FACEBOOK

Horvát Kupát nyertek a Varga testvérek!

Horvát Kupát nyertek a Varga testvérek!
hozzászólás, 2012.11.24.

Első trófeáját szerezte meg szombaton Varga Dániel és Varga Dénes azóta, hogy együtt a horvát Primorje Rijekához igazoltak. A világ egyik legjobb csapatává érett Primorje a döntőben végig vezetve győzte le a Jug Dubrovnikot. Dumi három gólt lőtt, Dani egyszer volt eredményes - utóbbit meg is tudjuk mutatni.

Horvát Kupa, Zágráb

Mérkőzés a harmadik helyért:

Jadran Split-Mladost Zágráb 10:15 (3:5, 2:5, 2:2, 3:3)

DÖNTŐ:

Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka 9:11(1:2, 2:4, 4:3, 2:2)
Zagreb, Mladost uszoda, v.: Peris, Stampalija
Jug Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Bosković 3, Janovics, Jokovics 2, Azavedo, Markovics, Buslje 1, Karacs 1, Dobud, Ivović 2, Macan, Nizsics, Pavlovics. Vezetőedző: Veszelin Gyuho
Primorje Rijeka: Vican, Obradovics 3, Paskvalin, Krapics, Varga Dénes 3, Sukno 1, Muslim 1, Jelaca, Varga Dániel 1, Baracs, Setka 1, X. Garcia 1, Krizsanec, Pavlovics. Vezetőedző: Ivan Asics
Gól - emberelőnyből: 4/14, ill. 3/7
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. -

VLV-VIDEÓ (HRT1-híradótudósítás a döntőről):



Ünneplés a vízben:



VARGA DÉNES a vlv-nek:


- Gratulálok, be vagy már rúgva?

- Így van, így van. :)

- Gratulálok nektek! Mesélj, hogy volt?

- Perpillanat azt tudom mondani a meccsről, hogy…, amit mások mondtak nekem, hogy ez egy nagyon-nagyon magas színvonalú mérkőzés volt. Egy kétszeres olimpiai bajnokkal beszélgettem, kérdeztem tőle, hogy olyan volt, mint egy válogatott meccs? Azt mondta, hogy jobb volt, tehát valószínűleg tényleg nagyon élvezetes meccs lehetett a nézők számára. Színvonalas volt, bár szerencsére nem fordulatos, mert végig mi vezettünk. Nagyon örülök most, hogy ez így alakult. Igazából nem tudok mit mondani még, várom a kérdésedet.

- Ugye ez volt az első trófeátok, amióta kint vagytok?

- Igen, ez így van, ez volt az első azóta, hogy a Vasassal bajnokságot nyertünk, tehát beleértve a válogatott szezonokatt is, ezért nagyon-nagyon boldoggá tett, hogy nyertünk. Meghatódtam, amikor pár másodperccel a vége előtt a mi nevünk mellett állt több gól, nagyon jól esett, hogy végre újra nyertünk! A meccsel kapcsolatban külön kiemelném azt, hogy rendkívül jól védett a kapusunk. Igazából talán ez volt a két csapat között a különbség. Tavaly ugye ez a kapus még ott védett, most meg nálunk, és hát nagyon-nagyon komoly védései voltak. Nem gondoltam eddig, amíg ellene játszottam, hogy ilyen jó kapus, de ma remekelt.

- Azért te is megtetted a magadét a három góllal... Hogy estek ezek?

- Hát..., különböző módon, volt lefordulás, meg… ne haragudj, most nem is tudom felidézni, tényleg. A lényeg az, hogy nyertünk, és szinte mindenki jelentőpsen kivette a részét a győzelemből, tehát nem az volt, hogy valakinek jó napja van és ő sok gólt lő. Azt gondolom, hogy a rendkívül jó védekezésünk eredményezte azt, hogy felül tudtunk kerekedni a Dubrovnikon, mert sokkal többször játszottak emberelőnyben, mint mi, és ennek ellenére nem találták a játékunk ellenszerét. Nem voltak kellőképpen felkészülve arra, hogy ilyen masszív védekezéssel találják szembe magukat. A lényeg az, hogy nyertünk, és most ünnepelünk.

- Hol teszitek ezt?

- Most buszozunk vissza Rijekába, de hallhatod, hogy már most nagyon jó a hangulat. Elmegyünk egy olyan helyre, ahol össze szoktunk jönni csapatvacsora ürügyén, de csak egy rövid időre, és utána bemegyünk a városba ünnepelni. Ez vár ránk, aztán meglátjuk, hogy hogy alakul az este. Nagyon nagy az öröm, a Rijeka ’95-ben nyert legutóbb kupát, és az elmúlt száz évben nem tud sokkal többet felmutatni, tehát ez az egész városnak nagyon nagy diadal.

- Köszönöm a beszélgetést, gratulálok és jó mulatást!

- Köszi!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Hol is kezdjem? Szeptemberben, amikor megtudtam, hogy milyen játékosok mentek a Jugba, akkor úgy gondoltam, hogy jó lesz, ha csak egyszer is megverjük őket, hazai pályán. Aztán játszottunk egy felkészülési meccset, azt gondoltam, jó-jó, nyertünk. Aztán győztünk ellenük a bajnokságban is, otthon, gondoltam: ez már azért tényleg nagyon jó dolog, nem gondoltam volna, hogy összejön, de mégiscsak Rijekában nyertünk... Aztán most nyertünk Zágrábban egy Horvát Kupa-döntőt, úgy tűnik tehát, hogy tényleg jobbak vagyunk, mint a Jug! Egyelőre ez most a kupagyőzelemre volt elég, aztán, hogy a bajnokságban hogy lesz, hiszen még játszunk Dubrovnikban velük, és majd a bajnoki döntőt ellenük, három győzelemig... Az azért más lesz, de ha ott is nyerni tudunk, akkor egyértelmű, hogy jobbak vagyunk, mint a Jug! Azért én a Jugot várom Európa élére, mondjuk úgy, hogy a Szegeddel együtt, esetleg… Tehát ez azt jelentené, hogy ha mi jobbak vagyunk náluk, akkor valószínűleg Európában is lenne keresnivalónk, a Bajnokok Ligájában, természetesen.

- Azért az utóbbi hónapokban valahogy benne volt a levegőben, hogy le tudjátok végre győzni a Jugot...

- Igen! Nagyon pozitívan áll a csapathoz mind a város, mind a szurkolótábor! Mindenki szeret minket, mindenki bízik bennünk, de ez csak egy dolog. Attól még a Jug Dubrovnik tényleg borzasztó erős csapat. Ha megnézzük a kezdőjüket, meg a cseréket, akkor világválogatott szintű. Na, most ez ellen a csapat ellen vezettünk végig, és domináltunk a meccsen! Volt már 8:4 is nekünk. Ez az eredmény minősít minket, tényleg nagyon egyben vagyunk! Fantasztikus csapatunk van, nagyon jó a védelmünk, mindenki tudja, mi a dolga, és úgy is játszik. Ez a legfontosabb. A saját feladatát végzi mindenki, nem kell sem többet, sem kevesebbet csinálni, és ez működik. Én is ebben hiszek.

Alig hallom egyébként a hangodat, mert itt mindenféle horvát népdalt énekelnek! :) Egy kicsit átformálva a szöveget a mai eseményre, de többnyire úgy, hogy a rímek nekünk kedvezőek legyenek, bármilyen dalról legyen szó! :) A lényeg az, hogy ünnepelünk, megyünk A-ból B-be, B-ből C-be, C-ből D-be, aztán most még alkudozunk az edzővel, hogy a jövő hogyan alakul. Szeretnénk minél több pihenőt kérni, és még az is lehet, hogy otthon fogunk edzeni valamelyik klubnál, valószínűleg a Vasasnál. Most az ünneplés ideje van, aztán folytatjuk a munkát!

- Gratulálok és neked is további jó ünneplést kívánok!

- Köszönjük szépen!

5 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk37938
2012.11.26. 19:15

Javítottam a jegyzőkönyvet, fordítva volt beírva a pályaválasztás, a Jug játszott fehér sapkában, ők voltak 14-szer fórban

dossantos hozzászólása
2012.11.26. 19:03

a jug kapta a 14 előnyt és a 3 büntetőt... :) uh nagyon ment a rijekának :)

B (régi) hozzászólása
2012.11.26. 16:22

Vagy nem... A statisztika lehet tévedés...

B (régi) hozzászólása
2012.11.26. 16:19

Nagyon együtt lehet a Rijeka! Mondjuk biztos segített nekik a 14 fór meg a 3 ötméteres... (A korrektség kedvéért.)

Rolling hozzászólása
Rolling37911
2012.11.25. 09:03

Gratula a testvéreknek, és nagyon jó lenne, ha nemsokára ismét itthon nyernék a címeket a Vasassal!