FACEBOOK

Dejan Szavics az új szerb szövetségi kapitány

Dejan Szavics az új szerb szövetségi kapitány
hozzászólás, 2012.12.17.

Dejan Szavics lett a szerb válogatott szövetségi kapitánya a szerb vízilabda szövetség vezető testületének döntése alapján. Az utánpótlás irányítója (beleértve a 93-ban születetteket is) Vladimir Vujasinovics lett.

A 37 éves Szavics 444 alkalommal játszott a szerb válogatottban, s 405 gólt lőtt. Világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, olimpiákról egy ezüstérme és két bronzérme van. Ő volt az, aki Pekingben, az eredményhirdetésre várva (a bronzérmesek dobogójától) odament az olimpiai bajnoki címnek örülő magyar játékosokhoz és elmondta nekik az azóta legendássá vált szavakat: "Gratulálok, legendák lettetek!"

A szimpatikus sportember a Pro Recco csapatában egy-egy évet együtt játszott Benedek Tiborral, majd Madaras Norberttel, szerepelt a Partizan Belgrádban, a Barcelonában, a Barcelonetában, a Florentiában, s néhány éve LEN Kupa győzelemre vezette a tatár Sintez Kazany csapatát. A Crvena Zvezdában már edzőként is tevékenykedett, s e hónap elején ő irányította a Perth-i ifjúsági világbajnokságon bronzérmet szerzett szerb korosztályos válogatottat.

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2012.12.19. 10:19

Hasonlóan nemes gesztus lett volna a mieink részéről, ha Athénban az eredményhirdetés után felhívják maguk mellé a szerbeket a dobogó tetejére.