FACEBOOK

Egy mítosz véget ért

Egy mítosz véget ért
hozzászólás, 2012.08.08.

Nem lesz zsinórban negyedszer olimpiai aranyérmes a magyar válogatott, miután az olaszok elleni negyeddöntőt elvesztette. Helyszíni jelentésünk nyilatkozatokkal, fotókkal.

Olimpiai negyeddöntő, London

OLASZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 11:9 (2:2, 3:2, 3:1, 3:4)
London, Waterpolo Arena, v.: Stavridisz (görög), Balfanbayev (kazah)
Olaszország: Tempesti, Perez 1, Gitto, Figlioli 3, Giorgetti 1, Felugo 3, Giacoppo, Gallo, Presciutti 3, Fiorentini, Aicardi, Premus. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Magyarország: Szécsi - Varga T., Madaras 3, Varga Dénes 2, Kásás 2, Hosnyánszky, Kiss G., Szivós, Varga Dániel 1, Biros 1, Steinmetz Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 5/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga T. (30.p.), Gitto (32.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Csurka Gergely blogbejegyzése

Szabó Zoltán értékelése

Gergely István blogbejegyzése



vlv-képek

KEMÉNY DÉNES a magyar sajtó jelenlévő képviselőinek nyilatkozott:


- Dénes, borzasztóan szomorú mindenki. Gondolom, hogy te is. Ennek a mítosznak most vége van. Mi történt ma?

- Hát, ma megvertek minket az olaszok. Végül is elveszítettük újból a biztonságunkat hátul az első másfél negyedben és vérszemet kaptak. Mi hoztuk szerintem őket elsősorban lázba. Az elején megvolt az esélyünk arra, hogy abba a mederbe tereljük a mérkőzést, ami egy latin csapattal szemben a legkedvezőbb, ezzel nem tudtunk élni, sőt adtunk nekik esélyeket figyelmetlenségből arra, hogy belelkesedjenek, mi pedig bizonytalanok lettünk. A harmadik negyedben ez a támadójátékunkon is látszott, de összességében végül is a lőtt gólok száma ma is eléh lehetett volna. Sajnos nem csak az olasz csapat kapott egyébként vérszemet és ezt ma nem bírtuk el, illetőleg ez a magyar válogatott bizonyos szituációkat, bizonyos körülményeket már egy olasz csapat ellen sem bír el. Ez a magyar válogatott - az egész olimpia alapján kijelenthető - nem volt annyira erős, mint az előző három olimpián, ahol megvolt az a magabiztosság, az a tudáskülönbség, hogy ne szórakozzanak velünk, vagy ne akarjanak sikeresen kicseszni velünk.

- Volt egy felfelé futó folyamat, amit Ön is említett az elmúlt pár meccsen, azt is mondta, hogy sokat kellett foglalkozni a játékosok lelkével. Ez a másfél negyed ezek szerint akkor ki tudta zökkenteni ennyire a srácokat, hogy visszaestek az első két meccsen lévő állapotba kicsit, mentálisan?

- Én azt mondom, hogy ez egy láncreakció volt. Először elveszítettük a védekezésbiztonságot, megint a távoli gólok miatt. Nem igazán érezte utána már senki, hogy mennyi az a távolság, amennyin a centerre kell vigyázni és mennyi az a távolság, amennyin a lövőre. Amikor végre följöttünk 4:4-re, volt hátra fél perc, kaptunk 9 méterről egy szabaddobás-gólt ami a kapufáról bepattant. Tehát igazából nem tudott a csapat lábra kapni. Az elején volt erre a legnagyobb esély, akkor nem volt velünk a szerencse, de nagy eséllyel az előző három olimpián meg olyan sokszor volt velünk, hogy most lehet, azt is fizettük. Borzasztóan sajnálom esősorban azokat a játékosokat, akik az előző 3 olimpiának nem lehettek részesei és ma egyébként semmit nem lehet a számlájukra írni, ami a játékot illeti. Azt kell mondjam még, hogy amikor a rossz játék ellenére ott voltunk, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, akkor voltak olyan momentumok mindenki látta a mérkőzést, amikor a Madarast durva faulttal leszerelték, azonnal kaptunk egy ötöst, gólt, és a többi, és a többi, voltak olyan momentumok, amiket lehet hogy esetleg visszaadtak de más szituációban a játékvezetők, akkor, amikor nem volt jelentősége. Tehát ugye ez kétgólos olasz vezetésnél volt, amikor támadhattunk volna az egy gólért. Hogyha valaki figyelmesen nézte a játékvezetők oldalcseréjét, akkor még ez be is azonosítható, 8 év elteltével sikerült.

- Milyen kvalitásokban volt gyengébb ez a csapat, mint az előző három olimpián?

- Szerintem a tudása összességében a mezőnyhöz képest nem volt annyival jobb, vagy nem annyi csapatnál volt jobb, mert az mondjuk, lehet, hogy nem kijelenthető, hogy jobbak voltunk a horvátoknál, a szerbeknél, vagy Montenegrónál Pekingben, de biztos, hogy rosszabbak sem voltunk. Hát, most ezt egyelőre nem tudom kijelenteni, tekintettel arra, hogy ebből a háromból most már kettőtől kikaptunk. De az biztos, hogy az olasz csapattal szemben Pekingben jobbak voltunk. Az, hogy ma nyerhettünk volna, nem azt jelentette volna, hogy egyértelműen jobbak vagyunk. Idén játszottunk velük öt meccset, háromszor megvertük őket, kétszer kikaptunk, ez a mérkőzés ilyen volt. Tettünk annyit azért, hogy vérszemet kapjanak egyfelől ők, másfelől nem csak ők, ezt mindenki látta, remélem hogy nem nekem kell mondjam.

- Kapitány, hogyan tovább? Rióig mi lesz a csapattal? Mi lesz Önnel?

- Hogy ha nekem a saját dolgaimmal kapcsolatosan mondanivalóm lesz, azt jelezni fogom. Egyébként készülünk az ausztrálok ellen. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)


BENEDEK TIBOR nyilatkozata:

- Az olimpiának még nincs vége, van két mérkőzés, amire nekünk most fel kell állnunk ebből a helyzetből. Nyilván csalódottak vagyunk, nem ezért jöttünk. De azt gondolom, amit ez a csapat az elmúlt 12 évben véghez vitt, az feljogosította arra, hogy elmondhassuk: sajnos egy ilyen meccsen véget értenek az álmaink.

- A szurkolókat lehet biztatni, hogy lesz még újra aranycsapat?

- Ez a jövő zenéje. A magyar vízilabda hagyományai alapján úgy gondolom, hogy előbb-utóbb lesz. Sajnos ezen az olimpián már nem tudjuk ezt bebizonyítani.

- Mit tudtál, mondani a szünetben a fiúknak? Milyen biztató szavakat?

- Azt kértem, hogy menjünk, legyünk agresszívebbek, mert úgy éreztem, hogy kicsit lassúak vagyunk. Felvesszük az olaszoknak az ütemét, ők nagyon figyeltek arra, hogy a lefordulásainkat megakadályozzák, mert - mivel nagyon jó kapusuk van, - tudták, hogy ez egy olyan fegyver, amivel meg lehet őket verni. Ők leginkább azt akarták, hogy az emberelőny-emberhátrányra koncentrálódjon a meccs. Sok kontrát kaptunk és így a meccs ezen is múlt.

- Egy-két kulcsjátékos nem tűnt elég bátornak. Kiss Gergő, volt, hogy Kásás se dobta rá, amikor kellett volna, erről mit gondolsz?

- A bátorság mit jelent? Gergőnek volt két rossz lövése, utána persze, hogy teljesen máshogy lő az ember, ez azt hiszem, hogy teljesen normális. Azt gondolom, hogy itt mindenki teljes mértékben büszke lehet magára, arra, amit elért a pályafutása során Ez tényleg egy aranycsapat, de ez most így sikerült.

- A meg nem adott gól, tényleg nem volt gól?

- Én a másik oldalon rosszabbul látom, mint ti, szóval ezt nem tudom. De egy ilyen mérkőzésen, ilyen pici dolgok is számítanak.

(Lejegyezte: Tina)


KISS GERGELY a vlv-nek:

- Az a tíz aranyérem, amit együtt nyertünk - fantasztikus élmény volt. Az a fajta sikerélmény, amit nagyon nehéz elmesélni, ezt át kellett élni az elmúlt évek alatt. Az utolsó négy év nem sikerült jól, és ezért nagyon-nagyon csalódott vagyok, csalódottak vagyunk. Az olimpiai aranyért jöttünk most is. Ez háromszor sikerült, sporttörténelmet írtunk ezzel a hárommal, de négyet akartunk. És igazán akartuk, és igazán sokat tettünk érte – akár itt a faluban, akár előtte. Viszont nem banánhéjon csúsztunk el, hanem figyelmetlenségeken és a védekezés terén kialakult rossz tendencián. Amikor tíz gólt kapunk legalább, akkor nehezen nyerünk. És olyan akciógólokat kaptunk, amire egyáltalán nem készültünk az USA elleni jó védekezés után. Arra számítottunk, hogy csak emberelőnyből fognak tudni gólt lőni, meg színészkedésből, ehelyett hátulról is sokat lőttek, ami nem megengedhető. Ezt a vereséget nyilván nagyon nehéz lesz megemészteni – hosszú távon is. De mondom még egyszer, köszönöm a biztatást a szurkolók részéről, és a csapatomnak ezt a nagyon sok szép évet!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Az hirtelen eszembe jut, hogy jobbak nem voltunk, ily módon a győzelmet nem érdemeltük meg. Hiába vagyunk papíron jobbak ennél a csapatnál, ma nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy a négybe kerüljünk. Egy világ dőlt össze bennem. Nagyon csalódott vagyok.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


KÁSÁS TAMÁS nyilatkozata:

- Nem érzed úgy, hogy a bírók nem akarták, hogy a férfi vízilabda válogatott a negyediket is...?

- Nem, nem, abszolút nem érdemes bírózni, ha volt egy pár olyan ítélet, ami esetleg nem volt kedvező, azt mi tettük nekik lehetővé, hogy belenyúlhassanak esetleg. Tehát mi engedtük ennyire, hogy elmenjenek, és nem okolhatunk mást, csak magunkat, mert ma valahogy fejben, meg energiában ők többek voltak, mint mi.

- Nyújtottak valami meglepőt a Vodafone Kupához képest az olaszok?

- Nem. Nem, semmit. Ugyanaz a szervezett, jó játék egy kis színészkedéssel megspékelve, nagyon jól csinálják ezt. Mi meg ma azt nem csináltuk jól, amit az elmúlt három meccsen jól csináltunk.

- Miért nem volt meg most az a plusz, ami azért sokszor megvolt, hogy akár háromgólos hátrányból is fel tudtatok állni?

- Ezt nagyon nehéz megmondani negyedórával a meccs után. Mondom, én annyit éreztem, hogy nagyon sok energiát veszítettünk azon az úton, amíg az első meccs után a vereségből kijöttünk, és eszméletlen sokat belefektettünk, hogy felálljunk a padlóról. Nagyon sokat beszélgettünk egymással, csoportos beszélgetések is voltak, és tényleg kihúztuk egymást a szarból, és valahogy úgy éreztem ma a vízben, hogy ebben így teljesen kipukkadtunk. Vagy hogy nem tudtunk már annyira odafigyelni, ezt éreztem a vízben. Nyilván van egy taktikai része is, de én szerintem nem azon múlott.

- Az a három játékos, aki nem volt még olimpián, nyilván most rosszabbul van. Ti éreztek valami késztetést arra, hogy őket  lelkileg a későbbiekben kicsit felkaroljátok, vagy segítsetek nekik?

- Hát most nem beszélgettünk igazán egymással, tehát szerintem itt most az öltözőben elég nagy csend lesz. Ilyenkor az szokott lenni. Nyilván miattuk is…, talán nekik a legrosszabb most, akik reménykedtek benne, hogy sikerül ezt az álmot megvalósítani, de mindenki nyerni akart, tehát mindenkinek szar.

- Tamás, ilyen szituációt még nem kellett megoldanotok soha, hogy az 5-8.-ért kell újra motiválni a csapatot. Hogy fogjátok ezt feldolgozni és megoldani?

- A következő meccsre? Hát..., 5-8.-ig életemben egyszer játszottam eddig a 16-17 év alatt, úgyhogy nem egy szép tapasztalat, meg hát muszáj lesz lejátszani a meccset, és ha már le kell játszani, akkor nem tehetjük meg magunk miatt se, meg az összes magyar miatt, aki nekünk szurkol, lazára vegyük. Nagyon nehéz lesz felpörögni, de kötelességünk.

- Korai még a kérdés, de te tudsz még egy olimpiai ciklusban gondolkozni?

- Dehogy tudok most.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


További szerdai eredmények:

Spanyolország-Montenegró 9:11 (4:4, 1:3, 1:3, 3:1)

Ausztrália-Szerbia 8:11 (3:2, 4:2, 1:2: 0:5)


vlv-képek


Horvátország-USA 8:2 (2:0, 3:0, 2:2, 1:0)


Az elődöntők, helyosztók programja (augusztus 10., péntek):

15.20 USA–Spanyolország (az 5-8. helyért)
16.40 Horvátország–Montenegró elődöntő
19.30 Magyarország–Ausztrália (az 5-8. helyért)
20.50 Olaszország–Szerbia elődöntő

OLIMPIAI ALOLDALUNK AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL, JEGYZŐKÖNYVVEL, A MAGYAR JÁTÉKOSOK NACIONÁLÉJÁVAL


Mintha többen lettek volna...

55 régi hozzászólás

aurel hozzászólása
aurel36920
2012.08.10. 23:00

No, azt nem gondoltam volna, hogy ezzel az olaszos vízilabdával ilyen messzire lehet jutni: Olaszország-Szerbia 9:7 ??? Kösz szépen, akkor (átmenetileg) inkább az ötödik hely. Én a magyaros ízeket szeretem. :-) Hungarian waterpolo forever!

lili hozzászólása
lili36919
2012.08.10. 22:32

köszi szerk, itt volt az ideje...

jozsi47 hozzászólása
jozsi4736908
2012.08.10. 17:27

Még mindig csalódottan,de természetesen szurkolok a srácoknak,hogy legyen meg az ötödik hely.Hajrá fiúk,hajrá magyarok.

szerk hozzászólása
szerk36906
2012.08.10. 16:22

Térképész, sok sikert a saját fórumodhoz. majd néha benézek mocskolódni. Pá!

szerk hozzászólása
szerk36904
2012.08.10. 16:08

Hát itt tényleg nem lehetett senkit kritizálni. Na pá, Moncsika...

aniani hozzászólása
aniani36902
2012.08.10. 13:41

Szép volt fiúk! Bármi történik is nagyon szeretünk benneteket.

qqcska hozzászólása
qqcska36901
2012.08.10. 10:12

térképész, a történelem megmutatta már, hogy mi történik akkor, ha valaki tisztogatni akar (pl. Hitler, Sztálin, Pol Pot - hogy csak a közelmúltat vegyem). Csak egy kérdés: ki dönti el, hogy kinek kell távoznia a vízilabda utánpótlás környékérő? Te? Én? Milyen alapon? ... Minden egyes hozzászólásodból süt a hevület az utánpótlás ellen (érted haragszom, nem ellened - tisztára, mint a 70es években), ráadásul ha lehet, örömmel rúgsz egyet a Horkai féle válogatottba. A blogokon dumálni (=megújítást és megtisztulást követelni) nickname mögül könnyű...

Isztár hozzászólása
Isztár36900
2012.08.10. 09:27

moncsika! komolyan írtad amit írtál, vagy ártani akarsz? Egyébként szállj medencébe és ott legyél okos, ne a számítógép mellett!!!

vasasadam hozzászólása
2012.08.09. 23:23

Szép volt fiúk! Hajrá Magyarország!

viki88 hozzászólása
viki8836896
2012.08.09. 21:14

Az egész családdal a sydnei döntő óta vagyunk kifejezett vízilabda rajongók. Az volt az első meccs, amit láttunk, azóta viszont minden világversenyt nagy-nagy figyelemmel kísérünk. Sosem felejtem el a pekingi döntőt, az athéni fordítás pedig maga volt a csoda. Ti vagytok a legjobbak! Köszönjük:)

jozsi47 hozzászólása
jozsi4736894
2012.08.09. 19:21

Nem tudom véka alá rejteni a dühömet.Sajnos igaza lett moncsikának és a többi vészmadárnak és még dobogón se végzünk. Sajnos szemmel látható volt,hogy nagyon nem sikerült Kemény Dénesnek a csapat formába hozása.Nem tudok egyetlen játékost sem mondani aki nem,hogy kiemelkedően de legalább jól játszott volna.Sőt volt olyan játékos is akinek a teljesítménye egyenesen borzalmas volt.A csapat koncentrációja az egész olimpia alatt feltűnően gyenge volt.Elkésett blokkok,rossz lövések,rossz passzok,helyezkedési hibák tömkelege volt látható a meccseken.Azt pedig teljességgel érthetetlennek tartom,hogy tegnap 9:8-as olasz vezetésnél,hogy tudtunk lövés nélkül befejezni egy támadást.Csak gyáván passzolgattunk és se egy háromszoros olimpiai bajnok Kásásnak se a váratlan lövéseiről is elhíresült Varga Duminak nem volt bátorsága ellőni.Ez Pekingben elképzelhetetlen lett volna.Mélységesen csalódott vagyok.

Rolling hozzászólása
Rolling36893
2012.08.09. 19:15

A zászlóvivői átok ismét előjött, de persze nem ezért nem jutottunk be a 4 közé. Sok mindent lehetne mondani, de nem lenne korrekt a korábbi sikerek és eredmények miatt. Egyszer egyébként is minden végetért, most a magyar pólóválogatott sikere is végetért. Valójában nem most ért egyébként véget, hiszen Athén óta az elmúlt 8 évben a lehetséges tizenvalahány verseny közül egyet (igaz a legfontosabbat), a pekingi olimpiát nyertük meg, a többin pedig nem is nagyon volt esélyünk. Én úgy gondolom, hogy Athénig volt igazán sikeres a válogatott, utána pedig jól élt az egyénként dicséretes múltjából, és szépen kialakult egy személyi kultusz mind a kapitány, mind egyes játékosok köré. Ez van, köszönjük.

APREAND hozzászólása
APREAND36891
2012.08.09. 16:16

Végre öröm olvasni a hozzászólásokat. És nem a kesergés meg a \"balsors akit régen tép\" olvasható. Tisztelt hozzászólók így kell ezt csinálni,megkösszönni ezeknek a SRÁCOKNAK a felejhetetlen 15 évet amit adtak kis hazánknak.Ők megtették a maximumot most is .Most ennyire futotta,de azért ne feledjük hogy töbször könnyeztünk örömünkben mint elkeseredetségünkben.És ez nekik köszönhető. A hogyan továbbot meg bizzuk a szakemberekre.szerencsére azon a téren se állunk rosszul. Sok sikert a továbban is. Örülni fogunk az 5-ik helynek is. Még egyszer Köszi FIUK!!!

janosi.i hozzászólása
2012.08.09. 14:48

Magam is azok közé tartozom, akik rendszeresen olvassák a vlv kommentjeit, de ez az első alkalom, hogy hozzá is szólok. A kudarc okairól sokan sokféleképpen vélekednek, én nem kívánom ismételni azokat a hozzászólásokat, amelyekkel egyébként egyetértek. Abban az időben, mikor én vízilabdáztam (80-as évek) nem volt lehetőségünk átélni azokat az élményeket, melyeket később az ARANYCSAPAT nyújtott. A sportág megítélése messze elmaradt az utóbbi évekétől. Ezért számomra hihetetlen jó érzés volt végigélni azt az időszakot, mikor a válogatott sikerei a vízilabdát nemzeti sporttá emelték. Csak hálával tarozom ezért ennek a generációnak, két fiamnak is örök példaképeket adtak. Félő, hogy a 7 szűk esztendő következik, mivel nem látszik az az ugrásra kész csapat, akik a \"kiöregedők\" helyébe léphetnek, mint anno Kásásék. A vízilabda - úgy érzem - kicsit a saját népszerűsége áldozata lett. Mialatt megtöbbszöröződött a pólózni kezdő gyerekek száma, a vízfelület nem nőtt. Kevesebb idő jut a tehetséggondozásra. Persze ezek nem új gondolatok, mindenesetre kíváncsian várom, a következő hónapokban milyen stratégiát alakítanak ki a sportág vezetői, hogy ismét a legjobbak lehessünk. Kérdés az is, mi lesz egyáltalán a sportággal, pláne, ha lesz egy \"délszláv házidöntő\"? A nemzetközi szövetség hajlandó lesz-e végre reformokat kezdeni (nincsenek illúzióim)? Mindenesetre örök hála a Fiúknak. Lenne egy javaslatom a Magyar Szövetség vezetői felé: egy igazi, hamisítatlan szigeti hangulatú rendezvénnyel búcsúztassuk el ezt a felejthetetlen csapatot. Így köszönjük meg a 15 év minden örömét. Annyian szeretik őket, megérdemelnék, hogy méltóképpen zárjuk ezt a fényes korszakot. Szép volt Fiúk! Hajrá a helyosztókon!

MLilla hozzászólása
MLilla36889
2012.08.09. 14:43

KOrsi, szívemből szóltál! Én is a csapattal nőttem fel, gyerekkorom óta rendületlenül követem őket virtuálisan és élőben is. Példamutatásként szolgálhat minden egyes játékos és a csapat vezetői is előttünk kitartásból, alázatból és szerénységből, ami sajnos a mai világban egyre ritkább. Köszönöm Dénesnek, a Kemény-Legényeknek és minden csapatsegítőnek azt, hogy részese lehettem a sok csodás évnek és sikernek, és azzal a büszke tudattal élhetek, hogy én is annak a nemzetnek a tagja vagyok, aki ilyen nem mindennapi sporteredményeket produkált. Számomra eddig és ezután is ez volt és marad a VILÁG LEGJOBB CSAPATA!

corosz hozzászólása
corosz36888
2012.08.09. 14:04

Ismétléstegnapról: Congratulations to the Italian TEAM. That is sport. It can be boring to win, ... too many times. We have to sleep some hours to check statistics, contra-faults, knee injury, blood etc. Gratuláció Olaszország CSAPATÁNAK. Aludni kell egyet. Aztán, statisztika, kontrák, térdsérülés, vér, Kígyó tér, stb. Alessandro Campagna úgy meccselt ellenünk, mint Mocsai Lajos a szerbek és az izlandiak ellen. :-( Már a Vodafone kupán is....)

orrrion hozzászólása
orrrion36887
2012.08.09. 14:03

Elnézést,véletlenül elküldtem amit addig irtam, folytatnám. Nem ugy értettem, hogy Molnár és Benedek is kellett volna most még a csapatba, hanem ugy , hogy nem sikerült pótolni őket posztjaikon. Sajnos a felkészülés nem ugy sikerült, ahogy kellett volna, lehet, hogy tulságosan is frusztrálóra sikeredett. A csapat kicsit emlékeztetett az 1986-os mexikói focicsapatra, főleg szellemileg tüntek kilugozottnak a fiuk.Többen az egész torna alatt eddig teljesen formán kivül játszottak- Kiss Gergő, Varga Dénes, majd mindenki hullámzóan és csak néhányan nyujtottak egyenletes, aránylag jó teljesitményt. Egy ilyen idős csapatnak nem valószinű, hogy jót tett az a rengeteg felkészülési mérkőzés, főleg ilyen kevés sikerélménnyel. Egyet kell értenem Pöszével, az pedig törvényszerü, hogy ha egy csapat négy évig még döntőt sem játszik nagy tornákon, akkor kicsi az esély arra, hogy majd a legnagyobbon ujra nyerni tud. Ilyen szempontból Peking volt az egyszeri,\" kivétel erősiti a szabályt \" eset. Mindenesetre most már valóban egy uj csapatot kell majd épiteni, most kellene még két évet vállalnia Kemény Dénesnek, együtt leendő utódával ( ez a német fociban már bevált) hogy ne történjen meg az ami a moszkvai olimpia után. N e szakadjon meg a folytonosság, ne a nulláról kelljen mindent ujra kezdeni, mert akkor jópár évig nem lesz még annyi esélyünk sem egy éremre, mint az elmult években. Mindehhez sok sikert!

Madifan hozzászólása
Madifan36886
2012.08.09. 13:56

Egyszerűen nm lehet rátok haragudni azért mert csak maximum az ötödik helyért játszhatunk! Annyi örömöt okoztatok a magyaroknak, amennyit talán soha nem fogunk tudni visszaadni. Köszönjük ezt a 15 évet! Egy csoda volt! Miért ne jöhetne egy újabb generáció, ami megpróbálna a rekordok nyomába eredni és felérni a csúcsra első lépésként már Rióban?... :)

orrrion hozzászólása
orrrion36885
2012.08.09. 13:32

Szép volt fiúk! Köszönet az elmult 16 évért! Jómagam, kicsivel az ötven felett azon szerencsések közé tartozom, akik végigszurkolhatták a Gyarmati- csapat tündöklését, majd bukását, végigkinlódtam az azt követő hosszú, sikertelen korszakot, majd ujra gyönyörködhettem egy csapat játékában, a Kemény csapatéban. Nem akarok most, amikor könnyű, belerugni a csapatba és edzőjébe, de valahogy benne volt a bukás az elmult évek történéseiben.A csapat beleesett abba az ördögi körbe, mely szerint annyira jó játékosok alkották, hogy szinte lehetetetlenné vált a fiatalitás. Igy jártak Faragóék is, aztán amikor kiöregedtek,tizenévig sehol nem voltunk nemzetközi szinten. Peking után Kemény Dénes azzal vállalta el ujra a kapitányi posztot, hogy uj korszak kezdődik, Londonra egy uj, lehetőleg éremesélyes csapatot próbál kialakitani.Igy is indult neki a négy évnek, aztán amikor rájött, hogy egyszerüen nincs olyan emberanyag, amivel pótolni lehetne a nagyokat, lassan mindenkit visszarakott a csapatba a végleg visszavonulókon kivül. Ez egy vabank volt, mert londoni csapat tulajdonképpen azonos lett a pekingivel, csal 4 évvel öregebb kiadásban. ( Az külön balszerencse, hogy két olyan játékosa már nincs a vizben- Benedek, Molnár- akik valami rettenetesen hiányoztak. Az erejük, zsiványságuk, tekintélyük.)

pösze hozzászólása
pösze36884
2012.08.09. 13:14

Ha jobban átgondoljuk a dolgokat, akkor ez a \"mitosz\" igazából Peking után véget ért, azóta semmilyen világversenyen és semmilyen korosztályban nem tudtunk sikert aratni, gyakorlatilag az idei holland felnőtt EB 3. helyén kívül. Kevés az a magyar csapatsportág, amelyik 4 év sikertelenség után nem vonja le a konzekvenciákat például a szakmai munkát illetően, remélem a szövetség nem a 3 olimpiai sikerből, hanem az elmúlt 4 évből indul majd ki, mert, ha nem ezt teszi és a londoni kudarcot kiemeli a 4 éves sorozatból, akkor nagyot fog hibázni. Jó lenne, ha most éppen Peking után lennénk és valahogy megérezve a londoni kudarcot, új csapat építésébe kezdhetnénk...Amit különösen sajnálok, hogy a 3 olimpiai bajnoki cím is kevés volt egy fővárosi új vízilabda-uszoda felépítéséhez, félek, hogy ez most ismét el fog maradni.

Ba.G hozzászólása
Ba.G36883
2012.08.09. 12:55

kisdobos, gfabian, ederevi, egyetértek, jó volt a soraitokat olvasni, köszönöm! Meg persze a lehetséges pontszerző helyet is a csapatnak.

ederevi hozzászólása
ederevi36882
2012.08.09. 12:25

Es hogy a nehez pillanatokban mosolyt csaljak az arcokra...Emlekeztek az Illes zenekar Illesek es pofonok cimu nagylemezere?(Nekem meg megvan bakeliten.)Az egyik nota elott van egy bejatszas a hallgatok hozzaszolasaival.Egy tunemenyes kicsit talan butacskanak hangzo holgy igy szol: \"...es en voltam muzeumban is es megis nekem csak Ti vagytok a legszebbek.Akarki akarmit is mond...\"Butacskanak hangzom?Vallalom...:)

ederevi hozzászólása
ederevi36880
2012.08.09. 12:02

sziasztok! Nem tudok okosat mondani,Ti jobban tudj?tok.Könnyezem...Nem az eredmény f?j...Az f?j,hogy Nektek f?j...Kiv?teles sportemberek vagytok!TISZTELETEM URAIM!

pitty hozzászólása
pitty36879
2012.08.09. 11:50

Sziasztok! Hosszú ideje figyelem a fórumot, de most gondoltam írok is. Először is én is az együgyű szurkolók közé tartozom. Úgy gondolom, hogy amíg ezek a srácok a meccseken HUN feliratú sapkában és úszónadrágban játszanak, addig részünkről minden bíztatást megérdemelnek. Kitől várhatják ezt el, ha nem tőlünk? Megnéztem interneten az olimpia összes meccsét, közülük a szerbekről mondanék egy gondolatot. A játékuk alapján az jutott eszembe, hogy nekünk is volt (szerintem van valaol) egy olyan csapatunk, mint ők. Akiket az ellenfél hajrája nem visszafogja, hanem bíztatja. Akikre a jó sereplés terhét nem ráakasztjá, hanem azt ők viszik, s ebből szülenek azok a szemtelenül elegáns megoldások, amivel minket is elkápráztatott a mi válogatottunk hosszú éveken át. Hogy ezt a csapatot hol kell keresni, honnan kell előhúzni, azt a szakembereknek kell tudnia. Ezeknek a fiúknak kell régi önmagukra találni, vagy egy fiatal csapatot behozni. Én ehhez annyit tudok hozzátenni, amit az elején is mondtam, a HUN feliratról. Akkor is, ha elsők, akkor is, ha 8-ak. Ha mindenki tudta, hogy ez lett, s nem temetni mentünk Londonba, akkor most miért is temetünk?Kérésem is csak egy lenne: Ez a csapat sok egyéb mellett azzal volt nekem szimpatikus nekem, hogy az eredményjelzőt nézte, mert az nem hazudik. Sok igazságalan ítélet volt ellenünk most is, mint már oly sokszor. Nem lehetett újdonság ez, bár mindig rosszul esik. De a nagyság és az elegancia miatt, helyezkedjenek arra az álláspontra, amit Kásás már nyilatkozatában képviselt. És végül: \"Vízilabdában mi vagyunk a császárok.\" Ez igaz, mert ha a vízben nem is megy úgy, a fórumokon annyi szakértő van, amennyi a világ más táján összesen sincs.

gfabian hozzászólása
gfabian36878
2012.08.09. 11:23

Nagyon ritkán írok, de úgy gondolom egy dolgot mindenki elfelejt. ezen az olimpián a szövestégi kapitányí úgy gondolta hogy több esély van nekifutni a régi generációval mint egy átszervezett csapattal. Ha a papíron gyengébb csapattal indul akkor is valószínű a csoportból továbbjutás, hiszen ehhez 2 nyert meccs kellett. De az olasz válogatott ellen egy fiatalabb csapatnak kevesebb esélye lett volna. valószínűleg. Amit az utánpótlásról írtok az lehet igaz is, meg nem is, nem tudom ki milyen bennfenntes információval rendelkezik. A sport csakúgy mint minden más életterület kapcsolatokra alapul. ezt lehet zsigerből utálni, lehet vele együttélni, keseregni rajta, vagy folyamatosan dolgozni ellene. több kevesebb sikerrel. Meg kell köszönni ennek a generációnak azt hogy felemelte a sportágat arra a szintre ahol jelenleg található. És mindenkinek magába kellene néznie hogy mit tudott életében profitálni abból hogy ehhez a sportághoz húzott a szíve. Lehet magunkat áltatva azt szajkózni hogy megmondtuk előre hogy ez lesz, vagy lehet büszkén azt mondani hogy ma is öröm volt magyarnak lenni. A térképen ott voltunk, ott vagyunk, és ott is leszünk. A bravúr most nem sikerült de lesz még rá alkalom. Addig is, csak a magam nevében: köszönök mindent ennek a csapatnak, és a szövetségi kapitánynak.

KOrsi hozzászólása
KOrsi36877
2012.08.09. 11:18

Kedves Kemény-legények! Köszönöm nektek ezt a 15 gyönyörű évet. Büszke vagyok arra, hogy veletek nőhettem fel és megtanítottatok arra, hogy kitartással, áldozattal, hittel elérhetem a céljaimat! Köszönöm, hogy korunk \"Puskás Öcsijei\" vagytok! Sok sikert és erőt a jövőhöz!

beles hozzászólása
beles36876
2012.08.09. 11:11

Nagyon fajdalmas ez a vereseg. 3 egymast koveto olimpiai bajnoki cim utan mindannyian elhisszuk,hogy ez a generacio verhetetlen. Ugyanakkor legbelul, jozan esszel mindannyian tudtuk, hogy egyszer minden sorozat megszakad! ez az elet rendje. En viszont buszke vagyok arra, amit ez a generacio elert, es hogy meg ezen az olimpian is volt miert izgulni, mert Londonba sem csupan a tisztes helytallasert erkeztunk. Egy halhatatlan generacio most tavozik, ami egyuttal valami ujnak a kezdete, uj igereteknek fogja megadni a bizonyitasi lehetoseget.A magyar vizilabda nem errol az elmult 15 evrol szol csupan, hanem legalab 80 evre nyulik vissza. Alig varom az uj, tehetseges, ma meg ismeretlen magyar polosok megjeleneset. Mert abban biztos vagyok, hogy van elet az aranygeneracio utan, sot igazabol csak most kezdodik!!! Koszonjuk sracok, Koszonjuk Denes!!! soha nem lehetunk eleg halasak az eredmenyeitekert!!! Hajra magyar polo!!!

kisdobos hozzászólása
2012.08.09. 10:19

Ahogy a brazilok is ki vannak készülve, ha a csapatuk nem aranyat hoz a foci vb-ről, mi is nagyon magasra tesszük a mércét a pólóban a múltbéli sikereink miatt. Tegnap kikaptunk, ami fájó volt, de én mindezzel együtt most legfőképp hálát érzek az elmúlt három olimpiáért. Nincs bennem kétség afelől, hogy most is nagyon küzdöttetek. London ide, vagy oda, nekem mindig is bajnokok lesztek! Ez most egy rossz széria volt, de jön egy új szezon, és a csapatunk magára fog találni újra. Köszönöm, hogy szurkolhattam nektek a londoni olimpián is! Fel a fejjel! :)

vgisti hozzászólása
vgisti36874
2012.08.09. 10:16

És persze imádom az egész csapatot!

vgisti hozzászólása
vgisti36873
2012.08.09. 10:15

Azért persze hajrá magyarok!!!

vgisti hozzászólása
vgisti36872
2012.08.09. 10:15

Bocs, most nem olvasom végig az összes hozzászólást, hogy volt e erről szó, de 39 mp-cel a vége előtt, -1-nél nem kellett volna időt kérni, minden mindegy alapon, vagy még inkább 19- mp-nél, emberhátrányban? Ha kihagyják az ötöst akkor még lett volna esélyünk gólt lőni. Vagy már nincs meg ez a szabály?

nasa2 hozzászólása
nasa236870
2012.08.09. 09:54

Én most még büszkébb vagyok a Kemény-legényekre, mert most lehetett megérezni, megérteni igazán, hogy valójában milyen nehéz egymásután háromszor olimpiát nyerni! Gratulálok Kemény Dénesnek és a Kemény-legényeknek!

MS hozzászólása
MS36869
2012.08.09. 09:53

Egyáltalán nem ismerem az utánpótlás berkeit, de feltehetően van annak alapja amit térképész ír. Lehet mondani, hogy ez nem ide való, de annyiban mégis csak igen, hogy azt senki nem vitatja, hogy néhány fiatal titánnal versenyképesebbek lettünk volna. Ne adj\' isten már 2008 is, de most meg még inkább ott állhatna egy komplett világverő fiatal garnitúra. Hogy az az egy-két fiatal titán sem épült be a csapatba, annak a természetes ciklikusságon túl is oka van, amit diagnosztizálni és orvosolni kell.

B (régi) hozzászólása
2012.08.09. 09:45

Ez a realitás. Aki csak egy kicsit is ért a vízilabdához vagy mert játssza, játszotta, vagy csak mert 16 éve figyeli a Kásás-féle generáció tündöklését (és bukását), azt nem érte meglepetésként a tegnapi eredmény. Aki hinni akart bennük, mert azt szokta meg, hogy hisz, talán nem is csak bennük, hanem úgy általában mindenben, amiben hinni akar, az most a könnyeivel küszködve fogalmazza a nagy generáció requiemét. Helyesen teszi. Ennek a generációnak vége, őket valóban el kell búcsúztatni. Az olaszok (még jó, hogy nem valamelyik délszláv) megtették ezt a vízben, a szurkólók pedig megteszik ezt a parton. Ezek a játékosok megtettek mindent, ami tőlük telhetett, megnyertek mindent, amit csak lehetett, learattak minden babért. Most pedig, nyolc év tündöklés majd nyolc év lejtmenet után elérkeztek a pályafutásuk végére. Ez a történet eddig tartott. Mindenki tudta, hogy így lesz, csak arra nem számítottak sokan, hogy ilyen eredménnyel. Őket tartsa meg a Jóisten jámbor naiv együgyűségükben. Aki név szerint szeretné megismerni ezeket az egyszerű teremtéseket, azok olvassák vissza itt a vlv-n az USA meccs utáni cikkhez fűzött kommenteket. A meccsről annyit, hogy az olaszok ezen a meccsen (is) jobbak voltak, és talán akkor is megnyerték volna a találkozót, ha a játékvezetők nem fogják meg időnként a csapatunkat. A bírókat ért kritikát annyival egészíteném ki, hogy bár a görög Stavridis önmagához képest kifejezetten korrekten vezetett magyar meccset, az utolsó olasz támadás utolsó másodperceibe lényegében minden alap nélkül befújt magyar kiállítással még a matematikai esélyt is elvette a csapattól az egyenlítésre. Ezért (meg az összes korábbi gennyes kis ítéletéért) kap majd tőlem egy sörösüveget, ha legközelebb Magyarországon jár. Ezt természetesen megkapja majd a kazah bíró is. Siránkozni azonban már csak azért sem szabad (most), mert ebből az olimpiából van még hátra két mérkőzés, amelyek közé ha becsúszik egy vagy két újabb vereség, akkor még a Kemény-éra leggyengébb eredményének számító ötödik helyet is sikerül alulmúlnia a csapatnak. Úgyhogy ha már éremért nem is játszhat a csapat (teljesen reálisan), a becsületéért mindenképpen meg kell tennie mindent a hátralévő két mérkőzésen. Már csak azért is, mert ha a fiúk szeretnék megszerezni az ötödik helyet, Spanyolországot vagy az USÁ-t le kell győzniük még ezen a tornán, ami egyáltalán nem lesz könnyű. Az USÁ-t biztos nem verjük még egyszer öt góllal. Végül annyit, hogy a folytatás az olimpia után egyáltalán nem olyan sötét, mint ahogy azt sokan gondolják. Már csak azért sem, mert ennek az olimpiának a gyenge szereplése megteremti az esélyt arra, hogy a következő magyar válogatott tiszta lappal, teher nélkül induljon el, és az útja fölfelé vezessen, Rióban pedig a londoninál jobb játékkal jobb eredményt érjen el.

MS hozzászólása
MS36866
2012.08.09. 09:25

Jár a Tisztelet megszólítás miden bajnoknak, és igen, ez tényleg egy nagybetűs fejezet volt, köszönöm hogy mindig esélyes csapatnak szurkolhattam 15 éven át, és köszönöm a nagyszerű eredményeket. Én is reménykedtem abban, hogy bizonyos törvényeket akár egy teljes torna erejéig felül tudunk írni, de nem. A srácok technikai repertoárja és rutinja egyedülálló, de hát ez egy fizikai sport, ahol előbb az úszó és a birkózó versenyt kell megnyerni, az abból szerzett önbizalommal pedig érvényesíteni a tudást. Ellenkező esetben azt látjuk, hogy világklasszis lövőkkel nem tudunk lövéssel befejezni emberelőnyt. Kemény kapitány bevallottan büszke arra, milyen jól ismeri játékosai élettani sajátosságait. Kíváncsi volnék mit mutatnak az idei tesztek az előző évekéhez képest. 28 éves kor felett nincs versenyúszó, és labdával a kézben sem lehet az idők végezetéig kijátszani a biológiai órát. Egy igazán karizmatikus vezérrel a vízben még ezzel a korátlaggal is talán tovább versenyben maradunk, de ennyit tudtunk most. Kíváncsian várom mi lesz a sportág hazai és nemzetközi jövője, nagyon szeretnék egy világszerte nagyobb elismertséggel rendelkező sportágban újabb magyar sikereket látni. Megy itt a huhogás, hogy eztán évekig nem lesz semmi. Hát ha egyelőre nem is látszik a következő komplett világverő korosztály, de azért a háromszoros bajnok visszavonulását követően is marad egy keretre való kiváló játékos, aki kellő szakmai háttérrel és ambícióval bárhol, bármikor, bármilyen éremre esélyes lehet.

Ba.G hozzászólása
Ba.G36865
2012.08.09. 09:20

Ejnye, kommentelők, mi ez a világvége hangulat?! Jó, nyilván titkon(?) reméltünk egy minél csillogóbb érmet, de a világ legjobbjai között vagyunk így is. Reméljük, legközelebb jobban sikerül, pont mert talán kevésbé lesz nyomasztó az elvárás, de kéretik nem lelombozni a társaságot! A köszönet persze nagyon is helyénvaló.

Isztár hozzászólása
Isztár36864
2012.08.09. 09:20

Sajnállak kedves térképész, és most nyugodtan hülyézz le, nevezz aminek akarsz, de, ha ennyire okos vagy nem is értem miért nem te vagy a medencében, miért nem te irányítod a vízilabda sportot...

Lac hozzászólása
Lac36862
2012.08.09. 09:07

Ezt a mondatot nem értem: \"Hogyha valaki figyelmesen nézte a játékvezetők oldalcseréjét, akkor még ez be is azonosítható, 8 év elteltével sikerült. \" Megmagyarázná valaki? Nyilván az athéni olimpiához van köze, de így nem nagyon vágom, hogy ez hogyan kapcsolódik oda. Köszönöm!

Isztár hozzászólása
Isztár36861
2012.08.09. 09:03

Köszönet minden válogatottnak, Kemény Dénesnek, az egész stábnak az elmúlt évekért és köszönet előre is a következő újabb nagy sikerekért. Most nem sikerült, de sajnos a fülembe csengenek azok a szavak, hogy nem nyerhetnek a magyarok negyedszer... Nem gyártok semmilyen összeesküvés elméletet, de olvassátok el mit nyilatkozott Varga Tamás a tegnapi meccs kiállításairól. Sajnos az egész olimpián és nem csak a pólóban a bíráskodás egy agyrém. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden rendben volt, a csapatnál, de... Hajrá fiúk, szurkolunk továbbra is!! VE

Ba.G hozzászólása
Ba.G36860
2012.08.09. 08:54

Ejnye, kommentelők, mi ez a világvége hangulat?! Jó, nyilván titkon(?) reméltünk egy minél csillogóbb érmet, de a világ legjobbjai között vagyunk így is. Reméljük, legközelebb jobban sikerül, pont mert talán kevésbé lesz nyomasztó az elvárás, de kéretik nem lelombozni a társaságot! A köszönet persze nagyon is helyénvaló.

Ba.G hozzászólása
Ba.G36859
2012.08.09. 08:44

Bocsánat - még nem olvastam az interjúkat -, de miért ért volna véget? A tegnapi sem volt vállalhatatlan meccs, a hátralévő kettőn reménykedünk a jobb végkimenetelben, de a következő világversenyeken is szeretnénk éremesélyesként számolni a (mindenkori) magyar vízilabdacsapattal. Nincs értelme ilyen gyászos hangulatot vetíteni! Fel a fejjel - emelt fővel! -, mi (a magyarok túlnyomó többsége) mindig is szurkolni fogunk a csapatnak.

mendemonda hozzászólása
2012.08.09. 07:53

Ilyen szinten 4 kígyótérről kapott gól sajna nem fér bele. Szecska mester ez nem a te napod volt. Az eddig elért eredményekért nagy gratula mindenkinek. Egy új korszak kezdődik, de félő, hogy sikerekben meg sem fogja közelíteni az elmúlt 12 évet, de azért a remény még ott van.....

Koma hozzászólása
Koma36857
2012.08.09. 06:32

Nem baj fiúk, már eddig is annyi örömet szereztetek nekünk az eddigi sportpályafutásotokkal, hogy az mindent visz!! A mérkőzésről annyit, hogy semmi sem sikerült. De nem is az \"öregeknek\" kellett volna itt a zongorát cipelni\", hanem az 1-szeres bajnokoknak, és az újaknak! Sajnos azon múlt még most is, hogy megy e Kásáséknak,vagy nem. Csalódtam Vargáékban, Hosnyánszkiban, Háraiban... Sajnálom a tartalék kapust, hiszen nem lett bedobva, hogy próbáljon bizonyítani. Jövőre bizonyára másképp lesz, hiszen valószínűleg nem kell már az \"öregekre várni\", ha \"mutatni kell valamit\", ettől kezdve bizoníítsanak a fiatalok! Zázszóként annyit, hogy élmény volt megélni a a Kemény időszakot, minden sikerük meg van videón, és még sokszor fogom nézni, ha kikapcsolódásra végyom!!!

jeverling hozzászólása
2012.08.09. 05:53

Uraim! Az egész családom nevében nagyon köszönöm mindazt, amit Önök elértek és megvalósítottak. Legyenek elmondhatatlanul büszkék erre. Mi azok vagyunk. Elmondhatatlan hálával tartozunk mindazért, amit az elmúlt és a jövő időben adtak/fognak adni nekünk. Tisztelettel, vki, aki 14 évet nyomott le az OB1-ben

0093 hozzászólása
009336855
2012.08.09. 00:32

Nekem volt szerencsem ketto meccsuket vegignezni a Londoni Olimpian, egyikuk az amerikai talalkozo volt. Azt a gyonyoru jatekot, oromunnepet a vegen, sosem fogom elfelejteni. Nekem mindig igy maradnak meg az emlekezetemben - gyozteskent! Megtiszelve erzem magam hogy meg egyszer lathattam minden idok legnagyobb vizilabda csapatat, talan utoljara. Nekem is faj, mert tinedzser korom ota minden olimpiat vegigizgultam, de ha nekem faj akkor mit erezhetnek a fiuk? Szep volt fiuk, ti vagytok a legjobbak!!!

Szecska89 hozzászólása
2012.08.09. 00:02

Most egy kicsit lenyugodva, átgondolva az eseményeket, kicsit szégyellem magam a \"Benedeket edzőnek\" irasomert, mikor soha nem kezdtem ki egyik játékost/edzőt, de mentségemre szól az a düh és fájdalom. Szeretnek visszamenni az időben a huszonéves Kásás, Kiss Gergely, Benedek, Biros, Szécsi (és a többi nagy) féle generációt nézni meg hosszú éveken át.

editsun hozzászólása
editsun36852
2012.08.08. 23:47

Szívemből szól szamárhegy. Én is köszönöm a csapatnak és Kemény Dénesnek azt a sok mindent, amit kaptam és tanultam őlük. Ma sírok, sokat és mélyen, a könnyek hol örömet, hol bánatot mondanak el. Egy valam nagyon fontos: EZ NEM MÍTOSZ VOLT,HANEM VALÓSÁG. Igazi munkán, hiten, elkötelezettségen, alázaton alapuló valóság. És most is az. És van folytatás, tudom! A legnagyobb alázat az ügy iránt nem a csúcson abbahagyni - a harmadik után - hanem vállalni egy következő generáció \"felépítését\", hogy menjen tovább a szekér, az ügy! Szép volt Fiúk és szép volt Mester!

Reka1981 hozzászólása
2012.08.08. 23:43

Sziasztok! Szeretnem megkoszonni az elmult 12 evbol eredo nagyszeru es felemelo elmenyeket amiket ettol a csapattol kaptam!Szeretnem megkoszonni nem csak magam hanem minden vizilabda kedvelo ember neveben azt az elszantsagot,akaratot es rengeteg munkat amit azert aldoztatok hogy oregbitsetek a Magyar vizilabdat!Sok sikert es kitartast kivanok minden jatekosnak a jovore nezve es ne feledjetek minden veg egy uj dolog kezdete!!!SZEP VOLT FIUK es tovabbra is HAJRA MAGYAROK!!!

Petre87 hozzászólása
Petre8736850
2012.08.08. 23:19

Eddig az olimpián olvasott legintelligensebb hozzászólás pedig nálam szamárhegy előzője! Ajánlom mindenkinek!

szamárhegy hozzászólása
2012.08.08. 23:16

Sziasztok! Tudtuk, hogy egyszer véget ér, csodálatos és felszabadító volt az első arany, hihetetlen sportélmény volt a második, sporttörténelem a harmadik. Egyszer minden sorozat véget ér, ennek most jött el az ideje, köszönöm, hogy ezt a négy olimpiát veletek, nektek szurkolva élvezhettem végig. Fel a fejjel és sok sikert a továbbiakban is, akármerre megy tovább a civil vagy sport karrieretek.

aZegyfejű hozzászólása
2012.08.08. 23:05

Hát... Boldog magyar embernek érzem magam, ha erre a csapatra gondolok. A játékosokra. Azokra, akik megszerettették velem a sportot, és 1997 óta aranyat hoztak a napjainkba. Büszke vagyok arra, hogy majdan nagyszülőként az unokáimnak is mesélhetek erről a generációról, akik történelmet írtak 15 év alatt. Vitathatatlanul. Még unokáink is áhítattal fognak bámulni, ha bármelyik válogatott neve felmerül, éppúgy, ahogy a mai kor fiataljainak sem kell elmagyarázni, hogy ki is volt az a Puskás Öcsi. Köszönöm a vízilabdás honfitársainknak, hogy az elmúlt évtizedekben ilyen példaértékűen, méltón képviselték az országunkat, általuk elmondhattuk azt, hogy bár a híradásokban más miatt szerepeltünk főként, azért volt mire büszkék legyünk. Szomorú, elkeseredett magyarnak érzem magam, és bánatom fájdalommal párosul, ahogy itt Moncsika és Dani, és még pár másik \"károgó\" hozzászóló sorait olvasom. Szavaitok alapján kiveszni vélem e népből a nemzetiséget, a tisztességet, a büszkeséget, az elismerést, csak szégyenérzet marad, hogy ilyen emberek lakják az országot. Elszomorító... Az már politika, és nem ide tartozik, hogy az ilyen, és a hozzátok hasonló okostojások viszik romba az országot, sportostól, vízilabdástól, mindenestől... És egyébiránt lábjegyzetben megjegyezném, hogy térképésznek igazat adok. Sokatokat lehet itt olvasni arról, hogy nagyot hibázott a kapitány, hogy a \"nagy öregeket\" visszük ki az olimpiára. Hát Nektek mondanám, hogy az újoncok azok, akik (még) nem nőttek fel a feladathoz, az öregek pedig vitték a hátukon a csapatot. Igen, itt a sokszor bírált Birosra, Kásásra, Varga Csuvira, Kiss Gergőre, Szécsire gondolok, az aranygeneráció tagjaira. Nélkülük az eredményünk kevésbé lett volna jó, azt gondolom. Mindemellett nagyon büszke vagyok, hogy csapatunk a legjobb 8 között van ebben a sportágban (is). Olimpia, vb, eb lesz még számtalan, ha az ifjoncok felnőnek, lehetnek még sikereink. A nagyok miatt fájó, hogy nem ezt a búcsút érdemelték volna... Hajrá Magyarország, hajrá fiúk, az ország értelmesebb fele kitart mellettetek, küzdjetek értünk!

daniandras hozzászólása
2012.08.08. 22:58

szeretnék valamit itt mindenki figyelmében ajánlani: neves szakíró a vízilabda szöveltség (volt?) szóvivője, köcsögözik (egy előző cikkében) most meg digózik! Szégyellje magát! Az ilyen emberek keltik rossz hírünket a világban, nem Kemény Dénes vagy a csapat bármely tagja.

Petre87 hozzászólása
Petre8736845
2012.08.08. 22:57

Bocsánat a kérdőjelekért, azok három felkiáltójel, zárójel, három pont, és idézőjel helyett jelentek meg. Nem tudom miért, bízom benne hogy az olvasók ki tudják találni hol minek kéne lennie. Üdv

Petre87 hozzászólása
Petre8736842
2012.08.08. 22:48

Soha nem fog senki annyit tudni erről a sportágról, mint a mi bajnokaink. Az pedig a minden! A mindenből pedig lehetett meríteni: 3 olimpiát lehetett nyerni a nagy ?76-os Dream Team tehetségeiből egymás után. Minden tisztelet az övék! Idén már kevesen voltak, mert eltelt az idő. Van 2 Varga meg egy Hosi-Kicsi páros, akik fel tudtak nőni hozzájuk, mutatja is a márvány a Hajósban. Ezen kívül? Tudom, sokakat megzavart hogy kacsaúsztatóban kellett játszani?

Petre87 hozzászólása
Petre8736840
2012.08.08. 22:48

Sziasztok! Köszönjük az eddigi felejthetetlen sikereket, amelyekkel megajándékoztátok kis hazánkat 1997 és 2004 között. Köszönjük Pekinget is, mellyel a magyar vízilabdát beírta az a csapat a sporttörténelembe. Sajnos nehéz helyzetben a sportág. Mind management szinten, mind szakmailag (utánpótlás). Ez a szituáció nem drukker, s végképp nem eredmény csalogató. Valami eredmény egyébként épp most kellett volna, mert egy érem (bravúr! tudom) talán legalább egy kis cash-t hozott volna ? az életben maradáshoz. Persze itt mindig lesznek oly? mívelt humanoidok, kik a múltból élnek: nem véletlenül tartunk ott, ahol. Pedig tudom én is, régen még tengerünk (is) volt. Manapság meg elég lett volna pár medence: szakmailag állítom még mindig mi vagyunk a császárok, DE: belterjesség + kevés vízfelület = pangás a tehetségekben (+azok objektív szelektálásában!) -> játszhatunk az 5. helyért. Összetett a dolog, egyszerű (lett volna) a megoldás, így olyan kis magyaros az egész. Ami értékünk van, azokat mindet szépen sorban a saját nyámnyilaságunknak, és a mindig minden szférában minden szinten áldásosan tevékenykedő vezetés miatt. Remélem a szövetségben sokan még most is Szivós góljának visszajátszását nézik, mert tényleg taps! Csak közben az olimpián a negyeddöntőben (!!!) ki-, számos szponzortól (így millióktól) pedig elestünk? Nagyon rossz, de ha belegondolok, akkor mai technika, internet (vlv) nélkül pár Eb, Vb múlva teljesen amatőr csapatok versengését fogja nézni átlagosan 50-60 szurkoló OB1 néven, aztán 10-15 év múlva mikor megszületik a döntés, hogy nem olimpiai szám a póló, kiürült uszodáink visszhangja ennyiben fog kimerülni: több is veszett Londonnál? Vagy észhez térünk, és minden szinten vért frissítünk, uszodákat alapítunk, szabályt módosítunk, vagy legsikeresebb csapatsportunknak búcsút intünk, és bízunk a net erejében: hátha tudja követni, akit még érdekel. Hiszen a médiában eddig sem volt méltó helyen a magyar póló sajnos. Eddig volt a 600 oldal magyarfoci újságban, élő közvetítés minden utolsó NB1-es meccsről mindenféle tévén, és híradó szinten meg nem említett, az újságban kb. fél oldalban lerendezett összefoglaló bajnoki fordulókról, nemzetközi sikerekről(!). Mindezt úgy, hogy olyan emberek érték el, kiknél a mai magyar sportban kevés eredményesebb aktív versenyző van. Mi lesz akkor ezek után?