FACEBOOK

Gyöngyösi András munkaügyi bíróságnál keresi igazát

Gyöngyösi András munkaügyi bíróságnál keresi igazát
hozzászólás, 2013.02.13.

Munkaügyi bíróság előtt támadja meg Gyöngyösi András, a Debreceni VSE volt vezetőedzője a vízilabda-egyesület elnökségének őt tisztéből elmozdító határozatát. Erről a klub elbocsájtott vezetőedzője Budapesten, ügyvédjével együtt tartott nagy érdeklődéssel kísért sajtótájékoztatót. Az elhangzottakra a debreceni klub közleményben reagált. Ismertetjük az MTI tudósítását és videón megmutatjuk a Gyöngyösi András által elmondottakat.

A tréner szerdai sajtótájékoztatóján ügyvédje, Fodróczy Géza jelentette be, hogy jogi útra terelik az ügyet, mivel megítélésük szerint jogellenesen jártak el.


Az ügyvéd az esemény felvezetőjében a sérelmek között említette, hogy Gyöngyösi András decemberben és januárban nem kapott fizetést, hogy bruttó ötvenezer forintra akarták levinni havi bérét, amellett a munkaügyi bírósághoz benyújtott keresetben annak kimondását várják, hogy az előbb felmentett, majd néhány nap múlva felfüggesztett, végül pedig az azonnali hatályú rendkívüli felmondással elküldött edzőnek jogilag megalapozatlanul szüntették meg a munkaviszonyát.

A DVSE múlt heti közleményében adta hírül, hogy február 6-tól nem Gyöngyösi András irányítja a pólósok szakmai munkáját, mivel ellehetetlenült vele az együttműködés, az edző nem volt hajlandó alkalmazkodni a DVSE teherbíró képességéhez. "Az utóbbi időszakban súlyos nézeteltérés alakult ki az egyesület elnöksége és Gyöngyösi András vezetőedző között a rendelkezésre álló erőforrások beosztásáról, a vezetőedző nem fogadta el az egyesület finanszírozási feltételeit, a személyes javadalmazásának megállapításában is rugalmatlan volt" - állt a dokumentumban, amelyben azt is tudatták: "A nézetkülönbségek nem csupán az irodákban okoztak feszültséget, hanem a medence partján is, ezért a DVSE elnöksége felfüggesztette a vezetőedző megbízatását. A pólóklub szakmai munkájáért ideiglenesen Varga Tamás, a DVSE elnöke felel."

Gyöngyösi a sajtótájékoztatón előrebocsátotta: nem célja, hogy bárkit is bántson, nem leplezte viszont csalódottságát amiatt, ahogyan vége lett debreceni tevékenységének. Visszatekintésében elmondta, 2009-ben úgy érkezett Debrecenbe, hogy az ob II-ben 26. pólócsapatot felhozta előbb a második vonalba, majd egy év alatt az első osztályba jutott az általa irányított felnőttegyüttes. Amely először nyolcadik lett az ob I-ben, aztán ötödikként végzett, s az idén is az itthoni legjobbak között maradva - a pólóklub első nemzetközi sikereként - az Eurokupában elődöntőbe került, akárcsak a Magyar Kupában úgy, hogy az első két idényben nem kaptak anyagi támogatást.

"A saját pénzemet tettem bele a debreceni vízilabdába, nagyon sokat áldoztam érte, nem voltak szponzorok, sőt egyik játékosomnak magam álltam a költségeit, mert fanatikus edzőként a sportág felemeléséért szinte mindenre kész voltam, vakon, a szakma iránt elkötelezettként mentem előre" - fogalmazott Gyöngyösi András, aki fájó pontként említette, hogy az egyesület új vezetéséből, az elnökségből kimaradt.

"A fizetésem csökkentését azonban már pusztán egzisztenciális okokból sem tudtam elfogadni, szakmai céljaimat pedig nem akartam megváltoztatni" - reagált az elnökség vele kapcsolatos megállapításaira. Azt külön is nehezményezte, hogy a felmondó levél előtt egy nappal "a vezetők edzés közben, a gyerekek előtt, félrehívtak és megszondáztattak...".


Gyöngyösi András két játékosát név szerint kárhoztatta, mondván, nagy csalódás számára az olasz világbajnok, olimpiai ezüstérmes Alex Giorgetti, s még inkább a kétszeres olimpiai aranyérmes Varga Tamás, akiből időközben egyesületi elnök is lett.

"Őt is én hoztam Debrecenbe, volt benne részem, hogy visszakerült a londoni olimpiai csapatba - jelentette ki Gyöngyösi. - Azt ígérte, kiáll mellettem, ezzel szemben most minden velem kapcsolatos döntésnél ott van az aláírása... Nagyot csalódtam Tamásban."

(MTI - fotók: vlv)


vlv-képek a sajtótájékoztatóról



A sajtótájékoztatót követően a debreceni klub a vlv szerkesztőségéhez is eljuttatta hivatalos közleményét, amelyet az alábbiakban ismertetünk:

A debreceni vízilabda egyesület közleménye

A Gyöngyösi András korábbi debreceni vízilabdaedző és ügyvédje, Fodróczy Géza ma délelőtt tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban a debreceni egyesület a következőre hívja fel a figyelmet.

A sajtótájékoztatón nyilatkozó Gyöngyösi és Fodróczy urak sajnálatos módon nem pontosan ismertették a vezetőedzőnek 2012. decemberében tett bérajánlatot. Ezért kénytelenek vagyunk pontosítani: Gyöngyösi András számára a vízilabda egyesület és a felnőtt csapatot versenyeztető kft. havi 750000 forintos fizetési ajánlatot adott, amit Gyöngyösi úr visszautasított.

A sajtótájékoztatón tett egyéb, sok helyen pontatlan kijelentésekkel – Gyöngyösi úr személyiségi jogait figyelembe véve – nem kívánunk foglalkozni.

A DVSE elnöksége


Gyöngyösi a fentiekre reagálva az MTI-nek azt mondta: "Továbbra is fenntartjuk, hogy írásban 2013. január 11-én bruttó ötvenezer forintos ajánlatot kaptam a kezemhez! Semmilyen más fizetési ajánlatot ezenkívül írásban nem kaptam! A klub mindennemű további tárgyalástól elzárkózott kérésem ellenére!"


VLV-VIDEÓK:


Fodróczky Géza ügyvéd Gyöngyösi András sajtótájékoztatóján


Gyöngyösi András sajtótájékoztatója I.


Gyöngyösi András sajtótájékoztatója II.


Gyöngyösi András sajtótájékoztatója III.

22 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2013.02.14. 21:50

Arról senki nem beszél (mert nem tudja? aki tudja, a meg hallgat?), hogy mitől fogyott el \"hirtelen\" a pénz? Kissé túlnyújtozkodtak a takarón, vagy lelépett az egyik szponzor?

targyilagos hozzászólása
2013.02.14. 18:42

A vízilabdás társadalomban mindenki tudja,hogy Tojás mennyire összeférhetetlen ember.(Fradi,Szeged,Debrecen!) Csuvit sem kell bemutatni. Csak idő kérdése volt,hogy mikor tör ki a balhé......

B (régi) hozzászólása
2013.02.14. 15:35

Azért kellett lennie valamennyinek a kasszában induláskor, hiszen majdnem féltávig futotta belőle. A klubvezetés bűnét a félig üres/félig teli elv alapján lehet megítélni a debreceni elfogultság mértékétől függően úgy, hogy a költségvetés második fele nem folyt be, vagy úgy, hogy az eleve meg se volt.

realista hozzászólása
2013.02.14. 14:38

csonti jól beszélt! csak addig volt jó a DVSE amíg saját és paróka zsebét tömte.

csonti hozzászólása
csonti38618
2013.02.14. 13:43

B(régi) nem az a tanulság amit leirtál hanem az h nem is kéne elkezdeni hitegetni a játékosokat (álom)fizetésekkel,és odacsábitani úgy hogy a kasszába nincs 2 forint se!és ezt évekig eltudják játszani!szánalom!és többnyire ebbe az edzö keze rendesen benne van!

B (régi) hozzászólása
2013.02.14. 10:42

Egyébként a sajtótájékoztatót miért nem Debrecenben tartotta? Már nem szereti annyira a cívisvárost? Esetleg tősgyökeres fővárosi lenne, aki fővárosi munkalehetőség hiányában felvirágoztatja a vidéki vízilabdát? Már ha hagyják dolgozni. Szegeden hagyták. És Debrecenben is, amíg el nem fogyott a pénz...

matyika hozzászólása
matyika38614
2013.02.14. 10:42

micsoda szánalmas sztori... inkább a fiatal tehetségekről írjatok ,szívesebben olvasnám... bőven elég lenne ha Tojás visszanézne önmagáról egy másnapos,görcsbe rándult testű,önmagából kifordulva kidülledő szemekkel lila fejjel üvöltő,őrjöngő magánszámát....aztán csendesen,önkritikusan elballagni vmi szaud-arábiai ificsapathoz regenerálódni. Csuvit meg még polgármesternek jelölném szívem szerint.... \"visszafordultam püspökladánynál\" dzsordzsettit meg szentnek,de minimum pápának.

B (régi) hozzászólása
2013.02.14. 10:33

Nem lenne itt semmi gond, ha nem fogy el a pénz, miközben a becsvágy megmarad. Az egyetlen tanulság az, hogy erős és elkötelezett szponzor nélkül nem lehet magasszintű vízilabdát csinálni. Még Mintavárosban sem. Amúgy érdekes, jóbulvár sztori ez, vetekszik a Barátok közttel. Mikor lesz a következő rész?

tohonya hozzászólása
tohonya38612
2013.02.14. 09:15

t. szultán remekül látod Gyöngyösi anyagias András múltját, szerintem ő már ezt elfelejtette, de kíváncsian várom a jövőjét a bírósági ügy alatt vagy utána. idézet az internetről ( Szeretnek edzősködni....Remélem kapok lehetőséget ,mert iszonyat érzés ez igy...... Majd 40 éve letelemem az uszoda.... Edesapam annyira belem nevelte h mas kozegben nem is tudom elkepzelni magam... Nincs bennem harag senki irant... Vagy legalabbis mar szall el belolem... Csak valami iszonyatos csalodas az amit erzek... Iszonyatos, velejeig maro csalodas.... Azert mikor el jon az ideje elmeselem az En Debreceni polos tortenetem!!! Ket nagy tapasztalat amit biztos megtanitott... A csalad mindenekfelett es h nem lehet mindenaron gyozni akarni... Ahhoz kell meg sok mas rajtam kivul...de ez nem azt jelenti h ne akarnek tovabbra is mindig nyerni!:-))) Peace&Love) gy. andras facebook az itt a kérdés ki a f...... fogja alkalmazni ...?.. meg kellett volna tanulni a viselkedés alapelveit és most nem itt tartana.

Hal úr hozzászólása
Hal úr38611
2013.02.14. 06:55

Ha lehetne, akkor most lájkolnám Török Szultán hozzászólását! :)

Török Szultán hozzászólása
2013.02.13. 23:32

Szeretném Gyöngyösi úr figyelmét is felhívni arra az egyszerű tényre, hogy a magyar pólós közeg kicsi és pletykás - aki egy kicsit is érdeklődött/érdeklődik a téma iránt elég sok mindent megtudhat a szegedi és a debreceni időszakról. Ez egyben felveti a debreceni vezetés felelősségét is, akik szerződtették (annyiért amennyiért - gondolj bele: a 750 a csökkentett fizu...). Varga T. sem most került elő a Csaszi melegvízből - szóval 2 érdekes ember csattanását láthatjuk most a cívisvárosban.

csókosok hozzászólása
2013.02.13. 21:53

Én sem lennék meglepődve,ha ezek után a NAV megjelenne,és vizsgálódna,persze mindenki tudja mit találna. Gyöngyösiről az a mondás jut eszembe:\"Aki magasan repül,nagy alatta a mélység \"Csak magának köszönheti,kebkére vette a kigyót vagy kigyókat. Varga Tamás,nem véletlen,hogy csak Debrecenbe tudott elmenni,pedig próbálkozott rendesen,de már mindenki ismeri kiféle-miféle. Az olasz gyerek,rá meg még szót is kár vesztegetni. A lényeg jó kis kompánia gyűlt ott össze,és megérdemlik a sorsukat. Igazából a debreceni gyerekeket,szülőket,szurkolókat sajnálom,mert az igazi áldozatok Ők.

realista hozzászólása
2013.02.13. 21:02

Komoly csapat nem vállalhat egy ilyen önjelölt vezetőt . Saját magát jelenti fel a NAV -nál. Mindenki hibás csak ő a tökéletes.Orvosi eset.

tohonya hozzászólása
tohonya38606
2013.02.13. 20:44

arc pirító a mi bandi bátyánk az ártatlan ma született bárányt játssza ebben a hacukában és szemcsiben. Tiszta szégyen amiket állít és hihetetlenül csúsztat. Azért a debreceni siker történet ezer sebből vérzik a precedens teremtő feljutás csapat nélkül csak ígéretekkel. Utána az ötödik hely tényleg siker ezt nem lehet el vitatni de ott is minden játékosnak, az ő általa tett ígéretek nem lettek teljesítve. Ez az év már csak a jó kommunikációról és a Face book-ról szólt, kupa harmadik az Újpest ifin át játék nélkül lett bronz érmes. Nagy siker csak a szakma tudja mit ér. huuu Európa kupa az első valamire való csapat oda vissza verte, bajnokság a Szeged, Vasas, Eger, Szolnok, Honvéd csapatokon kívül mindenkit megvert huuu. Valaki segítsen nyert már valamit edzőként

Oftyun hozzászólása
Oftyun38605
2013.02.13. 19:45

látó azt hiszem az OB1/B 5ik helyezettjeként...?

látó hozzászólása
látó38604
2013.02.13. 19:40

A tények (és persze a számok is) makacs dolgok...! \"Pro memoriam\": hogyan is jutott be a DVSE az OBI-be? És mint már korábban írtam, bár más témában: A Tojás megzápult! Ez a történet már csak hab a záptojásra!

Oftyun hozzászólása
Oftyun38603
2013.02.13. 19:27

szerk Kéne szólni a honlap fejlesztőjének, hogy ez így picit gagyi, hogy minden idézőjel előtt vagy egy \\ jel...

Oftyun hozzászólása
Oftyun38602
2013.02.13. 19:23

\"Visszatekintésében elmondta, 2009-ben úgy érkezett Debrecenbe, hogy az ob II-ben 26. pólócsapatot felhozta előbb a második vonalba, majd egy év alatt az első osztályba jutott az általa irányított felnőttegyüttes.\" Mármint bevásárolták magukat az első osztályba, nem pedig feljutottak...

pnotus hozzászólása
pnotus38601
2013.02.13. 19:04

Vajon ,hol folytatja edzői pályafutását Gyöngyösi András úr?

csonti hozzászólása
csonti38600
2013.02.13. 18:39

Egy klasszikust idézve: ,,tehát öö ppfff! Az a baj a szondával hogy a kólát azt nem mutatja ki.....miböl keres az úriember ennyit hogy ö beletette a pénzét a csapatba..és még egy szilveszteri Pitbull koncert is belefér Las Vegasban!Én is ezt szeretném dolgozni hogy így éljek és még adakozni is tudjak!!azért ahogy a történelem ismétli önmagát az sem lehet véletlen..

oszlej hozzászólása
oszlej38598
2013.02.13. 16:45

\"A DVSE múlt heti közleményében adta hírül, hogy február 6-tól nem Gyöngyösi András irányítja a pólósok szakmai munkáját, mivel ellehetetlenült vele az együttműködés, az edző nem volt hajlandó alkalmazkodni a DVSE teherbíró képességéhez. \" Ez kívülről úgy nézett ki, hogy az edző Gyöngyösi András viszi a \"hátán\" a csapatot. Ebbe bizony bele lehet rokkanni! Gyöngyösi András által említett 50000 forintos havi fizetés és a Vezetőség által említett 750000 forintos fizetési ajánlat között olyan nagy az eltérés, hogy nehéz lesz bizonyítani, hogy ki \"ferdített\". Természetesen könnyű helyzetben lesz a Vezetőség, ha az elmaradt munkabért kifizetik, illetve a bérajánlatból van olyan példány, amit gyöngyösi úr visszautasítási megjegyzéssel látott el. Mindig is azt mondtam, hogy a nem debreceni játékosoktól nem várható el, hogy mindent megtegyenek Debrecenért. Az is igaz, (végig lehet nézni a felvételeket a DVSE meccseiről), hogy Varga Tamás minden támadásban benne van, mintha övé lenne a labda és anélkül nem lehet támadni se, míg Ő nem érinti. Sajnálom, hogy így ér véget ez a kapcsolat, nem hiszem, hogy jót tesz ez a vízilabdás társadalomnak.

szerk hozzászólása
szerk38596
2013.02.13. 16:02

Tisztelettel hívom fel olvasóink figyelmét a Moderációs alapelvekben foglaltak figyelembe vételére. Köszönettel. szerk.