FACEBOOK

Pólódráma Debrecenben

Pólódráma Debrecenben
hozzászólás, 2013.01.22.

Milos Korolija és Alex Giorgetti távozott a Debrecen csapatától. Kedden négyórás válságtanácskozást tartottak a cívisvárosban a vízilabda helyi működésében érdekelt szereplők. Ezt követően tájékoztatta a történtekről a vlv-t Varga Tamás, a DVSE elnöke, s nyilatkozott nekünk a Szolnokra tartó Alex Giorgetti is.

VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- A klub olyan szükségszerű gazdasági megszorítások alkalmazására kényszerül, amelyek mindenkit érintenek - engem is. Természetesen kísérletet tettünk arra, hogy megtartsuk valamennyi játékosunkat, de sajnos még a "visszavágások" utáni költségvetés is nehezen tartható. Ha Papp László alpolgármester úr és a város nem áll be mögénk és nem segít, még a radikális kiadáscsökkentés után is tarthatatlan lett volna a helyzet. Most nem akarok bűnbakokat, felelősöket keresni, de tény, hogy "túltervezték" ezt az évet a klubnál és mára egyetlen szereplő maradt, akitől segítségre számíthatunk: a város. Milos Korolijától mindenképpen búcsút kellett vennünk, Giorgettit viszont nagyon szerettük volna megtartani. Alex rendkívüli sportember, a végsőkig kitartott, de kénytelen volt ő is a távozás mellett dönteni. Nem ígérhettünk neki felelőtlenül, s  azt a szomorú döntést kellett meghoznunk, hogy elengedjük őt. Hangsúlyozom még egyszer, Alex rendkívüli sportemberi magatartásról tett tanúbizonyságot és a csapat, a város szeretettel várja őt vissza egy olyan jövőbeni időszakban, amelyben a rendezettség lesz a jellemző a klub helyzetére.

- Milos Korolija és Alex Giorgetti ezek szerint nem utazott Szerbiába a Kragujevác elleni szerdai Eurokupa-elődöntőre?

- Nem, és én is most megyek a csapat után, hiszen nem egyszerű a klub helyzete, Debrecenben kellett maradnom. Mint a bevezetőben jeleztem, a problémákat még nem sikerült megoldanunk, a következő összejövetelünk a jövő héten lesz. Folyamatosan azon dolgozik a város, a DVSE elnöksége velem együtt, hogy a túlfeszített, túlvállalt költségvetés miatti gondok áthidalhatók legyenek. Azt kell megoldanunk, hogy amit most ígérünk a játékosoknak, erre a hat hónapra, azt pontosan teljesíteni tudjuk. Ez lehet az egyedüli járható út.

- Ezen a mai megbeszélésen kik voltak jelen?


- A városvezetés képviselőin és a DVSE elnökségi tagjain kívül szakemberek, könyvelők, könyvvizsgálók, valamint Vagyonkezelő Zrt. gazdasági igazgatója, Lőrincz Levente, aki egyben a klubnak is gazdasági vezetője (kettős aláírással működik DVSE). Ő nagyon sokat segít nekem ebben a különleges helyzetben, hogy működőképessé tegyük a klubot. Nagyon remélem, hogy a jövő hét végére már sok minden kikristályosodik és legalább tisztábban tudunk majd látni.
 
- Tehát akkor, visszatérve a játékoskeretre: Alex végül távozik. Mi történt Korolijával?

- Elmondtuk neki, hogy sajnos az ő bérét a klub biztosan nem fogja tudni állni, még csökkentés után sem, azóta nem vette fel velünk a kapcsolatot.

- A többi játékossal mi a helyzet? Elmaradások vannak, vagy mostantól lesznek elmaradások?

- December 15-ig négy hónapi teljes bérét megkapta minden játékos. A következő hat hónap ügyében zajlanak most az egyeztetések. Januárig bezárólag tehát minden rendezve van. A januárban esedékes fizetés csúszik, itt már "átméretezés" után kapják majd meg pénzüket a játékosok. Természetesen figyelembe vettük, hogy csapatunk magyar tagjai nem azonos kategóriájú bérezésben részesülnek az idegenlégiósokkal, ők a jövőben is szinte teljes egészében megkapják "szerződött" bérüket.

- Ez tehát azt jelenti, hogy az öt külföldi közül három marad és továbbra is a Debrecenben játszik?

- Igen. Szasa Misics, Borisz Letica és Braniszlav Mitrovics játszik holnap Kragujevácon is. Természetesen az ő bérezésüket jelentősen - 35-50 százalékkal - csökkentenünk kellett. Az elnökség egyéni elbírálás alapján döntött erről, s az érintettek elfogadták a kialakult helyzetben kapott új ajánlatot. Most azon dolgozunk, hogy az új feltételekkel átalakított szerződéseket mindenki írásban megkapja, minél hamarabb.

- Csuvi.., vagyis: elnök úr! Sok sikert kívánok a holnapi meccshez, valamint a következő hetek, hónapok, évek munkájához...
 
(Lejegyezte: Tina)

ALEX GIORGETTI a vlv-nek:

- Nagyon sajnálom, megszerettem a várost, a csapatot. Huszonöt éves vagyok, így van fejlődni valóm és ilyen szempontból is jó volt itt lenni, sokat tanultam. Nagyon sajnálom, hogy el kell hagynom a csapattársaimat. Az utolsó pillanatig vártam a csodára, amíg csak néhány százaléknyi esély volt arra, hogy maradni tudok, akár jóval kevesebb pénzért is. Ugyanakkor profi játékos vagyok, gondolnom kell a pályafutásomra, olasz válogatottként a világbajnokság előtt néhány hónappal nem engedhetem meg magamnak hogy játék, megfelelő szintű csapat nélkül maradjak.

Biztosítottak arról, hogy visszavárnak, ha a helyzet Debrecenben javul, de most kénytelen voltam másutt játéklehetőség után nézni. Két klub is megkeresett, a Szolnok volt az, amely már a hivatalos szinten intézni kezdte az ügyemet. Remélem, gyorsan meg tudunk állapodni és ott folytathatom a pályafutásomat.

A Szolnoki Dózsa KÖZGÉP internetes oldalán már hétfőn megjelent egy hír, amely szerint a klub felvette a kapcsolatot a szövetséggel, hogy tájékozódjon Alex Giorgetti év közbeni leigazolásának lehetőségeiről.

A vlv úgy értesült, hogy az idei bajnoki szezonra érvényes szabályozás szerint elvileg megvan a lehetősége annak, hogy szerződésszegés esetén - amennyiben a játékos a sértett fél - megvalósítható legyen az átigazolás, amelyet péntekig lehetett kezdeményezni. Természetesen az ilyen igényt egyedi esetként kezelik, s alapos vizsgálódás után valószínűleg elnökségi döntés szükséges az "aktus" lebonyolításához.

A témára természetesen visszatérünk.


 




14 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2013.01.23. 19:35

szegedcivis Nem ismerve a részleteket, szerinted Tojás lenne a (majdnem) egyszemélyi felelős? Mondjuk annyiban igen, hogy ő mutatott rá a játékosokra, hogy ez kell, meg ez, meg ez, ... Nincs ott senki, aki számolni tudna, hogy aszongya 15 x 100 Ft x 10 hónap az mennyi is? Vagy az utóbbi idők tapasztalata szerint évközben elfogyott a szponzor?

szegedicivis hozzászólása
2013.01.23. 18:14

Sajnos várható volt hogy szét robban a csapat. A játékosok nem tudják megérteni a mester viselkedését és az idióta azonnali döntéseit. Csak egy példa augusztusban nem került felsőházba az utánpótlás azonnal kirúgta az egész ifi csapatot. A srácok a debreceni uszodából is ki lettek tiltva. Januárban kegyet gyakorolt és vissza térhettek a száműzetésből csak mondom ezek gyerekek, akkor el lehet képzelni hogy a felnőttek között milyen hangulat uralkodik. Össze tudott veszni mindenkivel a kabinostól a város vezetőkig. Akkor is hajrá debreceni vízilabda

qrumplivirag hozzászólása
2013.01.23. 15:12

vegye már észbe, s észre mindenki, ki ide írni merészel, hogy ha nem a központi mantrát nyomja, akkor rögvest rosszindulatú hozzászólás bűncselekményét követi el! vannak itt akik tuggyák, mi a dolguk, s azonnal rendreutasítanak mindenkit, ki eltér a központi erőtértől. tipikus! Esztergom ? Magyarország, másképp nevezve Debrecen ? Magyarország, csak a vízilabda világában. kell valamit tudni! vannak, akik tuggyák is a valamit! csak Debrecenben egy nagyobb kormánypárti cápa cápul, s ettől a vízilabda helyi prominensei elc(s)ábulnak. na tessék, x má megin izzad a tenyerem má megin csak őrája gondolok má megin csak akarok egy jó nagyot! köpni kell pfúújj, köpni kell pfúújj x s a végén az aktív elnök jól jár. ez ma a vízilabda véres valósága x ám nem győzöm hangoztatni, mindenki vegye már észbe, s észre? kezdődik elölről az egész, mint egy örök körforgás. x a végére már csak egészséges kis Ron Werberezés hiányzik, hogy tiszta legyen, ki legyen, mi legyen, s ki ne legyen! pár napja megvolt, így újra számítok rá!

qqcska hozzászólása
qqcska38406
2013.01.23. 13:02

sajnos a gazdasági válság elérte az amúgy is szűkös keretekkel rendelkező pólót is. nem lehet büntetlenül többmilliós pénzekért szerződtetni magyar és/vagy külföldi játkosokat. el kell fogadni, hogy jelentősen csökken majd a pénz mindenkinek, külföldi lehetőség minimális, a poltikát nem érdekli a vízilabda (ellentétben a focival és a kézivel). a vidéki bástyák közül Szolnok (=Közgép), Szegd és Eger tud valamiféle pénzügyi biztonságot nyújtani, Bp: hááát... talán a Vasas (most a bajnoki aspiránsokról beszélek!). ez van - miért lenne a póló kivétel???

mondom hozzászólása
mondom38405
2013.01.23. 12:51

Esetleg korábbi évekről is tartoznak?

realista hozzászólása
2013.01.23. 11:51

schaffhausen Ahol van ésszerű következetes építkezés ott van eredmény.Szolnok kosárlabda Székesfehérvár jégkorong Győr kézilabda FTC kézilabda.De az nem megy egy -két év alatt. Büntetlenül nem lehet úgy báni a játékosokkal ahogy Debrecenben csinálta az úgynevezett önimádó vezetőedző.Miért a várostól várják a megváltást amikor debreceni nincs is a csapatban sőt már magyar is alig.A dvse.hu propaganda oldal szerkesztőjének kinyithatná már valaki a szemét,hogy a valóságról tájékoztassa az olvasóit.

schaffhausen hozzászólása
2013.01.23. 11:29

qqcska...tényleg nem lehet, hogy véletlenül lett elnök, aki minden \"nyal\"atkozatában a városvezetést és az alpolgár és felporgármestereket említi:-DDD Olvassátok már el, itt egy másik cikkben, hogy a megkérdezett válogatott pólósok közül Steinmetz Ádi azt írta az év meglepetésére, hogy \"Varga Tamás a DVSE elnöke\". Nem irónia nélkül.

qqcska hozzászólása
qqcska38402
2013.01.23. 11:17

ezt a sok rosszindulatú kommentet... Csuvi val\'szleg nem véletlenül lett elnök - az ő vízilabdás neve révén próbálnak szponzort keresni/találni (lásd Kemény Dénes: előtte azért jobban megnyílnak az ajtók). az interjú alapján a csökkentés nem csak a külföldiekre vonatkozik... úgy látszik itt is elég nagy elméretezés volt, vagy (lassan tipikus esetként) januártól felszívódnak a szponzorok... :-/

mindentbele hozzászólása
2013.01.23. 10:56

Kivétel nélkül mindenkinek igaza van. Varga elnök \"úr\" tarthatna erről is egy sajtótájékoztatót, hogy ő mennyi pénzt vitt el a csapattól. Illetve, hogy van-e még olyan csapat a világon ahol egy \"aktív\" játékos az elnök?? Csak tudnám pályán kívül mit tud ez a Varga, hogy ennyi mindent elér?? Mert a pályán még nem mutatott olyant amitől ő klasszis lenne...

B (régi) hozzászólása
2013.01.23. 08:44

Felteszem az álnaiv kérdést: Szolnokon honnan van ennyi pénz? Cívisvárosi tanulság: a becsvágy nem elég.

Hal úr hozzászólása
Hal úr38398
2013.01.23. 08:24

Ezt már a nyáron sejteni lehetett, hogy ennyi nagyobb játékost (Misic, Korolja, olasz gyerek, szerb kapus, Varga T.) nem lehet sokáig fizetni. Ezt Gyöngyösi is tudta és ígért felelőtlenül mindent, szerintem egyértelmű, hogy ki a hibás a dologban...

schaffhausen hozzászólása
2013.01.22. 23:34

Giorgetti profi, zseni, harcos, lelkes, igazi játékos. Nem bérmunkás, nem zsoldos! Azért az nem véletlen, hogy Tojás csapatához igazolt szeptemberben, és nem a narancssárga pénzeszsák, eredménynemfontos Kovi a Király Szolnokhoz, vagy az ideges Egerhez:-))) Az meg vicc volt, hogy az öreg Csuvi házi gólversenyt csinált vagy ez komoly pletyka?

milton hozzászólása
milton38395
2013.01.22. 23:16

Csuvi miről beszél, amihez nem ért vagy amit életében nem csinált? A korrektség jegyében elfért volna, hogy az ő fizetését mennyivel csökkentették az alpolgármester úr vezette elnökség, ahol \"elnök\" Varga Tamás. A hónap vicce és a vízilabda szégyene, hogy elnöke a saját csapatának és ebben nem lát összeférhetetlenséget senki?? Ébredjetek már fel!

realista hozzászólása
2013.01.22. 23:12

Hazudni csalni csúnya dolog! Ez a vége.