FACEBOOK

Montenegróval elődöntőzünk

Montenegróval elődöntőzünk
hozzászólás, 2012.01.25.

Montenegró szoros meccsen legyőzte a görögöket és péntek este ellenünk játszhat a döntőbe jutásért. A másik ágon Olaszország-Szerbia. Giorgetti-, Katonás- és Brguljan-nyilatkozat.

Európa-bajnokság, Eindhoven

A 7-12. helyért:

Macedónia-Románia 10:12 (1:1, 3:4, 3:4, 3:3) a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

Törökország-Spanyolország 4:16 (0:5, 3:4, 0:3, 1:4) a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

Negyeddöntők:

Olaszország-Németország 9:4 (2:1, 3:2, 3:1, 1:0) a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

A németek csak a meccs első szakaszában voltak egyenrangú partnerek, a végére nagyon elfáradtak.

VLV-VIDEÓ:


Alex Giorgetti nyilatkozata


- Gratulálok Alex, megvan a négy közé jutás. Nagyon örültetek itt a végén, de meg is érdemeltétek. Ez egy egész sima meccs volt, nem?

- Hát, az ilyen meccsek ccsak akkor simák, amikor a csapat úgy tud játszani, ahogy kéne, és végre tudtunk úgy játszani, ahogy szoktunk játszani, és ahogy játszottunk a VB-n. Mot minél több jó meccs jön, annál jobban játszunk, és áll össze a csapat.

- Úgy érzed, hogy fejlődtetek itt az EB-n a meccsek alatt?

- Hát igen. A magyarokkal szemben vesztettünk, ott nem nagyon segítettük egymást, nem voltunk csapat. Ezt megértettük, és így  tudunk továbbmenni. Tempesti nélkül négy gólt kaptunk egy olyan csapattól, amely 12 gólt lőtt a szerbeknek, és 10 gólt a montenegróiaknak…

- A magyar mérkőzés óta sima volt az utatok?

- Hát mondanám talán az első kettőt, aztán a görögök ellen, az nem volt annyira sima, és a mai meccs se, de holnap-holnapután készülünk az elődöntőre, és bízunk magunkban.

- A szerbek jönnek, és ez hát tulajdonképpen a sanghaji VB-döntő visszavágója is lehet. Milyen reményeitek vannak? Mi lesz?

- Hát, ahogy mondtam Sanghajban, remélem, hogy találkozunk…

- …a döntőben most is.

- Ki tudja, hogy melyik döntőben, de remélem, hogy találkozunk.

- Jól van, Alex, gratulálok. Szia.

- Szia. Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Görögország-Montenegró 9:11 (4:2, 2:4, 2:4, 1:1) a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A görögök nagyon jól kezdtek és meglepték a sokat bizonytalankodó montenegóiakat, akik azonban közepes játékkal, de nagy lelkesedéssel a maguk javára fordították a küzdelmet.

A találkozót a lelátón tekintette meg a magyar válogatott, így Katonás Gergőtől szó szerint a lefújás pillanatában kérhettünk véleményt.

VLV-VIDEÓ:


Katonás Gergő nyilatkozata

- Montenegró nyert, mit szólsz hozzá?

- Lehetett erre számítani, azt gondolom. Azért jobb csapat ez a montenegrói, mint a görög, úgyhogy szerintem papírforma eredmény született.

- Azért az eleje, a második negyed közepéig úgy tűnt, hogy sikerülhet.

- Jól tartották magukat a görögök, sok ítéletet is kaptak. Az elején jól belőtték a fórokat, azért tartották magukat jól, de a végére azért kijött a különbség.

- Montenegró ellen mit fogunk csinálni?

- Szerintem minden okunk megvan, hogy önbizalommal teli, eredményes játékot produkáljunk ellenük, és bejussunk a döntőbe.

- Elég sokat játszottatok montenegróiak ellen klubszinten is, a válogatottból is ismeritek őket. Milyenek, nagyon nehéz lesz?

- Látszott ma is, hogy fizikailag nagyon erősek és erre épül a játékuk is. Egy Európa-bajnoki elődöntő nem hiszem, hogy bármikor könnyű lehet, úgyhogy nem hiszem, hogy könnyű lesz, de még egyszer mondom: minden okunk megvan arra, hogy bízzunk magunkban.

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Drasko Brguljan nyilatkozata

- Gratulálok az elődöntőbe jutáshoz! Először beszéljünk a most megnyert, Görögország elleni mérkőzésről! Nehéz meccs volt?

- Először is köszönöm a gratulációt! Igen, a görögök elleni meccs nehéz volt, ők egy jó csapat. Az első két negyedben sok problémánk volt, elsősorban emberhátrányban. Az utolsó két negyedben nagyon jól védekeztünk, ez volt a kulcs az utolsó két negyedben. A második félidőt megnyertük, ami nagy öröm nekem is és Montenegrónak is.

- Magyar csapatban játszol, jól ismered a magyar játékosokat. Mire számíthatunk a pénteki elődöntőben?

- Nagy csata lesz! A Vasasban játszom, ami egy nagyon jó csapat, nagyon jó magyar játékosokkal. Nektek magyaroknak tizenhárom nagyon jó játékosotok van, talán a legjobb tizenhárom a világon. Magyarország egy vízilabdaország, de remélem, hogy tudunk valamit kezdeni az erős magyarok ellen. De hogy mit, arról egyelőre nem beszélnék, talán majd az elődöntő után!


A magyar játékosok a lelátón

Az Európa-bajnokság további programja:

Január 27., péntek
12.00: Macedónia-Törökország (a 11-12. helyért)
14.00: Románia-Horvátország (SF1)
16.00: Spanyolország-Hollandia (SF2)
18.00: Olaszország-Szerbia (SF3)
20.00: MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG (SF4)

Január 28. szombat
09.00: SF1 vesztese-SF2 vesztese (a 9-10. helyért)
10.30: SF1 győztese-SF2 győztese (a 7-8. helyért)
12.00: QF3 vesztese-QF4 vesztese (az 5-6. helyért)

Döntők:

Január 29., vasárnap
13.30: Bronzmérkőzés (SF3 vesztese-SF4 vesztese)
15.30: Döntő (SF3 győztese-SF4 győztese)

3 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34898
2012.01.26. 16:29

A német edző pedig azt nyilatkozta hogy úgy játszottak mint egy női csapat: http://len.eu/cms?events+championships+eindhoven2012+mm=ei2012/interviews/20120125

Krisz hozzászólása
Krisz34897
2012.01.26. 15:32

Idézet Alextől:Tempesti nélkül négy gólt kaptunk egy olyan csapattól, amely 12 gólt lőtt a szerbeknek, és 10 gólt a montenegróiaknak?Én úgy tudom, hogy a német-Montenegró 7-13 lett.......

gyurex72 hozzászólása
2012.01.26. 09:47

Nagy meccs lesz remélem, nem kell lerágnom mind a tíz körmömet, jó lenne ha hátradőlve, gyönyörködve a magyarok játékában sétálnánk be a döntőbe. De illúzióim nincsenek, a lényeg, hogy mindegy hogy hogyan de nyerjük meg az elődöntőt, Montenegrónak jó lesz a bronz érem! HAJRÁ MAGYAROK!!!+!