FACEBOOK

Izgalmas meccsen győztük le Kanadát

Izgalmas meccsen győztük le Kanadát
hozzászólás, 2013.02.16.

Második mérkőzését is megnyerte a Volvo Kupán a magyar válogatott. Játékosaink foggal-körömmel küzdöttek, megérdemelten nyertek és várják a románok elleni záró fordulót. Riportunk a helyszínről sok nyilatkozattal, videóval, gólokkal, fotókkal.

Volvo Kupa nemzetközi vízilabdatorna, Kecskemét, második nap

Magyar juniorválogatott-Románia 8:12 (2:4, 3:1, 2:4, 1:3)
Kecskemét, v.: Roy (kanadai), Butz (holland)
Magyar juniorválogatott: Molnár D., Jansik Sz. 1, Berta, Szabó B. Lőrincz B. 3, Csapó 2, Német T. Cs.: Sánta, Bedő 1, Dőry, Manhercz 1, Telegdy, Gyárfás. Szövetségi kapitány: Horkai György
Románia: Dragusin, Negrean 3, Diaconu 2, Busila 1, Oanta, Chioveanu, Georgescu 1. Cs.: Gheorghe 2, Gospodinov, Goanta, Cretu 1. Popoviciu 2. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu
Gól - emberelőnyből: 4/14, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Szabó B., ill. Goanta, Busila

A fiatalok három negyeden át nagyon jól tartották magukat, apró pontatlanságok miatt veszítették el esélyüket a nagy meglepetésre.

VLV-VIDEÓK:

Bedő Krisztián gólja

Lőrincz első gólja

Csapó első gólja

Jansik Szilárd gólja

Lőrincz második gólja

Manhercz Krisztián gólja

Lőrincz harmadik gólja, ötméteres

Csapó második gólja


vlv-képek



TT-képek


VLV-VIDEÓ:


Horkai György nyilatkozata


- Gyuri azt hiszem, hogy ehhez a meccshez lehet gratulálni akkor is, ha azt hiszem hogy hárommal kaptatok ki. Nagyon szoros is volt közte. Hogy értékeled?

- Jó meccs volt, szerintem is jó meccs volt. Az az igazi értékmérő. Hát tulajdonképpen a probléma az volt, hogy amikor vezettünk egy góllal és még volt egy emberfórunk, én azt láttam hogy ezek a gyerekek kicsit elvesztették ott a fejüket, elvesztették a türelmüket, már mindenki gólt akart lőni. Tehát amikor direkt beszéltünk olyanokról hogy 2-3 gól után összezár a védelem, akkor tovább kell adni, ahhoz kell a türelem. Tudom, megértem a gyerekeket, tévés meccs, a nagy részük még soha nem játszott tévés meccset, meg lehetőség, meg azért egy felnőtt válogatott ellen... Persze, hogy jót akartak, senki nem mondja hogy nem. Ezek azok a finomságok, amiken kell javítani. Türelem...

- Körübelül ezt a teljesítményt vártad tőlük? Vagy jobbat teljesítettek?

- Nem, megmondom őszintén, ennél jobbat vártam, tehát idáig a játék jó volt, én arra gondoltam hogy ha szorosat tudunk játszani ezekkel a csapatokkal, az egy jó eredmény, akkor minden rendben van. Meg is volt három negyedig, három negyedig megvolt a lehetőség, csak a végén egy kicsit elvesztették a fejüket.

- Nem lehet, hogy a harmadik napra már nagyon elfáradnak?

- Hát nézd, folyamatosan fáradtak, de hát ebből lehet valami. Ugye nekünk nyárra kell készülni, amikor egy világversenyen ki-ki meccs van, ott viszont nem lehet hibázni. Ezek a meccsek... én remélem, hogy ilyenkor "ellövik a puskaporunkat" és majd a nyári világversenyen már nagyobb türelemmel játszanak. Fáradtak, hát végig iszonyatos terhelést kapnak. Úgyhogy most is, még holnap van egy meccs, kedden a BVSC ellen OB1-es forduló, csütörtökön a Vasas ellen OB1-es forduló, szerda-szombat OB1-es forduló, vasárnap ifi bajnokság, tehát irdatlan terhelést kapnak, de hát ez van.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Danna)



Jansik Szilárd nyilatkozata


- Szilárd, kezdjük azzal, hogy miért bosszankodsz?

- Azért bosszankodok, mert nem ment ma úgy a játék, ahogy szerettem volna. A megbeszélteket az elején betartottuk. Akkor még tudtuk tartani a döntetlen állást. És aztán egyszer egy fegyelmezetlenség miatt, kaptunk egy kettős emberelőnyt x-nél és azt elkapkodtuk. Ellőttük és utána meg ők egy másodperccel a vége előtt be tudták lőni és így elhúztak. Itt törtünk össze, én úgy érzem. Itt összetört a kapusunk is, Dávid és mindnyájan.

- Erre a meccsre hogy készültetek? Volt köztetek valami összefogás hogy megpróbáljátok a nagy meglepetést?

- Megmondom őszintén meglepetésre készültünk. Annyira külön nem készültünk belőlük hogy videózzunk, de nagyjából ismertük őket, mert már játszottunk ellenük, meg Gyuri bácsi kikérte a Tibor véleményét, hogy milyenek. Aztán úgy éreztem, hogy benne is lehet a meglepetés, de sajnos a végére nem sikerült.

- Jó, hát még egy meccsetek van ezen a tornán, tévés meccs az is és hát gondolom, azért nagyon fáradtok meccsről meccsre. Mire lehet holnap számítani tőletek?

- Én azt gondolom, hogy most lesz nagyon sok idő kipihenni magunkat, este nem edzünk, holnap korán van a meccs, próbálunk időben lefeküdni. És szerintem holnap már kipihenten tudunk majd játszani. Ugyanígy rámegyünk hogy az elején ne húzzanak el, mert az sokszor gond nálunk. Próbáljuk tartani azt a döntetlen, egy ide-egy oda állást és a végére megpróbálunk mi elmenni, nem ők.

- Még egy pillanatra szeretnék visszatérni a tegnapi meccshez. A magyar nagyválogatott ellen játszottál. Mennyire érezted őket erősnek? Ott is nagyrészt olyan fiatalok vannak, akinek még bizonyítaniuk kell, hogy bekerüljenek a keretbe. Mekkora volt a különbség?

- Hát a különbség az kijött az eredményben tehát nagy a különbség. Még nagyon sokat kell fejlődnünk. Bennük is benne volt a bizonyítási vágy, mert úgy tudom hogy 4-5 újonc volt, a kapusok is, meg több fiatal is. Nem rogytak össze a teher alatt, mert jól teljesítettek, majdnem mindnyájan. De egyedül Gábor vert meg minket, úgy érzem, nagyon. Nem tudtuk őt lefogni.

- Mi a titka? Erős?

- Olyan erős, hogy nálunk még nincs olyan fizikai erő aki ezt megbírná oldani. Ha jobban bezónázunk, akkor meg olyan lövők vannak hátul, hogy belövik.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)


Magyarország-Kanada 8:5 (2:1, 4:3, 1:1, 1:0)
Kecskemét, v.: Adzics (montenegrói), Haentschel (német)
Magyarország: Decker A., Bátori 2, Vámos 1, Hosnyánszky 2, Decker Á., Szivós, Kis G. 3. Cs.: Jansik D., Salamon, Mezei, Gór-Nagy, Fülöp B. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Kanada: Alekszics, Kudaba 2, Constantin-Bicari 1, Robinson, Graham, Diggle 1. Cs.: Vikalo, Radojics 1, Taschereau, Gasics, McElroy. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Gól - emberelőnyből: 1/12, ill. 2/10
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1
Kipontozódott: Decker Á., Salamon, Jansik, ill. McElroy, Kudaba

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Digi Sport):

1:0 - Bátori első gólja

2:0 - Hosnyánszky első gólja

2:1 - Kudaba első gólja

Decker Attila kivédi Graham ötméteresét

3:1 - Kis Gábor első gólja

3:2 - Diggle gólja

4:2 - Bátori második gólja

4:3 - Radojcsics gólja

4:4 - Kudaba második gólja

5:4 - Hosnyánszky második gólja

6:4 - Kis Gábor második gólja

6:5 - Constantin-Bicari gólja

7:5 - Vámos gólja

8:5 - Kis Gábor harmadik gólja


 
vlv-képek



TT-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a sajtótájékoztatón


- A mérkőzés nagyjából úgy alakult, hogy számítottunk rá. Három hét közbeni kétkapu után mérkőzést játszani az mindig egy nehéz feladat, hiszen a két csapat jól feltud készülni a másik csapat ellen. Ez így is történt. Számítottunk rá, hogy sokkal nehezebb lesz a mérkőzés mint az edzések voltak. Az öt gólból igazából kettő elkerülhető lett volna. A saját összeváltásainkból születtek és ezen kívül abszolút megvoltam elégedve a védekezéssel. A fórjaink a szokásostól eltérően most nem működtek olyan jól. Kapkodtunk, de ez, amikor a mérkőzés ennyire nehezen alakul, akkor a velejárója. Ennek ellenére a legfontosabb emberelőnyöket azért belőttük a mérkőzés folyamán.

(Lejegyezte: Danna)



Kis Gábor a sajtótájékoztatón


- A mérkőzés, ahogy Tibi is mondta, abszolút úgy alakult, ahogy vártuk. Régóta elég sokat edzünk együtt a kanadai válogatottal, évek óta közösen készülünk egyes világversenyekre. Látszik rajtuk, hogy évről-évre egyre komolyabb teljesítményt és ellenállást tudnak nyújtani, már-már „pariban” tudjuk játszani a mérkőzéseket. Ez annak is köszönhető, hogy nálunk vannak most hiányzó játékosok, akik meghatározó tagjai ennek a válogatottnak, viszont ez tényleg egy olyan mérkőzés volt, amilyenre tegnap is számítottunk, komolyabb szinten kellett vízilabdáznunk, néha jól is sikerült, néha nem annyira. A célt, amit kitűztünk magunk elé,  sikerült elérni, megnyertük ezt a mai mérkőzést. Építkezünk tovább, holnap még keményebb mérkőzésre számítok, mert ez után a meccs után gyakorlatilag tizenkét órával játszunk, nagyobb fizikumú, felkészültebb bekkekkel és felkészültebb játékosokkal. A holnapi nap dönti el a Volvo Kupa sorsát, készülünk rá nagyon.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kevin Graham a sajtótájékoztatón


- Azt gondolom, jól vízilabdáztunk, csak kritikus helyzetben nem jól játszottunk, például emberhátrányban, emberelőnyben. Hátrányban adtunk nekik esélyt belőni a labdát, mi pedig előnyben nem annyira jól találtuk meg a helyzeteket. Sajnos ezen kritikus helyzetek miatt kaptunk ki a meccsen.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Decker Attila nyilatkozata


- Attila, szívből gratulálok. Ez nem egy simán lehozott meccs volt. Itt komoly bravúrok voltak és kellettek is!

- Igen, ez a kanadai csapat egy nagyon jó csapat. Ugye megverték Amerikát kétszer most nemrég, ez egy nagyon jó csapat. Ezt tudtuk. A románokat meg is verték tegnap. Nem véletlen, szerb játékosok is alkotják a csapatot. Úgyhogy igen, nehéz meccsre készültünk, ugye mi se vagyunk azért komplettek. Tehát nagyon örülök, hogy ilyen teljesítményt tudtam hozni, mert ahogy mondtad, kellett, igen. De a fiúk is jól hozták azért többnyire előttem a blokkokat, és a lyukakba tudtam beugrani védeni. Tehát azért az fontos, hogy egy ilyen védelem van előttem és akkor könnyebb védeni. Az ötméteresnél ugye szerencse is kell, meg azért egy kicsit ismerni is kell a játékost. De mondom, örülök, hogy ilyen teljesítményt tudtam hozni. Picit talán az elején izgultam, de aztán az első két védésnél már belelendültem a játékba. Úgyhogy köszönöm a fiúknak ezt az estét, mert nagyon boldog vagyok, először védtem a magyar válogatottban egy meccset egészben és azért ez nekem egy nagy élmény volt, mert ilyen nem adatott meg még nekem a pályafutásom során. És ezért is volt fontos nekem ez a mérkőzés és nagyon örülök neki, hogy sikerült.

- Gratulálok hozzá.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Decker Ádám nyilatkozata


- Ádám, most csalódottnak kellene lennünk, hogy ilyen nehéz meccs volt, vagy örüljünk, hogy ilyen megmérettetések vannak? Milyen erős ez a kanadai csapat?

- Nem olyan régen megverték az USA-t, tegnap pedig a románokat, ebből kiindulva erős Kanada. Nem kell csalódottnak lenni, nyertünk. Igaz, sok hibával, nem játszottunk jól, de így is tudtuk hozni a kötelező eredményt, ennek örülök, a vétett hibáknak nem.

- Mit szólsz a testvéred teljesítményéhez?

- Szokásos. Őrület. :-) Nagyon jól védett, örülök neki, szép volt az ötméteres, amit megfogott.

- Ő meg a védőket is dicsérte…

- Örülök neki! :-) Visszatérve, hozza ezt a teljesítményt meccsről-meccsre, hajrá!

- Holnap mi lesz?

- Holnap korán kelés, szerintem az lesz a kulcs, hogy ki tud jobban felpörögni a délelőtti kezdésre. Remélem, hogy hozzuk az eddigi, románok elleni eredményeket, és itt nem a legutóbbira gondolok, a győzelem legyen meg!

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Miklós, gratulálok a mai győzelemhez, számítottunk rá, de talán nem számítottunk ennyire kemény és izgalmas harcra. Meglepett titeket valami?

- Nem lepett meg semmi, ezt beszéltük meg a meccs előtt, hogy eljött ez a sok ember Kecskemétre, akik egyébként nagyon lelkesen szurkoltak nekünk, a helyiek is itt vannak, nem akartunk nekik egy olyan mérkőzést mutatni, ahol tíz góllal megverjük az ellenfelet, így egy izgalmasabb, hajtósabb meccset produkáltunk. Úgy gondolom, így mindenki jobban járt! :-)

- Holnap mi lesz?

- Holnap vasárnap, a románokkal játszunk, pihenő és hétfőn megyek edzésre.

- Mik a terveid, mik a reményeid? Érzel-e más stílust, csapatszerkezetben változást a Benedek Tibor féle irányítás következtében?

- Abszolút másnak érzem a Dénes-féle csapathoz képest ezt a Tibi-féle csapatot. Itt egészen az alapoktól van egyfajta építkezés, amikor a taktikai elemek legkisebb részét is nagyon sokszor begyakoroljuk, és ezekből épül fel végül a játékunk. Dénesnél egy hosszú-hosszú évek óta összeszokott csapat volt, ahhoz kellett alkalmazkodni,  ez egy egészen más struktúra, de én nagyon-nagyon bízom benne.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Hosi, az egyik vezéregyénisége voltál a csapatnak. Hogy értékeled a mai meccset?

- Ez egy felkészülési meccs volt, örülök, hogy sikerült győznünk. Annak örülök leginkább, hogy amikor elfáradt mindkét csapat, és nem igazán lőttük be a helyzeteinket, a védekezésünkkel akkor is minden rendben volt, szívvel, odafigyeléssel tudtunk védekezni, ezért is nyertünk a végén.

- Nagyon koncentráltan játszottatok, és ezzel a hibákat is tudtátok semlegesíteni. Hogy érzed, hogy áll össze a csapat? Látsz-e egy folyamatot ebben?

- Van egy folyamat, ezt lehet látni. Van egy alaptaktikánk, amihez mindenkinek ragaszkodnia kell, mindenki meg is csinálja, és működik is. Nyilván voltak a mai meccsen hiányzók, valaki többet játszott, valaki kevesebbet, de most ez volt a magyar válogatott. Sikerült nyerni, ez a lényeg.

- Hogy érzed, a fiatalok, akik most játszottak először, ezen a tornán, mennyire tudnak beilleszkedni? Kilógnak-e a csapatból? Elég sokat játszanak…

- Valóban sokat játszanak, megkapják a bizalmat, és élnek is vele. Úgy gondolom, itt van a helyük, nem véletlenül hívta be őket Tibor, így is kell játszaniuk, ahogy most.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


A torna utolsó napjának programja:

Vasárnap:
9.30 Magyar juniorválogatott-Kanada
11.30 Magyarország-Románia

A Digi Sport Televízió a torna valamennyi mérkőzését közvetíti. A vlv a felnőtt válogatott meccseiről ad szokásos szöveges élő közvetítést.