FACEBOOK

Perth: ezüstérem, erkölcsi győzelem

Perth: ezüstérem, erkölcsi győzelem
hozzászólás, 2012.12.09.

A magyar válogatott botrányos döntőben, a meccs végére felére fogyatkozva kétgólos vereséget szenvedett Olaszországtól és ezüstérmet szerzett a Perth-ben megrendezett U18-as világbajnokságon. Német Toni a torna legjobb játékosa! Tudósításunk folyamatosan frissül nyilatkozatokkal, fotókkal.

U18-as világbajnokság, utolsó nap, Perth (Ausztrália)

Lányaink sajnos nem bírtak a görögökkel és a döntőben vereséget szenvedtek:

Magyarország-Görögország 5:9 (0:2, 2:4, 1:2, 2:1)
(A bronzérmet az általunk legyőzött oroszok nyerték, 13:12-re verték az USA csapatát)

A vb rendezői és a FINA videostreames élő közvetítést ígértek a férfi döntőről, ezt azonban nem teljesítették. A meccs alatt a női döntőt adták, majd elkezdték lejátszani a férfiak meccsét, azonban még a felvételt is megszakították, amikor megkezdődött a női torna eredményhirdetése.

Honlapunk olvasói ennek ellenére élőben követhették nyomon a férfi döntő fejleményeit, mert a helyszínről tudósító Tim Hartog, a világszerte népszerű waterpoloworld.com főszerkesztője minden gólnál beírta nekünk, hogy mi történt.

Az előjelek annak ellenére nem voltak kedvezőek, hogy november elején Székesfehérváron (a felnőtt válogatott Világliga-meccse előtt) hivatalos találkozón megvertük az olaszokat és a közös edzőtáborozás során is többször jobbak voltunk kétkapuzásban. Ebből semmilyen következtetést nem szabad levonni - figyelmeztetett minket az olasz csapatjó ismerője, az Olasz Kupa négyes döntőjének helyszínén tartózkodó Madaras Norbert, aki elmondta, hogy borzasztó erősnek tartja az itáliai fiatalok válogatottját. Nem mellékesen egy reccós játékos is szerepelt döntőbeli ellenfelünknél, Andrea Fondelli

Az alábbiakban a meccs élő közvetítése olvasható Tim Hartog kollégánk segítségének köszönhetően.

MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 8:10 (4:3, 1:3, 1:1, 2:3)

1:0 - Német Toni góljával vezetünk
1:1 - Busilacchi egyenlít
2:1 - Szabó góljával megint vezetünk
2:2 - Velotto ismét egyenlít
2:3 - Cupido előnygóljával először vezetnek az olaszok
3:3 - Lőrincz ötméteresből egyenlít
4:3 - Manhercz talál be

Vége az első negyednek

A második játékrész sokáig gól nélkül telik. Sajnos kihagyunk egy emberelőnyt.
Fórt kapnak az olaszok, időt kérnek.
Úgy látszik, kimaradt ez is, mert a következő hír igen örömteli:
5:3 - Német Toni talál be
5:4 - Luca Cupido
5:5 -
olasz előny, Luca Cupido egyenlít
5:6 - nem tudjuk kihúzni döntetlennel az első félidőt, Lorenzo Bruni nem sokkal a negyed vége előtt betalál

FÉLIDŐ

Hihetelenül izgalmas a meccs, félidőig háromszor vezettünk mi, kétszer az olaszok.

6:6 - Manhercz egyenlít
Jaj.
Sedlmayer és Jansik Szilárd is piros lapot kapott. Remélem, "csak" sima cserés és nem négyperces a két kiállítás. Ezzel viszont az esélyeink enyhén szólva jelentősen csökkentek. Egyelőre nem tudjuk, mi történt.
6:7 - Velotto értékesííti az emberelőnyt

Vége a harmadik negyednek

Rákérdeztünk, nincs 4 perc, sima cserés kiállítások voltak. Így marad némi remény, bár nagyon nehéz lesz...
Most kapjuk a hírt, hogy Telegdy már a cserés kiállítások előtt kipontozódott három hiba miatt... Hát..., nem marad játékosunk a végére...

6:8 - Esposito előnygóljával először vezetnek kettővel az olaszok
Busilacchi is pirosat kap, megütötte Német Tonit. Hát ez már késő lesz, bíró sporik...
7:8 - Szabó Bendegúz átlövése azután, hogy már lejárt az emberelőnyünk
1.40 van még
7:9 - Fondelli emberelőnyből, Lőrincz is kipontozódott
1.08 van még
Dráma van. Ha jól értem, a cserekapusunk bement a mezőnybe játszani.
8:9 - Német Toni
0.40 van még - hihetelen izgalmak
8:10 - Cupido szabaddobásból, ezzel elment, 0.23 van még

VÉGE - MAGYARORSZÁG EZÜSTÉRMES

(Thank you very much, Tim Hartog!)


Magyarország-Olaszország 8:10 (4:3, 1:3, 1:1, 2:3)
Perth, Challenge uszoda, v.: Aleksandrescu (román), Schwarcz (izraeli)
Magyarország: Péterfy, Sánta, Jansik Sz., Sedlmayer, Berta, Manhercz 2, Zalánki, Gyárfas, Lőrincz 1, Szabó B. 2, Telegdy, Német T. 3, György. Szövetségi kapitány: Horkai György
Olaszország: Cavo, Esposito 1, Foglio, Foti, A. Fondelli 1, Alesiani, Dolce, Bruni 1, Velotto 2, Busilacchi 1, Cupido 4, Cuccovillo, Viola. Szövetségi kapitány: Amedeo Pomilio
Gól - emberelőnyből: 1/17, ill. 3/21
Kiállítva cserével, végleg: Sedlmayer, Jansik Sz., ill. Busilacchi
Kipontozódott: Telegdy, Berta, Zalánki, Lőrincz, ill. Esposito, Bruni, Velotto


HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitánnyal hosszú telefonbeszélgetést folytattunk három órával a találkozó után. Ennek tartalmát külön anyagban közöljük, miként Kemény Ferenc utánpótlás igazgató véleményét is, aki a helyszínen nézte végig az eseményeket.

Előzetesen annyit, hogy Horkai György egy sor dolgot felsorolt, amiért büszke csapatára. Órákkal a meccs után is felindultan beszélt a legnagyobb bánatáról, arról, hogy a keze alatt becsületesen dolgozó gyerekeknek ("mert ők még gyerekek") miként tudja megmagyarázni, mit mondjon nekik arról, ami történt ma a Perth-i uszodában. Egyértelműnek tűnt, hogy előre elhatározott "eredmény" született, s ehhez a bírók segítsége kellett, különösen a teljesen rutintalan izraeli játékvezetőé. Volt a mérkőzésnek egy olyan szakasza, amikor menetrendszerűen ugyanolyan ítéletek születtek minden támadásnál: az egyik oldalon kontra, a másikon kiállítás. Szórták ki az embereinket, a végén már nem volt kit vízbe küldeni, a cserekapus is beszállt a játékba. Horkai György szavaiból kiderül, hogy a meccs végére a telt házas uszoda egésze a magyar csapatnak szurkolt (leszámítva harminc olasz kislányt) és a nézők közül sokan hangosan, teátrálisan nevettek a játékvezető ítéletein. A találkozó után a szerb válogatott tagjai és vezetőik sorban mentek oda a magyarokhoz, arról biztosítva őket, hogy szerintük a magyar csapat volt a legjobb a világbajnokságon.

Kemény Ferenc nyilatkozatának legplasztikusabb részét idézzük: "nem lett volna szabad beengedni a fertő szelét az uszodába, a fiatalok közé".

A magyar csapat tudomásunk szerint - a lányokkal együtt - kedden délelőtt 11.30-kor érkezik haza Ferihegyre, örömmel várják a családtagokat, barátokat és szurkolókat.

SÁNTA DÁNIEL a vlv-nek:

- Nagyon örülök ennek a sikernek, három Európa-bajnoki hatodik hely után nagyon boldogok vagyok. Nagyon büszke vagyok a csapatra, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Külön gratulálok Német Toninak az MVP-címhez és Manhercz Krisztiánnak ahhoz a teljesítményhez, amit 15 évesen nyújtott a világbajnokságon!

ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Kitartásból és küzdeni tudásból a maximumot hoztuk ki. Nincs miért szomorkodnunk, ez a második hely is nagyszerű eredmény. Úgy érzem, hogy ez a 13 ember remek csapatot alkot és mivel fiatalok vagyunk, reméljük hosszú út vár még ránk!

TELEGDY ANDRÁS a vlv-nek:

- Először is szeretném a csapat nevében megköszönni mindenkinek a támogatást. Úgy érzem, ez a csapat kivételes képességű, egy remek úton halad tovább. Bár másodikok lettünk, úgy érzem, emelt fővel távozhatunk a világbajnokságról. Büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a válogatottnak!

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, igazi egység volt a vízben ma. Az olasz csapat némi segédlettel is csak nagyon nagy csatában tudott minket legyőzni, ami mutatja csapatunk tudását! Köszönjük az otthoniaknak a biztatást, legközelebb a dobogó eggyel magasabb fokán fogunk állni!

Fotó: Anthony Pearse


További vasárnapi eredmények:

Ausztrália-USA 5:4 (1:0, 1:0, 1:1, 2:3) a 7-8. helyért
Görögország-Románia 14:5 (3:1, 4:3, 5:0, 2:1) az 5-6. helyért
Szerbia-Horvátország 8:7 (0:2, 1:0, 4:4, 3:2) a bronzéremért (az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

A világbajnokság végeredménye:

1. Olaszország
2. MAGYARORSZÁG
3. Szerbia
4. Horvátország
5. Görögország
6.Románia
7. Ausztrália
8. USA
9. Brazília
10. Új-Zéland
11. Irán
12. Üzbegisztán
13. Kanada
14. Kolumbia
15. Kazahsztán
16. Egyiptom
17. Trinidad és Tobago
18. Dél-Afrika
19. Peru
(Spanyolország anyagi okok miatt visszalépett a tornától)

A torna legjobb játékosa csapatunk centere, Német Toni!

A legjobb kapus Ivan Marcellic (Horvátország)

A gólkirály az Egerben játszó üzbég Kirill Rusztamov lett 37 góllal, megelőzve a Pro Recco felnőtt csapatában játszó Andrea Fondellit (Olaszország) és Russelll Ferreirát (Trinidad és Tobago), akik 22-22 találatot értek el.

A magyar csapatból Német  Toni 14, Lőrincz Bálint 11, Jansik Szilárd 10, Manhercz Krisztián 9, Sedlmayer Tamás 8 gólt lőtt.

Szívből gratulálunk az ezüstéremhez!

A világbajnokság all star csapata:


Ivan Marcellic (Horvátország)
NÉMET TONI
Andrea Fondelli (Olaszország)
LŐRINCZ BÁLINT
Dusan Mandics (Szerbia)
Kirill Rusztamov (Üzbegisztán)
Alessandro Velotto (Olaszország)


Az ezüstérmes magyar csapat, fentről kezdve, balról jobbra: Berta József, Szabó Bendegúz, Péterfy Mihály, Zalánki Gergő, Sánta Dániel, Jansik Szilárd, Német Toni, Telegdy András. Alsó sor: Lőrincz Bálint, Sedlmayer Tamás, Manhercz Krisztián, Gyárfás Tamás, György Dávid. Szövetségi kapitány Horkai György, a segítője Varga I. Zsolt és Szigeti István. Utánpótlásigazgató: Kemény Ferenc

A vlv tudósításai a Perth-i ifjúsági világbajnokságról:

Fiataljaink máris leégtek Ausztráliában!

Ifi vb: 20:6-tal nyitottunk!

Ifi vb: USA-Magyarország 9:10

Egy őstehetség története - Egerben íródik a Rusztamov-sztori!

Perth: három győzelemmel a negyeddöntőben

Perth - Már az elődöntő következik!

Perth: Magyarország az U18-as vb döntőjében!

Perth: ezüstérem, erkölcsi győzelem

Horkai György és Kemény Ferenc Perthről

Címkék:
U18

34 régi hozzászólás

Krisz hozzászólása
Krisz38130
2012.12.10. 17:40

Nagyon nagy gratuláció a fiúknak! Fel a fejjel srácok, nagyon szép ez az ezüstérem is, bár mindenki tudja ARANYAT érdemeltetek volna.A csapat részéről igazi csapatmunka volt ez az eredmény, Horkai és stábja pedig remekül felkészítette a fiatalokat ! Német Tóni-nak is gratuláció az MVP-címért, amit láttam tőle, az élményszámba ment......egyébként neki és még jópár társának már egy élmezőnyhöz tartozó OB1-es csapatban kéne játszania! Külön kiemelendő a 15 éves Manhertz is, szinte minden meccsen fontos gólt lőtt, a döntőben lőtt első gólja pedig.........hát az nem semmi volt! Mégegyszer, SZÉP VOLT FIÚK! jövőre Sopronban találkozunk!

Török Szultán hozzászólása
2012.12.10. 11:18

Kicsit aludva a történésekre, az alábbi észrevételeim lennének. Ameddig Lonzi és bandája van hatalmon, ilyenekre számítani lehet és kell. Éppen ezért, bármilyen nehéz ilyen ifjonti fejjel, meg kell tanulni higgadtabbnak maradni. Tudom, nem egyszerű, de lesz még ilyen szitu (Sopron??), és ehhez az izraeli majomhoz hasonlóak örömmel fogják ezt kihasználni. Ha sikerülne lenyudogni, valószínüleg jobb kihasználtsága lenne az emberelőnyöknek, ez pedig a mai vízilabdában fontos. A 93-as korosztály össze kell kapja magát, mert ez a csapat igazi csapatként játszott, és remekül dolgoztak együtt. A szeptembertől elvégzett munka meglátszott és valószínüleg a januártól végzendő munka meg fog látszani augusztusban Sopronban. Egyet aludva rá talán már a srácok is büszkék az ezüstéremre, és elszántan küzdenek majd augusztusban Sopronban, hogy még fényesebb legyen az érem. Ne törődjetek az egyéneket gyalázó hozzászólásokkal, ez egy csapatsport, ahol nem 11 Kásás kell a csapatba, hanem 11 olyan játékos, akik a legjobban kiegészítik egymást (forrás: Kemény D., ha még ez nem is tetszik sokaknak).

sokratesz hozzászólása
2012.12.10. 01:03

sajnos ez van.de gratulácio a srácoknak.toninak külön.szerencsések is mondhatjuk magunkat hiszen igazán egy nagy győzelemmel döntőben voltunk.azért ha tárgyilagosak vagyunk három olyan csapat nem jött el akik az ebén elóttünk voltak.de meglovagoltuk a lehetőséget és ez már valami.-a csalás pedig benne van a pólóban.majd ha nemzetközileg annyit fektetünk a játékba mint az olaszok akkor nekünk is fújnak.de csak elvagyunk magunknak..még az aranykorszakban sem rendeztünk egy utánpotlás világversenyt...mi mindig csak mentünk mert mi vagyunk a magyarok.egyébként rijekában arcátlanul vezetett egy német biro az olaszok elleni meccsünkön de mi nem éltünk vele.ezért profibb az olasz polo

apropo hozzászólása
apropo38119
2012.12.10. 00:01

Gratulálok mindkét csapatnak! S felkészítőiknek is. Szerintem Dr. Katicsnak is jár belőle, úgy tudom kiveszi részét a felkészítésből! Ne acsarkodjanak már az összeállításon......ha lehet örüljünk a két ezüstnek! Aztán gyakoroljuk az emberelőnyt még többet.......főleg a fiuk....

qqcska hozzászólása
qqcska38117
2012.12.09. 21:03

Csapó Béla ötletét továbbfejlesztve: qrumplivirágot magát is klónozzuk még 2 példányban: ő(k) lesz(nek) az új elnök, a szövetségi kapitány és az utánpótlás szakmai igazgató. hozzászólásai alapján ez lehet az egyedül üdvözítő megoldás... :-)

vasasadam hozzászólása
2012.12.09. 19:30

Gratulálok mindkét Csapatnak!

szathma hozzászólása
szathma38115
2012.12.09. 18:05

Aki valaha vizilabdázott, az átélt - akár többször is - hasonló szituációt. A lényeg:, a csapat mindenki szerint a legjobb volt, a bírók sokáig nem fogják tudni lenyomni Őket.Kedves Gyuri és Zsolt gratulálok a csapatotokhoz, csak így tovább. Hasonló dicséret illeti a lányokat is.Lesz még feljebb! Szatyor

MS hozzászólása
MS38114
2012.12.09. 17:39

Gratulálok! A második negyed végén kapott két távoli gól miatt csak magunkat hibáztathatjuk, előtte kimaradt több fór is zsinórban. Ezzel együtt tetszett, csak így tovább.

padlizsan hozzászólása
2012.12.09. 16:57

gratulálok mindkét magyar csapatnak! qrumplivirag! te biztosan a disznó ólban élsz, így tudhatod mi folyik ott. ha ennyire nem szereted ezt a csapatot miért foglalkozol vele ilyen sokat?

minds hozzászólása
minds38112
2012.12.09. 16:49

Gratulálok mindkét csapatnak, hősiesen küzdöttek...Most \"csak\" ennyire volt elég, de lesz ez még jobb is. Ritkán olvasok kommentet, de a gyűlölködő hozzászólások miatt talán nem is baj. Nagyon felidegesít, amikor hozzá nem értő egyének bírálnak dolgokat. Én nem vagyok sportoló, nem értek a vízilabdához, csak szeretem, és eszembe nem jut bárkit is elővenni ezért vagy azért. Nyilván van olyan játékos, -hallomásból tudom- aki épp nem odavaló, de ott volt, hajtott, játszott. Szerintem nem a mi tisztünk ítélkezni, mert nem mi vagyunk a kapitányok, talán nem véletlenül. Krumpli utálata meg már unalmas, ha jót nem tud írni, ne itt fröcsögje az undorító butaságait. Menjen le a helyi kocsmába és vitassa meg ott a véleményét...Nyilván van igazságalapja amit néha ír a hátszeles csapattagokról, de a kritikát is tudni kell tálalni.... Neki biztos \"jól esne\" ha egy ezüstéremmel térne haza egy világversenyről, és róla írnának ilyeneket....unintelligens. Még egyszer gratulálok mindkét csapatnak!!!!

látó hozzászólása
látó38111
2012.12.09. 16:28

Ez a két fényesen csillogó ezüst bizony egy egyértelmű és jól \"látható\" siker, mind a Lányoknak, mind a fiúknak! Aki ezt nem annak látja annak a legjobb indulattal is szakorvost ajánlanék! A baráti tanácsomat azzal még megtoldom, hogy ha rám hallgat ne szemorvosnál kezdje!

balzs hozzászólása
balzs38109
2012.12.09. 14:39

Gratulálok az ezüstéremhez a lányoknak és a fiúknak is! Hajrá magyarok!

kattti_888 hozzászólása
2012.12.09. 14:17

Én csak sajnálom szegény krumplifejet, bizonyára nagyon savanyú a szőlő. Mindennek ellenére megkérnélek kedves Krumpli ne mondd el minden egyes cikk alatt ugyanazt mert baromi unalmas... Bizonyára magadból indulsz ki, de én elsőre is megértem ha mondanak nekem valamit, és attól hogy egyre hajtogatod nem lesz igaz amit mondasz. Aggódnod pedig nem kell, Petyánszkit és Obrenovácot soha nem fogjuk tudni elfelejteni, tekintve huszonharmadszor is megemlítetted...

mondom hozzászólása
mondom38107
2012.12.09. 13:51

Én sem értek egyet sok dologgal ami a magyar vízilabdázásban folyik és sok igazság is volt eddig qrumplivirag hozzászólásaiban. Most azonban mérhetetlenül undorítónak ízléstelennek és igazságtalannak látom ezt a kommentet... Gusztustalan egy hozzászólás.. Gratulálok MINDKÉT csapatunknak!

pösze hozzászólása
pösze38106
2012.12.09. 13:49

A Vb elött szerintem mindenki kiegyezett volna ezzel a sikerrel, még akkor is, ha harmadiknak lenni mindig jobb, mint másodiknak. (legalábbis pszichológiai szempontból). 2008 óta nem volt sikerünk utánpótlás szinten, sajnos ez az edzőkön is múlt...Ez SIKER méghozzá NAGYBETŰS SIKER, és nagyon szép volt lányok-fiúk, csak így tovább! Hajrá Magyarok!..:-)

lézer hozzászólása
lézer38105
2012.12.09. 13:38

Abban a helyzetben amiben ma van a magyar vizilabda,ez egy óriási siker a lányoktól és a fiúktól egyaránt,gratuláció és elismerés érte,igazat adok Hal úrnak,most kell,még több munka a 93-as-94-es korosztályban ,és Horkai Gyurinak kidolgozni egy hatékony kiválasztási rendszert,hogy Sopronban,senki és semmi ne tudja a sikert megakadályozni. Gyuri,ne hallgass ,edzőkre,vezetőkre,csak a saját megérzéseidre,mint a példa mutatja vannak tehetséges gyerekek,csak meg kell találni Őket. Szivből Gratulálok!

Hal úr hozzászólása
Hal úr38103
2012.12.09. 13:25

Gratulálok a lányoknak és a fiúknak!! A női meccsen egyértelműen jobb volt a görög csapat, mint a mienk, de a női mezőnyben ez sokszor változik. Csak így tovább! A srácok már az első negyedben simán eldönthették volna a meccset, ha jobban koncentrálnak, és ha tudják kezelni a játékvezetői ítéleteket....Ezt is meg kell tanulni! Szerintem most kell igazán elkezdeni dolgozni, mert csak akkor tudják ezt a szintet tovább vinni. A \"kedves\" hozzászólónak csak annyi: A mai vízilabdában nem lehet megengedni egyik edzőnek sem válogatott szinten, hogy \"puszipajtások\" gyerekeit vigye ki, mert az egyenlő a vereséggel egy szorosabb meccsen. A véleményem az, hogy Horkai úr most úgy ítélte meg, hogy ez a legjobb csapat. Innentől kezdve az eredmény csak az ő felelőssége!! Szerintem is lehetett volna más játékosokat kivinni, de ez most már mindegy. Az itthon maradt játékosoknak kell innentől kezdve még többet hozzá tenni és akkor biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőségük bizonyítani.

margitsziget hozzászólása
2012.12.09. 13:20

Krumplifej Elmehetnél a túróba 2008 után ez az első érme az utánpótlás férfi vízilabdának, inkább örülnünk kellene hogy a kiemelt látványsportunknak két ezüstöt hozott a ifjúság. Minden sportág örülne ha az első nyolcban lenne az utánpótlása. Lehet hogy valakik nem voltak teljesen ide valóak de a kapitányt igazolja a döntése. Hatalmas gratuláció a csapatoknak.

szamóca hozzászólása
2012.12.09. 13:14

grumplivirag alighanem egy sértett f****, és elég unalmas is már... ...viszont amikor bármilyen korosztályban végigvertük a világot, folyamatosan, kérdést nem hagyva magunk mögött, akkor nem csaltak ellenünk? ellenkező esetben, ha kikapunk, automatikus csalás? ha igaz, hogy a végén a cserekapusunk is mezőnyben volt, az mártírkodás, semmi több, -4 mezőnyjátékos ezt nem indokolja azért szép az ezüst, és nagy gratuláció! ( csajoknak is )

Csapó Béla hozzászólása
2012.12.09. 13:04

Javaslom, hogy klónozzuk qrumplivirag fiát 12-szer, abból, ha kiállítanak kettőt és kipontoznak kettőt még mindig marad kilenc és tuti nyerők vagyunk. És qrumplivirag FOR PRESIDENT! Akkor legalább előlép az ismeretlenségből.

Török Szultán hozzászólása
2012.12.09. 12:54

qrumplivirag! Te láttad a mai meccset és a tegnapit? Mert ha igen, akkor ezzel a gyűlölettel, amivel a csapat felé viszonyulsz, nincs értelme vitatkozni.

qrumplivirag hozzászólása
2012.12.09. 12:38

CSALÁS, CSALÁS, ÉS MÉG EGYSZER IS CSALÁS! ez nem lehet! nem lehet, hogy ez a tehetséges, nagyra hivatott magyar válogatott nem nyerhette meg a megérdemelt világbajnoki címet! egy olyan csapat, ami hemzseg a korszakos tehetségektől. kipontoznak egy Lőrincz Bálintot?! egy Telegdyt?! vagy cserével kiállítják a Jansikot! egy Sedlmayert? s akkor még nem beszéltünk egy Gyárfás méretű zseniről, avagy egy Zalánkyról, s csapat benjáminjáról a kis Mannherczről! ők mindahányan húzó, meghatározó emberei ennek a remek kis válogatottnak! ráadásul talán a mezőny legjobb szövetségi kapitány a magyar, a Dr Horkai György. csak valami fatális félreértés, vagy tényleg csalás lehet a dologban. ezek a játékosok megkaptak mindent, pénzt, paripát, fegyvert a vízben, a vízen kívül, ami a tehetségük révén természetesen járt is nekik. és akkor, tessék! elveszik tőlük, amiért jöttek! pedig abban is biztos vagyok, hogy a kint tartózkodó magyar játékvezetők, s sportvezetők megtettek mindent a sportdiplomácia terén a sikerért. itthon is megtesznek mindent, segítik az arra érdemeseket, s visszanyesegetik azokat, akik veszélyeztetik az arra érdemesek eredményességét, fejlődését! EZ A HELYES ÚT! EZ VEZET A SIKEREKKEL TELI JÖVŐ FELÉ! szerintem érdemtelenül szorultak a második helyre, nálam ők a világbajnokok! komolyra fordítva a szót. esetleg nem-e erről van szó inkább? a tornán először találkoztak egy erősebb csapattal. rögvest kiderült, mire elég a magyar mezőnyben élvezett kivételezettség, az óvó védő szeretet, amivel pátyolgatják őket itthon. talán, ha valódi versenyhelyzetet teremtene a Horkai, meg a vízilabda közeg, s a valóban odavaló játékosok alkotnák a válogatottat, az erősebb csapatokkal is felvennénk a versenyt. ne feledje senki, a Petyánszkinak is volt egy kiszaladt eredménye, Obrenovác. a többi néma csend?. ezeknek a gyerekeknek már eddig is nagy volt az arcuk, a semmire. mostantól végleg el fogják hinni magukról, bár nincs mit elhinni. van a válogatottban néhány, lassan mondom, hogy mindenki értse, NÉHÁNY valóban oda való játékos. sajnos azonban van sok, nem odavaló, akiknek csak a hátszelük, s az arcuk nagy ebből kifolyólag. elhitték magukról, hogy érnek valamit a szerbek legyőzése után. egy dolgot azonban ne felejtsünk el. a szerb csapat, tán az utóbbi nem is tudom hány év leggyengébb szerb csapata. az olaszok, horvátok montenegró, oroszok, spanyolok, görögök jó eséllyel jobbak, mint ez a magyar tákolmány, amit ifjúsági válogatottnak nevezünk. s akkor még nem beszéltünk mondjuk a franciákról, németekről. ha látnak benne fantáziát kiherélik rövid távon ezt a magyar válogatottnak nevezett valamit. ki kell takarítani a disznóólat!

Török Szultán hozzászólása
2012.12.09. 12:21

Ameddig közvetítették, lehetett látni, hogy 2 teljesen egyenrangú csapat volt a vízben. Azt gondolom, hogy az elvégzett munkának látszik az eredménye és ez bíztatást ad a jövőre (pl. 2013 Sopron). Sajnos nem sikerült nyerni (ugye KD mondása: 2-3 góllal jobbnak kell lennünk, hogy a bírók ne nyúlhassanak bele), viszont jól játszottak, és 4 év után (2008 EB arany) ismét éremmel térnek haza. Gratulálok az ezüsthöz és higgyétek el fiúk, lesz ez még fényesebb is! További gratuláció a lányoknak is - sajnos a görögök ma jobbak voltak.

Csapó Béla hozzászólása
2012.12.09. 12:10

A FINA (nem) köszöni szépen a figyelmünket, elkerülendő a botrányt részükről a dolog ennyi, arany a (honfitársak)zseb(é)ben, el lehet tolni a biciklit. Mit gondolunk: Sopronban ez másként lesz?

Török Szultán hozzászólása
2012.12.09. 12:07

Tudja valaki egyáltalán, hogy miért nem adták élőben a mai meccseket? Olvasva a vlv-t az az érzésem, hogy előre sejtették, hogy valami hasonló lesz.

Krisz hozzászólása
Krisz38093
2012.12.09. 11:56

De leginkább azt bántam, hogy nem láthattam nagyszerűen küzdő, kiváló fiataljaink többi gólját!

Csapó Béla hozzászólása
2012.12.09. 11:56

Most, hogy vége a két eredményhirdetésnek, amit valószínűleg tudtak élőben adni, valahogy nem sietnek továbbmutatni a mérkőzés leginkább inkriminált részét.

Krisz hozzászólása
Krisz38091
2012.12.09. 11:54

Olasz \"sportdiplomácia\"...........

Krisz hozzászólása
Krisz38090
2012.12.09. 11:52

Igen, én is azt vártam.Kíváncsi lettem volna rá......

Csapó Béla hozzászólása
2012.12.09. 11:40

A közvetítésben most jönne a két magyar játékos kiállítása, ehelyett mutatják a lányok eredményhirdetését (akiknek egyébként - csakúgy, mint a magyar fiúknak - gratulálok!). Ez biztos csak véletlen.

Csapó Béla hozzászólása
2012.12.09. 11:34

A közvetítésben most jönne a két magyar játékos kiállítása, ehelyett mutatják a lányok eredményhirdetését (akiknek egyébként - csakúgy, mint a magyar fiúknak - gratulálok!). Ez biztos csak véletlen.

pnotus hozzászólása
pnotus38086
2012.12.09. 11:09

Horkai György és Varga 1 Zsolt kiváló munkát végzett,jól összerakták a csapatot.nagy gratuláció nekik és a fiúknak!

ancsika hozzászólása
ancsika38085
2012.12.09. 11:06

Abszolút felháborítónak tartom,hogy a bírok meg merik engedni maguknak,hogy így elfújják a mérkőzést.Komolyan mondom szégyen a bírókra tekintve...

Csapó Béla hozzászólása
2012.12.09. 10:53

Csak az történik, ami Canet-ban történt.