÉST KÉRNÉK. HA OTT LIHEGTEK MINDIG MINDEN JÁTÉKOS FÜLÉBEN ,AKKOR NEM FOGNAK ENNYI GÓLT LŐNI. AZ EZER SZÁZALÉK. A TÁMADÁSHOZ GRATULÁLOK. NAGYON SZÉP GÓLOKAT LÁTTAM. DE TOVÁBBRA IS NAGYON HATÁROZOTTAN AZT MONDOM ,HOGY NEM KELLENEK A FLIKK-FLAKKOK,MERT AZ CSAK TÉVÚTRA VISZ BENNETEKET. EZ BIZTOS. NEM KELL SZÉP MAGYAR VÍZILABDA. KEMÉNY FÉRFIAKAT AKARUNK LÁTNI ,AKIK GYŐZNEK,AKIK PÉLDAKÉPEK TUDNAK LENNI ,MINT GYURTA DANI. KEMÉNYÍTSETEK BE, LEGYETEK ÖSSZESZEDETTEK, BÁTRAK,KITARTÓAK ÉS ÉLESEK. BÍZOM BENNETEK ! A CSAJOKÉRT NAGYON SZORÍTOK MA. REMÉLEM NEM KELL KÉT NEGYEDET VÁRNI, HOGY MEGTALÁLJUK A HELYES VÉDEKEZÉST. AZ MOST NEM FOG BELEFÉRNI. LEGYETEK BÁTRAK , ÉS LŐJJETEK TÁVOLRÓL PONTOSAN. NÁLATOK BEJÖTT A SOKMOZGÁSOS VÉDEKEZÉS. BÍZOM BENNE , HOGY MOST IS VALAMI HASONLÓT LÁTUNK. NE FELEJTSÉTEK: A VÉDEKEZÉS A LEGFONTOSABB. KÜLÖN SZURKOLOK A KAPUSOKNAK ! MINDENT BELE ! HAJRÁ,MAGYAROK !!! HAJRÁ,CSAJOK !!!HAJRÁ ,FIÚK !!! ISTEN VELETEK ! VÁGVÖLGYI ZSOLT

sule hozzászólása
sule36648
2012.08.03. 10:01

rampanpuli! Nem csak te, majdhogynem sírtak:)), de sok ilyen kellemetlen percet még a tisztelt zsűrinek. Amúgy erre is utalt Benedek, amikor azt mondta, hogy sokan nem akarják, hogy nyerjünk...

qqcska hozzászólása
qqcska36647
2012.08.03. 10:00

lézer, ilyen nagyképű baromsághalmazt régen olvastam - egyszerűbb lett volna ha leírod, hogy te vagy a király! egy kérdés a kiábrándultak felé: mi történik, ha a fiúk csak (mondjuk) 9.-ek lesznek? összedől a világ és visszajönnek az ötvenes évek? szerintem nem...

sirkaan hozzászólása
sirkaan36645
2012.08.03. 09:41

Gratulálok a csapatnak! Kicsit visszafogottabb commenteket ha kérhetném azért \"OB2 szinvonalú\"-nak nevezni akármilyen olimpiai mérkőzést az nagy bátorságra és hozzá értésre vall!

lézer hozzászólása
lézer36644
2012.08.03. 09:23

Végre egy NŐ aki érti a humort!!! Vannak még csodák!!! Csak az nem a vizilabda. A magyar mentalitásról,a mérkőzés után a két szövetségi kapitány nem fogott kezet,jó nem? Boldog vagyok hogy Szivós Marci egy OB 2-es szinvonalú mérkőzésen lőtt két gólt! Király! Sanyi vagy Marci a KIRÁLY?:-))))

rampanpuli hozzászólása
2012.08.03. 09:18

Hajrá fiúk ! Én sem értek egyet azokkal akik \"leírják\" a csapatunkat. Végig izgulunk a meccseken velük együtt, és aki azt mondja nem veszi észre rajtuk hogy akarnak, az hazudik ! Apropó, csak nekem tűnt fel milyen pofákat vágtak a zsűriasztalnál, egy-egy gólunk után ?

lili hozzászólása
lili36642
2012.08.03. 09:01

wow! ...ezt nem hiszem el, komolyan...

cowk hozzászólása
cowk36641
2012.08.03. 08:42

im es B: jah, gyerekek, nem tudom mi van veletek, de ezzel a negativ bullshittel le kene allni. eskuszom, ha csont nelkul kiesnenk meg is ertenem, de konyorgom, csak 3 meccs ment le az olimpiabol.

sule hozzászólása
sule36639
2012.08.03. 08:08

te nem király vagy... amúgy ne fárassz ilyen baromságokkal, komolyan gondoltad, hogy az eszmefuttatásodat bárki is végigolvassa?! :DDDDDDDDDDD

lézer hozzászólása
lézer36638
2012.08.03. 07:55

http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=1310 Bratyis mérkőzés???? Vakok közt félszemű a király!Én vagyok a Király Sanyi.:-)))) Amikor még apró kisgyermekek voltatok,térden mászva mozogtatok a világban.Körülöttetek már mindenki tudott járni,ezért aztán azt vettátek a fejetekbe,hogy ti is megpróbáltok járni. Így,apránként kifejlesztettétek a járáshoz szükséges készségeteket.Megkapaszkodtatok valamiben a fejetek felett,és felegyenesedtetek.Felálltatok,miközben fogtátok az asztalt vagy a széket,vagy egy nagy kitömött állatot.Inogva és izonytalanul felállattok,elestetek,majd újra újra próbálkoztatok,egészen addig,amíg már önállóan is meg tudtatok állni.Azután megtettétek az első lépést. Ahogy figyeltétek az idősebbeket,láttátok,hogy lépésről lépésre halandnak:Jobb láb,bal láb jobb láb,bal...,ti azonban csak egyet tudtatok lépni,aztén elestetek. Napokig köröztetek a kisasztal körül,ügyetlenül lépdelve,anya vagy apa ujját fogva,amikor verge megtettétek az első pár lépést.....,egyes-egyedül,önállóan,remélhetőleg a családod éljenzése és tapsa kíséretében. Bablépések.Egyszerre csak egy.És megtanultatok JÁRNI! A JÁRNI TANULÁS FOLYAMATÁBAN valószínűleg sokkal több volt az esések száma,mint a sikeres lépteké.Gondoltatok azonban valaha is arra,hogy abbahagyjátok?Mondtátok azt valaha is magatoknak:?Nem nekem találták ki a járást,ezért azt hiszem,mászni fogok az életem hártalévő részében.?Nem,természetesen nem.Akkor most miért teszitek? Eltér-e ettőlbármely olyan mai cél,melyet szeretnétek elérni,hogy meg tudjatok valósítani valamilyen dolgot?Mikor vesztettétek el azt a képességeteket,hogy kitűzzetek egy célt,elinduljatok felé és elérjétek azt?Hogy lehet az,hogy nem teszitek meg azokta a dolgokat,amelyeket egy vagy két eves korotokban megtetteetek? A válasz aggasztó,mégis egyszerű: Valamikor az életetek folyamán egyre vonkodóbbá váltatok,hogy babalépéseket tegyetek.Elvesztettátek a hiteteket abban az egyetemes igazságban,hogy az apró,fegyelmezett tettek melyeket űjra és űjra elvégzünk,hegyeket tudnak mozgatni. Shakespear azt mondta:A meredek hegyek megmászása először lassú lépéseket igényel?,mostanra azonban abban hisztek,hogy áttörést kell elérni...,kvantumugrásokat kell tenni...,rögtön kell ez,rögtön kell az...,nyerni kell a lottón.Inkább megelégedtek a kevesebbel,csupán azért,mert a több,kívül esett a hatókörzetetekből.Megfeledkeztetek az egyik legjobban bebizonyított,hatalmas sikereket elért filozófiáról: A ?Hajszálnyi különbségről? gondolatáról. A GYŐZELEM MINDIG HAJSZÁLNYI KÜLÖNBSÉGEN MÚLIK.Ki ne emlékezne arra a diadalmas pillanatra,amikor Dan Jansen,amerikai gyorskorcsolyázó,az 1994-es téli olimpiánvégre valahára felülkerekedett az évekig tartó csüggedésen,csalódottságon és frusztréción,és megnyerte az aranyérmet az 1000 méteres távon,és egyben beállította az 1 perc 12,43 másodperces új világcsúcsot. Tudjátok mennyivel nyert Jansen?Tudjétok,hogy mekkora volt a különbség a világcsúcsot beállító aranyérem és a feledésre ítélt második hely között? Nulla egész huszonkilenc század!Ez aztán, tényleg Hajszálnyi különbség! Nem számít mit vesztek figyelembe,nem számít,milyen területét vizsgáljátok-az élet,a munka,illetőleg a szórakozás--,a nyerás és a vesztés közötti különbség--az,hogy elsőként és legjobbként kerültök-e be feljegyzések közé,vagy egyáltalán nem-,vagyis a sikert és a kudarcot elválasztó űr mindig is...HAJSZÁLNYI lesz. A legjobb hír viszont az,hogy nem csupán a győztes cél teszi a HAJSZÁLNYIKÜLÖNBSÉGET.A hajszálnyikülönbség maga a folyamat,amelyet a győztesek használnak arra,hogy elérjék a céljaikat. NAPONTA EGY PENNY,MEGDUPLÁZVA EGY HÓNAPON KERESZTÜL....Ha most azonnal felajánlanának nektek egymillió dollárt,vagy naponta egy pennyt,megduplázva minden nap,egy hónapon keresztül melyiket választanátok?A legtöbb ember valószínűleg az azonnali egymilliü dollárt választaná,kivéve,ha ismeri ezt a példát.Ez viszont hibás döntés lenne.Egy penny,naponta megduplázva,egy hónapon keresztül összesen: 10 737 418 dollár és 24 cent.Kamatos kamat.Megduplázás.Mértani növekedés.Ez mind összeadódik,és megkapjátok a HAJSZÁLNYIKÜLÖNBSÉGETEKET. A HAJSZÉLNYIKÜLÖNBSÉGGEL az idő nektek dolgozik.Mi lenne akkor,ha adnátok magatokat 5 évet arra,hogy kétszer annyivá váljatok,mint amennyi ma vagytok:Kétszer annyit keresetek,kétszer annyi embert ismerjetek,kétszer nagyobb hataéssal legyetek a világra,kétszre jobb életminőséget élvezzetek?Meg tudnátok tenni?Hogy csinálnátok?Kérdezzétek meg őszintén magatoktól:?Ha megduplázom az erőfeszítéseket;ha kétszer annyi időm lenne;ha kétszer okosabb lennék;ha kétszer kemenyebben dolgoznék,mint ma,tényleg kétszer olyan hatékonyá tudnék válni,mint amilyen most vagy?Nem,nem tudnátok,és ezzel ti is tisztában vagytok.De várjatok!Van egy módja annak,hogy kétszer,háromszor,négyszer és még többször hatékonyabbá váljatok,mint,amilyen ma vagytok.A HAJSZÁLNYIKÖLÜNBSÉG. Ha naponta 0.03 %-kkal fejlődnétek,ami igazán Hajszálnyikülönbség,és ezt megtartanátok akövetkező 5 évben,akkor ezt történne veletek: Az első évben 100 szÁzalékot fejlődnétek(Máris Kétszerese lennétek annak,mint amiennyi ma vagytok).A második évben 200 százalékot fejlődnétek.A harmadik évben 400 százalékot.A negyedik évben 800 százalékot.Az ötödik évetek végén-azzal,hogy naponta 0.03 %-ot fejlődtök-az értéketek,a kézségeitek és az elért eredményeitek 1600 %-kkal növekednek.Ez 22-szer több,mint amennyi ma vagytok. Naponta csupán egy százalék három tized része és ez NEM halmózódó.Ez naponta csak egy százalék három tized részével több.Ez a Hajszálnyi különbsége lenyűgöző ereje.Amennyiben mindez tényleg igaz,akkor miért nem hasznélja mindenki a Hajszálnyi különbséget?Pedig használjuk.Mindig.Mindenki.A Hajszélnyi különbség állandóan működik.Soha nem éll meg.Ez vagy NEKTEK dolgozik,vagy ELLENETEK.Ez pedig rajtatok múlik.Ez a ti döntésetek. A HAJSZÁLNYI KÜLÖNBSÉGET KÖNNYŰ MEGTENNI-és könnyü nem megtenni is.Én a KÖNNYŰ alatt azt értem,hogy ?olyan dolog,amit meg tudok tenni?.A ?Hajszálnyi kölünbség? filozófia alapját azok a következetesen végzett tettek képezik,amelyek a legnagyobb teljesítményekké adódnak össze.A probléma az,hogy könnyen elvgezhető dolgokat,ugyanolyan könnyű nem elvégezni is.Miért könnyű valamit nem elvégezni?Mert,ha nem teszed meg,akkor az ma még nem öl meg téged.De ez az egyszerű,látszóleg jelentéktelen hiba a döntésben,idővel felhalmozódik,és megöl titeket,elpusztít,romba dönti az esélyeiteket,hogy sikeresek legyetek,és tönkreteszi az álmaitokat.Erre számíthattok. Nézzük például az étrendetek zsír- és koleszterintartalmával kapcsolatos egészségügyi kérdéseket.Véleményetek szerint,jó ötlet naponta legalább 1kg vajat elfogyasztani?És 1 liter telített olajat??Hé a koleszterinem lenn vann 200 alatt,muszáj felhoznom 300 fölé.?Őrült gondolat,nem?Az bizony,mégis sok millió ember teszi nap,mint nap.Miért?Tudjuk,hogy mi a hasznos a számunkra:Friss zöldségek és gyümölcsök,összetett szénhidrátok?különféle gabonák--,telítetlen zsírok és olajok,marhahús helyett hal és csirke.Akkor miért is ássuk a saját sírunkat a fogainkkal?Könnyű jól enni,nem igaz?Könnyű nem jól enni is, igaz?És amikor megeszitek azt a hamburgert,akkor nem fogtok belehalni,nemde?Nem,természetesen nem.De ez az egyszerű,látszólag jelentéktelen hiba a döntésben idővel felhalmozódik,és tönkre teszi az életetek minőségét,végül pedig örökre elveszi tőletek az életet! Ha elfogyasztanátok egy hambrugert,és rögtön szívinfartust kapnátok,ennétek még egyet?Semmiképpen sem?Egy hamburger elfogyasztása nem öl meg azonnal,de adjátok össze a 10 vagy 20 év alatt elfogyasztott,döglött állatokból készült,zsíros pogácsákat?ami,elérheti az 5000 darabot is!--,és akkor egy nap az eldugult,stresszes,túlhajsozlt szív egyszerűen feladja!Nem az az egy hamburger számít,hanem a több ezer?Az az egy hamburger csupán egy egyszerű,apró hiba a döntésben.Idővel azonban,felhalmozódik és el fog pusztítani.Könnyű megtenni!Könnyű nem megtenni!Akárhogy is legyen,a Hajszálnyi különbség működik és zajlik.El kell döntenetek,hogy melyik iranyt választjátoka Hajszálnyi különbséggel.Íme,azért olyan nehéz a legtöbb embernek helyes döntést hoznia mert, KEVÉS RÁ AZ ESELYÜK! TUDTÁTOK,hogy az emberek 5 %-a jár sikerrel,95%-a pedig kudarcot vall,bármely területét is vizsgáljuk az életnek.Ez igaz.20-ból csupán egy ember éri el a céljait az életben.a szémok ezt bizonyítják:egyszerűen így van.Az 1950-es években,a Hartford Biztosítótársaság készített egy felmérést 100,frissen diplomát szerzett?25 év körüli?főiskolai hallgató között.Ezt a kérdést tették fel: ?El fogod e érni pánzügyi céljaidat a munkával töltött éveiden belül vagyis 40 éven belül??Kivétel nélkül az felelték,hogy ?Igen!?Negyvan évvel később az 1990-es évek végen,a Hartford visszament és megnézte,hogy mi történt ezekkel ,a most már 65 éves emberekkel.Erre az eredményre jutottak: Egy gazdag volt,négyen anyagi biztonságban voltak,hat még dolgozott,35 már elhunyt,54-en pedig a ?csőd? szélén álltak,akiknek a számlák kifizetése után 200 dollárnál is kevesebb pénzük marad a hónap végéig. 100-ból csupán 5 ember lett sikeres.Ez csupán 20-ból egy.Miért?Mit rontot t el a többi 95 ember?A vélasz a GRAVITÁCIÓVAL kapcsolatos,és az élet lefelé húzó erőivel.EMLÉKEZTEK ARRA,AMIKOR MÉG a negyedik osztályba jártatok?Elvárták tőletek,hogy sikeresn befejezzétek a tanévet,majd az ötödik osztályba lépjetek?A taáraitok,a szüleitek és az összes osztálytársatok elvárta tőletek,hogy elvégezzétek az évet.Az egész rendszer úgy működött,hogy ti a negyedikből az ötödikbe,majd a hatodikba stb. osztályba lépjetek. Mi lett volna ha,senkit sem érdekel,hogy elvégzitek-e a tanévet?Mi lenne,ha az egész oktatási rendszert,a társadalmunkat és kultúránkat egyáltalán nem érdekelné?vagy várná el--,hogy a gyermekek elvégzik-e valaha is az ötödik osztályt?Elvégeztétek volna?Ha a rendszer nem gondoskodna arról,hogy a gyermekek tanulják meg a negyedik tanév anyagát ,vizsgázzanak le,majd lépjenek az ötödik osztályba,akkor csupán 5 százalékuk tenné ezt meg!Tegyétek fel magatoknak ezt a kérdést:Hol van az az elvárás és szervezet,amely támogatna engem azért,hogy sikeres legyek az életemben és a munkámban?Az oktatás hivatalos rendszerén kívül?mely sok szakártő szerint egyébként is tragikusan hibás--,nem várja el tőletek senki és semmi,hogy sikeresek legyetek.Az kapjuk,amire számítunk,és közülünk csak 5 % számít arra,hogy sikeres lesz a jelenben és a jövőben egyaránt.Ráadásul,nincs egyetlen olyan szervezetünk sem,amely segítebe abban,hogy sikeresek legyünk az életben.Ez így elég keménynek hangzik?Nos,az élet kemény.20 emberből 19-et LEFELÉ HÚZ. A Hajszálnyi különbség egy olyan sikeres rendszer,melyet BÁRKI fel tud használni arra,hogy kitörjön az élet lefelé húzó hatásaiból,és kihozza a magából a legjobbat.ez pedig,így vállhat a hasznotokra:ELÖSZÖR IS,NE ODA MENJ,?AHOL A TETTEK VANNAK?!Itt van egy ábra,melyet már lehet,hogy láttatok: TETTEK?EREDMÉNYEK?AZ ÉLET MINŐSÉGE A TETTEITEK szülik az EREDMÉNYEITEKET,ezek pedid megteremtik azt az életminőséget,amelyet élveztek.Egyszerű,erőteljes és igaz.A probléma viszont az,hogy nem a tetteitek a problémák forrása.Ezért nem használnak a fogyókurák.van még egy összetevője ennek az egyenletnek,ami nem más,mint a forrás ahonnan a tettek származnak. Nézzétek ezt meg: HOZZÁÁLLÁS?Tettek?Eredmények?Az élet minősége A hozzáállásotokból származnak a tettek,de még a hozzáállás sem a legfőbb pont.Van még ennél is alapvetőbb és nélkülözhetetlenebb dolog.Ez pedig a Filozófiátok.A filozófiátok az a paradigma,amellyel az életet szemlélitek:hogyan műküödik (vagy nem működik),és mi a legjobb módja annak,ahogyan az életet élni kell.Egyszerűen szólva a filozófiádnál nincs alapvetőbb dolog.Frank Lloyd Wright ezt mondta: Egyetlen patak sem tud magasabb szintre kerülni a forrásánál.Bármit is épít az ember,annál nem tud többet kifejezni vagy tükrözni,mint amilyen ő maga volt...Nem jegyezhet fel se többet,se kevesebbet annál,mint amennyit megtanult az életről az épületek építése közben...A filozófiája,igaz vagy hamis,ott van. Az emberi lény természeténél fogva alkotó.A filozófiátok az az alap,amelyre építtek az életeteket.A hegyi beszédben Jézus krisztus kétféle alapról szólt.A Mester beszélt egy bölcs emberről,aki a házát sziklára építette: És ömlött az eső,és eljött az árvíz,és fújtak a szelek,és beleütköztek a házba,de nem dőlt össze,mert a kősziklára építette. Krisztus beszélt egy másik emberről is,egy ?bolond emberről?,aki homokra épített a házát: És ömlött az eső,és eljött az árvíz,és fújtak a szelek,és beleütköztek a házba,és összeomlott,és nagy lett annak romlása. A filozófiátok a kudarcotok vagy sikeretek forrása.Az általam ajánlott filozófiátok neve:Hajszálnyi különbség. FILOZÓFIA?Tozzáállás?Tettek?Eredmények?Az élet minősége MIT GONDOLTOK mi a Hajszálnyi különbség nyitjának kulcsa? Amikor felteszem ezt a kérdést a legtöbbször a következő választ kapom:?A tudás a kulcs.?Ez részben igaz.De ez még nem teljes.A tanulás kritikus alapeleme a Hajszálnyi különbség filozófiának.Szert kell tennetek arra a tudásra,amely egy tárgy elsajátításához szükséges,valamint törekednünk kell arra,ami hozzájárul a személyes és hivatásbeli növekedésetekhez,fejlődésetekhez. Három módon tehettek szert erre a tudásra: 1)Tanult tudás 2)Tevékeny tudás 3)Modelezett tudás TANULT TUDÁS.Könyvek,kazetták,szemináriumok,képzések;mindent olvassatok el,hallgassatok meg,és mindenen vegyetek részt;ezután még többet olvassatok,hallgassatok,és vegyetek részt...MINDENNAP OLVASSATOK EL 20 OLDLAT EGY LELKESÍTŐ,INFORMÁCIÓKBAN GAZDAG KÖNYVBŐL!Válasszatok olyan könyveket,amelyek hozzájárulnak a céljaitokhoz.Vagy a saját álmaitokat építitek,vagy valaki másét.Amikor romantikus történeteket,rejtélyes regnyeket vagy krimiket olvastok,akkor kinek az álmait építitek,a saját álmaitokat vagy a szerző,illetőleg a kiadó álmát?Amikor Napoleon Hill,Thin and Grow Rich (Gondolkozz és gazdagodj meg!) című könyvét olvassátok?azt a könyvet,melynek megírása 20 évett vett igéynbe,és amely a leggazdagbb és legsikeresebb férfiakkal és nőkkel készített intejúkat tartalmazza,felfedve sikerük 13 titkát--,akkor kinek az álmát építitek?Olvassatok el 20 oldalt mindennap egy lelkesítő könyvből !Ezt könnyű megtenni?Bizony.Ez az egyszerű fegyelmezettség ,idővel felhalmozódik,mint az a penny,amely naponta megduplázódott ,és a csúcsra fog juttatni titeket!Könnyű nem megtenni?AZ BIZONY.Ha nem teszitek meg ,még ma teszi tönkre az életeteket és munkátokat?Semmiképpen sem!De ez az egyszerű,jelentéktelen hiba a döntésben idővel felhalmozódik,végül pedig elveszi tőletek az életet! Mindennap hallgassatok 15 percig önművelés témájú kazettékat!Hallgathatjátok a rádiót az autóban,Michael jackson vagy Barbara Streisan álmát építve.Miért ne választanátok azonban azt,hogy a saját álmaitokat építsétek?Hallgassátok Jim Roth kazettáit!Ő egy szakember,aki segíteni fog a SAJÁT álmaitokat felépíteni.Könnyű naponta 15 percig hallgatni egy kazettát?Természetesen.Könnyű nem megtenni?És amennyiben nem teszitek meg,az azonnal tönkre teszi az életeteket? Vegyetek részt egy önfejlesztő szemináriumon vagy képzésen néhány havonta egyszer!Még ennél is jobb,ha havonta egy ilyenen részt vesztek.Végezzetek el egy tanfolyamot!Vagy inkább kettőtha erre nincs időtök,mert minden kedden és csütörtök este fociztok,akkor nem értitek az egészet!Ha bowlingban átlagosan 180-at gurítotok,akkor éppen most veszítitek el a hajszálnyi különbségeteket!Hagyjátok ki a bowlingozást!Inkább menjetek el egy tanfolyamra!Ezt könnyű megtenniEzt könnyű nem megtenni!És ha nem teszitek meg,akkor ma mi fog történni?De ez az egyszerű hiba idővel felhalmozódik és MEG FOG ÖLNI titeket!A ?középszerűség összesküvésének? szolglatkész résztvevőiként fogjátok végezni,ami egyébként elpusztítja az ország népességének 95 százalékát. TEVÉKENY TUDÁS.Az élet nem látványos sport,hanem macska-egér játék.Vezess,kövess vagy éllj félre az útból!Az élet nem eredmény,az élet nem cél,hanem a FOLYAMAT.A siker irányába vezető út mindig építés alatt van.Emerson azt mondta:?Végezd a dolgod és lesz hozzá erőd.?Olyan nincs,hogy elmentekmegszerezni az erőt ,aztán nekiálltok a dolgotoknak.Erőre csak úgy tehettek szert,hogy ha teszitek a dolgotokat,ha egyszerűen megteszitek!Az emberek állandóan kérdezik tőlem,hogy mi a siker kulcsa.?Mi az az egyetlen dolog,amit ha megteszek,garantáltan sikeres leszek??Erre mindig az ugyanazt válaszolom:Legyél itt-tevékenyen elmerülve a folyamatban-egy év múlva .Ez a helyes válasz,egyetértetek?Ez a hajszálnyi különbség válasz.Kötelezzétek el magatokat a folyamat mellett.A folyamt pedig a hajszálnyi különbség.Könnyű megtenni?Könnyű nem megtenni? MODELEZETT TUDÁS.Tutdátok,hogy a jövedelmetek,nagy valószínűség szerint ,a tíz legjobb barátotok jövedelmének átlaga lesz?(Ha az a célotok,hogy többet keressetek,akkor vagy szerezzetek be új barátokat,vagy pedig növeljétek meglévő barátitok jövedelmét!)Amennyiben emelni akarjátok az életetek minőségét,akkor olyan emberekkel barátkozzatok,akik voltak ilyen helyzetben,és ezt már megtették?Ha remek szónoko akartok lenni,akkor remek szónokokkal kell barátkoznotok!Ha üzleti sikerre vágytok,akkor sikeres üzletemberekkel kell barátkoznotok?ha fantasztikusan jó szülők akartok lenni,akkor töltsetek rengeteg időt olyan férfiakkal és nőkkel,akik elsajátították ezt a tulajdonságot?Tudjátok,hogy miért vannak együtt a a hasonszőrű emberek(mert létezik a vonzás törvényeJ-a gépelő)?Mert mindannyian egy iranyba haladnak.Azonos a jövőképük.Ha el akartok érni egy célt-bármilyen célt-,akkor keressétek meg azokat az embereket,akik már elérték ezt a célt és legyetek velük,töltsétek az időt velük,sátorozzatok le a küszöbjükön!Ezt úgy hívják,hogy a Társas érintkezés törvénye.Azért törvény,mert mindig működik.A Hajszálnyi különbség első parancsolata: TANULJ! Könnyű megtenni?Könnyű nem megtenni?Ha nem teszitek meg,ma fogtok elbukni?Ez az egyszerű hiba a döntésben ,idővel felhalmozódik,és TELJES MÉRTÉKBEN,HATÁROZOTTAN GARANTÁLJA A KUDARCOT!MEGTANULNU TANULNI annyit tesz,hogy elkötelzzük magunkat a folyamat mellett.A Hajszálnyi különbség a folyamat. ?Az az ember számít igazán tanultnak,aki megtanulta ,hogyan kell tanulni.??Carl Rogers Freedom Ahhoz,hogy a Hajszálnyi különbség nektek dolgozzon nektek is hasznotokra váljon,meg kell tanulnotok tanulni! Alvin Toffler,a uture Shock (Félelem a jövőtől) szerzője,ezt írta: ?A tanulás a tudás és az élet megközelítése,amely az emberi kezdeményezésre helyezi a hangsúlyt.Ez magában hordozza azon új módszertanok ,új szakismeretek,új hozzáállások és új értékek elsajátítását és alkalmazását,amelyek ahhoz szükségesek,hogy megéljünk a változások világában.A tanulás olyan folymat,amellyel felkészülünk arra,hogy megoldjunk új helyzeteket.? Az a helyzet,hogy változó világban élünk.A világ folyamatosan változik.Gyorsan változik.Manapság öt év alatt teljesítjük azokat a dolgokat,melyekre a nagyszüleinknknek vagy a szüleinknek 50 évre volt szüksége.És mind egyre gyorsul!Megtanulni tanulni manapság már kötelező a sikerhez,holnapra pedig még inkább az lesz.Megtanulni tanulni azt jelenti,hogy elkötelezzük magunkat a folyamat mellett.A hajszálnyi különbség a folyamat.Megtanulni tanulni egy választás.Ezt a választást percről percre teszitek,nem csak egyszer és azzal készek is vagytok az életetek hátralévő részére.Minden egyes új pillanat új választási lehetőség elé fog állítani titeket.Válasszátok azt,hogy naponta 20oldalt elolvastok,és ezt a döntést minden egyes nap meg kell hoznotok.Válasszátok azt,hogy győztesekkel barátkoztok,és ezt a döntést is minden egyes nap meg kell hoznotok.Percről percre választanotok kell,hogy a Hajszálnyi különbség a hsznotokra váljon! KÖNNYŰ MEGTENNI? KÖNNYŰ NEM MEGTENNI? Remélem okosabbak lettetek!? HI hi hi

sule hozzászólása
sule36637
2012.08.03. 07:17

nem is értem, miért nem ez a sok \"zseni\" játszik a csapat helyett. Biztos nyertetek volna zsinórban háromszor ugye?? és a negyedik is csak csuklógyakorlat lenne... Komolyan mondom ezt sok kárörvendő antidrukkert nem hiszem el. Ahelyett hogy biztatnátok a Fiúkat meg hinnétek bennük. Ha a szerbek és Montenegró nem félne tőlünk akkor miért bratyiznának egy x-szel? csak mert akkora haverok, ugye? többen megfojtanák a másikat egy pohár vízben. Már a harmadik arany is óriási dolog volt, és az is hogy ennyi idősen ott vannak a Fiúk! Ők is emberek, lehet rossz napjuk, és ne feledjük, hogy óriási rajtuk a nyomás, nem csak itthonról, hanem külföldről legalább akkora, csak más értelemben. HA hibáznak valószínűleg pontosan tudják, és sokkal csalódottabbak anélkül is hogy kapnák itt meg ott a \"húde szarok vagytok\" szintű hozzászólásokat. Szóval bíztatni kell a Fiúkat, összekapják magukat mikorra kell, igazán kell ebben biztos vagyok. Amúgy lehet párhuzamot vonni Roger Federerrel, akit hányszor leírtak már, hányszor indult nehezen egy tornája, mégis mindig ő van ott a döntőben, elődöntőben, és győz, immár 30 felett is, mert egy zseni, csakúgy, mint a Fiúk. Hajrá!!

lili hozzászólása
lili36634
2012.08.03. 01:07

Kedves im ...szerintem is elvan a csapat is meg a fórum is nélküled...egyetértek dossantossal, hajrá fiúk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dossantos hozzászólása
2012.08.03. 00:58

azt mondjátok meg nekem, h aki csak és kizárólag arra képes, h lehúzza a csapatot, az mi a francért foglalkozik velük...? aki úgyis utálja őket, aki ellenük drukkol stb., az minek néz meccseket, és utána miért leli örömét abban, h itt fröcsög? aki leszólja a fiúkat, az pattanjon medencébe, és lehet utánuk csinálni... ahelyett, h ide irkáljátok a sok ostobaságot, keressetek egy olyan sportágat, amiért tudtok lelkesedni, amiben hisztek, amiért tudtok drukkolni... nekünk pedig hagyjátok meg a vízilabdát... az olimpia tök jó dolog... az ember ilyenkor alapvetően örül... ne tegyétek tönkre a kedvünket az idióta hozzászólásaitokkal... ki-ki keressen a saját intelligenciájának megfelelő sportágat...

im hozzászólása
im36632
2012.08.03. 00:32

Hajaj! Spinoza, Márai, latin?? Ne már. Annyi magasröptű gondolat... nem érem fel ésszel és többet inkább nem folynék bele az eseményekbe. Maradok pitiáner. A fórum is, meg a válogatott is jól elvan nélkülem.

lili hozzászólása
lili36631
2012.08.02. 23:46

Kedves B(régi) folyt... Látom Márai gondolatait előtűnni a soraid közül, de nem látom, hogy átjött volna, amit szeretett volna mondani....lehet h nem is Márai ez csak TV full time!Eggyel többször nézted meg a Mátrixot a kelleténél úgy érzem...nem biztos...

lézer hozzászólása
lézer36629
2012.08.02. 23:26

Mezei közvetitő Úrnak ajánlva! Már volt olyan a magyar vizilabda történelemben,mikor játékosok nem érezték,meg, mikor kell dicsőségben visszavonúlni,ez az 1980-as olimpia volt,és akik nem érezték meg a pillanatot:Faragó,Csapó,Dr Szivós,sőt Faragó és Csapó még 1984-ben rendezett Barátság versenyre is kiutazott Moszkvába. Csak a kedvedért: Qualis rex, talis grex. A vizilabda egy olyan játék amit nagyon kevés ember ért,ez úgy igaz,hogy p.l:.OB 1-ben is van olyan játékos akinek fogalma sincs erről a játékról,újságiró? egyet sem ismerek,szimpla polgár? zéró,mindezt azért irom le,hogy tudjátok emiatt lehet hülyiteni ,butitani az embereket,jelemző a mostani Kemény nyilatkozat,Drága Ember, nem kellene!Szépen kérem.

lili hozzászólása
lili36628
2012.08.02. 23:18

Kedved im, Sajnálom, ha megbántottalak nem ez volt a célom, az élethez alapvető pozitív attitüddel állok hozzá. Hiszek abban, hogy a csapat az egyik legjobb, ami ma létezik a világon, és ez büszkeséggel tölt el. (Nem azt mondom, hogy a legjobb azt, hogy az egyik legjobb.) Én ebbe kapaszkodok. B(régi) és te lehet, hogy évek óta írogattok ide, én habár 12 éve figyelem a srácokat, most az olimpia kapcsán regisztráltam először. Nem számítottam ilyen mocskolódásra, megmondom őszintén. V7 említette, hogy kérjünk cenzurát, mert az magyaros...szerintem pedig néhány hozzászóló attitűdje tipikusan magyaros, de ebbe nem kívánok belemenni. (Ahogy ő mondaná...úgysem értenék...) Én is mérges vagyok, ha tudni szeretnéd, mert látom mi folyik itt, de akkor is tudom, hogy ez egy nagyon jó csapat, a médiát kár belevonni, sajnálom hogy ez egyáltalán szóba került. Kedves B(régi) Kicsit azért zavar az arroganciád, amit mindenkivel szemben megengedsz magadnak itt. Tökéletesen tisztában vagyok a magyarországi helyzettel, köszönöm szépen. Nem tartom magam sem naiv együgyű, hazug boldogságban élő, sem pedig életének elviselésére törekvő kispolgárnak magam...a Mátrixban(ahogy érzed) Ahogy már mondtam előbbi kommentjeim során is: \"Amit Pál mondott Péterről, sokkal inkább Pált ismerjük meg, mint Pétert.\"(Spinoza) Lenyűgöz és mulattat a bátorság, amivel jogot formálsz ilyeneket írni bárkiről.

daniandras hozzászólása
2012.08.02. 23:07

És ne idézz, mert mint alant látod, ilyen fura jeleket tesz a rendszer!

daniandras hozzászólása
2012.08.02. 23:05

hát ez az. hogy miért megy, meg hogy miért nem megy, az az ő dolguk. de hogy \"láttam valakit úsznivízilabdázni, netán focizni - a tévében - meg olvastam valamit az újságban\" nem biztos, hogy magam is meg tudom csináni. \"Mert minden más rendben van a csapat körül ugyebár...\" - ez roppant pitiáner. A válaszban figyelj a helyesírásra és központozásra:(

im hozzászólása
im36624
2012.08.02. 22:53

Miért nem megy, miért nem megy?! Mittudomén. Már csak az jut eszembe, hogy leépítés volt, kirúgták Fortunát, aki ezen megsértődött, és már nem tolja a válogatott szekerét. Mert minden más rendben van a csapat körül ugyebár...

daniandras hozzászólása
2012.08.02. 22:45

nem az a baj, hogy nem megy, hanem, hogy ők maguk se tudják, hogy miért. holnap reggel felébrednek, és minden gond a múlté (kárpátmedencei nyelven: történelmi hagyomány) - ez egy eddig ismeretlen dakota mondás volt im:)

im hozzászólása
im36622
2012.08.02. 22:32

Kedves Lézer, mi történt, hogy magyar nyelvű közmondással rukkoltál elő? :) A latin mondások weboldala ma este nem jött be? No sebaj, a magyar bölcsesség is megteszi :)

im hozzászólása
im36621
2012.08.02. 22:28

Kedves Lili, B (régi) jónéhányunkkal együtt sok éve írogat ide, és valószínűleg akkor is itt lesz, amikor te már nem... Ha hiszed, ha nem, nem ellendrukker! Nem negatívkodik, hanem mérges. Mert ő is, én is, és még jó néhányan tudjuk, hogy miről is kellene szólnia a híradásoknak. Nem erről a nyögve nyelős izéről, amiben a válogatottunk Peking óta évről évre és most is vergődik. Nem kell megvédenem B (régi)-t mert nem szorul rá, de ha unintelligenciáról beszélgetünk, azt nem nála találod. Sajnálom a csapatot az eddigiekért, őszintén remélem, hogy bele tudnak kapaszkodni a mai győzelembe, és merítenek belőle annyi erőt, amennyi tartja bennük a lelket és áttolja a mérleget a pozitív sávba. Most is azt mondom, nem feltétlenül, vagy nem csak a játékosok hibája, hogy itt tartunk ezen az olimpián. Most már mindegy, ez a csapat van kint, nekik drukkolunk, és kívánom, hogy végre összejöjjenek a dolgok.

B (régi) hozzászólása
2012.08.02. 22:16

Kicsit azért segítek neked. Tudod két Magyarország van: egy naiv, romantikus meg egy tárgyilagos, realista. Ez utóbbi a kisebb. Én ott lakom. Te meg a másikban, a nagyobban. Abban, amelyik fallal van körülvéve, hogy megvédje lakóit a valóságtól, és naiv együgyűségben tartva őket boldogságot hazudhasson nekik azért, hogy a szerencsétlenek elviselhessék nyomorult kispolgári életüket a Mátrixban.

V7 hozzászólása
V736619
2012.08.02. 22:13

B (régi) és lézer nélkül kifogyna a humor az oldalról! De kérjetek cenzúrát rájuk lányok, az olyan magyaros!

V7 hozzászólása
V736618
2012.08.02. 22:12

B (régi) és lézer nélkül kifogyna a humor az oldalról! De kérjetek cenzúrát rájuk lányok, az olyan magyaros!

Adrienne hozzászólása
2012.08.02. 22:12

lili ne foglalkozz vele.Biztos nincs nála rendben minden ;) .Nem csak a fejecskéjében :)

lili hozzászólása
lili36616
2012.08.02. 22:08

Ki ez a B(régi)??? Kinek érzed magad, hogy ilyen és ehhez hasonló attitűdöt megengedsz magadnak?(Adrienne-el szemben) Ha unintelligens vagy menjél más fórumra kérlek.

Chicago hozzászólása
Chicago36615
2012.08.02. 22:02

Gyerekek, nem kell sirni elore.. Bar sirva vigad a magyar, remelem most is igy lesz.Nekunk jo a negyedig hely, felteve, ha a szerbek nem a masodik helyen vegeznek...mert akkor elobb osszekerulunk veluk mint a donto.. Horvatorszag lelepte az olaszokat a masik agon.. keszuljunk ellenuk, addig meg eddzunk s tartalekoljuk az erot..:) Az USa meg fog meglepetest okozni, de hajra Magyarok..:)

lili hozzászólása
lili36614
2012.08.02. 22:01

Igy igaz Adrienne!!! Köszönöm! Ennyi... Szégyeljétek magatokat(negatívkodók) a legmélyebb mélységekig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szégyenkezem miattatok, sztem itt az ideje lelépnetek erről a fórumról, senki sem kíváncsi rátok! Tényleg.

B (régi) hozzászólása
2012.08.02. 21:55

Adricica, ne erőlködj, te ezt úgysen fogod érteni...

Adrienne hozzászólása
2012.08.02. 21:51

Szerintem is, amúgy is minek élünk ha úgyis meghalunk.Idióták...

Adrienne hozzászólása
2012.08.02. 21:48

Hát igen ez egy magyar oldal...nem tudom,de valahogy fel lehet ismerni a hozzászólásokból. :-(

B (régi) hozzászólása
2012.08.02. 21:17

Ez az oroszlán már hogy lenne döglött? Ez a magyar férfi vízilabda válogatott! Zsinórban háromszoros olimpiai bajnok! Londonba is nyerni jöttek, és nyerni is fognak. Mert vízilabdában mi vagyunk a császárok. Azémercsak! A cinizmusom egyébként nem a játékosoknak szól, ők mindent megtesznek a sikerért, egyszerűen ennyit tudnak, illetve remélem, hogy csak az egyenes kieséses szakaszra tartalékolják a lelkesedésüket. Valójában azokat a félkegyelmű idiótákat savazom, akik jámbor hívők együgyű naivitásával hajbókolnak a leszálló ágban lévő férfi vízilabda válogatott előtt. Még akkor is, ha már ők is látják, hogy ez a csapat már nem az a csapat. Mert rajongani kell, valamiért mindenképpen. Ha a jelenért nem lehet, akkor legalább a múltért. Ez ismerős egyébként a politikából is. Szóval a fiúkat sajnálom illetve bízom abban, hogy a hatodik-hetedik-nyolcadik meccsre mentek ők igazából Londonba. Remélem, illetve bízom benne. És nem hiszem, meg tudom, ahogy azt a sok idióta tiszta szívvel, teljes erőből itt is ordítja.

lézer hozzászólása
lézer36609
2012.08.02. 20:51

\"döglött oroszlánba nem illik belerúgni\"

buvar-kn hozzászólása
2012.08.02. 20:28

Minden elismerésem Szecskáé!3olimpiai cím Vb minden amit el lehetett érni!De már rég nem a régi!Sérülése ota egyszerüen kevés amit nyujtani tud nemzetközi szinten.Viktor meg no komment.!!!Ennyi golt egész olimpia alatt nem szabad kapni ,nemhogy három meccs alatt. Bárhonnan lonek,bármilyen messzirol vagy szögbol az bemegy.Borzalom.

B (régi) hozzászólása
2012.08.02. 20:26

Csak azt sajnálom, hogy nem gondoltam át korábban a forgatókönyvet. Akkor most nagyon sok pénzzel lennék gazdagabb...

B (régi) hozzászólása
2012.08.02. 20:14

Figyi, a szerbek játszanak egy tök véletlen döntetlent az amikkal, és akkor negyedikek vagyunk a csoportban akkor is, ha Szivós Marci hat gólt szellent az amiknak azzal a cuki kis hátsójával.

guuuszti hozzászólása
2012.08.02. 20:05

Kedves Mindenki! Hajrá Magyarok!!! Már tegnap kiszámoltam, de a mai események után úgy gondolom meg is osztom veletek, azt amit már minden vízilabdával komolyan foglalkozó TUD! Sajnos a magyaroknak nincs sok esélye a a legjobb 4 közé jutni! Mivel a Montenegro és a Szerb válogatott \"lepaktált\" ellenünk és döntetlent játszottak, már csak a 3. vagy 4. helyen juthatunk tovább! DE!! Már ez sem a magyar csapat tudásán és a szerencsén múlik, hanem az amerikai válogatotton! Mégpedig úgy, hogy ők fogják eldönteni, kivel szeretnének ki-ki meccset játszani, úgy fogják alakítani a mérkőzés kimenetelét! A magyaroknak vagy az olaszok, vagy a horvátok fognak jutni, márpedig ezek a meccsek szerintem .... de nem írom le. Öreg fiúk! Kár lenne így búcsúzni!, ennek ellenére szurkolok, hogy ne ezt - a szerintem logikus - leosztást kelljen megérnünk! Ismét, HAJRÁ MAGYAROK! Üdv!

B (régi) hozzászólása
2012.08.02. 20:02

Vagy csak a régi sláger cseng a fiúk fülében, amelynek úgy szól a refrénje: öreg járgány szívatóval indul? A szerbel lematekozták tengerparti testvéreikkel. Arra azért kíváncsi lennék, hogy így hogyan leszünk másodikok...

B (régi) hozzászólása
2012.08.02. 19:59

A másik csoportban lassan elindul a tülekedés, hogy az ottani csapatok velünk játszhassák a negyeddöntőt. Persze a mi fiainkat nem lesz könnyű legyőzni senkinek, csak ezek a fránya csoportmeccsek ne lennének! Nagyobb összeggel mernék fogadni rá, hogy több olyan játékos is van a csapatban, aki akár fizetni is hajlandó lenne, csak hogy ezeket a meccseket ne kelljen lejátszani. Egyébként meg csak etetünk, tuggyátok ;)... Óriasi taktika ez, zseni ez a Dénes. De hát ezt is mindenki tuggya...

V7 hozzászólása
V736602
2012.08.02. 19:56

Nehéz ezután a mérkőzés után bármit is írni! Tudja valaki, hogy mikor kaptunk utoljára ennyi gólt? Természetesen gratulálok a csapatnak! A szerbekkel mi történt? Az volt kiírva, hogy a mérkőzés vége előtt, még 2 góllal vezettek.

B (régi) hozzászólása
2012.08.02. 19:43

Gratulálok a zsinórban háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda válogatottnak, hogy harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét a londoni olimpiai játékokon. Az ellenfél az olimpiára való kijutásban is alig bízó, az az utolsó pillanatban kvalifikált Románia válogatottja volt, akiket nagy csatában, igazi grundvízilabdával sikerült végül legyőzni úgy, hogy a régi vízilabda alapigazságot is sikerült szem előtt tartani: lőj eggyel (esetleg kettővel) többet, mint amennyit kapsz. Na most ha 15-öt kapsz, akkor muszáj minimum 16-ot lőni. És sikerült. Óriási gratula ezért a fiúknak, uraknak és bácsiknak. Persze minden más, ha nem volt víz a medencében. Akkor teljesen korrekt kis eredmény született kézilabdában. Csak akkor arról miért a vlv ad hírt? És hogy lehet az, hogy a románok kijutottak kéziben az olimipára. És miért Madaras, Biros meg Hosi a gólszerzők. Ezt nem értem. Mindegy, nem is fontos. A lényeg, hogy nyertünk. Románia ellen. Kéziben vagy víziben.