FACEBOOK

BL-sorsolás - az Eger és a Szeged csoportellenfelei

BL-sorsolás - az Eger és a Szeged csoportellenfelei
hozzászólás, 2012.09.07.

A franciaországi junior EB pénteki szünnapján készítették el a Bajnokok Ligája 2012-13-as küzdelemsorozatának csoportbeosztását.. A részvevőket két hatos és (a Vasas és az orosz Sturm visszalépése miatt) két ötös csoportba sorsolták.

BL-sorsolás, Canet-en-Roussillon (Franciaország)

A 17 órakor rendezett sorsolásról a LEN honlapján még éjfélkor sem volt olvasható semmilyen információ. Az alábbi csoportbeosztást a waterpoloworld.com oldal főszerkesztőjével, Tim Hartoggal közösen, egyenként szedtük össze facebookos források (részben az érintett játékosok) segítségével.

Csoportselejtezők a 16-os főtáblára jutásért

A csoport

1. Schuurman BZC (holland)
2. Vouliagmeni NC (görög)
3. a kvalifikációs A csoport (a spanyol Sabadell, a fehérorosz Vitebsk, a grúz Ligamus Tbiliszi és a lengyel Szczecin) győztese
4. Szpartak Volgográd (orosz)
5. ZF-Eger
6. Waspo '98 Hannover (német)

B csoport

1. Montpellier Waterpolo (francia)
2. Crvena Zvezda Belgrád (szerb)
3. Jug Dubrovnik (horvát)
4. Olympiakosz Pireusz (görög)
5. A kvalifikációs B csoport (a francia Marseille, a dán Slagelse, a svájci Kreuzlingen és a svéd Jarfalla) második helyezettje

C csoport

1. Brixia Leonessa Brescia (olasz)
2. Vojvodina Novi Sad (szerb)
3. Sintez Kazan (orosz)
4. C.N. Atlètic-Barceloneta (spanyol)
5. A kvalifikációs B csoport (a francia Marseille, a dán Slagelse, a svájci Kreuzlingen és a svéd Jarfalla) győztese

D csoport

1. A-Hid Szeged Beton
2. Partizan-Raiffeisen Belgrád (szerb)
3. Spandau 04 Berlin (német)
4. CSM DIGI Oradea (román)
5. Galatasaray Isztambul (török)
6. A kvalifikációs A csoport (a spanyol Sabadell, a fehérorosz Vitebsk, a grúz Ligamus Tbiliszi és a lengyel Szczecin) második helyezettje

Az első játéknap: szeptember 26., szerda. (A két kvalifikációs csoport küzdelmeit természetesen ezt megelőzően, szeptember 13. és 16. között bonyolítják le.)

Címkék:
sorsolás LEN

5 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret37211
2012.09.08. 10:26

Az összes csapatnak vissza kellett volna mondania mindenféle nemzetközi szereplést, amelyhez a LEN-nek bármiféle köze van: Bajnokok Ligája, Europa Kupa. Pénzt nem nagyon hoz a csapatoknak, inkább csak visz. Max. a szponzorok örülhetnek. A lemondásra indokot nem nehéz találni, a költségvetés mindenkit szorít, kit jobban, kit kevésbé. A LEN pedig szépen lemondhat, és jöjjenek már azok az emberek akik tenni is akarnak a sportért, nem csak belőle élni, élősködni!

Gábor hozzászólása
Gábor37210
2012.09.08. 09:48

Korábban a sorsolások után megjelent az érintett csapataink 1-1 játékosának nyilatkozata, esélylatolgatása...Már ez sem lesz, azért mert rosszul sikerült az olimpia? Attól még, hogy a Varga-testvérek \"Rijekája\" nem indul még lehetne közölni szegedi és egri véleményt... Mellesleg a Rijeka vezetése a távolmaradással NEM A LENNEL SZÚRT KI, HANEM A PÓLÓSZURKOLÓKKAL... Kivéve ha a döntésük azt eredményezné, hogy teljesen megújulna a LEN vezetése, dehát erre már \"száz éve\" várunk...

Gábor hozzászólása
Gábor37209
2012.09.08. 09:42

Idézet egy előző írásból: \"Az egész sportág haldoklásának látványos jele, hogy a BL idei küzdelemsorozatában nem indul a tavaszi nagyváradi Final Four egyetlen részvevője sem! (Pro Recco, Primorje Rijeka, Mladost Zágráb és Vasas).\"? és nem indul a Csehov, a Jadran Hercegnovi, a Budva ? NEM ITT A BL-BEN indul a Savona... A Vasas helyére senki nem lép ( jó tudom, olvastam a Szolnok és a Debrecen indokait)? ?amúgy? Vasas szurkolóként nagyon sajnálom, hogy ?időtlen-idők? óta ebben a szezonban nem láthatunk a Komiban nemzetközi kupameccset - Ide, ehhez a látványosan meggyengült BL-hez \"jutottunk\" nem egészen 4 hónap alatt az európai szuperbajnokság ötletétől...NAGYON SÜRGŐSEN TENNI KELLENE VALAMIT A SPORTÁG MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN...A LEN VEZÉRKARÁBAN SOHA NINCS TISZTÚJÍTÁS??? VÉGE AZ OLIMPIÁNAK FOGLALKOZIK VALAKI A SZABÁLYMÓDOSÍTÁSOKKAL...???

raketa hozzászólása
raketa37208
2012.09.08. 07:51

A Szeged egyébként nem piskóta csoportba került. Aki itt gy?z az megnyeri az egészet.

tom65 hozzászólása
tom6537207
2012.09.07. 21:57

Tényleg felháborító, hogy 4 órával a sorsolás után még nincs fenn a LEN honlapján. Nem úgy, mint a magyar szövetség honlapján, ahol az aug. 27-i OB II. sorsolást még mindig nem tudták felrakni. Tudom, hogy nem ugyanaz a kategória, de egy csomó amatőr játékos próbál sikertelenül informálódni a honlapról a bajnokság kezdete előtt néhány héttel.