FACEBOOK

Eger: egy lépésre a döntőtől

Eger: egy lépésre a döntőtől
hozzászólás, 2013.05.04.

Az Eger 1:3-ról fordítva, meggyőző játékkal szerezte meg az első győzelmet a bajnoki elődöntőben. Visszavágó kedden, s akár a párharcnak is vége lehet, ha Birosék nyernek a Komjádiban. vlv-riport Egerből, gólok a Digi Sporttól.

Hiába küzdött kézzel-lábbal a Vasas, az Eger ma jobb volt

Vodafone OB1, elődöntő, első mérkőzés

Eger-Vasas 13:10 (2:3, 5:2, 4:3, 2:2) (visszavágó: május 7-én 19.00)
Eger, v.: Németh A., Vojvoda
Eger: Bisztritsányi, Graham, Salamon 1, Kovács G., Seman 2, Gór-Nagy 3, Biros 4. Cs.: Gerritse, Bátori 1, Mezei, Varga II. Zs. 2, Lőrincz, Bundschuh. Vezetőedző: Gerendás György
Vasas: Nagy V., Drasko Brguljan 1, Katonás 3, Vámos, Oeler 2, Takács, Hárai. Cs.: Csapó 1, Fazekas, Angyal, Vereczkey, Hőna, Steinmetz Á 3, Barabás (kapus). Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből:6/11, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Kipontozódott: Gerritse

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Drasko Brguljan gólja


1:1 - Gór-Nagy első gólja

1:2 - Oeler első gólja

1:3 - Katonás első gólja

2:3 - Gór-Nagy második gólja

3:3 - Biros első gólja

4:3 - Bátori ejtésgólja

Bisztritsányi védi Vámos ötméteresét

4:4 - Katonás második gólja

5:4 - Varga II. Zsolt első gólja

6:4 - Biros második gólja

6:5 - Steinmetz Ádám első gólja

7:5 - Seman gólja

7:6 - Oeler második gólja

8:6 - Salamon gólja

8:7 - Steinmetz Ádám ejtésgólja

9:7 - Gór-Nagy harmadik gólja

9:8 - Katonás harmadik gólja

10:8 - Seman második gólja

11:8 - Biros harmadik gólja, ötméteres

12:8 - Varga II. Zsolt második gólja

12:9 - Csapó Miklós gólja

12:10 - Steinmetz Ádám harmadik gólja

13:10 - Biros negyedik gólja



Nagy Viktor nyilatkozata

- Viktor, ha az eredményt nézzük, akkor ez elég sima vereség volt. Meccs közben hogy érezted?

- Megmondom őszintén, hogy keményen küzdöttünk, csak nagyon demoralizáló volt az – szerintem mindenkinek, nem csak nekem –, hogy a hátrányokat egyszerűen nem tudtuk kivédekezni. Nagyon sok hátrányt kaptunk az elején, dupla annyit, mint az ellenfél, és szinte mindegyiket belőtték. Ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Sajnos utána kaptunk akciógólokat is, úgyhogy ez egy kicsit megtörte a csapatot, és a végén hiába kaptuk vissza… Általában ez így szokott lenni, hogy a végén visszakapja a csapat, hogy jól nézzen ki az eredményjelző tábla. Sajnos ekkor már késő volt, mert nem tudtunk úgy teljesíteni. Gratulálok az Egernek, nagyon jól játszottak – sokkal jobban, mint mi. Ennél okosabbakat nem tudok mondani.

- Mi lesz kedden? Élet-halál…

- Így van. Én abban nagyon bízom, hogy mindenki beleteszi szívét-lelkét, eszét – mert a szív-lélek az megvolt, a fej sajnos nem. Szinte csak olyan gólokat kaptunk az elején, amikre felhívtuk a figyelmet, hogy ilyeneket ne kapjunk, és ennek ellenére pont ilyeneket kaptunk. Ezekre biztos, hogy oda kell figyelnünk. Azt mondom, hogy a szív-lélek mindig megvan, minden játékos beleteszi a vízbe, ami van, de kedden a fejét is mindenkinek bele kell tennie. Én nagyon bízom a győzelmünkben, és hogy jövünk még egyszer Egerbe.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Miklós, gratulálok! Az első lépés megvan, és szerintem talán kicsit simább is volt, mint amire lehetett számítani.


- Köszönjük szépen, valóban megvan az első lépés. Lehet, hogy az eredményben a három gól nagyon soknak tűnik, de ez egy nagyon-nagyon kemény meccs volt, a Vasas nagyon jó csapat, iszonyú szervezetten játszik, és azt, amit csinálnak, gyakorlatilag hiba nélkül szokták végrehajtani, pont ezért nagyon nehéz is ellenük játszani. Ennek ellenére úgy érzem, hogy nagyon-nagyon szépen játszottunk ellenük. Nem mondom, hogy maradéktalanul, de azt csináltuk, amit megbeszéltünk, iszonyú fegyelmezetten, és ennek, úgy gondolom, egyértelmű győzelem lett a vége.

- 3:1-re ők vezettek az elején, ha jól emlékszem. Ott nem ijedtél meg egy kicsit?

- Megmondom őszintén, én nem szoktam a táblára nézni meccs közben :-). Nem, tehát a kérdésedre válaszolva, nem ijedtem meg, én elég magabiztos voltam végig.

- Most mennyire vehetitek lazán azt a keddi visszavágót? Mennyire olyan ez, hogy hát..., ha nyertek, akkor már megvan, de végül is itt is eldönthetitek?

- Egyáltalán nem vesszük lazára, miért is vennénk, hiszen győzni akarunk. Az, ha plusz egy meccset játszunk, úgy gondolom, iszonyú nagy hátrány lenne a döntőben, mert a fizikum is sokat számít. Ha jobbak vagyunk, akkor be kell bizonyítani idegenben is. Nyilván, ott jóval nehezebb lesz, hiszen a Vasas hazai pályája. Mindenképpen győzni szeretnénk ott is.

- Köszönöm szépen, Miklós, és gratulálok a személyes teljesítményedhez.

- Köszönöm szépen, és még azt szeretném elmondani, hogy nagyon drukkolok a VLV-nek, hogy megmaradjon!

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Bátori Bence nyilatkozata


- Bence, kemény meccs volt, igazi elődöntő, nagyon nagy hiriggel, szoros, sok gól. Mesélj, hogy élted ezt meg? Mikor érezted, hogy megvan?

- Azt, hogy megvan, igazából először a vége előtt hat másodperccel éreztem, amikor kaptunk még egy hátrányt és időt kért a Vasas, de addig nem is gondoltam arra, hogy ez a meccs megvan. Mert meglehetett volna előbb, de egy figyelmetlenségből pont kaptunk egy gólt, talán 2:05-tel a vége előtt, és így kettő lett közte. Igen, nagyon brusztos meccs volt, de szerintem maximálisan végrehajtottuk azt, amit Gyuri bá’ kért tőlünk, taktikailag nagyon fegyelmezettek voltunk elöl is, hátul meg végképp, úgyhogy nagyon örülök. Igazából azt mondom, hogy – hallottam, hogy Miki is így fogalamzott - az első lépés megvan. Igazából most ezt a meccset az öltözőben, nem azt mondom, hogy el kell felejteni, de holnaptól már teljesen, gőzerővel kell készülni a keddi mérkőzésre, mert az egy teljesen új meccs lesz a Komjádiban, és természetesen az a célunk, hogy két meccsből jussunk be a döntőbe. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Ádám, elvesztettétek az első elődöntőt. Kemény meccs volt. Az elején úgy tűnt hogy jól fog menni, vezettetek 3:1-re. Nagyon jól játszottál, három gólt is dobtál. Milyenek ilyenkor az érzéseid?

- Köszönöm. Először is: vesztes meccsen nincs jó játékos. Nagyon sajnálom, hogy annak ellenére, hogy én is eredményes voltam, a csapat is - azt gondolom, hogy az Egerben lőtt tíz gól önmagáért beszél. Védekezésben lyukasak voltunk, és ennek köszönhető az, hogy végül is kikaptunk. De szoros mérkőzésen. Talán a vége volt..., a végén, az utolsó negyedben dőlt csak el ez a találkozó. De hát ez a párharc két győzelemig tart. Úgyhogy kedden folytatjuk tovább.

- Hogy látod, össze tudjátok szedni magatokat lelkileg? Fizikailag mennyire vett ki belőletek sokat ez a meccs?

- Hát a csapat nagy része fiatal, fizikális problémák nem hiszem hogy lesznek. Sajnos itt már azért "nehezebb a labda" a rájátszásban, mint az alapszakaszban, és ez meg is mutatkozott. Bizonyos tekintetben hiányzik a rutin. Ezt nagyon nehéz lesz most így két nap alatt megszerezni. De azért voltak begyakorolt figurák, amiknek a végén gólt tudtunk szerezni, úgyhogy én büszke vagyok arra, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen tudatosan, taktikailag egy pár dologban előre tudtunk lépni. Ez kell a folytatásban is.

- Köszönöm szépen Ádám.

(Lejegyezte: Danna)

Várható: a meccs góljai a Digi Sport televízió jóvoltából.


Az 5-8. helyért

Honvéd-BVSC  8:6 (1:1, 5:2, 2:2, 0:1)(visszavágó: május 8-án, 19.45)
G.: Kiss G. 5, Hangody L., Steinmetz B., Jansik D., ill. Bedő 4, Kotsidis, Nagy S.


VASÁRNAPI ELŐZETESÜNK

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs39170
2013.05.05. 09:53

Szép volt fiúk, csak így tovább! Hajrá Eger!