FACEBOOK

Megvertük az olasz fiatalokat

Megvertük az olasz fiatalokat
hozzászólás, 2012.11.03.

A felnőtt Világliga-meccs előtt az olasz korosztályos válogatottal játszottak hivatalos mérkőzést a magyar juniorok. Horkai György és Varga I. Zsolt fiai jó játékkal győzték le a tavalyi EB-döntős Olaszországot.

Magyarország-Olaszország 9:5 (3:1, 2:1, 1:2, 3:1)
Barátságos mérkőzés
Székesfehérvár, v.: Juhász Gy., Dodog Sz.
Magyarország: Péterfy, Jansik Sz. 3, Sedlmayer 3, Berta 1, Gyárfás T., Telegdy 1, Németh T. Cs.: Sánta 1, Manhertz, Zalánki, Szabó B., Kovács G., Kalanovics. Szövetségi kapitány: Horkai György
Olaszország:Cavo, Esposito, Fondelli 1, Velotto, Busilacchi 1, Cupido, Cullovillo. Cs.: Foglio, Foti, Doilce 1, Bruni 2, Alesiani, Viola (kapus). Szövetségi kapitány: Amedeo Pumilio

A magyar csapat gyakorlatilag végig vezetett és bár az olaszok állandóan a nyakunkban voltak, kritikus pillanatokban mindig sikerült újabb erőtartralékokat mozgósítani és szép győzelem lett a vége - a székesfehérvári közönség nagy örömére.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Horkai György nyilatkozata


- Gyuri, szívből gratulálok a mai győzelemhez! Hol lehet elhelyezni, ezt az eredményt? Milyen az olasz csapat?


- Köszönjük, először is. Szerintem az eredményt sehol nem lehet elhelyezni, az olasz csapat nagyon jó. Ez a csapat döntőt játszott tavaly az Európa Bajnokságon, előrébb vannak, mint mi, s megvertük őket. Örülni kell ennek a győzelemnek, de helyén kell kezelni a dolgokat és készülni tovább. Számomra ez azt jelenti, hogy versenyben tudunk lenni a legjobbakkal, aztán kérdés, hogy mi történik a "főmérkőzésen". Mindenesetre nagyon jó iramú, jó mérkőzés volt.

- Hogy álltok a fejlődésben a saját terveidhez képet? Decemberben lesz világbajnokság Ausztráliában és arra készültök. Hogyan haladtok?


- Ahogy elképzeltük aszerint haladunk nagyjából, mert azért rengeteg beteg és sérült van. Nem nagyon tudunk együtt edzeni. Ez az 5-10 nap, hogy együtt tudunk edzeni, még így is hiányzik Lőrinz, aki kórházban volt, most kezdett el edzeni. Tehát igazából nincsen komplett csapatunk. Nagyon nehéz helyzet, de ami jó dolog a másik oldalról, hogy ezt a nehéz helyzetet még tovább nehezítik a fiúk, mert ebből a 18 emberből kell kiválasztani 13 embert és azért az sajnos nagyon rossz és nehéz feladat. De ha nehéz problémát okoznak ezzel, akkor az azt jelenti, hogy fejlődnek és javulnak a játékosok is.

- Mikor fogod szűkíteni a keretet?


- A következő napokban az olaszokkal még edzőmeccseket vívunk, azok után, a jövő héten. November 14. és 18. között Belgrádban veszünk részt egy nagy tornán, oda már 15 embert fogunk kivinni. Utána pedig már kénytelen leszek 13-ra leszűkíteni, mert 23-án elutazunk a vb-re.

- Biztos el fogsz zárkózni a konkrét válasz elől, de mire lehet számítani ettől a csapattól a világbajnokságon?

- Az a helyzet, hogy az utánpótlásnál általában jellemző a nagy formaingadozás, ez általános tapasztalat. Ezt az Európa-bajnokságon igazából nem vettem észre, tehát viszonylag kisebb volt a formaingadozás. Nem tudom. Nagyon nagy dolog lenne, ha bekerülnénk a legjobb négy közé. Nagyon szép lenne és ezért teszünk meg mindent, hogy bekerüljünk a négybe, aztán meglátjuk.

- Köszönöm szépen Gyuri! Gratulálok, és jó felkészülést kívánok
!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Sedlmayer Tamás nyilatkozata


- Sedlmayer Tamást köszöntöm a VLV kamerája előtt! Tamás, arra kérlek, hogy egy kicsit mutatkozz be: mióta vízilabdázol, hogy kezdted el? Mesélj magadról!

- Jó napot kívánok! Sedlmayer Tamás vagyok, az Újpest vízilabdázója. Tizenegy éve kezdtem vízilabdázni, akkor még a BVSC-ben, ott nőttem fel, úgymond. Gyerekkorosztályban eljöttem onnan, és tovább folytattam az Újpestben a vízilabdázást. Gyakorlatilag ennyit tudok mondani magamról.

- Mi a posztod? Mik az eddigi sikereid?


- A posztom: az Újpestben kapásoldalon szoktam játszani, szélső, hátsó pozícióban, itt a válogatottban pedig változó. Van, hogy rosszkézen is bevetnek, van, hogy inkább kapáson. Az elért eredményeim pedig: tavaly voltam először világversenyen, akkor ugye az Európa-bajnokságon hatodik helyet értünk el. Most idén a ’93-as Európa-bajnokságon pedig szintén hatodik helyet értünk el.

- Mit tartasz az erősségednek?


- Az úszástudásomat, amit a BVSC-ben sikerült megszerezni Kuncz László edzőnek és az előtte lévő edzőknek köszönhetően. Ezt tartom erősségemnek, ebből tudok jól fordulni, és a labdára úszásnál is fontos, hiszen ha lehet, akkor mindig engem küldenek a labdáért.

- Gondolom, szeretnél bekerülni a világbajnokságra utazó csapatba…


- Természetesen.

- Hogy látod az esélyeidet, illetve a csapat esélyét hogy látod? Mire lehettek képesek


- Most meg nem mondom, tényleg, fogalmam nincsen, hogy biztos utazó ki lehet ebből a csapatból. Tippeim vannak, de hát most magamról… Nagyon remélem, hogy ki fognak vinni, és meg tudom mutatni ott is, hogy mit tudok. Mi volt a másik kérdés?

- Hogy mire viheti a csapat?


- Ahogy Gyuri bá említette, a négybe kerülés nagyon nagy eredmény lenne. Igyekszünk a legjobb négy közé bekerülni, azt a pozíciót megszerezni, és onnantól már akármi lehet.

- Tamás, van kedvenc játékosod, példaképed a felnőttek közül?


- A kedvenc játékosom Varga Dénes. Tőle tanultam egy-két dolgot, és őt tekintettem példának lövéstechnikában meg ilyesmiben.

- Akkor szereted az improvizatív játékot.
..

- Igen-igen, szeretem.

- Köszönöm szépen, és nagyon sok sikert kívánok a pályafutásodhoz, Tamás!


- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


3 régi hozzászólás

RPal hozzászólása
RPal37802
2012.11.10. 10:43

Bizony, gratulálunk! Kell az erős utánpótlás, és ezek a fiúk jók. Az edzőknek is csak elismerés jár, valaki jelölhetné őket erre a díjra: http://fon.gs/tehetseggondozo

Adrienn hozzászólása
Adrienn37732
2012.11.03. 20:16

Bocsi, elolvastam. Ez a fiatalabb korosztályé volt. Gratulálok oda is. :)

Adrienn hozzászólása
Adrienn37731
2012.11.03. 20:15

A helyszínen nem ezt a végeredményt láttuk(9:5), hanem 6 : 5-re győztünk. Szép lett volna ez is persze, de maradjunk korrektek!