FACEBOOK

Ismét a Szeged a kupagyőztes!

Ismét a Szeged a kupagyőztes!
hozzászólás, 2012.11.11.

Drámai küzdelemben, hosszabbításos meccs végén megszerezte a Theodora Magyar Kupát a címvédő A-Híd Szeged a Szolnoki Dózsa Közgéppel szemben. Az utolsó percig kétesélyes meccsről rengeteg fotóval, videóval tudósítunk.

Theodora Magyar Kupa, döntő

Szolnok-Szeged 8:9 (1:2, 3:3, 2:1, 1:1 - 1:1, 0:1) - hosszabbítás után
Komjádi uszoda, v.: Vogel, Juhász
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Hosnyánszky 2, Alekszics 1, Pásztor 2, Kis G. 2, Negrean. Cs.: Kovács O., Vörös, Marnitz G., Georgescu. Vezetőedző: Kovács István
Szeged: Baksa, Kunac 1, Kiss Cs., Hegedüs, Szivós 1, Molnár T. 3, Younger. Cs.: Decker Á. 1, Varga P., Kayes 2, Juhász Zs., Somogyi, Török B. 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 1/12, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Pásztor, Kovács O., Negrean

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek a meccsről



vlv-képek az ünneplésről és a díjátadásról


VLV-VIDEÓK:

Kimaradt szolnoki előny

Kis Gábor második gólja

Kimaradt szegedi előny

Decker Ádám gólja

Kimaradt szegedi fór

Kimaradt szolnoki fór

A rendes játékidő vége

Alekszics ötméteresgólja

Az ominózus kipontozódás

Büntető előtti huzavona a parton

Molnár Tamás ötméteresgólja

Török Béla győzelmet érő gólja

A mérkőzés vége, ünneplés a vízben



Somogyi Balázs nyilatkozata


- Balázs, szívből gratulálok, hogy megvédtétek a kupagyőztes címét. Ez nagyon nehéz volt. Mondd el mit érzel most!

- Határtalan örömöt és határtalan büszkeséget, hogy a tavalyi után ismét sikerült győznünk. Ez legalább olyan nehéz volt, ha nem nehezebb, mint a tavalyi kupagyőzelem, hiszen egy nagyon jó Szolnokot sikerült legyőznünk.

- Hogy láttad meccs közben, mintha két teljesen egyforma csapat lett volna. Mikor érezted hogy meglehet?

- Igazából igazság szerint akkor éreztem, amikor már lefújták a végén, akkor tudtunk igazán felhőtlenül örülni. Valóban nüanszok döntöttek. Tavaly is tudtunk nyerni egy góllal, idén is, ez a csapat erősségét mutatja.

- Milyen lendületet kaptok most ettől a győzelemtől? Mire lehet számítani?

- Úgy gondolom, hogy eddig is lendületben voltunk, hiszen nagyon együtt van a társaság, masszívnak érezzük magunkat, de erre mindenképpen még egy lapáttal rátesz. Ki kell élvezni ennek a győzelemnek minden erejét és pillanatát!

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Danna)



Baksa László nyilatkozata


- Hát Lacika, ez sikerült! Nagyon nehéz volt, még mindig mindenki remeg az izgalomtól, borzasztó érdekes meccs volt! Mesélj, mit érzel? Gondolom, hogy nagyon elégedett vagy!

- Hát..., roppant boldog vagyok! Úgy gondolom, hogy ennél nehezebb és izgalmasabb kupadöntőt nem lehet játszani, mint amit mi most produkáltunk a Szolnokkal! Gratulálok nekik is, mert óriási erőket hoztak elő, tartalékokat vettek elő. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk a végén. Nagyon sokat tettünk annak érdekében, hogy a nehéz helyzetből fel tudjunk állni, és a végén nagyszerű akció góllal nyertünk. Ráadásul egy olyan ember lőtte ezt az akciógólt, aki maximálisan megérdemli, hat hónap eltiltás után szerintem ennél nagyszerűbb érzés nem is lehet. Tényleg gratulálok az egész csapatnak! Szenzációsan játszottunk, át tudtunk esni a holtponton, mikor azt hittük, hogy a negyedik negyedben, hogy talán kevesebb a sanszunk. Tényleg egy nagyon komoly játékerőt képviselő Szolnokot vertünk meg. Roppant boldog vagyok. Köszönöm a szurkolóknak, hogy itt ennyien buzdítottak, és remélem, hogy a városháza előtt – nem tudom, este öt-hat óra tájékén - több ezer nézővel, szurkolóval tudunk majd együtt ünnepelni!

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Molnár Tamás nyilatkozata


- Gratulálok Papesz az újabb kupagyőzelemhez. Nagyon nehéz volt. Mit éreztél belül?

- Fizikailag nekem a tegnap meccs nehezebb volt, nem tudom hogy miért, és lehet, hogy nyilván egy magyar kupadöntő, vagy bármilyen nagy eseménynek a döntője az mindig egy más műfaj. Óriási energiákat mozgósítottunk, kevés idő volt pihenni, de megfelelően felkészültünk és azt hiszem, hogy a mutatott játék ezt alátámasztotta. Én azt mondom, hogy nagyszerűen játszott mind a két csapat, egy magyar kupadöntőhöz méltóan. Mi nyertünk egy góllal, megérdemeltük, a Szolnok ugyanígy nyerhetett volna és ha ők nyernek, akkor ők is megérdemelték volna. Azt hiszem, hogy elégedettnek kell lennünk. Nem is arra számítottunk, hogy öt-hat góllal nyerünk, hanem hogy egy ilyen meccsen, ilyen körülmények között, vért izzadva a végén, de mi emelhetjük fel a kupát.

- Az micsoda dramaturgia, hogy a győztes gólt Béla dobta és így?

- Igen, nekem is eszembe jutott. Először arra gondoltam, ezt egy jelnek kell tekintenie, hogy elindult valami és remélem, hogy elkapja a fonalat. Aki ilyen dolgokat tud csinálni, ilyen kiélezett, mentálisan feszült helyzetben, az nyilván be fog kerülni a válogatottba és ott is hasonló dologra lehet képes.

- Köszönöm szépen. Gratulálok!

(Lejegyezte: Danna)



Decker Ádám nyilatkozata


- Ádám, éppen téged ünnepel a szegedi szurkolóhad, gratulálok, nagyon nagy győzelem volt, látványos, izgalmas, szórakoztató meccs, foglald össze, légy szíves!

- Minden igaz, amit elmondtál! Nehéz összefoglalni egy ilyen rangadót, örülök, hogy a végére sikerült lehiggadnunk, sok lehetőségünk volt arra, hogy lezárjuk ezt a mérkőzést, de nem sikerült, elkapkodtuk az emberelőnyöket. Úgy érzem, a végén a higgadtságunk és a begyakorolt taktikai elemek döntöttek.

- Milyen lendületet kaptok most ettől a kupagyőzelemtől? Nincs megállás?

- Nagyon remélem, hogy így lesz. Múlt évben is megnyerte a Szeged a Magyar Kupát, aztán a bajnokság végére elfáradt, de én úgy érzem, ez az év a tavalyinál jobban kell sikerüljön! Nagyon örülök, hogy így sikerült debütálnom, emlékszem, amikor a Vasasba átigazoltam, akkor is Magyar Kupával nyitottunk, aztán a bajnokságot is megnyertük, remélem, ez az év ahhoz hasonló lesz.

- Attila gratulált már?

- Igen. Bár nem beszéltünk még, azért egymásra néztünk, kacsintottunk, szerintem nem vette zokon, hogy meccs közben rákiabáltam! :)

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kiss Csaba nyilatkozata


- Csaba, szívből gratulálok a győzelmedhez, a csapat győzelméhez! Ez nagyon nehéz volt! Gondolom, hogy nem lehet rangsorolni kupagyőzelmeket, de ezt nem hiszem, hogy felül lehet múlni, olyan meccsen nyertetek!

- Igen, borzasztóan nehéz volt! Óriásit küzdött mind a két csapat. Az elején nekünk sikerült egy kicsit ellépnünk, aztán a Szolnok visszajött, sőt, fordított. Volt olyan pillanat a mérkőzésen, amikor mind a két csapat azt érezhette, hogy megnyerte a kupadöntőt. Mind a sportág szempontjából, mind a közönség szempontjából azt gondolom, hogy klasszikus, nagyon-nagyon jó mérkőzés volt, méltó volt a kupadöntő hangulatához, egy ilyen uszodában, úgyhogy így még különösen értékes ez a győzelem!

- A többiektől is kérdeztem, hogy ez most ad-e plusz lendületet az eddigi játékotokhoz képest? Javul tovább, mire lehet számítani? Voltaképpen ez egy kötelező kupagyőzelem volt, hiszen védők vagytok, de ebben a mezőnyben nyerni nem egyszerű!

- Így van! Ezt az utolsó mondatodat ragadnám meg leginkább, hogy ebben a mezőnyben kupát nyerni borzasztóan nehéz! Fantasztikusan erős volt mind a négy csapat, amelyik bejutott a legjobb négy közé. Azt, hogy lendületet ad-e, nem tudom. Tavaly adott, arra emlékszem, talán nem tartott elég sokáig az a lendület. Én nem bánom, hogyha most nem ad akkora lendületet itt, a téli hónapokban, csak tavasszal álljon össze és a végére tudjunk olyat domborítani, hogy talán még egy ettől is nagyobb ünneplést csaphassunk!

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

- Én is köszönöm!

Lejegyezte: Varga Bogi



Török Béla nyilatkozata


- Béla, gratulálok. Az első kérdésem az, hogy a kapufás gólt melyik strandon gyakoroltad?!

- Nagyon nehéz volt olyan helyeket találni, ahol nem edz senki és van egy üres kapu, és tudok lövöldözni. Erről talán ne többet. Gratulálok a csapatomnak a Magyar Kupa-győzelemhez, hogy sikerült ismét megnyernünk ezt a kupát. Nagyon nehéz volt. Nehezebb volt szerintem, mint tavaly, mert hát ugye tavaly az elődöntő azért simább volt, a döntő pedig nem volt hosszabbításos. Idén azért ez máshogy alakult, két egygólos győztes meccset sikerült nyernünk. Nagyon kemény volt, én személy szerint elfáradtam, de ha jól hallottam, a többiek is, de hát ezzel semmi probléma, hogyha győzünk.

- Ahogy alakult a meccs, olyan volt, mint amire számítottál? Körülbelül ilyesmit gondoltál előtte?

- Azt gondoltam, hogy egy nagyon brusztos, harcos meccs lesz. Azt nem tudtuk, hogy milyen lesz a játékvezetés, hogy most sok kiállítás lesz, vagy kevés kiállítás, igazából nem volt vele szerintem semmi probléma. Még egyszer mondom, sikerült alkalmazkodni. Hol előbb, hol később, de végül azért…, mindent fölülír ez a győzelem.

- Amikor beszédült a labda a másik kapufánál, akkor érezted, hogy megvan a kupa?


- Nagyon akartam, maradjunk annyiban. :) Nem tudom, megmondom őszintén, nem tudom ezt az egészet, hát beszédült, aztán bent volt. Eleje, közepe, hátulja is volt, meg minden, na. :)

- Jól van, Béla, jó mulatást kívánok ma estére.

- Köszi!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kis Gábor nyilatkozata


- Kicsi, akkor is gratulálok, ha nincs meg a kupa. Nagyon nagy meccset játszottatok, és hajszál híja volt. Nagyon szomorúak vagytok, gondolom, most.

- Köszönjük szépen a gratulációt. Az tény, hogy szomorúak vagyunk, és abban igazad van, hogy nagy meccs volt, jó meccs volt. Én úgy gondolom, hogyha kis időn belül, minél hamarabb – mert nagyon komoly meccsek várnak ránk a közeljövőben – mosolyogva tudunk majd erre a mérkőzésre visszaemlékezni, mert tényleg, ez a csapat mindent megtett ma azért, a hibáival együtt, meg a jó teljesítményeivel együtt, a győzelemért, ugyanúgy, mint a Szeged. A Szeged nyert a végén. Nagyon jó meccs volt, tényleg gratulálok a Szegednek. Kicsit hiányérzetem van, a végén nem kaptunk meg azokat az ítéleteket, amiket szerintem mi is megkaphattunk volna, de ilyen a sport, hát..., hibáztunk. Adtunk egy ajándék ötméterest a Szegednek, úgyhogy ezeket fel kell dolgozni. A Firenzével játszunk három nap múlva, és addigra olyan állapotban kell lennünk, hogy megint ki tudjuk hozni magunkból a hasonlóan jó teljesítményt.

- Köszönöm szépen, Kicsi.

- Köszönöm én is.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Decker Attila nyilatkozata


- Hát, Attila, elment a döntő, de mindent megtettél te is, a csapat is mindent megtett. Min ment el?

- Nem tudom, de a nézők a TV-ben biztos látják vagy látták, hogy volt talán egy nagy hibánk, hogy három kiállítása volt Pásztor Mátyásnak és visszament. Most én bent voltam a vízben, nem tudom, hogy hogy történt, vagy hogy ment vissza, de megtörtént az eset. Visszament. Kaptunk egy ötméterest érte. 8:7-re vezettünk, ha az nincs, akkor mi ugrálunk be a vízbe, és mi örülünk. Úgyhogy mondjuk, hogy ez egy meccset befolyásoló hiba volt, sajnos. Meg hát négy gólt kaptunk a falból, ami szerintem ilyen szinten nem megengedhető, de gratulálok a csapatnak, mert előreléptünk a múlt évhez képest. Nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy döntőt játszottunk és hogy részese lehettem az egész folyamatnak. Még szeretnék a Szolnokkal nyerni, és úgy gondolom, hogy tudunk is, mert ez a csapat, ahogy a játék is azért mutatta, nem egy könnyen "átléphető" gárda. Úgyhogy gratulálok a csapatomnak és gratulálok a Szegednek, meg a testvéremnek is gratulálok, hogy aranyérmet szerzett. Legalább a vitrinben majd nézegethetjük együtt. Úgyhogy örülök neki. Most már kicsit nyugodtabb vagyok, azért én is idegesebb voltam a meccsen, mert az elején tényleg sok hibát vétettünk. A falból nem szabad ennyi gólt kapni. Tudtuk is ráadásul! Tehát ez a bosszantó, de gratulálok, meg Bélának gratulálok, hogy belőtte. Bélának nagy visszatérése volt ez. Itt van éppen…Béla gratulálok a nagy visszatérésedhez! Úgy hogy ennyi. Köszönöm szépen!

- Szerdán nagyon fontos meccset játszotok, egyrészt kérdezem, hogy ki tudjátok-e pihenni ennek a két napnak a fáradalmait? Másrészt pedig mire lehet számítani Firenzében?

- Firenzében, én úgy gondolom, hogy egy katlan lesz. Nem lehet másra számítani. Jó csapatuk van nagyon, ahogy így a névsort végignéztem. Molina, Espanol, tehát nem rossz játékosok alkotják. Az olaszok is elég jó játékosok, akik ott vannak. A bírókra nem hiszem, hogy számíthatunk, hogy nekünk fognak fújni, úgy gondolom. De hát így kell kimenni, olyan fejjel, hogy úgyis ellenünk fognak fújni, aztán ha meg nem, akkor örüljünk neki. Nyerni kell, mert itthon sem lesz könnyű, úgy hogy győzni kell. Jobb csapat vagyunk náluk, meg kell ezt mutatni. Ezt a játékot kell hoznunk, kicsit kevesebb hibával, akkor úgy gondolom, hogy nem lesz probléma.

- Köszönjük szépen! Sok sikert kívánok!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Vörös Viktor nyilatkozata


- Na Vöri, hát majdnem meglett a kupagyőzelem, de végül is elment a hajó. Hogy értékeled a történteket?

- Szeretnék először gratulálni a Szegednek. Egy igazi kupadöntő volt, szerintem. A nézők biztos, hogy nagyon jól szórakoztak. Ennyi. Sajnos néha nüanszokon múlnak ezek a döntők. Most a Szegednek szerencséje volt, talán mi is elkövettünk az elején egy-két hibát, mert egy az egyben vertek meg minket, amit sajnos nem lehet, de bizakodó vagyok. Szerdán megyünk Firenzébe, ott egy ugyanilyen mérkőzés lesz. Úgyhogy most ezt el kell felejtenünk, igazából örülnünk kell ennek az ezüstnek. Sok csapat szeretett volna döntőt játszani. Ennyi.

- Köszönöm szépen Viktor. Jó utat és legyetek ügyesek szerdán.

- Köszi! Szia!

(Lejegyezte: Danna)


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Marci, foglald össze, légy szíves, hogy mi történt ma ezen a meccsen!

- Úgy gondolom, hogy igazi, vérbeli döntőt játszott a két csapat, minden izgalom benne volt ebben a mérkőzésben, ami egy döntőben benne szokott lenni. Nagyon örülök, hogy a végén nyerni tudtunk, mindannyian nagyon boldogok vagyunk!

- Fordulatos volt a meccs, mindkét csapat vezetett, de végig lehetett érezni, hogy egészen kicsi különbség fog majd a végén dönteni. Hogy értékeled, végül is mi hozta meg a győzelmet? Jobban koncentráltatok, vagy a túloldalon történt hiba esetleg?

- Egy döntő mindig nüanszokon múlik, és ezek most a mi javunkra döntöttek, valószínűleg nem véletlenül. Úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet, mindenki egytől-egyig „beledöglött a vízbe”, ez eredményezte ezt az apró különbséget.

- Mi ma a további program? Lesz ünneplés Szegeden?

- Úgy tudom lesz, meglátjuk, nekem még nem volt részem szegedi ünneplésben, ez lesz most az első, és remélem, lesz még több is. Ezúton szeretnék még gratulálni Török Bélának, aki ma nagyon fontos góllal tért vissza.

- Mi a következő feladatotok?

- A Partizan elleni mérkőzés lesz a következő feladatunk, de a mai napot azt hiszem, vétek lenne az erre való készüléssel tölteni, ezt a sikert most meg kell ünnepeljük!

- Marci, köszönöm, gratulálok, jó ünneplést kívánok!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


A Theodora Magyar Kupa végeredménye:

1. A-Híd Szeged VE
2. Szolnoki Dózsa KÖZGÉP
3. TEVA Vasas és Debrecen

Szabó Zoltán értékelése a négyes döntőről

5 régi hozzászólás

AlonSolya hozzászólása
2012.11.12. 21:57

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i_sport_8/i_ujra_mk_gyoztes_az_a_hid_7579/t_Sport%20-%20%C3%9Ajra%20MK%20gy%C5%91ztes%20az%20A-H%C3%ADd/index.html

qqcska hozzászólása
qqcska37812
2012.11.12. 11:46

gratula a Szegednek - ugyanakkor legközelebb valaki kivehetné a kissé illuminált szurkolójuk kezéből azt a baromi hangos dudát. a figura össze-vissza és folyamatosan nyomogatta (még a Frankel Leo úti kocsmában is...), fájdamasabb volt, mint a hangosítás! :-/

mikasa1 hozzászólása
mikasa137811
2012.11.12. 00:37

Teljesen semleges nézőként,nagyon élveztem a mérkőzést,elismerés minkét csapatnak,egy megjegyzés még,azt,hogy hány kiállitása,van egy játékosnak,azt a játékosnak tudnia kell,de nyilván ilyen mérkőzésen dolgozik az adrenalin igazán komoly kluboknál,válogatottaknál ezt a padon is vezeti valaki,ennek hiánya,most a Magyar Kupa elvesztésébe került,a Szolnoknak.

balzs hozzászólása
balzs37810
2012.11.11. 22:29

Gratulálok a Szegednek és az egri lányoknak a kupagyőzelemhez!

tiszavirág hozzászólása
2012.11.11. 21:57

Hajrá SZEGED!!!