FACEBOOK

Újra itt van...(?)

Újra itt van...(?)
hozzászólás, 2013.03.28.

A magyar válogatott nagyon sok reményre okot adó játékkal, türelemmel és határozottsággal otthonában győzte le a világbajnokot és az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerte selejtezőcsoportját, kijutott a Világliga nyári Szuperdöntőjébe. Helyszíni riportunk tíz nyilatkozattal, fotókkal, a meccs góljai pedig csütörtökön.

Világliga, európai csoportselejtezők, 5. forduló

Horvátország-Törökország 20:1 (8:0, 7:0, 1:0, 4:1)
Görögország-Montenegró 8:9 (1:1, 2:2, 1:2, 4:4)
Spanyolország-Szerbia 6:8 (3:1, 1:2, 0:4, 2:1)
Románia-Oroszország 12:8 (4:0, 2:4, 3:4, 3:0)
Olaszország-Magyarország 7:8 (1:1, 2:3, 2:1, 2:3)

A csoportok állása

A csoport:

Montenegró 15, Horvátország 9, Görögország 6, Törökország 0 pont

B csoport:

Szerbia 12, Spanyolország 2, Németország 1 pont

C csoport

MAGYARORSZÁG 15, Olaszország 7, Románia 5, Oroszország 3 pont


Az európai csoportselejtezők utolsó körének programja:

Március 29., péntek

Magyarország-Oroszország (Kecskemét) - Digi Sport1, vlv

Március 30., szombat

Horvátország-Görögország (Rijeka)
Montenegró-Törökország (Herceg Novi)
Spanyolország-Németország (Barcelona)
Románia-Olaszország (Bukarest)

A Világliga nyolcas szuperdöntője július 11. és 16. között lesz az oroszországi Cseljabinszkban.



Olaszország-Magyarország 7:8 (1:1, 2:3, 2:1, 2:3)
Bari, v.: Abramovics (montenegrói), Moiralisz (görög)
Olaszország: Tempesti, Valentino 1, Niccolò Gitto 1, Figlioli 1, Giorgetti 1, Felugo 1, Figari 1, Gallo 1, Christian Presciutti, Deni Fiorentini, Sadovyy, Baraldi, Nicholas Presciutti. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Magyarország: Decker A., Török B. 1, Madaras 1, Bedő, Vámos, Hosnyánszky, Decker Á. 1, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Kis G. 2, Gór-Nagy. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 6/10, ill. 6/10 (ebből egy kettős előny volt)
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (Digi Sport és vlv):

0:1 - Varga Dénes gólja

1:1 - Figlioli ötméteresgólja

1:2 - Varga Dániel gólja

1:3 - Szivós gólja

2:3 - Felugo gólja

3:3 - Giorgetti gólja


3:4 - Madaras gólja

Madaras érvénytelenített gólja

4:4 - Gitto gólja

5:4 - Valentino gólja

5:5 - Kis Gábor első gólja

5:6 - Decker Ádám gólja


6:6 - Figari gólja

6:7 - Török gólja


6:8 - Kis Gábor második gólja

7:8 - Gallo gólja

BENEDEK TIBOR szövetségi kapitánytól először azt kérdeztük, hogy lehet, hogy a meccs alatt nem látszott rajta izgalom, belül azért nyilván nagy volt a feszültség...?


Benedek Tibor nyilatkozata

- Nem kell olyan okosnak lenni ahhoz, hogy tudható legyen: izgultam és nagyon ideges is voltam előtte, de én azt gondolom, hogy játékosként is, ha nem volt meg bennem ez az érzés, akkor nem is volt érdemes játszani. Pont előtte gondoltam, hogy ugyanezt az érzést éreztem játékosként, mint amit most edzőként. Úgyhogy ez valahol nagyon jó lehet...

- Mesélj egy kicsit a mérkőzésről. Jól kezdtünk és gyakorlatilag, azt hiszem, az olaszok egyszer sem vezettek. Tehát mindig jöttek utánunk és ez, gondolom, sokat kivett belőlük. Mindent sikerült megvalósítani amit gondoltál?

- De, vezettek egyszer. Ráadásul akkor, amikor egy kettős fórt hagytunk ki, utána. Úgyhogy ott egy pillanatra meg is akadtunk. De pontosan ebből látszik, hogy jó felé tartunk, hogy egy ilyen helyzetben, végig vezetve a meccsen hirtelen átlendül a játék egy idegen pályán, ahol hirtelen 1000 szurkoló elkezd belelkesedni, egy ilyen helyzetben sem kezdtünk el kapkodni, hanem folytattuk a játékunkat. Ez mutat nagyon előre.

- Ezek lelki tényezők elsősorban. Szakmai szempontból mit láttál? Precízen mentek a dolgok? Láttál-e olyat amit már most tudod, hogy javítani kell?

- Azt gondolom, hogy mindig lesz olyan, amit javítani kell. De a meccseket nem ezért vesztjük el, vagy nyerjük meg. Tehát minden szakmai dolgot javítani fogunk. Nyilván három edzés alatt nem lehet semmit tökéletesen megtanulni. De hát ezzel nem is volt gond. Úgyhogy a hibák azok benne voltak a játékunkban, bele volt, azt mondom, kalkulálva, mert az a lelkesedés, ami a fiúkban van, az pontosan pótolta ezeket a hiányosságokat, amik még a három edzés miatt teljesen törvényszerűek voltak.

- Ez a győzelem nem volt kötelező, enyhén szólva, hiszen még maradt egy lehetőség. Egy ilyen körülmények között kivívott győzelem a világbajnok otthonában mit jelent? Tehát a jövő szempontjából felelőséget rak rátok, vagy mit jelent?

- Ez a mérkőzés nem is igazából a Világligáról szólt, hanem arról, hogy ez az olasz csapat amely világbajnok volt és olimpiai ezüstérmes, hirtelen egy új időszakot kezdett az olimpia után és szeretne a csúcson maradni, ahova felért négy év alatt. És igazából erről szólt ez a meccs, hogy a magyar csapat hogy fog ebben "részt venni" az elkövetkező négy évben. És mivel hogy egy vereségük volt már Magyarországon, nagyon készültek emiatt erre a mérkőzésre, ez látszott is. Úgyhogy én azt mondom, hogy jó úton haladunk, de nem történt semmi. Tehát azért van még három nagyon erős csapat, sőt azt mondom hogy a spanyolokat is ide kell számítani, akiket még képeslapon se láttunk. Úgyhogy ez most egy fontos győzelem volt, talán az egyik legfontosabb, kijutottunk a Super Finalre, tehát a kecskeméti meccs igazából csak a statisztikánkat ronthatja, ami eddig egész jó. Nem hiszem, hogy úgy mennénk be majd arra a pénteki meccsre, hogy azt csak úgy odaajándékozzuk. csak azért, mert az eredmény szempontjából mindegy. Nem csak az eredmény számít, hanem a saját játékunk kipróbálása. Ráadásul utána megint két hónapig nem lesz együtt ez a csapat. És a Super Finalre egy hetet tudunk majd készülni. Június 3-án kezdődik majd a felkészülés, hétfőn és a következő hétfőn már Super Finalt játszunk. Tehát arányaiban akkor sem lesz több felkészülési lehetőségünk, mert ott sokkal több csapat ellen kell majd készülnünk. Itt most kettő ellen kell három nap alatt. De ott majd jóval több ellen kell egy hét alatt.

- Gratulálok, Tibor.

(Lejegyezte: Danna)



Alex Giorgetti nyilatkozata

- Egy igazi csata volt, ahogyan mi gondoltuk. Tudtuk, hogy szoros meccs lesz, így is volt végig.  A magyarok jól ki tudták használni az emberelőnyt és ez volt a titka a meccsnek.

- Elég sok emberelőnyt kaptatok ti is, sőt ti többet.

- Európában nagyon más a bíráskodás, úgy érzem, hogy jobban mozog a játékos, jobban tudnak ítélni.  Sok kiállítás volt, az volt a baj, hogy mi nem tudtuk kihasználni, amikor kellett. A magyarok egyszer lefordultak és a végén belőtték és így megnyerték.  Meg is érdemelték a győzelmet szerintem, mert jobban játszottak és jó volt a védekezésük.

- Csalódott vagy?

- Nyerhettünk volna, de a végén..., azt mondják, hogy aki nyer az a jobb. Az olaszokra egy hosszú munka vár megint, sajnos most kiestünk a Világligából, így koncentrálhatunk jobban a világbajnokságra. Sok szerencsét a magyaroknak a Világliga-szuperdöntőben!

- Köszönöm szépen Alex!


(Lejegyezte: Tina)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Miklós, én még nagyon a meccs hatása alatt vagyok, úgyhogy nem is tudom eléggé túlértékelni ezt a győzelmet. Nagyon-nagyon nagy meccset nyertetek meg óriási bírói nyomás ellenére.


- Rettenetesen boldog vagyok, nagyon büszke vagyok a csapatra, mert tényleg ez a mai mérkőzés, ez egy igazi kőkemény, a szó legjobb értelmében vett vízilabdaünnep volt. A közönség tényleg szenzációs volt, úgy gondolom, hogy az olasz csapatot nagyon szeretik itt Itáliában, és tényleg mindent megadtak nekik. Ők is nagyon bepörögtek, mi pedig kőkeményen álltuk a sarat. Iszonyatosan keményen küzdöttünk egymásért, tényleg, nagyon jó volt itt ma játszani. Mérkőzés közben abszolút csak a játékra koncentráltam, nem is nagyon figyeltem, mennyi az állás, csak kőkeményen melóztunk, és a végén, hát tényleg egy óriási mérkőzésen győztünk. Szerintem mindenki nagyon boldog.

- Köszönöm szépen. Gratulálok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Decker Attila nyilatkozata

- Szívből gratulálok, nagyon nagy győzelmet arattatok! Mit érzel?

- Amikor lefújták a mérkőzést, Varga Dani ott volt tőlem öt méterre és úgy ugrott a nyakamba, mintha megnyertük volna az olimpiát – ezt érzem.

- Ez volt az első lépés, talán.

- Így van. Nagyon nagy győzelmet arattunk. Nagyon nehéz mérkőzés volt és tényleg most érzi az ember, hogy nemzetközi szinten nüanszok, egy-egy védés, egy-egy olyan bravúr gól dönti el a mérkőzést, ami mondjuk egy magyar bajnokin abszolút belefér, hogyha bekapod vagy ha nem lövöd be. Ezen a szinten ezek már nem férnek bele, úgyhogy annak örülök, hogy higgadtak tudtunk maradni és begyűjtöttük ezt a csodálatos győzelmet. Úgy gondolom, Magyarországnak nagyon nagy dolog, hogy ott vagyunk a Világliga-szuperdöntőjében – örülök!

- Az olaszok többször visszajöttek, gyakorlatilag az egész meccs másból sem állt, minthogy elmentetek, ők visszajöttek, idegileg ezt hogyan lehet bírni?

- Nagyon nehéz volt, még az idősebb játékosokon is láttam, hogy nagyon elfáradtak a végére. Ez egy idegi harc volt, idegi csata, de azt a védelmet, amit összeraktunk és megbeszéltünk, csodálatosan végrehajtották a fiúk, még ha be is lőttek olyan mázlis gólokat, hogy a kapufáról odapattan a kezébe, ő meg behelyezi, tehát ilyen ajándék gólt kaptak.

Nagyon boldog vagyok, főleg, hogy a testvéremmel érhettem el a sikert, nekem ez egy nagyon nagy dolog. Köszönöm a szüleimnek is, a feleségemnek pedig még jobban köszönöm, mert nagyon sokat segít nekem az életben.

- Köszönöm szépen Attila, gratulálok és a teljesítményedhez külön is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)

Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Gratulálok Hosi! Ez nagyon kemény teljesítmény volt. És úgy láttam, hogy úgy örültetek minthogyha egy tornát nyertetek volna meg a végén, és meccs közben is egy-egy gólnál. Rég láttam ilyen örömöt.

- Igen, jó volt így nyerni, mert mindenki kíváncsi volt azért, hogy egy nagyon jó csapat ellen idegenben, nagy közönség előtt mit tudunk produkálni és készültünk nagyon fejben erre a meccsre. Úgyhogy talán ezért volt ekkora a gólöröm minden egyes gól után. Egyszerűen jó érzés nyerni. Végig a kezünkben tartottuk a meccset. Ez a lényeg.

- Szakmailag hogy értékeled? Sikerültek azok a dolgok, amiket gyakoroltatok, amiket elterveztetek?

- Nagyon sok minden sikerült, nyilván van olyan, ami esetleg nem. Ez mondjuk a kevés időre fogható, ami rendelkezésünkre állt így a meccs előtt, de azért 90 százalékban minden sikerült amit elterveztünk, türelmesen végigjátszottuk az akciókat, oda passzoltunk, ahova kellett, jól védekeztünk, jó helyen. Nem is nagyon tudok visszaemlékezni hogy esetleg volt-e nagyon-nagyon jó lövés, ami a kapura jött, tehát mindenkinek helyén volt a keze, helyén volt a teste, meg a szíve.

- Hogy alakul a csapat?

- Jól, amint látod.

- Jó, de hát mennyi van még ezután bennetek? Miben tudtok fejlődni, mi az ami még rá tudtok tenni és amit rá kell még tenni?

- Hát, sok mindenben tudunk. Úgy gondolom, hogy az idő nekünk dolgozik. Tehát hogyha két nap felkészülés után így tudtunk játszani, akkor egy nyári felkészülés után szerintem még jobb lehet ez. Sok időnk van hál' Istennek és már az elején jók a kilátások. Szerintem csak jobb lehet.

- Köszönöm szépen! Gratulálok Hosi és jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Gratulálok Norbi! Nagyon higgadtan viseled ezt a győzelmet. Azért gondolom, belül örülsz rendesen.

- Hát, elfáradtam. Nem csak a meccsen, hanem volt bennem egy feszültség. Ugye nem játszottam London óta. Plusz ugye pont az olaszok ellen így visszatérni, nyolc csapattársam ellen, jól ismerem őket én is, ők is engem. Nyilván az elmúlt két hétben ez téma volt közöttünk. Vagy hát nem lehet elkerülni, hogy szóba kerüljön mondjuk az edzéseken. De hát nyilván ilyen hogy is mondjam, ilyen visszatérést reméltem, jól sikerült.

- Nagyon magabiztosak voltak az olaszok a meccs előtt.

- Hát azért meríthettek az elmúlt években elért eredményeikből, plusz nagyon sok ilyen ki-ki meccsből ők jól jöttek ki. Sajnos ellenünk is. Én látom a mindennapokban is az edzéseken, a Recco meccsein is. Bár azért tegyük hozzá, hogy nyilván... nem mondom, hogy tét nélküli volt, nagyon is volt tétje ennek a meccsnek, de hát ennél nehezebb lesz, még nehezebb. Pedig ez se volt könnyű.

- Jó, beszéljünk rólad, a játékodról. Igazi vezér voltál, jól játszottál, sokat játszottál, eredményes voltál. Szerintem nem adták meg egy gólodat..

- Én szerintem sem. Sőt, mondta az egyik olyan csapattársam aki ott ült vonalban és nem játszott ma, hogy az benn volt, csak hezitált egy picit a gólbíró, de hát ez az olasz hazai pálya. Felső kapufáról lepattant egy pillanatra a gólvonal mögé, nem adta meg. Hát, benne van. Én azt mondtam a többieknek is, hogy ez ilyen meccs lesz. Pont azért is, mert ha elmész egy-két góllal, akkor utána nem kapsz ítéletet. Szűkítik mindig a meccseket. Ez a vízlabda. De tényleg, azt mondom, hogy jól sikerült. Meg jól is éreztem magam. Úgyhogy a többiek is hallgatnak rám, vagy hallgattak hál' Istennek, úgyhogy jó lesz ez.

- Jó, hát ez egy nagyon jó indulás most neked. Visszatérés, gondolom más szájízzel mész majd vissza Reccóba is. Ez sokat számít. Meg gondolom a válogatottság miatt is fontos volt.

- Fontos volt, meg mondom, ezeknek van egy plusz tétje, minden ilyen jó csapat ellen. Ha idejössz és kikapsz öttel, akkor másképp néznek rád mindenképp, tehát maga a vízilabda társadalom. Sajnos ez egy ilyen játék, hogy ez bizony számít, hogy hogy fújnak később a játékvezetők, az ellenfelek hogy állnak hozzád és ezek a meccsek ezért is fontosak.

- Köszönöm szépen Norbi.

(Lejegyezte: Danna)



Bedő Krisztián nyilatkozata


- Krisztián, szívből gratulálok ehhez a győzelemhez. Sokat játszottál szerintem, legalábbis én úgy gondolom hogy eléggé bedobtak a mélyvízbe.

- Bedobtak. Hát valószínű, hogy közrejátszott ebben az is, hogy Gábornak fájt a válla és ezért kellett sokat cserélni, de hát örültem neki, mert végre meg tudtam mutatni, hogy mit tudok, vagy tudtam belőle mutatni. Először is szeretném megköszönni Tibornak, hogy lehetőséget adott, hogy itt lehetek! Egy nagyszerű mérkőzés volt, ennyire meccsnek én még soha nem örültem, az biztos. Nem is tudom, ilyen nagy mérkőzésen még soha nem is vettem részt.

- Ezt akartam éppen kérdezni, hogy egy ilyen meccsen milyen érzés játszani? Ekkora, ilyen közönség előtt, ilyen hatalmas hangulatban, nagy tétnél. Milyen volt?

- Hát az biztos, hogy most éreztem meg először a súlyát, hogy milyen a válogatottban és egy igazi, jó csapat ellen játszani. Azért az olasz egy remek csapat. Hát igen, ez mellbe vágó volt. A Himnusz alatt is most éreztem először igazán azt, hogy ez a magyar válogatott és ha magam mellé néztem, mindenhol nagyszerű játékosokat láttam. Nagyon jó egy ilyen csapatban játszani, nagyszerű játékosok között.

- Krisztián, azt kívánom neked, hogy nagyon sok ilyen élményed legyen még a pályafutásod során! Gratulálok még egyszer!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dénes nyilatkozata

- Dumi gratulálok! Látom már az örömködés zajlik. Légy szíves azért a meccsre kicsit térjünk vissza. Értékeld!

- Óriási boldogságot okoz nekem ez a győzelem, mert egy nagyon színvonalas meccset játszottunk, nagyon szoros küzdelem volt. Azt gondolom, hogy azt a nagyon kevés időt, ami rendelkezésünkre állt, maximálisan kihasználtuk és hát..., felülkerekedtünk. Hát nagyon nagy boldogságot okoz.

- Sok nagy meccset játszottál már. Ezt úgy hova rangsorolod? Nem egy nagy torna, de mégis, a meccs körülményei...

- Nagyon nagy élmény volt, megmondom őszintén. Lehet, hogy sokáig a hatása alatt leszek, mert nagy közönség előtt játszottunk, elég szoros volt, látszott a játék képéből adódóan, hogy ez egy jó meccsnek minősül. Tehát mindenképpen bennem marad.

- Köszönöm szépen Dumi. Jó pihenést! Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, gratulálok! Higgadtan próbáld összefoglalni hogy mi történt ezen a meccsen.

- Köszönjük szépen a gratulációt. Hát egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen sikerült megvernünk Olaszországot és ezzel bejutottunk a Szuperdöntőbe, az utolsó meccstől függetlenül, de ez nem azt jelenti, hogy az utolsó meccset nem szeretnénk otthon megnyerni. A mérkőzés olyan volt, a légkör, az egész, mint amire számítottunk, amit elmondott Tibi. Nagyon komolyan készültünk erre a mérkőzésre. Mi hittünk benne, hogy el tudjuk verni itt Bariban ezt az olasz csapatot. Ahogy láttam, ők is nagyon-nagyon komolyan vették. És nagyon boldogok vagyunk hogy ez sikerült.

(Lejegyezte: Danna)



Kis Gábor nyilatkozata

- Kicsi, szívből gratulálok a mai győzelemhez és a teljesítményedhez is! És hadd mondjam el, arról beszélgettünk Danival a buszon visszafelé, hogy mennyire igazságos ez a vízilabda, hogy két negyeden át tűrted hogy ellened fújnak, nem ítélnek meg semmit, türelmes voltál és a végén feltetted a koronát.

- Köszönöm szépen a gratulációt! Kemény mérkőzés volt és tényleg a center játék számára, azaz az én számomra az első két negyed egy kicsit kilátástalannak tűnt, mert tudtuk, hogy hazai pályán játszik majd az olasz csapat, de én azért egy kicsit jobban éreztem ezt magamon, mivel általában az ítéleteknek centerből kell érkezniük és onnan nem érkeztek. Úgyhogy tényleg nagyon nehéz volt. Viszont az a csapatnak köszönhető, hogy a végére sikerült valahogy ezt nekem is feldolgoznom, mert ez egy kicsit nehéznek tűnt, nehezen képzeltem el hogy ezen túl tudok lendülni. Úgyhogy ez nekik is köszönhető volt hogy ez sikerült. Volt türelmük még azok után is megjátszani engem, miután az első két negyedben gyakorlatilag kútba dobálták a labdát, mert nem volt semmi ítélet. Úgyhogy a végén megkaptam hála Istennek és a fórokban meg sikerült nekem is segítenem a többieket, azokban valóban úgyszintén bíztak bennem, és megkaptam a labdákat. Úgyhogy köszönöm szépen! De nekem akkor is az a legfontosabb, hogy a csapat nyert, függetlenül az én teljesítményemtől és nagyon boldog vagyok. Én vártam ezt a mérkőzést nagyon, kíváncsi voltam, hogy idegenben egy ilyen jó csapat ellen mint az olasz csapat, egy ilyen komplett, végül is egyedül csak Aicardi hiányzott tőlük, mit fogunk tudni ezzel az új csapattal, mit tudunk majd kihozni magunkból. És tényleg, egy nagyon kemény mérkőzésen, egy magabiztos győzelem lett végül is a végére. Úgyhogy ismét derűlátó vagyok, vagy még jobban derűlátó vagyok a jövővel kapcsolatban. Megint kemény munkán vagyunk túl, de ne felejtsük el, hogy még van egy mérkőzésünk, azt is szeretnénk megnyerni. De ami már biztos: bejutottunk a Világligadöntő-sorozatba, úgyhogy ez tényleg nagyon kellemes érzés számomra

- Köszönöm szépen Kicsi, gratulálok.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dániel nyilatkozata

- Eltelt egy kis idő a meccs óta, néhány óra. Tegnap volt a meccs. Arra kérlek, hogy foglald össze, nem tudom, hogy leülepedtek-e már a dolgok, mint csapatkapitány, hogy voltál megelégedve a csapat teljesítményével, munkájával, a lélektani aspektusokkal?

- Szia Geyza, köszönjük a gratulációt. Fél három van. Fél háromig sok minden leülepedett, nyilván ez így napról napra egyre több lesz, de azt hiszem, hogy így, hogy beszélgettünk, nem csak hivatalosan, hanem leültünk, és sztorik jöttek elő a mai meccsről is, azt kell, hogy mondjam, hogy ez egy nagyon nagy győzelem volt. Persze az eredmény önmagáért is beszél, és tudtuk, hogy ha itt nyerünk, az egy nagy dolog lesz, egyrészt a Világliga nyolcas döntője szempontjából, másrészt mégiscsak a világbajnokot vertük a saját otthonában. De ehhez még hozzájön az: ahogy! Mert úgy gondolom, sok olyan fontos dolog megtörtént ma, amire később szükségünk lesz, és ami jelzi azt, hogy ez a csapat, fiatal kora ellenére – nem a játékosok életkorára, hanem a csapat életkorára gondolok -, ennek ellenére komoly érettséget mutat, és ezek pont a pszichológiai aspektusok, amiket említettél. Tehát olyan helyzetekből tudtunk felülemelkedni a saját hibáinkon, amilyen helyzetekben akár kicsit meg is rogyhattunk volna, és ezzel esetleg az olasz csapat elléphetett volna. De nem engedtük, mert bár nem játszottunk tökéletesen, viszont amikor hibáztunk, azt nem egy újabb hiba követte, vagy esetleg kapkodás, ami hibát eredményez, hanem előbb-utóbb megtaláltuk a jó megoldást, és előbb-utóbb abból gól született, és meg tudtuk fordítani a meccset. Ez nem kis dolog. Ez tényleg olyan dolog, amire később, még nagyobb meccseken lesz szükség, és úgy tűnik, hogy ezt már most tudjuk.

- Én úgy vettem észre, hogy mindenki nagyjából egyformán élte meg az öröm perceit, amikor véget ért a meccs, és nagyon-nagyon felszabadult… És tényleg jó volt nézni mindenkit, hogy mennyire boldog, amikor ez után a meccs után úgy tudott kiszállni a medencéből, hogy győztes. Ez lelkileg ad nektek valami erőt most?

- Hogyne! Amit te a partról láttál, azt én a vízből láttam, a legnagyobb erő, azok a csillogó szemek, tehát… ugye találkoztunk a meccs után, gratuláltunk egymásnak, örültünk egymásnak, és ezek azért bennünk maradnak, tehát ez a következőkre nézve nagy erőt ad.

- A többi, az meg gyakorolható…

- A többi meg főként gyakorolható, igen. Megvan minden adottságunk, lehetőségünk ahhoz, hogy nagy csapattá nőjük ki magunkat.

- Dani, köszönöm szépen. Akkor itt fejezzük be, te menjél aludni, én meg dolgozom tovább.

- Jó munkát!

- Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


ÚTON HAZAFELÉ:


Török Béla nyilatkozata

- Szervusz Béla, jó reggelt! Aludtál a meccsre egy jó hosszút. Légy szíves mondd el, hogy tart-e még az az élmény, ami ott az uszoda környékén még benned volt!

- Persze, hogy tart még ez az élmény, bár most picit a fáradtság tompítja, de ettől még itt van. Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Azt is tudom mondani, hogy rég örültem már így győzelemnek, hogy egy ilyen meccsen, egy ilyen közönség előtt ilyen játékkal tudtunk nyerni. Ez azt jelenti, hogy kijutottunk a szuper final-re. Én és sokan mások sem voltunk még ilyen rendezvényen, ez egy nagyon jó dolog. Emellett az is nagyon jó dolog, hogy az olaszokat kétszer sikerült a csapatnak legyőznie egygólos meccsen, azt gondolom, hogy ez nagy fegyvertény. Tényleg le a kalappal a csapat előtt, ahogy Tibor is mondta: mindenki hozzátette a saját kis apró dolgát és ezzel tudtunk nyerni- Ezzel tudunk nyerni a továbbiakban is, hogy igazi csapatként küzdünk.

- Volt valami újdonságérzeted, amit korábban nem éreztél?

- Sosem voltam még Bariban, ez egy kicsit furcsa volt.

- Úgy értem, meccs közben, játék közben?

- Nem, mert azt kell, hogy mondjam, hogy az eddigi meccseken is, mikor játszottam, mióta Tibor van, mindig ez volt jellemző a csapatra, hogy mindenki nagyon hajt, mindenki nagyon akar. Ha vannak is hibák, azt a lelkesedéssel tudjuk javítani. Remélem, hogy ez sosem lesz majd másként. Nyilván a hibák száma csökkenhet, de tényleg nagyon jó érzés ebben a csapatban játszani.

- Akkor legközelebb holnap. Köszönöm szépen.

- Így van. Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)


 
Decker Ádám nyilatkozata

- Szervusz Ádám! Neked is gratulálok a tegnapi győzelemhez, a teljesítményedhez. Gondolom, sokáig emlékezetes marad ez a kirándulás. Foglald össze kicsit, hogy te mit éltél át, voltak-e hullámvölgyek? Milyen volt neked ez a meccs?

- Hullámvölgyek voltak, de szerintem ezt jól áthidaltuk, jókor kért Tibi időt. Bejött az időkérés utáni emberelőnyünk, gyakoroltuk, úgyhogy nagyon gyorsan át tudtunk ezen lendülni. Személy szerintem amikor én végiggondoltam a mérkőzést meccs előtt, arra számítottam, hogy nagyon sok kiállítás lesz oda-vissza, de inkább a mi részünkről. Csodálkoztam, hogy az első két negyedben, nem volt kiállításom, bár nem emlékszem pontosan, de úgy emlékszem nem is volt kiállításom és mindketten végig tudtunk bekkelni Mikivel kipontozódás nélkül. Minden a helyén volt, szerintem mindenki pont annyit tett hozzá, amennyi szükséges egy ilyen győzelemhez. Egy-két extra teljesítményt leszámítva mindenki nagyon magabiztos átlagot tudott nyújtani.

- Ez az a forma, amit tudtok később majd átlagként nyújtani vagy ehhez ellenfél is kell?

- Bízom benne. Azt számoljuk, hogy erre a konkrét meccsre tudtunk edzeni hármat és igazi farkashibát nem ejtve, jól tudtunk játszani, akkor innen csak fölfele vezet az út. Biztos lesznek olyanok, amikor már besokall ez a csapat, sok a gyakorlás vagy sok az edzés, de ha három edzéssel ilyen formát tud nyújtani, akkor szerintem ez csak jobb lehet.

- Eddig az olaszok voltak a legerősebb ellenfeletek. Mennyire várod már azt, hogy Montenegró, Horvátország ellen játsszatok?

- Nekem jobban fekszenek, a stílusomból adódóan. Az olaszok egy-egy beindulásnál hanyatt vetődnek, színészkednek, ez nem annyira az én világom. Seretek a szlávokkal játszani, Montenegróval, Szerbiával, Horvátországgal, mert hasonlóan kemény nagy darab emberek és rajtuk nem is látszik annyira esetleg a fault vagy a kontra. Nincs köztünk 40 kiló, mint mondjuk egy olasz játékossal. Nekem abszolút fekszik, szeretek ellenük játszani. Az lesz az igazi fokmérő. Bár most az olaszok is egy komoly állomását jelentették ennek az útnak, amit elkezdtünk, de az lesz sz igazi, amikor találkozunk Montenegróval, Szerbiával és ott kiderül, hogy mire vagyunk hivatottak.

- Ez Oroszországban meg fog történni nem is olyan sokára, 2-3 hónap múlva. Köszönöm szépen és gratulálok neked. Sok sikert holnapra.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


Vámos Márton nyilatkozata

- Az olvasóknak mondom. Marci, hogy fél 7 van, a repülőtéren vagyunk, indulunk haza. Az előbb azt mondtad, hogy ilyen korán még életedben nem tettél nyilatkozatot, most itt az alkalom, ezt is meg lehet tanulni. Gratulálok a tegnapi győzelemhez! Milyen volt neked ez a meccs, hogy sikerült?

- Köszönöm szépen. Szép jó reggelt mindenkinek! Örülök, hogy a csapat nyert, lehet ez nem látszott rajtam a tévén keresztül. Kicsit csalódott voltam a saját játékomat illetően. Egyelőre találatokban nem úgy megy, ahogyan én szeretném. Keresem még itt a helyemet. Ettől függetlenül nagyon örültem, hogy bejutottunk a júniusi szuperdöntőbe. Igazából, elégedett vagyok a csapatjátékkal.

- Norbi visszatérése neked segítség vagy közömbös?

- Abszolút segítség. Meccsek előtt oda tudok menni hozzá, tudok nagyon sok dolgot kérdezni az ellenféllel kapcsolatban, például az olaszokat nagyon jól ismerte, de akár bármelyik válogatottról tudok kérdezni tőle. Sokat tudok tanulni tőle, igyekszem ellesni minden mozdulatát. Nem befolyásolja az én játéklehetőségemet.

- Kicsit messze van, de mire számítasz azon a szuperdöntőn? Komoly ellenfelek lesznek, Montenegró valószínű a csoportban, utána jöhet Szerbia. Komoly torna lesz, mennyire várod, mennyire szeretnél már ilyen komoly meccseket játszani?

- Várom, a bizonyítási vágy nagyon nagy bennem. Az ilyen meccseken lehet megmutatni a többi csapatnak, akár csapatszinten, akár egyénileg, hogy mire vagyunk képesek.

- Marci, jó utat kívánok hazafelé. Sok sikert péntekre és találkozunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte:Tina)

11 régi hozzászólás

visityu hozzászólása
visityu38953
2013.03.28. 19:44

Bocsánat : NORBI

visityu hozzászólása
visityu38952
2013.03.28. 19:43

Szép volt fiúk !! Amennyire nem kaptuk centerből az ítéletekket, a csapat olyan lelki tartást mutatott. A norbi gólját én is bent láttam, majdnem vonalban voltam, és ahogy a támadás elhagyta az olasz kapu előterét, a gólbíró rögtön hátrafordult és mondott valamit a mögötte ülőknek. Szerinte is bent volt. Hatalmas élmény volt az biztos. Kár, hogy nem tudtam odamenni mindenkihez gratulálni, mert már csak a buszban láttam a fiúkat, de oda azért bezörgettem, hogy halljanak kis hazai szót mert én egyet sem hallottam sajnos egész meccsen. Lehet, hogy az olaszok ezért választották Barit? Gratulálok, csak így tovább és akkor megint küzdhetünk a világ vízilabda trónjáért.

vasasadam hozzászólása
2013.03.28. 19:29

Szép volt Fiúk! Még jobban várom a vb-t. Decker jól védett, hogy ne csak kritizáljam. Jó estét csináltak nekem és szerintem sok ezer magyarnak, akik nézték. Csak így tovább, Hajráá Srácok!! Zsiványok vagytok.

szamárhegy hozzászólása
2013.03.28. 19:25

pnotus, A VB címvédő, olimpiai ezüstös olaszok is mutatnak valamit, azt biztos, hogy közel vagyunk az élmezőnyhöz, amit én még nem vártam ilyen sok játékos forgatás, próbálkozás után.

balzs hozzászólása
balzs38949
2013.03.28. 18:57

Pont ezért (is) jó hogy sikerült bejutni a Vl-szuperdöntőbe mert így már a vb előtt találkozhatunk a montenegróiakkal meg a szerbekkel tétmeccsen és kiderülhet mit nyújtunk ellenük, remélem lesz közvetítés majd Cseljabinszkból is.

pnotus hozzászólása
pnotus38948
2013.03.28. 17:55

Gratulálok,szép győzelem!Balkániak ellen azért más lesz.A világbajnokságon fog először kiderülni mit ér ez a társaság.

balzs hozzászólása
balzs38947
2013.03.28. 15:32

Itt az összes gól ömlesztve: http://www.digisport.hu/video/13633

B (régi) hozzászólása
2013.03.28. 14:51

Szerintem jogos a cikk címe, újra el lehet kezdeni reménykedni. Nekem ez a meccs visszaadta a hitet, amit úgy 2007 táján vesztettem el a sorozatban elbukott döntők miatt. Ez a csapat most megmutatta, hogy a magyar válogatott igenis tud összeszedetten, koncentráltan, fegyelmezetten, taktikusan játszani és kontrollálni a mérkőzést egy nagyon jó csapat ellen. A régi csapattól megszokott látványos elemek ugyan hiányoztak, de nem akarok telhetetlen lenni, meg nem is kell senkinek. A Kásás Tamás féle generáció sikereire talán tényleg megint kb. 30 évet kell várni, de a tegnapi meccs megmutatta, hogy visszakapaszkodhatunk, sőt talán már vissza is kapaszkodtunk a világ élvonalába. Az mondjuk más kérdés, hogy mindezt azzal érhetjük illetve értük el, hogy alkalmazkodtunk a vízilabda korszelleméhez, a stabil védekezésre épülő fegyelmezett, taktikus játékhoz, amit a mostani szabályok a sikerhez megkövetelnek. Ami viszont szerintem oda fog vezetni, hogy a vízilabda 2024-ben már nem fog szerepelni az olimpia műsorán, de lehet, hogy már 2020-ban sem...

Norbi hozzászólása
Norbi38945
2013.03.28. 14:38

Gratulálok a csapatnak! Alakul ez. Vámosnak üzenem, h ne aggódjon, jön majd a kiugró teljesítmény is. Csak maradjon ilyen motivált. Így tovább srácok! ui: Giorgetti érdekes módon most nem jött a szerencsével, pedig biztos ezt a győzelmet is csak annak köszönhettük muhaha

pösze hozzászólása
pösze38943
2013.03.28. 08:37

Gratulálok, szép volt fiúk, csak így tovább!!!

szamárhegy hozzászólása
2013.03.28. 04:00

Gratulálok a Csapatnak és Benedek Tibinek, nagyszerű teljesítmény egy olyan magyar csapattól, amely kétszer nem játszott még ugyanabban az összeállításban és ahol sorra tűnnek fel tehetséges fiatal játékosok. Szakmailag nem lehet könnyű, hogy az új játékosok kipróbálása közben mégis meglegyen a stabilitás. Az újra itt van...-al várnék azért min. 1 évet, meg egyáltalán hagyjuk ezeket a jelzőket, várakozásokat, sok-sok meló van hátra és harc a dobogóért, osztom Benedek Tibi és Madaras Norbi visszafogottságát. A Csapat hozzáállása példás volt, gratulálok!