FACEBOOK

Vodafone OB1 - a Junior-válogatott lelépte a Honvédot!

Vodafone OB1 - a Junior-válogatott lelépte a Honvédot!
hozzászólás, 2012.11.01.

Szerdán este a Komjádi uszodában, bajnoki mérkőzésen a Junior-válogatott nyolc góllal győzte le a Honvédot. Ha az új felnőttválogatott nem játssza éppen első meccsét Nagyváradon, ez a meglepő eredmény a nap szenzációja lett volna. Utánajártunk, hogy mi történt a meccsen. Kiss Gergely és Horkai György a vlv-nek.

Vodafone OB1, alapszakasz, 10. forduló

A mérkőzés október 2-ára volt kiírva, ez volt az idei bajnokság első meccse. A margitszigeti Széchy uszodában el is kezdék, ám a Budapest felett átvonuló vihar miatt a játékvezetők a második negyedben, a Honvéd 2:1-es vezetésénél a találkozót félbeszakították.

A szövetségben hozott döntés értelmében a meccset szerdán nem 1:2-ről folytatták, hanem újrajátszották.

Junior-válogatott-Honvéd 13:5 (4:1, 3:2, 2:1, 4:1)
Komjádi uszoda, v.: Vogel, Bors
Junior-válogatott: Péterfy, Jansik Sz., Sedlmayer 3, Berta, Szabó B. 1, Gyárfás, Németh T. J. 1. Cs.: Sánta 2, Kovács G., Zalánki 3, Kalanovics 2, Telegdy, Manhercz 1. Szövetségi kapitány: Horkai György
Honvéd: Bendes, Mátyás 1, Hangody Gy. 1, Kiss G. 2, Kovács P., Steinmetz B., Hangody L. Cs.: Boros T. 1, Jávor, Jakab L., Marnitz M. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 3/5, ill. 2/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/3

KISS GERGELY (Honvéd) a vlv-nek:

- Borzasztó rosszul játszottunk. Szolnokon az első félidőben még jól ment, a másodikban már nem, most sajnos ugyanott folytattuk, vagy még azt is alulmúltuk. Amit a Junior-válogatott taktikailag eltervezett és begyakorolt, azt megcsinálgatták, mi pedig hiába figyelmeztettük egymást, hogy a játékunkból mit hozzunk ki, hogy érvényesítsük az esetleges nagyobb tapasztalatunkat, nem tudtuk megcsinálni, teljesen szétesett a csapat játéka.

- Hányan hiányoztak tőletek?

- Négyen. Jansik és Fülöp eleve nem játszhatott még. (A meccs eredeti időpontjában még nem voltak a Honvéd játékosai - a szerk.) Nem Pista védett, hanem Bendes Viktor és Tóth Bendegúz is hiányzott kisebb sérülés miatt. Ez persze nem lehet mentség, biztos, hogy ez a legszégyenteljesebb veresége mindazoknak, akik játszottak tegnap, akármilyen hosszú pályafutás van is mögöttünk.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Olyan mérkőzés volt, amikor nekünk sok minden bejött, sikerült, nekik meg sok minden nem. De a lényeg az, hogy nagyon jól játszottunk, még engem is meglepett. Nagyon jól védekeztünk, fegyelmezetten, okosan, jól besegítettünk egymásnak, jók voltak az átlövéseink, sokat úsztunk, lefordultuk őket, az ellenfél pedig gyakorlatilag egyáltalán nem tudott lefordulni rólunk - ez sokat számított. Most már nincs a fiúkban az a megilletődöttség, "túlzott tisztelet", ami az első meccseken még jellemezte őket. Megértették, hogy a víz nekik is nyakig ér, mint az ellenfélnek, és ha nagyobbakkal, erősebbekkel játszanak, akkor nekik többet kell mozogniuk, úszniuk. És mondom még egyszer: a védekezésünk nagyon jó volt.

- A srácok hogy dolgozták fel a sikert, mikor kijöttek a vízből, nagyon meg voltak lepődve?

- Örültek nagyon, persze... Mondjuk azért most lehetett látni a játékon, hogy egy hete együtt vagyunk. Nem az volt, hogy egy edzés és utána meccs. Véget ért az ifi bajnokság, azóta együtt készülünk a decemberi vb-re, s már ez a rövid együttlét is meglátszott a teljesítményen. Ráadásul ez volt az első olyan meccsünk, amelyen gyakorlatilag mindenki rendelkezésre állt, a komplett csapatunkkal szerepelhettünk. A Honvéd nagyon jó csapat, s amellett, hogy most nem jöttek be nekik a dolgok, feltételezem (nem tudom, csak feltételezem), hogy különösen az elején könnyebb meccsre, kisebb ellenállásra számítottak. Ilyenkor aztán egyre nehezebb korrigálni, ahogy megy előre a meccs. Lehet, ez is közrejátszott a tegnapi sikerben, de mi nagyon jól ráhangolódtunk a meccsre, felpörögtünk, jól kellett játszanunk ahhoz, hogy ez a győzelem meglegyen, biztos, hogy az ellenfél nem számított erre a határozott, jó játékra.

- Hogy alakul a további programotok?

- Ma jönnek az olaszok, velük játszunk szombaton Székesfehérváron, a felnőtt válogatottak Világliga-meccse előtt, 10 órakor, majd utána még keddig összesen öt edzőmeccset. Szerdán Szolnokra megyünk bajnokira, 13-án Szentesen játszunk, onnan megyünk egy nagy belgrádi tornára, amit 14. és 18. között rendeznek meg nyolc csapat részvételével. Rajtunk kívül ott lesznek a szerbek, a montenegróiak, a horvátok, az olaszok, a görögök, Egyiptom és Tunézia. November 23-án utazunk az ausztráliai vb-re.

Címkék:
Junior-válogatott

3 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2012.11.02. 12:47

Salamon sérült.

balzs hozzászólása
balzs37720
2012.11.02. 10:58

Lőrincz betegsége miatt Egerben sem játszott, de remélhetőleg hamarosan visszatér.

Krisz hozzászólása
Krisz37719
2012.11.02. 08:54

Nem tudja valaki véletlenül, hogy mi van Lőrinczel és Salamon Attilával?