FACEBOOK

A BVSC legyőzte a Honvédot, OSC-pontszerzés Debrecenben

A BVSC legyőzte a Honvédot, OSC-pontszerzés Debrecenben
hozzászólás, 2013.03.02.

Meglepő eredmények a bajnokság hétvégi fordulójában. A Honvéd nem bírt a BVSC-vel, az OSC pedig pontot rabolt Debrecenből.

Vodafone OB1, alapszakasz, 20. forduló

Március 2., szombat

Szolnok-Kaposvár 18:5 (4:0, 5:0, 3:2, 6:3)
G.: Kis G. 3, Dőry, Marnitz, Kovács O., Vörös, Alekszics, Pásztor, Hosnyánszky 2-2, Nyéki, ill. Hoppál 2, Berta, Papp G., Bakó

BVSC-Honvéd 10:9 (3:2, 3:1, 2:2, 2:4)
G.: Borsós, Létay 3-3, Czigány, Kotsidis, Ambrus F., Mészáros, ill. Fülöp 4, Tóth B., Marnitz M., Kiss G., Jansik D., Mátyás

FTC-Eger 6:9 (1:3, 1:1, 2:2, 2:3)
G.: Macdonell, Kárteszi 2-2, Mocsári, Sánta, ill., Bátori 3, Salamon 2, Graham, Seman, Mezei, Gór-Nagy

Szentes-EKF 11:7 (3:2, 3:0, 2:2, 3:3)
G.: Németh D., Regős, Weszelovszky 2-2, Szabó I.Z., Bálint G., Hegedüs, Nagy M., Tóth Z., ill. Keresztes, Jakab D., Milcovich 2-2, Molnár A. 

Debrecen-OSC 10:10 (1:1, 2:4, 3:3, 4:2)
G.: Varga T. 5, Giorgetti 3, Halek, Kállay, ill. Dávid Z., Gyárfás 3-3, Szőke 2, Tiba, Simon A.


Március 4., hétfő

18.30 Vasas-Szeged - Digi Sport1, vlv

Március 25., hétfő

19.00 Pécs-Junior válogatott

8 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2013.03.04. 16:09

Hát igen, Fülöp jól játszik. Amikor a Fradi \"bedőlt\" a Vasas kerete már megvolt, és hiába jobb, mint a Vasas hasonló posztján játszó játékosa, ez és egyéb szempontok felülírták az esetleges visszatérést. Azért a Honvédra is kíváncsi leszek év végén, hogy kit akar, és kit tud megtartani.

B (régi) hozzászólása
2013.03.04. 10:28

Fülöp Bence a teljesítménye alapján simán beférne az idei Vasasba. Mondjuk nem tudom, hogy ez azért van-e, mert egy erős közepes csapatból könnyebb kitűnni, mint egy bajnokcsapatból, de az biztos, hogy amit Bence a Honvédban művel, az mindeképpen figyelemreméltó.

B (régi) hozzászólása
2013.03.04. 10:12

A mindenkori junior válogatott mindig a felkészülés elején lesz egy összeállt felnőtt válogatotthoz képest, pusztán azért, mert a juniorok a kategória jellegéből adódóan hamar kiöregednek a korosztályukból. Egyébként magyar junior válogatott soha nem kapott még annyi összeszokási lehetőséget, mint a mostani, a juniorok soha nem játszottak együtt annyit, mint most. Ami a junior válogatott játékosait illeti, tehetségesek, ügyesek, de a felnőtt válogatott szintjét még nem érik el. Ezt tükrözik az OB1-es eredményeik is. A juniorok akkor lesznek a felnőtt válogatott keretbe valók, amikor már a klubcsapatukban teljesítettek és a klubcsapatuk meghatározó játékosaivá váltak. Addig csak ígéretes tehetségek.

realista hozzászólása
2013.03.03. 21:37

T. Rolling! 14-8 volt a Szentes mérkőzés.A nem túl acelos Szentes góljai többségét Weszelowszky- Regős- Bálint trió lőtte.Az ob1 tavalyi gólkirálya.A másik kettő min 15 kilóval nehezebb es sokkal rutinosabb bármelyik 18-19 éves játékosnál.Az általad említetta csoda sor már történelem . Az elmúlt 20 évben fizikailag sokkal erősebbek lettek a játékosok. Es nem csak a vizilabdaban, hanem minden sportágban .Ha most lennének 18-19 évesek semmit nem tudnának csinálni a náluk 20 kilóval nehezebb centerrel. Lásd Volvo kupa Kiss Gábor .Probald ki egyszer! Fogd le a Bedőt vagy a Tónit. Vagy a \"nem túl acélos\" Regőst. Utána nyilatkozzál. A junor felkészülés elején van mint a nagy válogatott . A klub csapatok együtt edzenek a nyár óta .

pnotus hozzászólása
pnotus38743
2013.03.03. 13:08

Megnéztem a BVSC-Honvéd mérkőzést,Kun játékvezetőnek át kell ismételni a szabálykönyvet,Steinmetz végleges kiállítása volt munkája csúcsa....Kiss Gergely gyengén játszott,akciógólokat lőttek róla,emberelőnyben rossz passzokat adott sok ment el rajta.A BVSC jól használta ki a lehetőséget ,amit ma megkapott.

matyika hozzászólása
matyika38742
2013.03.03. 10:31

érdekes gondolatok.szerintem fontos hívószó KELL hogy legyen a bizalom,a türelem az új kapitány munkájához! valószínűleg az eddigi behívók fele szimplán motivációs szempont volt,előlegezett bizalom,jelzés a fiatalabb korosztályoknak. ok néhány szponzorgyerek esetleges futtatása \"sportágon túl mutató szempontok miatt\" nekem is csípi a szemem,de a sportág jelenlegi finanszírozási lehetöségei miatt ez bevett szokás,a legkisebb klubbok szintjén is. ---- kicsit haza is beszélek,de szerintem a Szentes fizikálisan jobb 8 góllal a junioroknál.nem mindegy ha egy kétszer akkora \"faszinger\" fog satuba...

pösze hozzászólása
pösze38741
2013.03.03. 09:41

Rolling, teljesen egyetértek veled, szerintem is túl korai volt tapasztalatlan ifi játékosokkal - különböző, a sportágon túl mutató szempontok miatt is - feltölteni a keretet. A felnőtt OB1-ben igazából semmit sem mutatnak és még azt sem lehet elmondani, hogy a mezőny közepén található csapataik kimagasló játékosai lennének.Szerintem 2 keret kellene, egyik egy a régi, rutinos válogatottakkal és tapasztalt, tehetséges, az OB 1-ben több éve bizonyító játékosokból álló lenne, a másik pedig junior-ifi meg néhány tapasztaltabb játékosból álló. Ebből idővel össze lehetne gyúrni egy erős csapatot. De abban semmi reláció sincs, hogy OB1-es középcsapatok gyakran cserepados ifijeiből grundolunk VB-csapatot, ez nem az olasz példa!!!

Rolling hozzászólása
Rolling38740
2013.03.03. 08:55

Gratuláció a BVSC-nek, azonban egy gondolat. Amióta Benedek kiejölte a válogatott keretét. és több junior tehetséget is meghívott, külön figyelem a meghívottak teljesítményét. Természetesen általában csak otthonról, és a tudosításokból, jegyzőkönyvekből informálódom. Azt látom, hogy Bedő, Német Toni, és a többiek nem igen tesznek hozzá a csapatuk teljesítményéhez. Vagyis nem lógnak ki, nem igazolják, hogy olyan extra tehetségűek lennének. A junior válogatott pl. 8 góllal kapott ki a nem túl acélos Szentestől úgy, hogy 4 felnőtt válogatott kerettag is játszott a csapatban. Annak idején Kásás, Fodor, Molnár. Vári, Varga T, Varga Dani és Dumi, Hosnyánszky, stb. ebben a korban már stabil és meghatározó játékosok voltak a klubcsapatukban, így az ő esetükben indokolt volt a válogatott kerettagség. Bedő, Német Toni és a többiek tehetségét nem vitatom, nagy valószínűséggel ők lesznek a jövő válogatottjának a tagjai, de azért még sokat kell dolgozniuk. Most még nem érdemesek arra, és ha már most válogatottak, akkor adott esetben ez vissza is üthet, ha elhiszik, hogy ők már valóban válogatott szintű játékosok. Nem azok most még. Kell a próbálkozás, de azért a magyar vízilabda válogatott ebben az átmeneti időszakban is többet ér annál. hogy néhány játékos érdemtelenül legyen X-eres válogatott. Először bizonyítson mindenki klubszinten, és ha ott tartósan kiemelkedő, akkor legyen válogatott.