FACEBOOK

Marseille - a gála előkészületei

Marseille - a gála előkészületei
hozzászólás, 2011.08.30.

Szépen fogynak a jegyek a szeptember 10-i marseille-i úszó és vízilabda-gálára. A legfrissebb információk Tromler Miklóstól, a szervezőtől, a CN Marseille játékosától.



TROMLER MIKLÓS

A LEN kijelölte a "hivatalos  személyzetet" a CN Marseille 90. születésnapja alkalmából szervezett Franciaország-Világválogatott mérkőzésre. Eszerint a két játékvezető az olasz Attilio Paoletti és a spanyol Jaume Teixido lesz, delegátusként pedig a német Manfred Vater ügyel majd a rendre. Mindhárman Marseille-ben lesznek egyébként is a gálát megelőző napokban, hiszen ugyanabban  a csodálatos helyen fekvő uszodában rendezik meg a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének egyik csoport-tornáját. (A továbbjutást érő első négy helyért hét csapat küzd, a szerb Crvena Zvezda Belgrád, a horvát Mladost Zágráb, az orosz Dinamo Moszkva, a holland Schurmann BZC, a török Galatasaray, a romániai Nagyvárad és a jubiláló házigazda, a francia CN Marseille.)

A gála szervezői elérték, hogy a hivatalos torna már 10-én, szombaton délben befejeződhessen, hogy utána minden figyelem a kora este kezdődő úszó- és vízilabda-gálára irányuljon.

Aznap délután egy elegáns szálloda tanácstermében Kemény Dénes szövetségi kapitány tart előadást az érdeklődőknek - akiknek ehhez nem kell belépőjegyet vásárolniuk, amit igencsak méltányolnak, ennek már most többen hangot adtak. Az érdeklődés már most nagy, nyilvánvaló, hogy a terem ötven széke közül egy sem marad üresen, s több tucatnyian állva fogják majd hallgatni az előadót. A BL-tornán részt vevő török és holland csapat vezetői nem utaznak vissza a többiekkel, meghosszabbították marseille-i tartózkodásukat, hogy részt vehessenek a konferencián, de Franciaországszerte is sorra jelentkeznek a szakemberek, hogy szeretnék meghallgatni Kemény Dénes előadását.

Magára a gálára interneten is lehet jegyet vásárolni, s a 22 eurós belépővel nem csak a késő estébe nyúló programot lehet megtekinteni, hanem a programot követő bulin is részt vehet a jegytulajdonos. (Aki látta már az uszoda nyitott teraszáról a marseille-i öböl panorámáját, szemben If várával, az tudja, hogy itt valóban érték már a részvétel is...)

Mint megírtuk, magát a gálameccset új szabályok alkalmazásával rendezik meg. Nyilván oldott lesz a légkör, de azért hihetetlenül fontos, hogy a kísérlet "jól süljön el", sikerüljön bizonyítani, hogy akár kosaras sztárgálához mérhető, izgalmas, látványos meccset produkálnak a pólósok. A várható hangulatot talán előzetesen jelzi, hogy a szponzorok képviselői és vendégeik a medenceparton, fehér asztal mellett, fogyasztás közben figyelik majd a vízben zajló fejleményeket.

Véglegesedik a meccsen szereplők névsora. Sajnos a két dubrovniki mégsem tud Marseille-be utazni, megerősítette viszont részvételét Vanja Udovicsics és a Mladost Zágráb új szerzeménye, a sanghaji vb gólkirálya, Cosmin Radu. A szervezők meghívták a világválogatottba a török Galatasaray játékosát, Oytun Okmant is.

A gálameccs két csapata

Franciaország:


Michael Bodegas, Michal Izdinsky, Alexandre Mennucci, Alexandre Camaras, Arnaud Jablonski, Ismail Moutaabbid, Ugo Crousillat, Enzo Khasz, Rémi Saudadier, Rémi Garsau, Mehdi Marzouki, Thibaut Simon

Vezetőedző: Petar Kovacsevics

Világválogatott:

Alberto Angelini, Samir Baracs, Xavier Garcia, Predrag Jokics, Slobodan Soro, Alexander Tchigir, Vanja Udovicsics, Varga Dániel, Varga Dénes, Vladimir Vujasinovics, Cosmin Radu, Oytun Okman

Vezetőedző: Kemény Dénes

1 régi hozzászólás

oroszlán hozzászólása
2011.08.30. 13:59

Cosmin Radu, nem Cosman.