FACEBOOK

Ötödik hely - búcsú

Ötödik hely - búcsú
hozzászólás, 2012.08.12.

Utolsó két meccsét megnyerve az olimpia ötödik helyén végzett a magyar válogatott. Már az utolsó edzésen többen jelezték, hogy valószínűleg utoljára vettek részt a közös gyakorláson. Kásás Tamás könnyek között jelentette be visszavonulását. Az olimpiát Horvátország nyerte.

Londoni olimpia

Helyosztók

USA-Ausztrália 9:10 (1:3, 2:2, 1:3, 5:2) - a 7-8. helyért

SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 8:14 (1:4, 2:3, 1:5, 4:2) - az 5-6. helyért.
London, Waterpolo Arena, v.: Brguljan (montenegrói), Balfanbayev (kazah)
Spanyolország: Aguilar, M. Garcia, Martin, Szirányi, Molina, Minguell 3, Mallarach 1, Espanol 2, X. Valles, Perrone 1, Perez 1, X. Garcia, Pinedo. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar
Magyarország: Szécsi, Varga T., Madaras 1, Varga Dénes 2, Kásás, Hosnyánszky 2, Kiss G. 2, Szivós, Varga Dániel 1, Biros 2, Steinmetz Á. 2, Hárai 2, Nagy V.. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 5/6
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/2
Kipontozódott: Varga Tamás (22.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Csapatunk gyorsan eldöntötte a meccset és nem engedte veszélyes közelségbe kerülni az ellenfelet. A mérkőzés végén a Kemény-legények már a vízben összeölelkeztek, majd a parton - ebben a körben feltehetőleg utoljára - hangzott el a "Hajrá magyarok!". Elköszöntek a közönségtől is. Egy korszak véget ért.

Kemény Dénes nyilatkozatában azt mondta, néhány hét múlva értékeli az olimpiai szereplést. Szavaiból kiderült, hogy az utolsó londoni edzésen többen jelezték: utoljára voltak így együtt. Kásás Tamás bejelentette visszavonulását, bár nyilatkozatában néhány elbizonytalanító szó is elhangzott, a sajtó jelenlévő képviselői egyöntetűen úgy értékelték szavait, hogy játékosként végleg visszavonul.

Szabó Zoltán értékelése


vlv-képek a mérkőzésről


KEMÉNY DÉNES nyilatkozata:

- Melyek a már most megosztható tapasztalatok az olimpiai szereplésről? - kérdezték a magyar újságírók Kemény Dénest.

- Vannak benyomásaim, érzéseim, gondolataim, de úgy gondolom, hogy ha az olimpiát pár héttel később fogom értékelni, akkor sem lesz késő. Ráadásul ilyen eredménnyel végződő olimpiának az értékelésében nincs is tapasztalatom.

- Mi kavarog most benned? Harag? Szomorúság?

- Elsősorban büszkeség, azért, hogy a játékosok ebben a lelkiállapotban ezt a két meccset meg tudták nyerni. És mindenképpen szomorúság, hogy egy lövés, egy védés, egy blokk hiányzott ahhoz, hogy ma ne délelőtt, hanem délután játsszunk.

- Az emberekben most kérdések merülnek fel, hogy mi lesz a háromszoros bajnok játékosokkal?

- Ezt ők tudják megmondani, de jó néhány játékos már tegnap azt mondta, amikor kijött a vízből az edzésen, hogy ez volt élete utolsó válogatott edzése. Ebből én arra gondolok, hogy akkor ez volt életük utolsó válogatott meccse.

- A magyar póló utánpótlása jól áll ahhoz, hogy ismét...?

- Hát, hogyha jól állt volna, akkor szerintem ezen az olimpián más az összetétel. Az az egészséges vérfrissítés, ami Sydney-ről Athénra, és Athénról Pekingre meg tudott történni, az most elég nyögvenyelős volt. Igazából nem tudták beverekedni magukat azok a játékosok - akiknek minden esélyük megvolt rá - a 13-ba, tehát - meglátjuk...

- Volt olyan játékos, akivel ha nem is maradéktalanul, de nagyon elégedett vagy, és volt, aki váratlanul csalódást okozott?

- Voltak olyan teljesítmények, amelyek végig jók voltak. Voltak olyan teljesítmények, amelyek végig halványak voltak. És voltak hullámzók. Na most, amikor az olimpiákat mi nyertük, akkor legfeljebb közepes, vagy annál jobb teljesítmények voltak csak, és végig. Az biztos, hogy ez az én felelősségem, én készítem fel a csapatot. A játékos nem csak akkor az enyém - és szerintem ez a leglényegesebb az összes mondanivalóban amit mondtam -, nem csak akkor az enyém, amikor jól játszik és győzünk. A játékos akkor is az enyém, amikor gyengébben játszik és ilyenkor az ő gyengébb teljesítménye nem csak az ő felelőssége, hanem az edzőé is, ugyanúgy, mint amikor az edző vállát is veregetik amikor a csapat bombaformában játszik.

- Amikor lefújták a meccset és megszólalt a tömeg, hogy "Szép volt fiúk!", tehát itt azért az emberek zöme az eredménytől nem mondom, hogy függetlenül, de az eredményekkel együtt is végig kitartott a csapat mellett...

- Szerintem nem hétköznapi, amit ez a csapat csinált, ez lehet az oka, és az amit ez a csapat csinált és ahogyan csinálta, abban a stílusban, hogy nem lett bulvármajom senki a csapatból, és a többi, és a többi, hanem büszkeséggel és tisztességesen élte végig ezt a 16 évet, szerintem ezért is övezi nagy szeretet. Én, amikor meghallottam lefújáskor a közönségnek ezt a reakcióját, ugyanaz volt mint Pekingben, amennyire a szívemből és a lelkemből most valamennyi még maradt, megpróbáltam ugyanazon a módon megköszönni az ünneplést, mint amennyire Pekingben köszöntem meg, ahol nyilván sokkal könnyebb volt.

(Lejegyezte: Danna)


KÁSÁS TAMÁS nyilatkozata:

(a nyilatkozat teljes hangfelvétele:)



- Tomi, először is gratulálok! Nem tudom, hogy ez az utolsó meccsed volt-e a válogatottban, vagy egyáltalán a pályafutásod során. Vagy ne kérdezzek ilyet?

- Hát de, ez a dolgod... Igen, utolsó meccsem volt, valószínűleg nem csak a válogatottban, hanem egyáltalán.

- Tehát vége van a játékos pályafutásodnak?

- Tehát igen, most úgy áll, hogy vége van. Ennyi volt.

- Gondolom, hogy van benned valami meghatottság-érzés, hiszen egy óriási pályafutás volt!

- Nem tudom leírni azt a pillanatot..., amikor jöttünk be a bemutatáshoz, és gyakorlatilag alig bírtam visszatartani a sírást. Picit ki is jött, egy pár könny, még amikor beugrottam a vízbe, és az első füttyszó előtt is, a víz alatt még gyakorlatilag sírtam. Tehát ott az annyira megható pillanat volt nekem, hogy hihetetlen. Aztán utána a meccsen már tudtam koncentrálni, de akkor is egy ilyen álomvilágban éltem, egy ilyen nehéz..., áh, szürreális volt az egész meccs. Tehát egy ilyen búcsú volt. Nagyon örülök, hogy így végződött, és hogy ennyire..., ezt akartuk. Tehát így akartunk elköszönni az olimpiai tornától is, meg itt azért jó pár játékostól. Ez így szép volt. Én most, azt kell, hogy mondjam, boldog vagyok, mert az történt a vízben ma, és az történt az olimpiai tornán - a döntőn nem tudjuk, hogy mi lesz - ami a jelenlegi helyzet a vízilabdában. Tehát az, ami az igaz. Ahogy a csapatok megérdemelték, azon a helyen vannak. Mi most ezt érdemeltük meg.

- Tehát nem vagy csalódott?

- Nyilván csalódott vagyok és voltam, az elmúlt 3-4 nap valami borzalmas volt, mert így tengeni-lengeni az olimpiai faluban, hogy azt várjuk, hogy most ötödikek leszünk, vagy nyolcadikak, én ilyet még nem tapasztaltam, és ez valami borzalmas volt, mint sportembernek, de mindenkinek. De ha az egészet nézem, és ha visszagondolok arra, ami történt, akkor nyugodt szívvel "akasztom szögre" a sapkát.

- Hogyan tovább? Mit fogsz csinálni?

- Hát igazából nem gondolok rá. Igazából van jó pár lehetőségem, szeretnék egy nagyot pihenni, nem sietek most sehova. Tehát nincs az a kényszer, hogy most hirtelen valami munkát kellene találnom. Nem, nincs. Egy évig szeretnék relaxálni, meg ide-oda menni.

- Mi a legnagyobb élményed a pályafutásod során?

- Hát most erről ne beszéljünk, erről majd később. Ez leülepszik, most nagyon nehéz. Nagyon sok szép élmény volt, úgyhogy nehéz lenne... De azt kell, hogy mondjam, az egyik legszebb élményem pont ez a meccs volt, attól függetlenül, hogy az ötödik helyért játszottunk, mert nekem nagyon felemelő érzés volt ezen a meccsen játszani.

- A magyar csapat jövőjét illetően mennyire vagy bizakodó? Ugye Dénest kérdeztük erről, és mondta, hogy ha nagyon jó lenne a magyar utánpótlás, akkor lett volna sokkal több fiatal a csapatban. Tehát ugye most a szurkolók teljesen kiállnak a válogatott mellett, a facebook-on olyan kör e-mailek keringenek, hogy ez a mi csapatunk, tényleg szép volt fiúk, de mi lesz a jövő szerinted?

- Azt nem tudom megmondani, hogy mi lesz a jövő. Biztos, hogy nagyon nagy türelemre lesz szükség. Tehát én azt mondanám most a vízilabda-szurkolóknak, hogy fogadják el: egy teljesen új csapat lesz, ez normális. Ez az élet rendje, és újítani kell minden szinten. Tehát lehetőséget adunk másoknak. Nem tudom, hogy milyen az utánpótlás, mert nem annyira ismerem a játékosokat, de biztos, hogy vannak tehetséges játékosok. Egy új, lelkes, sikerre éhes csapatot kell kialakítani, minden szinten.

- Te a tudásodat szeretnéd valahogy átadni?

- Hát még az is lehet..., az is lehet. Még ez így nem alakult ki teljesen bennem, hogy milyen szinten, de még erre is sor kerülhet.

- Teljesen kizárod azt a lehetőséget, hogy mégis adódik egy olyan helyzet, amikor rájössz arra, hogy "Hiszen valóban, én még magyar bajnok nem voltam, és mégis vízbe szállok"?!

- Nem hiszem, hogy ilyen...

- Mert, hogy magyar bajnok nem voltál.

- Hát igen, akkor Magyar Kupa-győztes sem voltam, tehát ez is hiányzik. Mindig lehet találni valamit, de úgy gondolom, nagyon elégedett lehetek azzal, amit sikerült elérni. A magyar bajnoki cím nem jött össze, mert 14 évig Olaszországban játszottam, így nagyon nehéz is volt...

- A kérdés provokatív volt, mert ez a hazatérésedet feltételezte volna és egy olyan csapatot, amellyel esetleg mégis OB I-ben is...

- Nem hiszem, nem hiszem. Hát egyelőre nincs csapatom, de nem is szándékozom keresni. Úgyhogy most igazából nem szeretnék uszoda környékére menni. Nem gyűlöletből, nyilván, hanem egyszerűen most egy kicsit úgy már megcsömörlöttem, most valami másra van szükségem.

- Mi csak rábeszélni szerettünk volna. Hol fogsz élni?

- Nem tudom. Most egy ilyen teljesen új élet kezdődik...

- Lebegés...

- Lebegés, meg gondolom, ide-oda fogok utazgatni, jó lesz. Majd meglátjuk, nem tervezek annyira.

- Tomi köszönjük szépen!

- Oké. Én is. Sziasztok!

(Lejegyezte: Danna) 


BIROS PÉTER a vlv-nek:

- A győzelemhez gratulálok, és mindjárt belevágnék a közepébe. Hogyan tovább az életedben?


- Nem tudom, még nem gondolkozom rajta, úgy még nem volt, hogy ne legyen sehogy. Most pihenő, aztán elkezdődik Egerben a munka, így tervezem most, egyelőre nem foglalkozom vízilabdával. Az ötödik helyhez gratulálok magunknak, annak fényében, hogy nem jutottunk a négybe, ezt a két meccset úgy játszottuk le, hogy emelt fővel mehetünk haza. Persze csalódottak vagyunk, mert nem az 1-4-ig valamelyik mérkőzésen játszunk ma. Ez így sikerült. Én úgy érzem, beleadtunk mindent. Valahol reális helyen vagyunk. Én úgy érzem, hogy ez a 3-4-5., inkább mondjuk a 3-4. a mi pozíciónk, amit elfoglalunk, sajnos a négy év alatt ezt kell leszűrnünk, de hát ezt is el kell fogadni. A jót is mi csináltuk, amit most csináltunk, a „rosszat” – nem rossz, persze –, ezt is mi, úgyhogy nem tudom… De ahhoz tényleg gratulálok, hogy az utolsó két meccset sportemberhez méltóan fejeztük be, és úgy megyünk haza innen.

- Ez akkor azt jelenti, hogy a kapitány számíthat rád a válogatottban a jövőben is?

- Egyelőre nem tudom, tényleg nem gondolkoztam rajta. Itt, gondolom, sok minden fog változni, úgyhogy megvárom, hogy mi történik, meglátom. Egyelőre tényleg most abszolút nem gondolkozom semmin, hanem amikor hazamegyek, pihenő jön. Fontos, hogy ki tudjam pihenni magam, és együtt tudjak lenni a családommal, mert sok volt ez a három hónap.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


KISS GERGELY a vlv-nek:

- A mai győzelemhez gratulálok, de az első kérdés az, hogy hogyan tovább neked?

- Most fel fogok szállni a buszra, és bepakolok :-)

- Ezek nagyon közeli tervek. Vannak-e távolabbiak? Folytatod-e a válogatottban?

- Ne meccs után tizenöt perccel beszélgessünk erről?

- Rendben van, később is lehet, csak Dénes tett egy utalást arra, hogy többen azt mondták az edzés után, hogy ez volt az utolsó közös edzés...

- Igen. Biztos, hogy a csapat közel felének "vége", de senki nevében nem szeretnék beszélni, meg egyelőre a magaméban sem. Örüljünk annak, hogy ma ilyen szépen játszottunk, és lövettük egymással a gólokat. Biztos, hogy így nem fogunk már játszani, biztos, hogy több játékos nem fog már a válogatottban játszani, úgyhogy ennyi.

- Az egész olimpiát hogy értékeled?

- Rosszul. Rosszul, mert olimpiai bajnokok akartunk lenni. Sajnos 2009-től zajlott a folyamat, hogy hosszabbításos meccseken nem nyertünk, fontos meccseken. Vegyük a római vb-t: 7:5-re vezettünk a szerbek ellen, és aztán hosszabbításban kikaptunk. Vegyük a sanghajit: négy góllal vezettünk háromszor a szerbek ellen, és kikaptunk. Montenegró ellen az EB-elődöntő, és most. Ott voltunk, sokszor hiányzott kevés. Ez most is benne volt, és ezért nagyon sajnálom, hogy ez a négy év nem sikerült szebbre. Azt mondom, hogy reálisan két szebb érmünk lehetett volna, de a reális mindig az, amit az eredményjelző mutat. Nem lettünk négyszeres olimpiai bajnokok, érmünk sem lett… Nagyon vigasztal minket a szurkolók szeretete, a család és a barátok szeretete, illetve a három olimpiai aranyérem - nyilván négyünket. A többieknek pedig, akik még játszani fognak, nagyon szép időszakot kívánok, és szurkolni fogok nekik – hogyha nem játszom tovább a válogatottban.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Először is gratulálok a mai győzelemhez, és hát az egész olimpiáról szeretnék kérdezni azért egy-két mondatot, és persze a lényeg: veled mi lesz, folytatod-e?


- Nézd, én borzasztó hálás vagyok mindenkinek, akivel az elmúlt tizenöt évben a magyar válogatottban játszottam, köszönök nekik minden szép élményt! Úgy gondolom, hogy ami nem olyan szép, az is meg fog szépülni idővel. Nem hiszem, hogy lesz még válogatott mérkőzésem, de ugye nyilván soha ne mondd, hogy soha. Ettől függetlenül, én nem hiszem. Tényleg, azt mondom, hogy borzasztó csalódott vagyok, mert úgy gondoltam, hogy meg lehet csinálni ezt a negyediket. Kiderült, hogy sajnos mégsem, nüanszokon múlott, és kívánok nagyon sok sikert a következő válogatottaknak.

- De klubszinten mindenképpen folytatod?!

- Persze-persze, hát egyéves szerződésem mindenképpen van az Egerrel.

- Mennyire érezted te ezt most egy korszak lezárásának ott a vízben a végén, amikor összeölelkeztetek.

- Nyilván látszott is rajtam, beugrottam a végén azokhoz, akikkel együtt játszottam, akikkel nagyon régóta együtt vagyunk. Most is azt mondom: köszönöm szépen. Dénesnek is köszönöm szépen ezt a tizenöt évet. Nyilván ugye voltak hullámhegyek, hullámvölgyek. Biztos vagyok benne, hogy az idő a hullámvölgyeket eltünteti, és a hullámhegyeket még jobban kiemeli.

- Zoli, köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- Méltó befejezés volt ez jó pár játékosnak, köztük nekem is. Az utolsó két mérkőzést megnyertük. Lezárult egy korszak, lezárult egy időszak a magyar póló történetében. Kívánom azt az utánunk jövőknek, hogy a következő olimpián ennél csak jobbat érjenek el.

Boldog vagyok, hogy itt lehettem, örülök, hogy ezen az olimpián a tudásom szerint játszottam, amit csak tudtam, megtettem, hogy minél jobb eredmény szülessen. Büszke vagyok arra, hogy azután, hogy nem jutottunk be a négy közé, a csapat fel tudott állni és a magas átlagéletkor ellenére ennyire fel tudta magát szívni, ilyen tisztességesen, becsületesen helyt tudott állni.

Én azt gondolom, hogy ez tényleg egy méltó befejezése a 16 évnek, köztük 4 olimpia, nekem 3, de gratulálok Dénesnek, köszönöm neki ezt az egészet, gratulálok a csapatnak és minden magyarnak köszönöm a szurkolás!

(Lejegyezte: Tina)


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Norbi, mi történt a lábaddal?

- Az ausztrál meccs közben meghúzódott … , lábtempózni tudok vele, de fáj.

- De nem lesz hosszú a gyógyulás, ugye?

- Nem, bizonyos mozdulatoknál fáj, ennyi. …

- Kérlek, mondj a mai meccsről néhány mondatot!

- Jól kezdtünk, nekik pedig ettől elment a kedvük az egésztől. A végén látszódott, hogy már nem teszik oda magukat annyira, de ehhez is az kellett, hogy az elején meg tudjunk lépni.

- A tornáról mi a gyors reflexiód?

- Nem feltétlenül úgy alakult, ahogy kellett volna, ennél több van bennünk, de ezt most nem mutattuk meg. Meg kell nézni az olaszokat, Szerbiát, Montenegrót, akik legyőztek minket, azok előttünk is vannak. Kicsit sajnálom, de valahol ennyi volt benne. Ezt úgy értem, hogy nem mondhatjuk azt, hogy itt valaki döntőt játszik, akinél mi jobbak voltunk.

- A pályafutásod hogy folytatódik?

- Reccóban fogok játszani, bár ezzel több mint két hete egyáltalán nem foglalkoztam, de úgy jöttem ide ki, hogy telefonon beszéltem velük, és úgy áll, hogy visszamegyek.

- És a válogatott pályafutásod?

- Fogalmam sincs, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy folytatnom kell, hogy folytatni fogom.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nagyon örülök annak, hogy nyertünk, nagyon fontos volt számomra, hogy ötödikek legyünk, és ne akár nyolcadikak. Ezt sikerült teljesíteni. Sajnos az én álmom, az még továbbra is álom marad, de nekem még van lehetőségem, hogy javítsak. Szeretném megköszönni a sok szurkolónak, aki kijött. Ennyi.

- Csalódott vagy?

- Nagyon. Igen, nagyon szomorú vagyok. Nehéz lesz ebből újra talpraállni, de hát talpra kell állni, és ki kell javítani ezt.

- Fiatal vagy még…

- Így van.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Marci, győztes meccsel búcsúztatok, de gondolom, nagyon csalódott vagy.

- Mielőtt válaszolnék, szeretném megköszönni minden magyar szurkolónak, aki buzdított minket, szurkolt, szorított értünk. Nagyon sokat jelent ez nekünk, miattuk is szerettük volna megszerezni ezt az 5. helyet. Ez egy sebtapasz igazság szerint, nem örülünk, csalódottak vagyunk, hiszen másért jöttünk ki Londonba, így sikerült. Végül szeretném elmondani, nagyon büszke vagyok, hogy ilyen világnagyságokkal játszhattam együtt.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Gratulálok a mai meccshez!

- Köszönöm szépen. Örülök annak, hogy megvalósítottuk az utolsó két meccsen, amit elterveztünk. Örülök annak, hogy mindenki beletette az utolsó cseppig, ami benne volt - erő, figyelem, alázat, tisztelet, minden. Biztos voltam a győzelmünkben, mert mindenki megfogadta, hogy saját magáért, a társaiért és a szurkolókért fog játszani és ennek csak győzelem lehetett a vége. Annak is felettébb örültem, hogy ez nagyon látszódott és könnyedén tudtunk nyerni ma.

- Mennyire érezted, „fiatalként”, hiszen te a jövő csapatban is feltehetően benne leszel, hogy itt most vége van ennek a korszaknak.

- Úgy készülök és úgy védtem le ezt a két mérkőzést, hogy a jövőmet építsem.

(Lejegyezte: Tina)


STEINMETZ ÁDÁM nyilatkozata:

- Szép gólokkal nyert a csapat.

- Hosszú menetelésen vagyunk túl, és nagyon akartuk ezt a győzelmet ha már a fő célkitűzést, az elődöntőbe jutást nem sikerült elérni. A gödörből mentálisan ki tudtunk jönni, és a csapathoz méltó játékot produkáltunk.

- Milyen volt a csapat körül a hangulat az utóbbi napokban?

- Nagyon sok mindent próbáltunk azért megtenni, hogy motiváltak legyünk, és ez nem volt könnyű feladat. Sokat segített, hogy Londonban éreztük a szurkolók felénk áradó szeretetét. Az önbecsülésünk volt a tét, és a helyosztókon maradéktalanul sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk: előbb legyőztünk egy kiváló ausztrál csapatot, majd úgy vertük meg a spanyolokat, hogy már az elejétől érezni lehetett, az ellenfél nem lesz képes megszorítani minket.

- Négy év múlva csapatag leszel?

- Messze van az még, nem valószínű, hogy csapattag leszek. A mai meccsel egy fejezet lezárult.

- A szurkolók kíváncsian várják a folytatást.

- Én is kíváncsian várom.


SZIRÁNYI BALÁZS, a spanyol válogatott játékosa a vlv-nek:

- Általánosságban azt mondhatom az olimpiai tornával kapcsolatban: sajnos kijött a papírforma. Mondjuk, szerintem több van ebben a csapatban, mint amit itt most mutattunk – az a baj, hogy ezt már elég régóta nem sikerült megmutatni. Papírforma-szerű meccsen vesztettünk Montenegró ellen is, nem játszottunk nagyon rosszul, de nem is játszottunk igazán jól. Ami hiányzik, hogy tényleg legyen egy-két olyan meccs, amikor igazán meglepőt tudunk nyújtani – ez ugye most sem sikerült. A személyes teljesítményem hullámzó volt, sajnos pont azokban a pillanatokban, amikor újszerűt vagy meglepetésszerűt kellett volna alkotni, az nem sikerült nekem sem, úgy, ahogy a csapatnak sem. Nagyjából ennyi… A mai mérkőzést meg nehéz értékelni. Jól játszottak a magyarok, ennek örültem – amennyire örülni lehetett ezen a meccsen bárminek. Túl vagyunk rajta. Ennyi.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



A bronzéremért:

Montenegró-Szerbia 11:12 (2:3, 3:1, 5:4, 1:4)

London, Waterpolo Arena, v.: Stavridis (görög), Caputi (olasz)
Montenegró: Sefik, Brguljan 1, Paskovics, Petrovics, Draskovics, Radovics, M. Janovics 1, N. Janovics 2, Ivovics 3, Zlokovics 2, Gojkovics, Jokics 2, Scsepanovics. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics
Szerbia: Soro - Saponjics, Gocsics 1, Udovicsics 1, Mandics, Pijetlovics, Nikics 2, Alekszics, Raden 1, Filipovics 3, Prlainovics 1, Mitrovics 1, Pijetlovics 2. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 6/12
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. 2/2

Döntő:

Horvátország-Olaszország 8:6 (1:2, 2:0, 2:1, 3:3)
London, Waterpolo Arena, v.: Juhász György (magyar), Borrell (spanyol)
Olaszország: Tempesti, Perez, Gitto, Figlioli, Giorgetti 1, Felugo 3, Giacoppo, Gallo 1, Presciutti 1, Fiorentini, Aicardi, Premus. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Horvátország: Pavics, Burics, Boskovics 2, Dobud, Jokovics 3, Buljubasics 1, Muslim, Buslje, Sukno 1, Baracs 1, Hinics, Obradovics, Vican. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Gól - emberelőnyből: 4/4, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -/-

A horvát csapat egyik legjobbja Miho Boskovics így nyilatkozott közvetlenül a lefújás után:

"Elképesztően játszottunk az egész torna során, ezért úgy gondolom, hogy száz százalékosan megérdemeltük a győzelmet. Mi játszottuk a legjobb vízilabdát, az utolsó mérkőzésen pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk."

Olimpiai bajnok: Horvátország
2. Olaszország
3. Szerbia
4. Montengeró
5. MAGYARORSZÁG
6. Spanyolország
7. Ausztrália
8. USA
9. Görögország
10. Románia
11. Kazahsztán
12 Nagy-Britannia

OLIMPIAI ALOLDALUNK AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL, JEGYZŐKÖNYVVEL, A MAGYAR JÁTÉKOSOK NACIONÁLÉJÁVAL
 

26 régi hozzászólás

látó hozzászólása
látó36999
2012.08.14. 23:43

Jelige: Történész Amikor az ősközösségben a Törzs tagjai az egyik mindent elmosó nagy Vihar után végre nagy nehezen rájöttek, hogy nem az idős varázsló, családja, barátai és a közeli üzletfelei csinálják az Esőt, a Tüzet, a Vihart, az Áradást és a Bő Termést, ráadásul a népekben az is letisztult, hogy őket a legkevésbé sem érdekli úgy általában a Törzs Népének a Sorsa, annál inkább a Törzs javainak busás része, no meg a Nagy Viharok közti Tüzes Víz Kúrák bódító hatása, feldúltan ízekre szedték, majd az esti falutűznél kisebb ünnepség keretében, lassú tűzön jól átsütve, jó étvággyal, elfogyasztották őket! A kezes kiszolgálóiknak (a Törzsfőnök, a kivénhedt és megfáradt alvezérek, a fizetett hamis hírvivők, a lelkes besúgok, a nyálcsorgató talptisztogatók, ?) megkegyelmeztek, de bezavarták őket a vadonba a vadak, ragadozók, hiénák és sakálok közé. Eső, Tűz, Vihar és Bő Termés, és főleg bátor Harcosok és Vadászok, akik mindig biztosították a Falunak az elegendő Friss Húst, voltak azután is! Aztán mindig jött újabb Varázsló és Új Törzsfőnök és ők is rövid idő alatt elfelejtették, hogy: Habár felül a Gálya és alul a Víznek árja, azért a Víz az úr ? a vízilabda sportban meg aztán különösen! Szerencsére itt Európában a feldarabolás és az emberevés ma már nem dívat, azonban különböző Törzsi Szokások és Ceremóniák megmaradtak!

marika0721 hozzászólása
2012.08.14. 12:57

Fiúk gratulálok az 5. helyhez, köszönjük Nektek ezeket a csodálatos eredményeket, amiket az elmúlt években elértetek, Ti mindent megtettetek, köszönet és hála Kemény Dénesnek, a többi csapat mellett munkálkodó tagoknak akik részesei voltak ezeknek a sikereknek, \"KEMÉNY\" FIÚK mindent megbecsülést megérdemeltek, hiszen hatalmas hírnevet szereztetek ennek a kis országnak, a szurkolók nevében is köszönöm, aki folytatja annak további sok sikert, aki abbahagyja, annak pedig a magánéletben további sikereket kívánok. HAJRÁ KEMÉNY CSAPAT (lézerrel meg ne foglalkozzatok)

Tomute hozzászólása
Tomute36984
2012.08.14. 10:06

Így van balzs! Remélem kitart addig az ország szeretete...:-)

balzs hozzászólása
balzs36976
2012.08.13. 19:02

Tomute, igazad van, bár az a \"néhány hét\" - ha az OB1-re gondolsz napra pontosan 2 hónap, okt. 13. (mondjuk előtte szeptemberben már elkezdődik a Magyar Kupa meg a BL) és Eger-Eger (ZF-Eger-EKF) ősbemutatóval indul. :) Vivát!

hiribi hozzászólása
hiribi36973
2012.08.13. 18:40

Kedves lézerina! Ha tényleg nő vagy (mondjuk ebben nem vagyok biztos, már csak azért sem mert te mondtad és a kisgyerekek néha szoktak füllenteni) akkor is áll a korábbi diagnózisom rólad. Tehát maximum kislány lehetsz ilyen érzelmi világgal, akkor viszont semmi gond. Ha felnőtt vagy akkor viszont nagy a probléma. Szerintem mihamarabb kezeltesd magad, ma már nagyon sok lehetőség van az ilyen jellegű terápiákra. Várunk vissza gyógyultan. Addig is Isten Áldjon! Imádkozni fogunk érted.

Isztár hozzászólása
Isztár36972
2012.08.13. 17:55

lézer, időszerű lenne, ha a lézer sebességével eltűnnél innen és ott osztanád az észt, ahol erre kíváncsiak. Ennek az oldalnak NEM az a célja, hogy fröcsögjenek Kemény Dénesre és zseniális játékosaira. Ha erre vágysz, mármint a mocskolódásra hozz létre egy oldalt magadnak és ott tedd ezt. Ég áldjon!

qqcska hozzászólása
qqcska36970
2012.08.13. 16:21

úgy tűnik lézeréknél rend lehet otthon... :-)) (szerk., ismered azt, hogy \"A vitában az utolsó szó mindig a nőé. Minden utána elhangzott kijelentés egy új vita kezdete.\" ???) én tényleg kíváncsian várom mi fog kisülni ezekből az adatokból.

Tomute hozzászólása
Tomute36967
2012.08.13. 10:46

Végtelenül örülök annak, hogy a szurkolók rajongása töretlen a csapat és a játékosok iránt. Jó hírem van, már csak \"néhány hét\" és kezdődik az OB1, ahol sokukat lehet majd újra látni, a szeretetet a meccseken történő megjelenéssel személyesen kifejezni. Nem kell akár Londonba utazni, jegyhez is könnyebb és olcsóbb lesz jutni. Vivát!

lézer hozzászólása
lézer36965
2012.08.13. 10:32

Szerkesztő ÚR! Látom nem tetszik tudni,hogy tudom! 32 nevem volt stb A törlésekkel kapcsolatban,nézze még csak nem is a moderáció szerint járnak el hanem a hogy ki aki behódol és ki az aki statisztál Kemény Dénes-nek. Nyilván értem én Önt is ,hisz onnan kapja a fizetésését,és oda nem .......unk ahonnan enni kapunk,teljesen jogos és becsülendő. Minden bejegyzésem mentve van,tehát bármikor tudom prezentálni,ha gondolja bemásolom,de nem hiszem hogy ez a cél. A cél a Magyar Törvények betartása,nem a Moderációs alapelvek,hanem a Törvények szerintem, kár erről vitatkozni,esetleg pereskedni. Jobban örültem volna,ha a vizilabdáról beszélgetnénk.pl. arról hogy ezek a csodálatos emberek,hogyan kerültek ebbe a helyzetbe,hogy ilyen körülmények közt kell befejezni a pályafutásukat.

szerk hozzászólása
szerk36964
2012.08.13. 09:04

lézer ASSZONY! Látom, nem tetszik tudni, ki volt Ságvári Endre és miért hoztam ide, nem baj. Valamilyen hatósággal tetszik minket összetéveszteni. Az alul lévő Moderációs alapelvek szerint járunk el, figyelmesen el kellene olvasni végre ennyi idő után. Ja, és jelzem, hogy ha a regisztrációt (a kommentelő által elfogadott szabályok szerint) töröljük, akkor sajna az összes korábbi hozzászólás is ugrik. Macerás lesz majd újra kontextusba helyezve bepakolgatni, sőt, nem is nagyon lehet. Érdemes volna tehát jobban vigyázni a \"lézer\" névre, mert a határán tetszik lenni (sokadszor) a törlésnek.

lézer hozzászólása
lézer36963
2012.08.13. 08:27

Szerkesztő ÚR! Nem lehetek Ságvári Endre! Egyrészt korom másrészt,pedig hogy Nő vagyok! Ezt is benézted!:-) De ha már igy megszólitottál akkor kérlek olyan irást ami nem ütközik a magyar törvényekbe ne törölj ki.(érdemes lenne jogászi egyeztetés) Üdv

lézer hozzászólása
lézer36962
2012.08.13. 08:22

Harmadik segitség: 2010 Augusztus 30., hétfő: Szerbia-Magyarország 6:9 (1:2, 2:1, 0:4, 3:2) Zágráb, Európa-bajnokság, v.: Borrell (spanyol), Tulga (török) Szerbia: Soro - Gocsics, Udovicsics 2, Pijetlovics, Nikics, Alekszics, Radjen, Filipovics 3, Prlainovics 1, Mitorivics. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics Magyarország: Nagy V. - Török, Madaras 3, Varga Dénes, Bundschuh, Hosnyánszky 1, Vámos, Szivós 1, Varga Dániel 1, Biros 1, Kis G. 2, Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes Gól - emberelőnyből: 3/12 , ill. 2/7 Gól - ötméteresből: 1/1 , ill. -/- Kipontozódott: Szivós (32.p.), Varga Dániel (31.p.) Szeptember 11., szombat: Szerbia-Magyarország 10:8 (3:1, 2:2, 2:1, 3:4) Zágráb, Európa-bajnokság, bronzmérkőzés, v.: Gomez (olasz), Brguljan (montenegrói) Szerbia: Soro - Avramovics, Gocsics 1, Udovicsics 3, Vapenski, Pijetlovics, Nikics, Alekszics, Radjen 2, Filipovics 3, Prlainovics 1, Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics Magyarország: Nagy V. - Török, Madaras 2, Varga Dénes 2, Hosnyánszky 1, Vámos, Szivós 1, Varga Dániel, Biros, Kis G. 2, Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes Gól - emberelőnyből: 3/13, ill. 5/12 Kipontozódott: Hosnyánszky (23.p.), Gocsics (28.p.), Varga Dániel (32.p.) Sárga lap: Kemény Dénes (4. negyed) MÉG NEM MONDTAM SEMMIT!

dossantos hozzászólása
2012.08.13. 00:34

qqcska: XD ezen a szövegen felröhögtem :)))) lézer: ezt a nekünk sem-et úgy mondod, mintha 1.) neked bármikor is értékelned kellett volna az olimpiákat... 2.) mintha minden olimpiáról arannyal jött volna haza a mindenkori magyar válogatott, amióta világ a világ... (persze lehet, h csak én vagyok tudatlan, és tulajdonképpen az összes olimpián mi nyertünk, csak azzal akarnak átverni minket, h \"csak\" 9 aranyunk van...) ami a segítséget illeti, talán jobb lenne, ha nem a saját szűrődön keresztül másolgatnál ide számokat, hanem ideírnád az összes játékos vízben töltött idejét... ill. a vízben töltött idő csak egy dolog... érdemes lenne mellépakolni azt, h ki hány lövésből hány gólt szerzett, hányszor blokkolt, hányszor szerzett labdát, hány kiállítást és/vagy ötméterest harcolt ki, hány gólpasszt adott stb., stb., stb. rögtön többet mondanának ezek a számok... te nyilván azt akarod kihozni ebből, h a fiataloknak nem ad lehetőséget Dénes, hiszen az \"öregek\" mennyivel többet voltak vízben... balga dolog 1-1 adatba kapaszkodni, mert azokba bele tudod magyarázni az elméletedet... érdemes lenne elgondolkozni az ok-okozati összefüggéseken... én pl azt gondolom, h mondjuk ebből a hatosból azért a 3 \"öreg\" volt jóval többet vízben, mert még mindig ők viszik a hátukon a csapatot... hiába jók a fiatalok, nem nagyon látunk olyat, h ők veszik a nyakukba a csapatot, és lendítik túl a holtpontokon... azt gondolom, hogy mindenkinek, a csapat minden tagjának és Dénesnek is van felelőssége abban, hogy ez az olimpia így alakult (és van felelőssége ebben sztem a magyar médiának és a magyar közvéleménynek is) szóval eszem ágában nincs 1-1 embert hibáztatni, és remélem senki nem is fogja ezt belemagyarázni a következő gondolataim vmelyikébe... nyilván kevesled azt az időt, amit a fiatalok vízben töltöttek... nézzük végig... 1.) Dani... ránézésre valóban kevés a 122 perc, főleg annak tükrébe, hogy egészen magára talált mondjuk az EB-hez képest... de azért szorgalmasan gyűjtögette a hibákat, és ha már 3 hibája van, akkor talán elnézhető Dénesnek, hogy nem játszatta Danit... és nehezebb meccseken (merth akadt ilyen is), amikor két hibával játszott Dani, akkor érthető az is, hogy inkább azokat küldte vízbe Dénes, akik egy esetleges újabb hibával nem pontozódtak volna ki azonnal, Danit meg tartogatta a végére, hogyha szükség van rá, akkor legyen vmivel pihentebb, de bevethető ember... 2.) Marci... ezzel a 63perccel igazából nem tudom, hogy magad mellett vagy magad ellen akarsz érvelni... XD uh nem is tudom, hogy milyen irányból reagáljak... 3.) Dumi... nekem az idei olimpia legnagyobb kérdőjele... nagyon számítottam arra, amit ő is várt saját magától, hogy igazi vezéregyéniséggé tud majd itt válni... nagyon régóta mondogatom, hogy mondjuk a 30 alattiak közül a legösztönösebb játékos, nagy tehetség, szemet gyönyörködtető, kreatív játékkal, váratlan megoldásokkal stb. nagyon szeretem, hogy a hozzáállásából, játékából az jön át, hogy szenvedélye a vízilabda, hogy maga a játék a fontos neki... hogy pillanatok alatt olyan megoldásokkal rukkol elő, amiket nem tanítanak, hanem vagy jön ösztönösen, vagy nem... és azon kevesek egyike ő, akiből jön... emellett láthatóan megvan benne a vágy és a hajlandóság arra, hogy a csapat vezére legyen.... én nagyon régóta mondogatom, hogy a nagy visszavonulási hullám után a következő jó 10 évben ő lesz a csapat motorja minden tekintetben... reméltem, hogy londonban azt látjuk majd, hogy a csapat élére áll, és utólag azt mondhatjuk, hogy szomorú, hogy a háromszoros bajnokaink visszavonulnak, de lám, itt van ez a fiatal fiú, akire lehet építeni, aki vezeti a csapatot stb. ehhez képest nem ezt láttuk... nem tudom, hogy mi történt... sztem alapvetően pszichés téren keresendő az oka annak, hogy miért nem került erre sor... de láthatóan kevesebbet hozott ki magából, mint ami benne van... sokat hibázott abszolút tiszta helyzetekben is, és Dénes nyilván látta, hogy vmi miatt nem megy annyira a játék Duminak... talán ezért játszatta keveset Dénes... ezek persze csak feltételezések... és ha már számokban gondolkozunk, a fentebb említett adatokat mindenképp érdemes lenne összevetni ezzel a listával, mielőtt elkezd bárki nagy okosságokat mondani...

szerk hozzászólása
szerk36960
2012.08.13. 00:26

Lézer, lézer, nem te vagy a Ságvári Endre...?

qqcska hozzászólása
qqcska36959
2012.08.12. 23:40

lézer, még, még, még... mi lenne velünk meglátásaid és statisztikáid nélkül?! :-))

lézer hozzászólása
lézer36958
2012.08.12. 20:44

- Melyek a már most megosztható tapasztalatok az olimpiai szereplésről? - kérdezték a magyar újságírók Kemény Dénest. - Vannak benyomásaim, érzéseim, gondolataim, de úgy gondolom, hogy ha az olimpiát pár héttel később fogom értékelni, akkor sem lesz késő. Ráadásul ilyen eredménnyel végződő olimpiának az értékelésében nincs is tapasztalatom. Nekünk sem! Egy kis segitség (1): 256 percből: Varga Dániel:122,02 perc Varga Dénes:138,07 perc Kásás Tamás:181,51 perc Biros Péter : 196,52perc Kiss Gergely: 154,41 perc Szivós Márton: 63,37 perc Második segitség: Ki az utánpótlásért felelős szakember???

jeverling hozzászólása
2012.08.12. 20:40

Uraim, Nagyon köszönjük azt a rengeteg erőt és boldogságot, amit a játékotok adott nekünk. Végtelenül hálásak vagyunk érte. Köszönjük - ez csodálatos volt. vki, aki 14 évet húzott le az OB1-ben

Csenge hozzászólása
Csenge36956
2012.08.12. 18:49

nagyon fogtok hiányozni, most gyerekkorom hőseitől búcsúzom! köszönöm nektek ezt a 12 év csodát! és sok sikert kívánok a jövőhöz!

hiribi hozzászólása
hiribi36955
2012.08.12. 18:05

V7 Köszönöm a segítséget

DS hozzászólása
DS36954
2012.08.12. 18:02

A horvátok nyertek 8-6-ra a színművészek ellen.

V7 hozzászólása
V736953
2012.08.12. 17:50

vagy itt: http://www.oleoletv.com/watch/live/stream/online/free/tv/video/channel/feed/link/broadcast/vivo/gratis/p2p/4/august/12/2012/4/2/158/v-435986/-waterpolo-croatia-italy.html http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=1312

V7 hozzászólása
V736952
2012.08.12. 17:49

döntő http://liveboxtv.com/?page=mOmRnaKWmKSZoaLalqeXnqycn6HM3eDQ

DS hozzászólása
DS36951
2012.08.12. 17:43

A döntőben a horvátok vezetnek 5-3-ra a 3. negyed után

DS hozzászólása
DS36950
2012.08.12. 17:38

Köszönöm szépen a magyar válogatott minden játékosának azt az örömet, amit ezen az olimpián és az előző olimpiákon, EB-n, VB-n és minden meccsén szerzett. Büszke vagyok rátok. Fiúk örülök, hogy élőben is sokszor láthattalak játszani titeket, legendák vagytok, sporttörténelmet irtatok. A visszavonulókat megkönnyeztem. Remélem a szövetség minimum egy búcsúmeccset, gálát szervez a visszavonuló, búcsúzó játékosoknak.

hiribi hozzászólása
hiribi36949
2012.08.12. 17:32

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a magyar tv nem közvetíti a vizilabda döntőt.

hiribi hozzászólása
hiribi36948
2012.08.12. 17:24

Az mtv-n ritmikus sportgimnasztika meg, miközben megy a vizilabda döntő- Gratulálok az MTVA-nak Hiába szeretjük a vizilabdát