FACEBOOK

Benedek Tibor vb-keretet hirdetett!

Benedek Tibor vb-keretet hirdetett!
hozzászólás, 2013.05.23.

Benedek Tibor szövetségi kapitány csütörtökön késő délután a vlv-n hirdette ki a világbajnokságra készülő magyar válogatott keretet.

Benedek Tibor vb-kerete:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok). Meghívottként részt vesz a keretedzéseken a szintén mezőnyjátékos Jansik Szilárd is.


- Mennyire befolyásolták a keret kialakítását a bajnoki rájátszásban, a végkifejletben mutatott egyéni teljesítmények - kérdeztük a kapitányt.

- Magában a névsor kialakításában ez kevésbé játszott szerepet, de kétségtelen: abban, hogy kiknek lesz nagyobb esélye bekerülni a Világliga szuperdöntőjére utazó csapatba, számít, hogy ki milyen formát mutatott a rájátszásban.

- Mi a menetrend, mikor kezdődik a felkészülés és mikor lesz keretszűkítés?

- Hivatalosan június 3-án kezdünk, de a játékosok már egy héttel korábban hozzálátnak egyfajta könnyített felkészüléshez, hiszen, ha teljes pihenőből jönne mindenki a június 3-i kezdésre, akkor nagyon kevés idő lenne a Világliga-meccsekre való felkészülésre, ugyanis általában három nap kell ahhoz, hogy visszakerüljenek megfelelő fizikai állapotba a fiúk. Sok csapat a vártnál hamarabb befejezte a bajnoki szereplést, ezért van szükség erre a megoldásra. Ez könnyített munkát jelent az érintettek számára, napi egy edzést június 3-áig, amikor teljes gőzzel vágunk neki a munkának.

- Mennyi idő után várható a keretszűkítés, illetve a Cseljabinszkba utazó csapat kihirdetése?

- Kevés idő lesz, mert az utazás technikai feladatai miatt három-négy nap után meg kell hoznom a döntést, ki kell jelölnöm a 13 játékost.

- Elég sok meccset láttál a bajnokság utolsó szakaszában, hogy értékeled a jelöltjeid szereplését, ért-e meglepetés?

- Voltak kellemes meglepetések, leginkább az egri csapatban szereplőkkel kapcsolatban - gondolom, ezzel nem mondok meglepőt. Az azért egy kicsit csalódás volt nekem, hogy a felsőházi rájátszás összes párharca az egyik fél egyértelmű győzelmét hozta, senkinek nem sikerült fordítania vagy nagyon megnehezítenie a végső győztes dolgát, akár a döntőbeli meccsekről, akár az elődöntőkről, akár a bronzcsatáról beszélünk. Mindenhol nagyon nagy volt a fölénye a győztes csapatnak és ez a válogatott szempontjából nagyon kedvezőtlen. De azt mondom, hogy ennek ellenére voltak pozitív teljesítmények.

- Minden rendben van-e a külföldiekkel, van-e sérült a csapatban, mi a helyzet a döntő utolsó meccsén sérülést szenvedett Kis Gáborral, ő könnyített edzéseket kap majd?

- Bízom  benne, hogy június 3-án már mindenki teljes erővel tud majd edzeni. Gábor sérülése sem olyan súlyos, mint  amilyennek első pillanatban tűnt, de azért a bordasérülés nagyon kellemetlen, hosszú hetekig eltart, igazából az ő fájdalomtűrő képessége fogja meghatározni, hogy milyen gyorsan tud bekapcsolódni teljes értékűen a munkába.


A magyar csapat csoportgyőztesként biztosította helyét a Világliga nyolcas szuperdöntőjében, amely június 11. és 16. között lesz az oroszországi Cseljabinszkban.

A magyar válogatott programja a barcelonai világbajnokság csoportkörében :

C csoport:

július 22., hétfő: Magyarország-Kína 17.30
július 24., szerda: Szerbia-Magyarország 13.30
július 26., péntek: Magyarország-Ausztrália 10.50


13 régi hozzászólás

Krisz hozzászólása
Krisz39356
2013.05.26. 11:19

Igen, ezzel a névsorral már nagyjából egyetértek, de Tóth Marci esetében (bár tényleg kiváló, több poszton is bevethető játékosról van szó) lennének kétségeim, hogyha figyelted a válogatott legutóbbi meccseit, ott látszott, hogy Marci nem tartozik Tibi fő jelöltjei közé, pl: az Olaszok elleni idegenbeli mérkőzésen is, az akkor sem 100%-os Kicsi mellett, Bedőt szerepeltette....Szerintem Hárai, ha nem lesz sérült, akkor mindenképp ő lesz Gábor váltótársa. Szivós-nál nagyon meglepődnék ha nem lenne utazó, bár hozzá kell tenni, sajnos így valszeg kimaradna a kiváló képességekkel rendelkező, nagyszerű formában lévő Salamon....Valószínűnek tartom, hogy: Lévai, Jansik, Bedő, Tóth, (hangsúlyozom, ha mindenki egészséges)lesznek a biztos kimaradók és Töröknek, valamint Ferinek lesz esélye bekerülni a 13-ba. Utóbbi játékost sajnálnám ha itthon maradna, mert nagyon megérdemelné hogy bekerüljön!

Chavez hozzászólása
Chavez39353
2013.05.25. 15:59

Hát Szívós nagyon jó játékos, de az idei teljesítmények alapján már elképzelhető, hogy nem fér bele a 13ba. Tóth Marci kiváló évet zárt, nálam abszolút kerettag, főleg, hogy univerzális játékos, aki megállja a helyét rosszkézen és centerben is. Ha Szívós bekerül, akkor azt csak Salamon kárára tudom elképzelni. Decker-rel viszont egyetértek, ő valóban kell oda. Decker-Gór Nagy kiváló bekkpárost alkotnának. Így a javított verzió nálam így nézne ki: Kapusok: Decker,Nagy V (ez szerintem egyértelmű) Balkezesek: Madi, Vámos (szintén egyértelmű) Bekkek: Decker, Gór Nagy Centerek: Kicsi, Tóth Marci Jobbkéz: Dumi, Bátori, Szívós/Salamon Univerzálisak: Hosi, Dani - náluk tapasztalatukat kihasználva szóba jöhet a rosszkéz, és a bekk pozíció is, mert megállják itt is, ott is a helyüket. Hárai tudom, hogy sérült volt sokáig, de éppen ezért is messze nincs olyan formában, mint Kicsi, vagy Tóth Marci centerben.. Reméljük Kicsi sérülése rendbe jön.

Krisz hozzászólása
Krisz39349
2013.05.25. 10:13

Chavez: Szerintem a 12-es listád nem az igazi! Tóth Mártonnak messze nem biztos a helye, viszont Szivós-nak az, Decker Ádám pedig jelenleg a válogatott első számú bekkje.......Hárai pedig ha nem lesz sérült, akkor ő lesz a másik center!

Krisz hozzászólása
Krisz39348
2013.05.25. 10:04

Chavez:Pásztor kapásoldali játékos és ott nem fér be, még a bő keretbe sem, valamint ne felejtsük el, hogy Jansik Dávid bekk, ezen a poszton pedig nem állunk valami jól!

Krisz hozzászólása
Krisz39347
2013.05.25. 09:59

Tomute-nak teljesen igaza van!

lilla hozzászólása
lilla39343
2013.05.24. 15:53

Ěn pedig Bundschuh Eriket hiányolom. A védelemben igazi bástya.

Chavez hozzászólása
Chavez39342
2013.05.24. 15:49

Pásztor idén a Szolnok házi gólkirálya lett. Összesen 59 gólt lőtt (43 a bajnokságban, 16 a kupában - ezzel ott összetett gólkirály lett) 1el megelőzte Hosit is, és 2vel Aleksicot, pedig az utóbbi 2 srác volt a Szolnokiak büntetővégreajtója is. Több kiváló meccse is volt az idén, bár az egyértelmű volt, hogy Hosi és Kicsi voltak a Szolnok vezérei, de ő is egy nagyon fontos tagja volt a bajnoki és kupa 2. csapatnak. Ezzel azért nálam kiérdemelte volna legalább a bő keret tagságot. Bár a 13ba már nálam se lenne esélye bekerülni. Így viszont mindenképpen esélyes az Universiade csapat tagságra. Mondjuk a szűkítés így is nagyon nehéz lesz Tibor számára. Akiknek a helye megkérdőjelezhetetlen: Madaras, a két Varga testvér, Hosi, Kicsi, Tóth Marci, Vámos, és a 3 idei bajnok egri játékos (nem vagyoke gri szurkoló) + a kapusok közül Decker és Nagy Viktor. Ez így 12, marad még egy kiadó hely, amiért nagy harc mehet majd. De talán Hárai lehet a nyerő erre a pozícióra, vagy Szívós.

kipe hozzászólása
kipe39341
2013.05.24. 14:04

Pásztort én is hiányolom!

pösze hozzászólása
pösze39340
2013.05.24. 09:55

Hárait egy ilyen idény után beválogatni, elég meglepőnek tűnik., ha végre komolyan veszi magát, akkor persze felzárkozhat a feladathoz. Kapusokról már esett szó, Lévainak tényleg kellene egy olyan csapat, ahol tudna bizonyítani! Amúgy sokkal erősebb csapatot nehéz lehetett volna hirdetni, számomra picit hiányzik Steinmetz Ádi, a nagyon fiatalok alá pedig nem kellene feleslegesen és érdemtelenül lovat adni, persze sejtem ennek a magasabb értelmét... Azért csak Hajrá Magyarok és sok sikert, mert nagyon nagy szükség van rá!!!!! Egyébként az univerziádé keretet is és a junior VB keretet is várom és náluk is nagyon szép nyárban bizakodom!

Tomute hozzászólása
Tomute39339
2013.05.24. 09:19

Pásztornak a döntő alatt 1+1 villanása volt, három meccsen. Lehet, hogy több van benne, de amíg pl. Salamonból és Bátoriból Egerben ki is hozták ezt a pluszt és beértek (Bátori \"negyedére\" fogyott, csak izom van rajta, dinamikus, a szolnoki meccsen kétszer úszott labdáért - sikerrel, pótkapusként repkedett, blokkolt...no meg a lövései...) addig Pásztor Szolnokon kicsit megrekedt ? szerintem.

Chavez hozzászólása
Chavez39337
2013.05.23. 20:13

Jó ez a keret, egyedül Jansik Dávidot cserélném ki, méghozzá Pásztorra. Dávidot pedig testvére helyére +1nek. Szilárd pedig menne az utánpótlás csapatba.

Török Szultán hozzászólása
2013.05.23. 18:47

Hárai sérült (volt), hogy nem játszott a bronz csatában?

Daret hozzászólása
Daret39333
2013.05.23. 18:22

Regnáló Magyar Bajnok kapus, illetve Magyar Kupa győztes kapus nincs még a bő keretben sem. Van viszont padozó kapusunk, meg sérülésből lábadozó kapusunk, meg a Decker.